29-01-2009

Walk over voor FC Twente tegen ADO in beker

DEN HAAG - Zonder tot groots voetbal te komen, zette FC Twente plichtmatig ADO Den Haag op zij op weg naar de kwartfinale tegen De Graafschap. Het slordig spelende ADO had niets in te brengen tegen het sober spelende Twente en verloor thuis met 1-5.

Al na 22 minuten stond het 0-3 dankzij twee treffers van Blaise N'Kufo (de eerste met een kopbal van een pass op maat van Perez en de tweede na een hakje van Marko Arnautovic) en een doelpunt van Romano Denneboom (na een fout van Csaba Horváth). Na een blunderende terugspeelbal van Slobodan Rajkovic op Boschker deed Richard Knopper iets terug, maar een minuut later leidde een slechte trap van Boy Waterman de 1-4 van Denneboom (prachtige lob) in.

Na rust ging Rajkovic nogmaals de fout in door Berry Powel neer te halen; Sander Boschker stopte Yuri Cornelisse's penalty. Arjan Zwinkels, die in de rust Waterman verving, keepte goed, maar boog één keer voor Youssouf Hersi.

Bij TC Tubantia zag men een andere wedstrijd volgens het gepubliceerde verslag.