31-01-2009

Heracles verliest van Roda en zoekt versterking

^ Heracles Almelo dat Klavan node zag vertrekken naar AZ heeft ter versterking van de verdediging contact opgenomen met RKC om linksback Ferne Snoyl over te nemen. Zijn contract loopt eind van dit seizoen af. De 24 jarige verdediger speelde voorheen bij Feijenoord, NEC en Aberdeen.

KERKRADE - Roda JC won vrijdagavond simpel met 3-1 Heracles Almelo. In deze 6 puntenwedstrijd deed de ploeg uit Kerkrade daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie en staat nu op 3 punten van Heracles Almelo. Voor rust zorgde PSV-huurling Eric Addo voor de 1-0. Andres Oper en Sekou Cissé brachten de thuisploeg op 3-0. In de slotfase zorgde Vojtech Schulmeister voor de eretreffer van Heracles.

In het Parkstad Limburg stadion leek het er alleen in het begin op dat Heracles voor gevaar zou kunnen zorgen. Na de beginfase was Roda echter de bovenliggende partij, vooral omdat de beslissende pass bij Heracles ontbrak. Gelukkig voor de Almeloërs sprongen de Limburgers niet goed met de kansjes die ze kregen om. Uit een hoekschop halverwege de eerste helft kopte PSV-huurling Eric Addo de bal echter toch binnen omdat Pieckenhagen niet tot de bal reikte.

Na rust drukte Roda JC door. Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal speelde de ploeg pressievoetbal en al na vijf minuten was het weer raak. Weer was het een doelpunt dat uit een corner werd gescoord en weer was verdediger Addo er bij betrokken. De Ghanees kopte de bal deze keer door, waarna Andres Oper de tweede treffer aan kon tekenen.

Twee minuten later was het weer raak. Oper liep nu goed door het zestienmetergebied binnen en speelde de bal af naar de links van hem meegelopen Sekou Cissé. Die zorgde ervoor dat Heracles-doelman Martin Pieckenhagen voor de derde keer moest vissen. Na de 3-0 nam Roda gas terug, wat in de slotminuten nog leidde tot de eretreffer van Schulmeister op aangeven van nieuweling Paddy John.