25-01-2009

FC Twente maatje te groot voor Heracles

^ In de 83ste minuut maakte Ricky van den Bergh het spannend door Heracles naar de 1-2 te schieten, maar dit bleek helaas niet voldoende.

ALMELO - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om punten over te houden aan de Twentse derby. FC Twente zegevierde in Almelo met 1-2. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Ferry Pirard, die vroeger voor zowel FC Twente en Heracles speelde. Na zijn prof-carrière speelde hij nog enkele seizoenen voor SV Rietvogels Almelo.

Na het eerste fluitsignaal kwamen de Twentenaren als felste uit de startblokken. Zij waren via schoten van Elia en kopballen van N'Kufo gevaarlijk maar troffen geen doel. Aan het einde van de eerste helft kon Heracles ook gevaarlijk worden via Wuytens, maar hij kopte de bal in de handen van doelman Boschker. Kort daarop kopte N'Kufo de bal naast Heracles' doelman Pieckenhagen.
In de 44ste minuut counterde FC Twente zich naar een 0-1 voorsprong door een vernijdig schot van Kenneth Perez die niet meer door Pieckenhagen gestopt kon worden.

Na rust ging FC Twente verder en kon het direct op 0-2 voorkomen, maar het schot van N'Kufo werd door Pieckenhagen tot hoekschop verwerkt. Heracles begon ook feller te worden wat resulteerde in een aantal uitbraken van Douglas en Van den Bergh, wiens omhaal in de 58ste minuut de richting miste om doeltreffend te worden. Bas Dost kon niet vandaag niet gevaarlijk worden en werd in de 65ste minuut - samen met Klavan - gewisseld voor Everton Ramos da Silva, en Mark-Jan Fledderus. Helaas konden deze wissels niet voorkomen dat in de 75ste minuut Marko Arnautovic de 0-2 scoorde voor FC Twente, nadat hij op maat werd bediend door Wout Brama. Daarna had N'Kufo FC Twente nog op 0-3 kunnen brengen, maar hij kopte de bal over Pieckenhagen èn het Almelose doel.

FC Twente merkte dat de overwinning al een feit was en liet Heracles komen. In de 83ste minuut schoot Ricky van den Bergh de bal in het doel nadat het schot van Jan Wuytens door Sander Boschker kon worden geblokkeerd. Heracles dacht nog aan een gelijkspel in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Helaas konden Schulmeister en Everton dit niet meer bewerkstelligen en eindigde deze derby in 1-2.

Kijk ook naar de fotorapportage van Patrick.