Sportberichten


Plaatsing  
 
08-01-2009  

Van Merksteijn door brand uit Dakar Rally


Symbolisch Peter van Merksteijn in zijn 'burgerkloffie' terwijl teamgenoot René Kuipers de strijd kan vervolgen. Foto: van Merksteijn Motorsport
 

 

SAN RAFAEL - ARGENTINIË - Voor staalmagnaat Peter van Merksteijn zit zijn eerste deelname aan de Dakar Rally er op. Kort voor het einde van de vijfde etappe vloog de BMW X3CC van Van Merksteijn en zijn navigator de Belg Eddy Chevalier spontaan in brand. Beide konden ongedeerd het racemonster verlaten, maar de auto brandde wel uit.

Teamgenoot René Kuipers reed een uitstekende etappe en finishte in het dagklassement op een uitstekende 13e plaats. In het algemeen klassement klom Kuipers naar de 14e plaats, ondanks dat hij 20 minuten verloor omdat hij bij de brandende auto van Peter van Merksteijn was gestopt om assistentie te verlenen. Kuipers is nu de beste Nederlander in het autoklassement.

Mrjam Pol uit Borne is nog steeds de beste vrouw in het motorklassement en Gerard de Rooy voert nog steeds het klassement aan bij de vrachtwagens.

De Franse motorcoureur Pascal Terry, die dood werd aangetroffen naast zijn motor met eten en drinken naast hem, is overleden aan een hartinfarct. Die mededeling kwam van het Molas-ziekenhuis in de Argentijnse stad Santa Rosa. Terry is de 56e coureur die tijdens de gehouden Dakar Rally's om het leven kwam.

Archief
Terug naar vorige pagina