Sportberichten


Plaatsing  
 
26-04-2010  

DVO'71 wint van concurrent CJV-ers


Danny Kuipers (rechts) scoorde twee keer en was matchwinner
 

Het 2e klasserschap voor DVO’71 dichterbij dan menigeen denkt.   door:  Hendry Bosch, DVO ' 71

We beginnen met twee citaten die we afgelopen week optekenden vanaf de site van de CJV-ers uit Deventer;

Door het gelijke spel kon concurrent DVO langszij komen, beide ploegen delen nu de tweede stek die na afloop van de competitie recht geeft op promotie. ,,Die ploeg krijgen we volgende week op bezoek. Dan moet het gebeuren.''

De CJV’ers zal volgende week in eigen huis dan ook af moeten rekenen met concurrent DVO'71. In Almelo werd de ploeg van oud-FC Twente speler Manuel Sanchez Torres met 1-2 verslagen door doelpunten van Bjorn Rutten en Gaby Isa. Zaterdag zal De CJV’ers er alles aan doen om het verschil met DVO ’71 weer naar drie punten te brengen.

Deze twee uitspraken konden we afgelopen week lezen op de site van de CJV-ers. Een zelfingenomenheid die gelochenstraft is en terecht want de CJV-ers werden door DVO ’71 verslagen met 1-2. Het gewenste verschil werd inderdaad op drie punten gebracht alleen heel anders dan onze tegenstander zich had voorgesteld. Omdat SVVN ook nog eens won van Juliana’32 stak ook deze ploeg de Deventenaren voorbij en is op slag onze grootste concurent geworden. De CJV-ers zijn verwezen naar de wachtkamer en voor hen zal er waarschijnlijk niets anders opzitten om het via de nacompetitie nogmaals te proberen.

Zonder schroom en met een zwaar gehavend elftal moest DVO’71 de reis naar sportpark De Zandweerd, aan de rand van Deventer aanvangen. Maikel Nijmeijer en Sander van der Veen nog steeds geblesseerd en Antonio Futa en Alex Gelissi beiden naar aanleiding van de vorige wedstrijd tegen de Blauwwitters, geschorst. Aan Hatchie Sen werd alles gedaan om hem speelklaar te krijgen want vanwege een bloeduitsorting aan het rechterbovenbeen was ook hij even uit de roulatie. Het lukte zodat Hatchie en Sulayman Ince de laatste linie konden bezetten en Danny Kuipers zich volop met de aanval zou kunnen bemoeien.

Voor rust had dat al succes toen dezelfde Danny Kuipers (op de foto rechts) een aanval over rechts goed afrondde. CJV-ers waren tot dat moment totaal niet gevaarlijk maar na dit doelpunt zetten zij druk vooruit. Tot de rust bleef de voorsprong op het bord maar na de hervatting nam de druk van de CJV-ers hand over hand toe en kon de gelijkmaker niet uitblijven. Die kwam er dan ook en een van de Isa-broertjes, Gaby, was de man die een toegekende vrije trap goed nam omdat onze doelman Roy Schlosser zijn muurtje niet goed had neergezet.

De kracht van onze ploeg dit jaar , is dat we na zoiets totaal niet in paniek raken maar weer rustig gaan zoeken waar de mogelijkheden liggen. In die periode wilde de thuisclub teveel maar gezegd moet worden dat Roy Schlosser ons met een aantal prachtige reddingen op de been hielt. Mesut Hoklek verscheen nog eens alleen voor de CJV-ers keeper en Sulayman Ince gaf een schitterrende afstandpegel die een beter lot verdiend had.

Juist in een fase waarin er achterin bij de CJV-ers teveel ruimte werd weggegeven sloeg DVO ’71 opnieuw toe. En zoiets is prima besteed aan een man als Danny Kuipers die voor de tweede keer deze middag de reservekeeper van de CJV-ers het nakijken gaf. Via Matthijs Hondebrink en Hernana Machielsen wrrd Danny vrijgespeeld. Daarna opnieuw een heldenrol voor Roy Schlosser die een bere partij stond te keepen in het doel van DVO ’71.

Voorlopig heeft DVO ’71 een beslissing geforceerd waar we met z’n allen erg trots op mogen zijn. Nog twee wedstrijden te gaan en als we die goed doorkomen is de ploeg tweede klasser, het hoogste wat DVO ’71 in haar 39 jarig bestaan ooit heeft bereikt.

Lees ook het Almelo's Weekblad: 'DVO'71 en SV Rietvogels samen aan de slag'.

Archief
Terug naar vorige pagina