04-04-2010

Heracles Almelo zet ook NEC opzij

ALMELO - Heracles Almelo deed net als tegenstander NEC vrijwel niets tijdens de eerste 45 minuten in Almelo. Na de rust werd de thuisploeg wakker en was het invaller Samuel Armenteros die in zijn eentje het duel besliste: 2-0. In de eerste 45 minuten werd het publiek in Almelo niet verwend door de beide ploegen. Heracles en NEC wisten niets te creëren. De manschappen van Wiljan Vloet kregen twee pogingen tussen de palen, Heracles geen enkele. De gevierde spits van Heracles, Bas Dost, kwam in de eerste helft niet in het spel voor. Hij werd door Ramon Zomer keurig verdedigd. Na de pauze gingen de Heraclieden wat nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. De mannen van Gertjan Verbeek kregen enkele aardige mogelijkheden. Bas Dost kreeg een prima mogelijkheid, maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Gábor Babos. Toen de tijd begon te dringen sloeg de thuisploeg toe. Samuel Armenteros scoorde wederom als invaller. Hij prikte de bal met de punt aan de goede kant van de paal naast Babos: 1-0. Amper vijf minuten later was het weer raak voor de invaller. Een goede pass van Willy Overtoom werd op waarde geschat door Armenteros. Hij was sneller dan Babos en tikte de bal over de Hongaarse keeper heen: 2-0. Een derde treffer kwam er niet, want de goal van Willy Overtoom werd afgekeurd, omdat Dost daarvoor in de rug duwde van een NEC-verdediger.De zege van Heracles was genoeg om weer over Utrecht heen te springen.

< Fotoreportage: Nick Zweers

Armenteros: Fantastisch gevoel
Voorzitter Smit: 'Gertjan mag met AZ praten'.
Verbeek: Niet blij met openbaring Smit