Sportberichten


Plaatsing  
 
12-01-2009  

René Kuipers naar 9e positie in Dakar rally


René Kuipers met navigator Filipe Palmeiro voor de start
 

LA SERENA (Chili): René Kuipers reed in de 11e etappe van Valparaiso naar La Serena zijn BMW X3 CC naar de finish in de 12e positie. BMW-teambaas Sven Quandt daarover; "Ik ben blij met de resultaten van vandaag. René rijdt goed en hij bewijst dat gestaag doorrijden een erg succesvolle strategie kan zijn."
Kuipers en zijn Portugese navigator Filipe Palmeiro kwamen na 180 km als 14e door en eindigden als 12e waardoor zij opklommen naar een 9e plaats in het algemeen klassement.
"Ik ben ontzettend verbaasd binnen de top 10 te staan,"zei Kuipers. "Misschien dat ik de rust in mijn rijden heb gevonden en ik bedoel daarmee dat ik geen grote risico's neem. Het was niet mogelijk geweest zonder deze auto en mijn navigator. Ik zou niet weten hoe ik de de duinen door zou zijn gekomen zonder Felipe met zijn fantastische routeboek."
"Deze auto is zo sterk. Het geeft mij vertrouwen om elke dag mijn grenzen op te zoeken. Als ik nog sneller zou rijden, zou ik mijn grenzen overschrijden en dat zou een grote fout zijn."
De geboortige Almeloër rijdt normaal voor het Ipatec Racingteam, maar rijdt Dakar in dienst van het X-raid fabrieksteam van BMW.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina