Sportberichten


Plaatsing  
 
05-01-2009  

Uitslag Overijsselse Sportverkiezingen bekend

 

HENGELO - Zondag 4 januari zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in de studio van RTV Oost in Hengelo de winnaars bekend gemaakt van de Overijsselse sportverkiezingen 2008, een samenwerking van RTV Oost, De Stentor en Twentsche Courant Tubantia. Wouter Olde Heuvel is daarbij verkozen tot Overijsselse sportman van het jaar. Het is voor de schaatser uit Losser de eerste keer dat hij tot sportman van het jaar verkozen wordt.

Bij de dames ging de winst voor de vijfde keer op rij naar Marleen Veldhuis. De Olympisch kampioene zwemmen kon helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn en werd vertegenwoordigd door haar vader. FC Twente werd sportploeg van het jaar door de goede prestaties van vorig seizoen. De Enschedeërs bereikten de voorronde van de Champions League en overwinteren momenteel in de UEFA Cup.

De ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ werd uitgereikt aan handbalster Sharina van Dort uit Raalte. De ‘Jaap Stam Award’ voor sportieve promotie van Overijssel gaat naar de twee Overijsselse leden van het gouden Olympische dameswaterpoloteam: Rianne Guichelaar uit Enschede en Marieke van den Ham uit Almelo.

De afgelopen weken kon het publiek via de website www.rtvoost.nl een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. Daarnaast werd het oordeel van sporters, oud-sporters en de pers meegewogen. Ook sportverenigingen namen weer massaal deel aan de Overijsselse Sportverkiezingen. Korfbalvereniging TOP uit Vroomshoop bracht via haar website verhoudingsgewijs de meeste geldige stemmen in, waardoor de penningmeester 1000 euro voor de clubkas tegemoet kan zien. Bovendien mocht de club met een afvaardiging van tien personen aanwezig zijn bij de uitreiking.

Archief
Terug naar vorige pagina