Sportberichten


Plaatsing  
 
04-01-2009  

Tukkers goed van start in Dakar Rally

 

BUENOS AIRES - De Almelose staalondernemer en autocoureur Peter van Merksteijn is in de Dakar-rally uitstekend gestart. Van Merksteijn staat met zijn navigator de Belg Eddie Chevallier na de eerste etappe van Buenos Aires naar Santa Rosa (371 km) op de tiende plaats in het autoklassement. Hij is daarmee de hoogst geklasseerde Nederlandse deelnemer in het autoklassement.

De geboortige Almeloër  en BMW-teamgenoot René Kuipers (Ambt Delden) staat met zijn Portugese navigator Filipe Palmeiro op plaats 21. De 23 jarige Mirjam Pol uit Borne is in het motorenklassement de hoogst geplaatste vrouw op plaats 45. In totaal doen 215 motorcoureurs en 175 autocoureurs mee aan de Dakar Rally, die deze keer voor het eerst gereden wordt in Zuid Amerika. Vrachtwagenrijder van Vliet is na de eerste dag aanvoerder van het vrachtwagenklassement, op 2 sec. gevolgd door Gerard de Rooy.

Meer over de eerste etappe van Peter van Merksteijn en René Kuipers klik hier

 
05-01-2009  

Uitslag Overijsselse Sportverkiezingen bekend

 

HENGELO - Zondag 4 januari zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in de studio van RTV Oost in Hengelo de winnaars bekend gemaakt van de Overijsselse sportverkiezingen 2008, een samenwerking van RTV Oost, De Stentor en Twentsche Courant Tubantia. Wouter Olde Heuvel is daarbij verkozen tot Overijsselse sportman van het jaar. Het is voor de schaatser uit Losser de eerste keer dat hij tot sportman van het jaar verkozen wordt.

Bij de dames ging de winst voor de vijfde keer op rij naar Marleen Veldhuis. De Olympisch kampioene zwemmen kon helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn en werd vertegenwoordigd door haar vader. FC Twente werd sportploeg van het jaar door de goede prestaties van vorig seizoen. De Enschedeërs bereikten de voorronde van de Champions League en overwinteren momenteel in de UEFA Cup.

De ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ werd uitgereikt aan handbalster Sharina van Dort uit Raalte. De ‘Jaap Stam Award’ voor sportieve promotie van Overijssel gaat naar de twee Overijsselse leden van het gouden Olympische dameswaterpoloteam: Rianne Guichelaar uit Enschede en Marieke van den Ham uit Almelo.

De afgelopen weken kon het publiek via de website www.rtvoost.nl een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. Daarnaast werd het oordeel van sporters, oud-sporters en de pers meegewogen. Ook sportverenigingen namen weer massaal deel aan de Overijsselse Sportverkiezingen. Korfbalvereniging TOP uit Vroomshoop bracht via haar website verhoudingsgewijs de meeste geldige stemmen in, waardoor de penningmeester 1000 euro voor de clubkas tegemoet kan zien. Bovendien mocht de club met een afvaardiging van tien personen aanwezig zijn bij de uitreiking.

 
06-01-2009  

Wild-Koedooder aan leiding 6-daagse Rotterdam

 

ROTTERDAM - Na de tweede dag gaat de oud- Almelose Kirsten Wild samen met haar koppelgenoot Vera Koedooder aan de leiding van de AA vrouwenvierdaagse van Rotterdam. Op het Siberische hout van de wielerbaan in sportpaleis Ahoy wist het tweetal op dag twee de afsluitende koppelkoers op hun naam te schrijven.

In het klassement hebben Wild en Koedooder een ronde voorsprong op het Engelse koppel Alex Greenfield en Katie Colcough. Olympisch kampioene Marianne Vos en haar koppelmaatje Angela Hennig hebben twee ronden aan de koersbroek.

Zesdaagse Rotterdam live te volgen op internet. www.zesdaagserotterdam.nl/tv 

 
06-01-2009  

Kuipers klimt naar 17 in Dakar Rally

 

QUENQUEN (Argentinië) René Kuipers (Ambt Delden) - de CEO van Norit - was uitstekend op dreef in de 4e etappe van de Dakar Rally. Kuipers stond bij het vertrek 23e van de 151 auto's in het klassement en gedurende de 488 km lange etappe reed hij voortreffelijk naar een 19e plek in het dagklassement, waardoor hij nu 17e in het algemeen klassement staat.

Autocoureur Peter van Merksteijn (van Merksteijn Staal - Almelo) staat ook na de vierde etappe van de Dakarrally nog op de twaalfde plaats in het algemeen klassement. Hij werd 14e in het dagklassement. Winnaar van de 4e etappe was de Spanjaard Carlos Sainz die daarmee de algemene leiding behoudt.

< René Kuipers was goed op dreef in de 4e etappe 

 
07-01-2009  

Wild/Koedooder winnen 6-daagse Rotterdam

 

ROTTERDAM - Kirsten Wild en haar koppelmaatje Vera Koedooder hebben de vrouwen vierdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Hiermee volgt het tweetal het koppel Adrie Visser en Marianne Vos op die in 2008 het sterkste koppel was.

Het tweetal nam in de afsluitende koppelkoers snel een ronde voorsprong op het hele veld en domineerden vervolgens de wedstrijd. In het eindklassement kreeg het Engels koppel Alex Greenfield en Katie Colclough drie ronden aan de koersbroek. De derde plaats ging naar Marianne Vos en haar Duitse kompaan Angela Hennig.

Kirsten Wild zal zich nu gaan voorbreiden op het wegseizoen waarin ze uit zal gaan komen voor het Zwitserse Cervelo test team. In de vrouwenronde van Qatar die wordt verreden van 8 tot 10 februari zal ze haar debuut maken.

 
08-01-2009  

Van Merksteijn door brand uit Dakar Rally


Symbolisch Peter van Merksteijn in zijn 'burgerkloffie' terwijl teamgenoot René Kuipers de strijd kan vervolgen. Foto: van Merksteijn Motorsport
 

 

SAN RAFAEL - ARGENTINIË - Voor staalmagnaat Peter van Merksteijn zit zijn eerste deelname aan de Dakar Rally er op. Kort voor het einde van de vijfde etappe vloog de BMW X3CC van Van Merksteijn en zijn navigator de Belg Eddy Chevalier spontaan in brand. Beide konden ongedeerd het racemonster verlaten, maar de auto brandde wel uit.

Teamgenoot René Kuipers reed een uitstekende etappe en finishte in het dagklassement op een uitstekende 13e plaats. In het algemeen klassement klom Kuipers naar de 14e plaats, ondanks dat hij 20 minuten verloor omdat hij bij de brandende auto van Peter van Merksteijn was gestopt om assistentie te verlenen. Kuipers is nu de beste Nederlander in het autoklassement.

Mrjam Pol uit Borne is nog steeds de beste vrouw in het motorklassement en Gerard de Rooy voert nog steeds het klassement aan bij de vrachtwagens.

De Franse motorcoureur Pascal Terry, die dood werd aangetroffen naast zijn motor met eten en drinken naast hem, is overleden aan een hartinfarct. Die mededeling kwam van het Molas-ziekenhuis in de Argentijnse stad Santa Rosa. Terry is de 56e coureur die tijdens de gehouden Dakar Rally's om het leven kwam.

 
09-01-2009  

Leider gediskwalificeert, Kuipers in top 10 Dakar

bron: van Merksteijn Racing
  MENDOZA - Nasser Al Attiyah (BMW), de leider bij de auto's in de Dakar-rally, is door de wedstrijdcommissarissen uit de wedstrijd gezet. De Qatarees daagde niet op bij een reeks verplichte passagepunten.

Al Attiyah won eerder etappes één en drie, maar stootte in de zesde etappe op technische problemen, meer bepaald aan de radiator. De leider opteerde daarom negen passagepunten niet te nemen. Die punten worden via GPS bepaald en de deelnemers moeten op minstens 300 meter van zo'n punt passeren.

De wedstrijdcommissarissen waren van oordeel dat Al Attiyah zo veel tijd won, waardoor ze hem diskwalificeerden.
Lees verder...

 
10-01-2009  

Winter houdt Heracles langer in Spanje

 

BENHAVIS - Heracles Almelo blijft nog een paar dagen langer in het Zuid-Spaanse Benahavis vanwege de winterse omstandigheden in Nederland. Vrijdag verloren de Heraclieden een oefenwedstrijd tegen Eredivisie-tegenstander NAC (1-2). Bas Dost zette Heracles nog wl op voorsprong, maar daarna scoorde NAC via Tyrone Loran en Martijn Reuser (panalty). De Finse nieuwkomer Juha Hakola speelde bij Heracles mee. De eerdere oefenwedstrijd van Heracles tegen het Spaanse Union Estepona is geeindigd in een 2-2 gelijkspel. 

 
11-01-2009  

Twentse veldrijders missen NK-podium

 

HUYBERGEN - Na de eerste dag op het NK veldrijden in een koud Huybergen is er door de Twentse veldrijders goed gereden maar zijn er nog geen medailles. Bij de amateurs ging de titel naar de Brabander Edwin Raats, De broers John en Michiel Slot uit Bornerbroek werden 9e en 10e.

Bij de vrouwen werd Daphny van den Brand voor de tiende keer Nederlands kampioen in het veld. Arenda Grimberg moest meer dan 3 minuten toegegeven op de Brabantse topper en eindigde als 6e. Bij de renners onder de 23 jaar prolongeerde Boy van Poppel zijn nationale driekleur. Zwaluwen-renner Maurits Lammertink eindigde als zesde wat een knappe prestatie mag worden genoemd voor de eerste jaars renner uit Enter.

Zondag strijden de veteranen, de junioren en de elite renners om de titel. De grote vraag in een wit en glad Huybergen is wie wereldkampioen veldrijden Lars Boom van zijn titel gaat houden.

 
11-01-2009  

Lammertink 2e NK-veldrijden Masters 50+

 

HUYBERGEN - Jonny Lammertink uit Wierden is zondag als tweede geëindigd op het nationaal kampioenschap  veldrijden voor Masters 50+ in het Brabantse Huybergen. Na 40 minuten wedstrijd moest hij Adriaan van Londen een kleine minuut voor laten gaan.

Wielerfoto.nl - Jonny Lammertink gaat moegestreden over de meet. 

 
12-01-2009  

René Kuipers naar 9e positie in Dakar rally


René Kuipers met navigator Filipe Palmeiro voor de start
 

LA SERENA (Chili): René Kuipers reed in de 11e etappe van Valparaiso naar La Serena zijn BMW X3 CC naar de finish in de 12e positie. BMW-teambaas Sven Quandt daarover; "Ik ben blij met de resultaten van vandaag. René rijdt goed en hij bewijst dat gestaag doorrijden een erg succesvolle strategie kan zijn."
Kuipers en zijn Portugese navigator Filipe Palmeiro kwamen na 180 km als 14e door en eindigden als 12e waardoor zij opklommen naar een 9e plaats in het algemeen klassement.
"Ik ben ontzettend verbaasd binnen de top 10 te staan,"zei Kuipers. "Misschien dat ik de rust in mijn rijden heb gevonden en ik bedoel daarmee dat ik geen grote risico's neem. Het was niet mogelijk geweest zonder deze auto en mijn navigator. Ik zou niet weten hoe ik de de duinen door zou zijn gekomen zonder Felipe met zijn fantastische routeboek."
"Deze auto is zo sterk. Het geeft mij vertrouwen om elke dag mijn grenzen op te zoeken. Als ik nog sneller zou rijden, zou ik mijn grenzen overschrijden en dat zou een grote fout zijn."
De geboortige Almeloër rijdt normaal voor het Ipatec Racingteam, maar rijdt Dakar in dienst van het X-raid fabrieksteam van BMW.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
12-01-2009  

Wielaert definitief naar Ajax

 

ENSCHEDE - Ajax en FC Twente hebben alsnog overeenstemming bereikt over de transfer van Rob Wielaert. Ajax wilde de verdediger in de zomer al halen, maar toen weigerde FC Twente alle medewerking. Ook nu wilde FC Twente Wielaert niet laten gaan, maar met het openbreken van het contract blunderde de clubleiding door in de verbeterde aanbieding een maximumtransfersom van 3 miljoen euro op te nemen.

Ajax maakte dankbaar gebruik van de mondelinge overeenkomst tussen FC Twente en Wielaert en betaalde uiteindelijk een tonnetje extra. Wielaert tekende bij Ajax voor 2,5 jaar met een optie voor een extra jaar.

 
14-01-2009  

Fatsoen bij toertochten vaak overschreden

 

ALMELO - Volgens voorzitter Cor Brusche van het gewest Overijssel van de KNSB dreigen de schaatstoertochten in Overijssel aan haar eigen succes ten onder te gaan. De Almeloër vindt het onbegrijpelijk dat de deelnemers zo gefixeerd zijn om deel te nemen dat men alle fatsoensnormen overschrijdt door vrijwilligers van ijsclubs en verkeersregelaars uit te schelden en soms zelfs te slaan. 

 
14-01-2009  

Fc Twente meldt zich bij NEC voor Wisgerhof

 

ENSCHEDE - Fc Twente heeft zich officieel gemeld bij NEC voor overname van verdediger Wisgerhof dat meldt Tc Tubantia vandaag. Wisgerhof speelt 9 jaar bij de Nijmeegse club.

Peter Wisgerhof verlengde afgelopen voorjaar zijn contract met NEC tot medio 2012. De 29-jarige Wageninger liet daarin wel een clausule opnemen waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom (circa 750.000 euro) kan vertrekken.

De belangstelling voor Wisgerhof komt NEC niet goed uit, omdat de beoogde stand-in Mark Otten onlangs aan zijn knie geopereerd is en nog zeker enkele weken niet inzetbaar is.

 
14-01-2009  

Exit GertJan Verbeek bij Feijenoord

 

ROTTERDAM - GertJan Verbeek is per onmiddelijke ingang weg bij Feijenoord melden De Telegraaf en het AD. Gisteren nog tijdens de nieuwjaarsreceptie meldde directeur Gudde vertrouwen te hebben in de 2e seizoenshelft en een consistent beleid voor te staan. De club zit financieel nog zwaar met een schuldenlast van 17 miljoen euro meldde Gudde eveneens. Ook trainer Verbeek zei enkele dagen geleden - tijdens de trainingsstage aan de Turkse rivièra - nog het gevoel te hebben niet aan een dood paard te trekken. Of Verbeek is ontslagen of zelf de handdoek in de ring heeft gegooid is onbekend. Het contact tussen de Raad van Commissarissen en spelers als van Bronckhorst en Hofland gaf kennelijk de doorslag.

Op dit moment (15.30 uur) zit de leiding en bestuur van Feijenoord bij elkaar voor overleg. Het AD meldt het vertrek uit meerdere bronnen te hebben vernomen inclusief één der selectiespelers.

Verbeek genoot veel steun onder de Feijenoord-supporters ondanks de matige resultaten. De kritiek van hen richtte zich meer op een deel van de selectie die als zakkenvullers werden bestempeld. Het boterde minder tussen de trainer en tal van spelers zo meldde gisteren het AD.

In een reactie zei president-commissaris Dick van Well om twee uur vanmiddag nog resoluut tegen het AD dat ‘van ontslag van de trainer geen sprake is’. Toen was Verbeek officieel al geen trainer van Feyenoord meer.  

Verbeek was halverwege zijn eerste seizoen bij Feijenoord en was voordien succesvol bij Heerenveen en Heracles Almelo. Bij beide clubs vormde hij vooral een goed team met de respectievelijke voorzitters Riemer van de Velde en Jan Smit.

Dossier Feijenoord - De Telegraaf 

 
14-01-2009  

Wisgerhof (NEC) tekent bij FC Twente

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft opnieuw met succes geshopt bij NEC. De Tukkers hebben Peter Wisgerhof overgenomen van de Nijmegenaren om het vertrek van Rob Wielaert naar Ajax op te vangen. Wisgerhof is net als Wielaert een centrale verdediger en tekent na de medische keuring een contract tot de zomer van 2012 in Enschede. Wielaert was zelf in 2006 van NEC naar Twente vertrokken en ook Romano Denneboom maakte een jaar later dezelfde overstap. Wisgerhof heeft er achtenhalf jaar op zitten bij NEC en speelde 285 wedstrijden in de Eredivisie. De geboren Wageninger scoorde dertien keer. Twente moet een transfersom van bijna één miljoen euro overmaken naar Nijmegen.

 
15-01-2009  

Miljoenentekort verhuizing NEO Borne


Dit zou de nieuwe plek worden
 

BORNE - De Bornse voetbalvereniging NEO vierde al een verhuisparty toen de gemeente Borne bekend maakte de club te willen verhuizen naar de nieuwbouwwijk Bornse Maten. Visioenen van een totaal nieuw complex in een jonge wijk met nieuwe kantine, kleedkamers en velden maakten de club enthousiast, maar voorlopig blijven het visioenen. 

De gemeente Borne komt namelijk zo'n 4 miljoen euro tekort om de verhuizing gestalte te kunnen geven en dat sloeg in als een bom bij de voetbalvereniging. Vooral de stagnerende bouw in de Bornse Maten zorgt voor tegenvallende inkomsten en zo zit de kredietcrisis ook NEO dwars. De club ziet eigenlijk niets in renovatie, maar dat is het alternatief dat de gemente Borne nu biedt. 

 
15-01-2009  

Contractverlenging Elia bij TC Twente

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft overeenstemming bereikt met Eljero Elia over een contractverlenging meldt Tubantia Sport. De aanvaller - begeerd door vele clubs - tekent waarschijnlijk bij voor drie tot 3,5 jaar. Nadere details over de verlenging zullen vermoedelijk vandaag bekend worden.

 
17-01-2009  

René Kuipers eindigt als 18e in Dakarrally

 

BUENOS AIRES - De laatste dag van de Dakar-rally liet René Kuipers (Ambt Delden) opnieuw zien met de besten mee te kunnen door als 7e te eindigen in het dagklassement . Met zijn Portugese navigator Filipe Palmeiro behoorde hij tot de top van het overall-klassement en was zelfs op weg naar een achtste positie. Donderdag ging het echter mis toen nagenoeg het hele wagenpark vast kwam te zitten in de zandduinen. De organisatie neutraliseerde de dagrace na het tweede checkpoint waar Kuipers nog bij de besten doorkwam. En er waren meer dagen dat de organisatie neutraliseerde waardoor het ook voor de rijders koffiedik werd hoe men het klassement berekende. Zo kreeg ook Kuipers achteraf een straftijd van ruim 10 uur aan de broek voor de rit van donderdag waardoor hij terug werd geworpen naar de 18e plaats.

Teambaas Sven Quandt had er al rekening mee gehouden en noemde het een grote teleurstelling voor Kuipers maar vond het debuut van Kuipers 'superb'. Het BMW-X Raid Team begon aan Dakar met zes auto's waarvan drie de eindstreep haalden. Met twee auto's bij de top tien en Kuipers op de achttiende plaats vond Quandt een uitstekend resultaat.

Minder goed verliep Dakar 2009 voor het andere Twentse teamlid Peter van Merksteijn die met co-pilot Eddy Chevalier in de eerste week eveneens bij de beste tien behoorden. Zij moesten opgeven omdat hun auto totaal uitbrandde. 

Naschrift: bron van Merksteijn Racing

Tijdens de laatste proef door de Argentijnse duinen van Fiambala naar La Rioja zijn veel rijders in de problemen gekomen door het zeer rulle zand in de woestijn met extreem hoge duinen. Zo ook René en Filipe die enkele uren hebben vastgezeten alvorens ze op eigen kracht weer eruit zijn gekomen om na 171km weer door te rijden naar de finish van de etappe. Kort nadat ze zich hadden bevrijd uit een ogenschijnlijk hopeloze situatie en weer onderweg waren zijn ze door de organisatie gedwongen om de proef te verlaten en via een verbindingsroute naar het bivak te rijden. Hiervoor is hun kort na aankomst een straf opgelegd van 2uur. 24 Uur later heeft de organisatie besloten om hier nog een onbegrijpelijke straf van 10 uur aan toe te voegen zonder daarover de betrokkenen in te lichten en zonder opgave van reden.

Kijk ook op Ipatec Racing het team waar Rene Kuipers normaal voor start.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
17-01-2009  

Bornse Miriam Pol beste vrouw in Dakar Rally

 

BUENOS AIRES - Motorrijdster Mirjam Pol uit Borne heeft de Dakarrally voor vrouwen gewonnen.

Voor de eerste keer in de historie is een Nederlandse vrouw in die zwaarste rally ter wereld voor motoren op haar naam schrijft. De  25-jarige Pol nam zaterdag in de laatste etappe over 227 kilometer van Cordoba naar Buenos Aires in Argentinië geen enkel risico's. Haar voorsprong op de nummer twee in het vrouwenklassement, de Zweedse Anni Seel, was meer dan acht uur. Het is de derde keer dat Mirjam Pol meedeed aan de Dakarrally. De vorige twee keer eindigde ze als tweede in het klassement bij de vrouwen. In het overall-klassement staat Miriam Pol op de 56e plaats. Pol was ook de eerste Nederlandse vrouw die in 2005 aan de Dakarrally meedeed en deze ook uitreed.

 

 
17-01-2009  

Boakye bezorgt Heracles punt in Den Haag


FOTO: www.heracles.nl
 

DEN HAAG - Emanuel Boakye heeft Heracles zaterdagavond in Den Haag tegen ADO aan een punt geholpen. De Almelose verdediger zorgde tien minuten voor tijd met een afstandsschot voor de 2-2. Dat was niet onverdiend, al had de thuisploeg het beste van het spel en de meeste kansen. In blessuretijd vond een ogenschijnlijk rake kopbal van invaller Vojtech Schulmeister, de 2-3, geen genade in de ogen van scheids- en grensrechter.ij rust was het 1-1 door treffers van Karim Soltani (ADO) en ex-Hagenaar Ricky van den Bergh. Debutant Timothy Derijck, deze week overgenomen van Feyenoord, maakte vlak na rust de 2-1. Zijn trainer André Wetzel keek toen al toe vanaf de tribune na aanmerkingen op de leiding van Ruud Bossen. De wedstrijd begon redelijk in evenwicht, ADO had meer balbezit en Heracles liet zich terugzakken. De voorsprong voor de Hagenezen kwam er na een assist van Richard Knopper, de ex-Ajacied legde af op Karim Soltani die vervolgens raak schoot. De gelijkmaker van Heracles liet niet lang op zich wachten, spits Bas Dost legde de bal terug op Ricky van den Bergh die vervolgens vanaf de zestien, de bal binnenschoot. De ploeg uit Den Haag kwam na de rust weer op voorsprong, nieuweling Timothy Derijck wist met een fraai schot de 2-1 aan te tekenen. Het antwoord van de Heraclieden liet wat lang op zich wachten. De gelijkmaker viel uiteindelijk wel voor Heracles. Een fantastisch schot van Emmanuel Boakye leverde de gelijkmaker op. Heracles mocht aanspraak maken op meer, maar de arbiter keurde een zuiver doelpunt ten onrechte af. De bal was de doellijn duidelijk gepasseerd maar het arbitrale trio was een andere mening toegedaan. Doelman Robert Swinkels haalde de inzet van Vojtech Schulmeister achter de doellijn vandaan.

 
19-01-2009  

Thuiswedstrijd Kalvenhaar bij NK veldrijden

 

ALMELO - Annefleur Kalvenhaar rijdt tijdens NK veldrijden een thuiswedstrijd

Op 24 januari staat in Almelo een bijzonder evenement op het programma. Dan zullen op wielerpark De Sumpel de Nederlandse Kampioenschappen veldrijden voor jeugd en nieuwelingen worden verreden. Bij de nieuwelingen meisjes is Annefleur Kalvenhaar één van de kanshebsters op een goede klassering. Nadat ze eerder dit seizoen al District Kampioene van Oost Nederland werd en vier keer de sterkste was in een veldrit om het GOW klassement, is het NK een volgend doel voor het 14-jarige talent uit Wierden.

Voor Kalvenhaar is het NK een thuiswedstrijd aangezien zij rijdt voor het nieuwe Dames opleidingsteam van de Almelose Wielervereniging de Zwaluwen. In haar splinternieuwe geel met rode tricot in zebrapatroon zal ze aan de start verschijnen. Ze hoopt op een klassering bij de eerste vijf rensters, maar geeft aan dat een verrassing nooit uit te sluiten valt.

 
19-01-2009  

Schaatsseizoen voor Erben Wennemars voorbij.

 

Wennemars heeft een spier in zijn bekken gescheurd. De schaatser van TVM heeft veel pijn na zijn valpartij op de 500 meter bij het WK sprint van zaterdag. Afgelopen zaterdag viel hij bij de wereldkampioenschappen sprint in Moskou. In het ziekenhuis in Moskou is een verkeerde diagnose gesteld. Daar werd er vanuit gegaan dat de blessure meeviel. Maandag heeft Wennemars een MRI-scan ondergaan in Nederland en bleek de spier in de bekken volledig afgescheurd.

Een tegenvaller voor Thialf waar Koen Verweij en Bob de Jong zich al eerder af melden voor de selectiewedstrijden.

 
21-01-2009  

Sip Akker snelschaakkampioen Vrimot

 

VRIEZENVEEN – Afgelopen week hield Vrimot haar traditionele snelschaaktoernooi. In partijen van 5 minuten per persoon moesten de 14 deelnemers in sneltreinvaart de juiste voortzetting vinden wat bij iedereen niet altijd even goed lukte. Het was een gezellig toernooi met een verrassende winnaar. Sip Akker wist iedereen van zich af te houden en mag dan ook voor een jaar de terechte bezitter zijn van de snelschaakbokaal. Edwin en Humphrey Burer eindigden op een gedeelde 2e plaats. 

 
24-01-2009  

FC Zwolle en Go Ahead pakken volle winst

 

FC Zwolle heeft met 3-2 gewonnen van AGOVV. De ploeg van trainer Everse kwam twee keer op achterstand door doelpunten van Bokila. Dankzij een doelpunt van Guarino en een benutte penalty van Van der Haar kwam de Zwolse ploeg op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd zorgde Guarino met zijn tweede doelpunt voor de winst. FC Zwolle blijft daardoor kans houden op de vierde periodetitel.

Go Ahead Eagles won met 1-0 uit bij RBC Roosendaal door een doelpunt in de 19e minuut van Halil Colak. De Deventenaren kregen weinig kansen maar hield de defensie gesloten. RBC kwam in de 2e helft nog even dichtbij met een schot op de lat. 

 
25-01-2009  

Veel bezoekers bij NK Veldrijden jeugd

  ALMELO - Het was zaterdag een drukke bedoening op wielerbaan 'De Sumpel' van AWV De Zwaluwen. "Er zijn toch zeker wel een paar duizend man geweest," sprak 'good old' Wim Neeskens aan het eind van de middag en baande vervolgens naar de frietkraam. Ook de oud- prof Jos Lammertink genoot van de strijd om het Nederlands kampioenschap. Hij overhandigde Danny van Poppel de gouden medaille bij de nieuwelingen jongens. Van Poppel zette meteen na de start een spurt in en niemand was in staat hem te achterhalen, zodat hij met afstand kampioen werd.

De lokale favoriete Annefleur Kalvenhaar eindigde bij de niewelingen meisjes net naast het podium en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Rebecca Talen werd hier de Nationaal kampioen.
Lees verder...

Fotoreportage (53 foto's)...

 
25-01-2009  

FC Twente maatje te groot voor Heracles


^ In de 83ste minuut maakte Ricky van den Bergh het spannend door Heracles naar de 1-2 te schieten, maar dit bleek helaas niet voldoende.
 

ALMELO - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om punten over te houden aan de Twentse derby. FC Twente zegevierde in Almelo met 1-2. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Ferry Pirard, die vroeger voor zowel FC Twente en Heracles speelde. Na zijn prof-carrière speelde hij nog enkele seizoenen voor SV Rietvogels Almelo.

Na het eerste fluitsignaal kwamen de Twentenaren als felste uit de startblokken. Zij waren via schoten van Elia en kopballen van N'Kufo gevaarlijk maar troffen geen doel. Aan het einde van de eerste helft kon Heracles ook gevaarlijk worden via Wuytens, maar hij kopte de bal in de handen van doelman Boschker. Kort daarop kopte N'Kufo de bal naast Heracles' doelman Pieckenhagen.
In de 44ste minuut counterde FC Twente zich naar een 0-1 voorsprong door een vernijdig schot van Kenneth Perez die niet meer door Pieckenhagen gestopt kon worden.

Na rust ging FC Twente verder en kon het direct op 0-2 voorkomen, maar het schot van N'Kufo werd door Pieckenhagen tot hoekschop verwerkt. Heracles begon ook feller te worden wat resulteerde in een aantal uitbraken van Douglas en Van den Bergh, wiens omhaal in de 58ste minuut de richting miste om doeltreffend te worden. Bas Dost kon niet vandaag niet gevaarlijk worden en werd in de 65ste minuut - samen met Klavan - gewisseld voor Everton Ramos da Silva, en Mark-Jan Fledderus. Helaas konden deze wissels niet voorkomen dat in de 75ste minuut Marko Arnautovic de 0-2 scoorde voor FC Twente, nadat hij op maat werd bediend door Wout Brama. Daarna had N'Kufo FC Twente nog op 0-3 kunnen brengen, maar hij kopte de bal over Pieckenhagen èn het Almelose doel.

FC Twente merkte dat de overwinning al een feit was en liet Heracles komen. In de 83ste minuut schoot Ricky van den Bergh de bal in het doel nadat het schot van Jan Wuytens door Sander Boschker kon worden geblokkeerd. Heracles dacht nog aan een gelijkspel in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Helaas konden Schulmeister en Everton dit niet meer bewerkstelligen en eindigde deze derby in 1-2.

Kijk ook naar de fotorapportage van Patrick.

Fotoreportage (43 foto's)...

 
27-01-2009  

Ragnar Klavan van Heracles naar AZ

 

ALKMAAR/ALMELO - Ragnar Klavan verruilt Heracles Almelo per direct voor AZ. De Alkmaarders huren de Estse linksback tot het einde van het seizoen. Daarna neemt AZ Klavan transfervrij over van de Almeloërs. Dat maakte Heracles dinsdag bekend. Klavan speelde in vier seizoenen 95 competitiewedstrijden voor de Almelose club en scoorde daarin vier keer.

Klavan, wiens contract deze zomer afloopt, had onlangs al overeenstemming bereikt met AZ om daar volgend seizoen te spelen, vertelt algemeen directeur Nico Jan Hoogma op de website van de Almelose club. "Vervolgens heeft Marcel Brands namens AZ opnieuw contact opgenomen of directe huur mogelijk was. We hebben lang onderhandeld, en we hebben uiteindelijk het financiële aspect voor de club afgewogen. We proberen het op te vangen met onze huidige spelersgroep."

In Sportwereld een verhaal dat Estland trots is op Klavan.  

 
28-01-2009  

Huub Stevens geeft 'pijp aan Maarten' bij PSV

 

EINDHOVEN - Na he beleidsdeblace bij Feijenoord, waardoor GertJan Verbeek geslachtofferd werd, is het nu de beurt aan PSV. Al maanden 'rommelt' het in Eindhoven en trainer Huub Stevens heeft daar geen zin meer in en heeft zijn ontslag aangeboden. Stevens was sinds het begin van dit voetbalseizoen in dienst bij PSV en had een contract tot einde seizoen 2009/2010.

Huub Stevens mistte net zoals GertJan Verbeek de senergie met de spelersgroep en net zoals in Rotterdam liet ook het bestuur in Eindhoven de trainer 'zwemmen'. De leiding van PSV zegt wel het vertrek van Stevens te betreuren, maar toonde dat respect te weinig in een eerder stadium.

 
29-01-2009  

Walk over voor FC Twente tegen ADO in beker

 

DEN HAAG - Zonder tot groots voetbal te komen, zette FC Twente plichtmatig ADO Den Haag op zij op weg naar de kwartfinale tegen De Graafschap. Het slordig spelende ADO had niets in te brengen tegen het sober spelende Twente en verloor thuis met 1-5.

Al na 22 minuten stond het 0-3 dankzij twee treffers van Blaise N'Kufo (de eerste met een kopbal van een pass op maat van Perez en de tweede na een hakje van Marko Arnautovic) en een doelpunt van Romano Denneboom (na een fout van Csaba Horváth). Na een blunderende terugspeelbal van Slobodan Rajkovic op Boschker deed Richard Knopper iets terug, maar een minuut later leidde een slechte trap van Boy Waterman de 1-4 van Denneboom (prachtige lob) in.

Na rust ging Rajkovic nogmaals de fout in door Berry Powel neer te halen; Sander Boschker stopte Yuri Cornelisse's penalty. Arjan Zwinkels, die in de rust Waterman verving, keepte goed, maar boog één keer voor Youssouf Hersi.

Bij TC Tubantia zag men een andere wedstrijd volgens het gepubliceerde verslag.

 
30-01-2009  

Boschker kan zakken vullen bij AZ


^ De 17-jarige spits Flamur Kastrati.
 

ENSCHEDE - FC Twente-doelman Sander Boschker heeft een 'vette' aanbieding voor twee jaar van AZ. De Alkmaarders willen hem graag als 2e doelman achter de Argentijn Romero. Dat betekent eveneens dat AZ het ook niet meer ziet zitten in Boy Waterman die is uitgeleend aan ADO Den Haag en woensdag nog een paar Twentse doelpunten om de oren kreeg. 

Komend weekend kan Sander Boschker zijn 500e wedstrijd spelen in het shirt van FC Twente en daarvoor zijn speciaal 500 fanshawls gefabriceerd, maar of Boschker de 500 nog haald? De aanbieding die FC Twente hem deed heeft hij tot nu toe afgewezen, dus het is 'gokken' tot de laatste dag van de transferperiode. 

De Enschedese Eredivisionist heeft wel de 17-jarige spits Flamur Kastrati van Skeid Oslo vastgelegd. Verder heeft de club ook belangstelling voor de 20-jarige linkerspits John Goossens uit het beloftenteam van Ajax.

 
31-01-2009  

Heracles verliest van Roda en zoekt versterking


^ Heracles Almelo dat Klavan node zag vertrekken naar AZ heeft ter versterking van de verdediging contact opgenomen met RKC om linksback Ferne Snoyl over te nemen. Zijn contract loopt eind van dit seizoen af. De 24 jarige verdediger speelde voorheen bij Feijenoord, NEC en Aberdeen.
 

KERKRADE - Roda JC won vrijdagavond simpel met 3-1 Heracles Almelo. In deze 6 puntenwedstrijd deed de ploeg uit Kerkrade daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie en staat nu op 3 punten van Heracles Almelo. Voor rust zorgde PSV-huurling Eric Addo voor de 1-0. Andres Oper en Sekou Cissé brachten de thuisploeg op 3-0. In de slotfase zorgde Vojtech Schulmeister voor de eretreffer van Heracles.

In het Parkstad Limburg stadion leek het er alleen in het begin op dat Heracles voor gevaar zou kunnen zorgen. Na de beginfase was Roda echter de bovenliggende partij, vooral omdat de beslissende pass bij Heracles ontbrak. Gelukkig voor de Almeloërs sprongen de Limburgers niet goed met de kansjes die ze kregen om. Uit een hoekschop halverwege de eerste helft kopte PSV-huurling Eric Addo de bal echter toch binnen omdat Pieckenhagen niet tot de bal reikte.

Na rust drukte Roda JC door. Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal speelde de ploeg pressievoetbal en al na vijf minuten was het weer raak. Weer was het een doelpunt dat uit een corner werd gescoord en weer was verdediger Addo er bij betrokken. De Ghanees kopte de bal deze keer door, waarna Andres Oper de tweede treffer aan kon tekenen.

Twee minuten later was het weer raak. Oper liep nu goed door het zestienmetergebied binnen en speelde de bal af naar de links van hem meegelopen Sekou Cissé. Die zorgde ervoor dat Heracles-doelman Martin Pieckenhagen voor de derde keer moest vissen. Na de 3-0 nam Roda gas terug, wat in de slotminuten nog leidde tot de eretreffer van Schulmeister op aangeven van nieuweling Paddy John.

Archief
Terug naar vorige pagina