Sportberichten


Plaatsing  
 
14-01-2009  

Exit GertJan Verbeek bij Feijenoord

 

ROTTERDAM - GertJan Verbeek is per onmiddelijke ingang weg bij Feijenoord melden De Telegraaf en het AD. Gisteren nog tijdens de nieuwjaarsreceptie meldde directeur Gudde vertrouwen te hebben in de 2e seizoenshelft en een consistent beleid voor te staan. De club zit financieel nog zwaar met een schuldenlast van 17 miljoen euro meldde Gudde eveneens. Ook trainer Verbeek zei enkele dagen geleden - tijdens de trainingsstage aan de Turkse rivièra - nog het gevoel te hebben niet aan een dood paard te trekken. Of Verbeek is ontslagen of zelf de handdoek in de ring heeft gegooid is onbekend. Het contact tussen de Raad van Commissarissen en spelers als van Bronckhorst en Hofland gaf kennelijk de doorslag.

Op dit moment (15.30 uur) zit de leiding en bestuur van Feijenoord bij elkaar voor overleg. Het AD meldt het vertrek uit meerdere bronnen te hebben vernomen inclusief één der selectiespelers.

Verbeek genoot veel steun onder de Feijenoord-supporters ondanks de matige resultaten. De kritiek van hen richtte zich meer op een deel van de selectie die als zakkenvullers werden bestempeld. Het boterde minder tussen de trainer en tal van spelers zo meldde gisteren het AD.

In een reactie zei president-commissaris Dick van Well om twee uur vanmiddag nog resoluut tegen het AD dat ‘van ontslag van de trainer geen sprake is’. Toen was Verbeek officieel al geen trainer van Feyenoord meer.  

Verbeek was halverwege zijn eerste seizoen bij Feijenoord en was voordien succesvol bij Heerenveen en Heracles Almelo. Bij beide clubs vormde hij vooral een goed team met de respectievelijke voorzitters Riemer van de Velde en Jan Smit.

Dossier Feijenoord - De Telegraaf 

Archief
Terug naar vorige pagina