Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2017  

Brand in afzuiginstallatie Bolletje

 

ALMELO – Bewoners van de Aalderinkshoek kregen woensdag rond het middernachtelijk uur te maken met rookontwikkeling. Oorzaak bleek een brand in de afzuiginstallatie van het nabijgelegen Bolletje aan de Turfkade.
Brandweerteams uit Almelo en Wierden waren snel ter plaatse en kregen de brand snel onder controle. Ook werd het dak van de bakkerij gecontroleerd op een mogelijke vuurhaard, maar dat bleek niet het geval waardoor de schade enigszins beperkt bleef.

< Brand in afzuiginstallatie Bolletje - Foto: Patrick Weegink

 
02-06-2017  

Met hoogwerker uit huis door brand (upd)

 

ALMELO – Afgelopen nacht heeft de brandweer een vrouw uit huis moeten halen met een hoogwerker wegens brand. De bewoonster van de woning aan de Bongerd in de Almelose binnenstad kon op tijd uit haar benarde positie worden bevrijd en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht waar zij inmiddels is ontslagen.

De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting en heeft de vrouw en haar echtgenoot gevraagd aangifte te doen. De woningschade is aanzienlijk.

Fotoreportage Patrick Weegink klik hier

UPDATE
Volgens de politie is de brand aan de Bongers zeker aangestoken. Er zijn daarvoor bewijzen gevonden. De politie denkt zelfs dat een der daders zelf brandwonden in zijn gezicht heeft opgelopen. De politie is derhalve op zoek naar getuigen die afgelopen nacht rond 04.00 uur verdachte personen hebben waargenomen in de Tuinstraat, Sesastraat en de Bongerd. Tips zijn dan ook zeer welkom.

 
02-06-2017  

Spanten Pontsteiger van Almelo naar Amsterdam

 

ALMELO – Buiting Staalbouw op het XL Businesspark in Almelo heeft voor het eerst gebruik gemaakt van transport over water. Vanaf het XL Park werd aan de nieuwe laad- en loskade een schip beladen met 4 gigantische 9 meter hoge spanten van 45 meter lang. De spanten moeten op 60 meter hoogte twee woontorens met elkaar verbinden als een soort ‘toegangspoort’ naar het vroegere NDSM-gebied in het IJ te Amsterdam.
Buiting kreeg de opdracht eind 2014 van Bouwcombinatie Pontsteiger (Dura Vermeer - MJ de Nijs) dat het ontwerp van Arons & Gelauff Architecten uitvoert.

Buiting Staalbouw is specialist in complexe staalconstructies. Zo werkt men bijvoorbeeld aan de uitbreiding van Naturalis in Leiden en de uitbouw van de KPN toren op Rotterdam Zuid.
Buiting Staalbouw breidde haar capaciteit in Almelo in 2015 uit naar 7.000 m2 vloeroppervlak. De nieuwe hal beschikt over twee kranen die samen 30.000 kg kunnen tillen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-06-2017  

Record matches 7e Almelose Slingerbeurs

  ALMELO – Ook dit jaar is de Slingerbeurs in Almelo weer een groot succes. Tijdens de beurs werden 185 matches gemaakt, met een totale waarde van €102.265. In totaal gaat het bedrijfsleven 2046,5 uur aan de Almelose samenleving besteden in de vorm van maatschappelijke betrokkenheid. Een resultaat waar De Slinger Almelo erg trots op is!
Lees verder...

 
04-06-2017  

Chauffeur bedreigt en beroofd van taxi

Dader gepakt op A1 na achtervolging
 

ALMELO – Een taxichauffeur van Taxi Centrale Almelo (TCA) (onderdeel van Regiotaxi) kreeg zondagmiddag aan de Parallelweg te maken met een overvaller. De dader van circa 1.85 meter lang en rond de 23 jaar dwong de chauffeur onder bedreiging met een mes de taxisleutels van de grijze Passat station af te geven en ging er met de auto tussenuit.
De gealarmeerde politie deelde de informatie via Facebook waar het bericht 446 keer werd gedeeld. De politie kreeg tientallen reacties waaronder iemand die de taxi de afslag bij Wierden richting Rijssen zag nemen. Uiteindelijk werd de geroofde taxi gesignaleerd op de A1 waar na een korte achtervolging de dief tot stoppen kon worden gedwongen en in de boeien geslagen kon worden. De opsporing werd bemoeilijkt omdat de GPS van de taxi was uitgezet.
De taxichauffeur van TCA kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond tijdens de overval.

 
04-06-2017  

Party-time Roparun door Almelo


De Roparun Runners uit Beesd laten zich één biertje best smaken op het Amaliaplein.
De lopers rennen in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam en worden door een team van verzorgers op de fiets begeleid.
De andere route is de 'run' van Parijs naar Rotterdam.
Op Tweede Pinksterdag is de aankomst van de deelnemers in Rotterdam.
 

ALMELO – De Roparun ten bate van het bestrijden van kanker, krijgt in Almelo al een aardige traditie als doorkomstplaats op de 560 km lange route Hamburg-Rotterdam. Dit keer begon Roparun Party-time al in de Gravenallee, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Laan der bezinning’, waar de organisatie van de aanstaande Almelo Allee Tocht de vele honderden deelnemers  een eerste warm onthaal bezorgde bij de binnenkomst van de Heerlyckheijd Almelo. De deelnemers konden er hun naam op de bestrating krijten en een wenskaart invullen voor de wensboom in de binnenstad.

De tocht ging verder via de Oranjestraat waar de Lions zich hadden gepost voor een warm onthaal en waar oud- deelnemer Willem Dijkema, zelf vechtend tegen kanker, zijn medelopers van weleer een extra hart onder de riem stak. Via de Grotestraat ging het richting Koornmarkt waar een ereboog was opgesteld en een dj voor de muzikale omlijsting zorgde door verzoeknummers van de teams te draaien. Bij het Amaliaplein barstte het feest echt los en was er natuurlijk een hoofdrol voor de Almelose lopers van team 260, want familie en vrienden stonden er te wachten. Moe maar voldaan werd later de aftocht geblazen naar ‘Hotel Almelo’ zoals het voormalige GGD-gebouw aan de Haven NZ tijdelijk heette, voor de persoonlijke verzorging en medische assist voor de moede ledematen voordat het verder ging richting Zutphen waar het in de donkere uren een 'lichtjestocht' wordt. Voor de Roparunners was Almelo in ieder geval weer een ‘warm bad’ en nieuwe inspiratie voor de laatste etappe naar Rotterdam waar ze het eind van de middag op tweede Pinksterdag worden verwacht.

< De doorkomst in Almelo was weer echt party-time en hopelijk kans om opnieuw in de prijzen te vallen bij de lopers-verkiezing tot mooiste doorkomst. Almelo werd al drie keer eerste, een keer tweede en vorig jaar derde en dat leverde een aardig bedrag op voor palliatieve zorg in de regio. De totale opbrengst van Roparun 2017 staat op dit moment op 1.966.464,25 euro.

Fotoreportage: Jan Bril

UPDATE 23-6-2017
De 321 teams die dit jaar meededen aan de Roparun hebben gezamenlijk bijna 5,5 miljoen euro opgehaald. Met iets minder deelnemers, is er toch net wat meer geld opgehaald voor de kankerbestrijding dan in 2016, aldus de organisatie vrijdagavond.
Aan de editie van vorig jaar deden 333 teams mee die gezamenlijk 5,4 miljoen euro ophaalden. Vrijdagavond bleek tijdens de slotavond dat er dit jaar 5.497.643 euro bijeen is gebracht.
Dit jaar vond de 26e editie plaats. Sinds 1992 is inmiddels meer dan 73 miljoen euro bijeengebracht voor palliatieve zorg aan mensen met kanker.

Fotoreportage (188 foto's)...

 
05-06-2017  

Open Dag High Tech Almelo

 

ALMELO – Welke stad in Overijssel kan bogen op zoveel High Tech bedrijven als Almelo. De stad heeft veel meer arbeidsplaatsen per hoofd van de bevolking dan andere steden in Twente. Dat komt vooral door de High Tech maakindustrie met bedrijven als bijvoorbeeld Urenco, Enrichment Technology Company EMS\evolves, Aeronamic, PANalytical, Benchmark Electronics BV, VDL ETG, Boessenkool (Osse Groep) Bouman, Hollander Techniek en Brusche Elektrotechniek Alle spelen een belangrijke rol dankzij ook de nodige ICT-kennis in deze bedrijven.
Toch zit de hoogwaardige technische industrie krap qua technische medewerkers. Al jaren gaan de bedrijven de boer op om de jeugd meer te interesseren voor techniek als vak van de toekomst met bijvoorbeeld de High Tech Scholieren Battle voor vier middelbare scholen in Almelo.
Zaterdag 10 juni houden de High Tech bedrijven van 10.00 tot 17.00 uur een Open Dag voor een ‘kijkje in de keuken’. Studenten, ouders met kinderen of gewoon benieuwd, iedereen is welkom. Spelregels en programma-activiteiten staan op ontdekhightech.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-06-2017  

Burgemeester roept raadsleden tot de orde

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen trad dinsdag tijdens de raadsvergadering twee keer ‘handhavend’ op. Eerst riep hij het raadslid Ugur Çete tot de orde die herhaaldelijk de raadszaal verliet voor een hapje eten (Ramadan) maar snel terug kwam als hij wilde interrumperen.
Ook Leefbaar-raadslid Bert Hümmels kreeg tot twee keer toe een reprimande. De eerste keer wegens onwelvoeglijk taalgebruik en de tweede keer wegens het weggooien van zijn pas richting griffieambtenaren omdat de pas niet functioneerde bij het aanzetten van de microfoon. Met de pas was niets mis maar Hümmels was zelf onhandig en te gehaast. Hümmels verliet de vergadering en riep nog een excuus richting de ambtenaren. Later op de avond zond Hümmels nog een mea culpa per email. 

 
08-06-2017  

Op de fiets? Even niets…

Les over het gebruik van smartphones in het verkeer
 

ALMELO/Bornebroek - De kinderen van groep 7 van basisschool de St. Stephanusschool hebben donderdag 8 juni van Veilig Verkeer Nederland (VVN) een verkeersvoorlichting gehad over de gevaren van het gebruik van smartphones in het verkeer; het motto van de les was “Aandacht op de weg”. Het gebruik van de smartphone op de fiets leidt tot een 40% grotere kans op een verkeersongeval! Volgens inschattingen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid speelt smartphonegebruik een rol bij één op de vijf fietsongelukken waarbij jongeren betrokken zijn. Genoeg reden voor VVN om samen met de leerlingen hier aandacht aan te geven.

Afspraken maken
Tijdens de les is samen met de leerlingen gekeken naar de gevaren die ontstaan door het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen. Ze konden zien, leren en ervaren wat afleiding met je doet. Het resultaat: leerlingen zijn zich meer bewust van de risico's van bellen, gamen en Whatsappen in het verkeer.

De leerlingen hebben in groepjes oplossingen bedacht en afspraken gemaakt om afleiding op de fiets te voorkomen. De belangrijkste afspraken zijn klassikaal geselecteerd en op een Safetydeal geschreven. Deze hebben de kinderen ondertekend en in de klas opgehangen. Alle leerlingen ontvingen ook een persoonlijke afsprakenkaart waarop ze een afspraak met zichzelf hebben geschreven over hun mobielgebruik op de fiets. Deze afsprakenkaart nemen ze mee naar huis om met hun ouders/verzorgers te bespreken.

Veilig Verkeer Nederland
Veilig Verkeer Nederland (VVN) is een maatschappelijk betrokken vereniging die sinds 1932 gericht is op het bevorderen van een veilige verkeersdeelname van alle verkeersdeelnemers met een extra accent op kwetsbare groepen in de samenleving. VVN streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid: iedereen veilig over straat!

Op de fiets? Even niets… is onderdeel van het programma Klap ‘m dicht! van Team Alert en Veilig Verkeer Nederland, uitgevoerd in diverse gemeenten in Overijssel en Gelderland, in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

 
09-06-2017  

Almelo kampt met forse tegenvaller

Geen geld meer voor nieuwe investeringen

De Almelose burger betaalde de afgelopen jaren al fors mee om tekorten weg te werken via extra verhoogde OZB, hogere tarieven voor vergunningen, huur sportcomplexen, afvalstoffenheffing, etc.
Ook subsidies werden gekort of gestopt.

De 'rek' is er uit!
 

ALMELO – De gemeente Almelo is de zoveelste gemeente die tekort komt op de rijksvergoeding in het sociale domein.  Omdat de gemeente al jaren bezuinigt en tarieven verhoogd vanwege te saneren financiële tekorten in het grondbedrijf, komt deze tegenvaller bijzonder ongelegen. De stad kroop langzaam uit het dal maar de nieuwe tegenvaller betekent dat er geen geld meer is voor investeringen. De gemeenteraad werd eerder deze week geïnformeerd over de tegenvaller in het sociale domein maar uit de vrijdag gepresenteerde meerjarige perspectiefnota blijkt dat de stad flink wordt achteruitgeworpen in haar ambities en de komende jaren voorgenomen investeringen in de orde van grootte tussen de 1 en 2 miljoen euro op haar buik kan schrijven. 
Vooral de jeugdzorg is een veel grotere kostenpost dan de ramingen die volgens de gegevens van het rijk werden begroot. Het Rijk hevelde zorgtaken zoals de Wmo en Jeugdzorg over naar gemeenten en was veel te optimistisch over de te behalen bezuiniging. De gemeente Almelo past over 2016 bijvoorbeeld 7 miljoen euro bij op een rijksvergoeding van 62,3 miljoen euro.

Lobby of claimen?
Het Almelose college van B&W zoekt ondersteuning bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de provincie Overijssel om een lobby te starten richting ‘Den Haag’ voor een hogere rijksbijdrage. 

De gemeente Venlo gebruikt forsere taal en wil een claim bij het Rijk indienen van 25 miljoen euro over de afgelopen en komende 2 jaar. “Ga niet braaf zitten lobbyen, maar toon lef en ga er met gestrekt been in en claim bij de staatssecretaris geld terug voor het tekort dat voor een deel is ontstaan omdat het Rijk een verkeerde verdeling heeft gehanteerd bij het verstrekken van zorgbudgetten aan gemeenten”, aldus het Venlose raadslid Aerts van D66. Die claim gaat Venlo nu voorbereiden.

 
10-06-2017  

Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal

 

ALMELO – Een 22-jarige automobilist ging er vrijdagavond aan de Bornsestraat vandoor toen de politie hem in het vizier kreeg. Via de Grotestraat/Bavinkstraat probeerde hij de politie af te schudden, maar iets verderop in de Dinkelstraat knalde de jeugdige automobilist tegen een lantaarnpaal. Te voet ging de vlucht verder via achtertuintjes en over daken van schuurtjes, maar de politie kreeg hem in de Reggestraat toch te pakken.
De auto bleek op 6 juni gestolen in de Planthofsweg. De jonge Almeloër werd opgesloten in het Twentse arrestantencentrum van de politie in Borne.

Oproep

De politie roept getuigen op, zich te melden. De verdachte gooide namelijk een groene jas weg en deze is nog niet gevonden. De reden is een vraagteken maar mogelijk zit er drugs in de jas. Ook roept de politie diegenen op die schade hebben ondervonden door de poging te vluchten. Onderweg is er nogal het enige geraakt. De schade kan dan worden geclaimd.

 
11-06-2017  

Samenloop voor Hoop: 51.000 euro

 

ALMELO – Op de terreinen van avc Heracles werd dit weekend door 33 gesponsorde teams de 24-uurs ‘Samenloop voor Hoop’ gelopen. De loop was een initiatief van KWF Almelo dat met de loop zoveel mogelijk geld wilde inzamelen voor de bestrijding van kanker. Over de opbrengst van de eerste 24-uurs loop is men met een bedrag van 51.000 euro dik tevreden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (80 foto's)...

 
11-06-2017  

Politie pakt dieven zitmaaier na tip

 

ALMELO – Een alerte 73-jarige vrouw aan de Hoornbladstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag wakker van glasgerinkel. Toen ze ging kijken zag ze nog net twee mannen weglopen die een raam hadden ingeslagen van een schuurtje.
Telefonisch gaf de vrouw een goed signalement want even later trof de politie de twee mannen van 48 en 54 jaar in de Kroosstraat aan met een zitmaaier en een bladblazer die uit het schuurtje aan de Hoornbladstraat waren ontvreemd.
Beide Almeloërs werden opgesloten in het arrestantencomplex van de politie in Borne.

< Foto's facebook Politie Almelo

 

 
12-06-2017  

Automobilist dood na aanrijding met boom

 

ALMELO – Bij een eenzijdig ongeval op de Van Rechteren Limpurgsingel vanuit de richting Vriezenveen ter hoogte van de Aadijk in Almelo is aan het begin van de nacht van zondag op maandag een automobilist dodelijk verongelukt.
De bestuurder geraakte met zijn voertuig door onbekende oorzaak van de weg en botste vervolgens tegen een boom.
Een traumahelikopter werd opgeroepen maar kon onverrichterzake worden geannuleerd. De verkeersongevallenanalysedienst (VOA) van de politie doet nader onderzoek. De politie heeft nog geen gegevens vrij gegeven over het slachtoffer.

UPDATE
Het slachtoffer betreft een 50-jarige Almeloër. Hoe het eenzijdige ongeval is gebeurd is nog niet duidelijk. De boardcomputer van de auto gaf zelf een melding aan de politie die verder nog graag getuigen oproept. De politie is bereikbaar via 0900-884.

< Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

Automobilist ingedeerd na botsing met lantaarnpaal
ALMELO - In de nacht van zaterdag op zondag reed een 21-jarige automobilist op de Burgemeester Schneiderssingel tegen een lantaarnpaal. De jeugdige bestuurder, die nog maar drie dagen zijn rijbewijs had, verloor in een bocht de macht over het stuur. Bij de botsing geraakte zijn net aangeschafte 'tweedehandsje' total loss. Hij kon echter ongedeerd uitstappen.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
14-06-2017  

Booming Ruiterdagen met Koetsentocht

 

ALMELO – Bij de organisatie van de Almelose Ruiterdagen is men in de loop der jaren wel wat gewend, maar dat in 41 minuten alle 250 stallen waren verhuurd is nog niet eerder voorgekomen. Met inzet van velen en met dank aan projectontwikkelaar Ter Steege, kon de Duitse stallenbouwer in het voormalige Indiëcomplex van Royal TenCate nog 100 stallen bijbouwen voor het ponyweekend dat vrijdag 16 juni van start gaat met meer dan 800 pony’s en hun berijders.

Na het ponyweekend gaan de Almelose Ruiterdagen op maandagavond verder met een springwedstrijd voor veteranen die het paardrijden nog niet kunnen laten. Op dinsdag breekt het echte geweld los voor de paardendagen met meer dan 1300 paarden aan de start in de dressuur en het springen.

Tien dagen lang ruitersport in optima forma met een deelnemersveld uit geheel Nederland en ruiters/amazones uit het buitenland met gastlicenties. Daarnaast een uitgebreid randprogramma en een Koetsentocht op zondag 18 juni door en rond Almelo. (Zie routebeschrijving in fotobijlage)

De Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor alle info op: www.almelose-ruiterdagen.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-06-2017  

Bal´s Vis trakteert senioren 'Hollandse Nieuwe'

 

ALMELO – In de ‘Ontmoeting’, de recreatieruimte van de Titus Brandsma Hof organiseerde het team Welzijn van CarintReggeland woensdagmiddag een Haringparty met samenzang voor senioren in de wijk Beeklust/Ossenkoppelerhoek . ‘Op de woelige baren’ en ‘Als de klok van Arnemuiden’ waren zoal de liedjes die enthousiast werden gezongen maar ook Vader Abraham’s ‘Kleine Café aan de Haven’.
De middag werd helemaal mooi toen Bal’s Vis van het Vincent van Goghplein kwam trakteren op gratis nieuwe haring.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
14-06-2017  

Almeloopers lopen 40 mille bij elkaar

 

ALMELO – Team 260 van de Roparun van Hamburg naar Rotterdam heeft middels sponsoring ruim 40.000 euro bij elkaar gesprokkeld voor palliatieve zorg. De Almeloopers, zoals Team 260 feitelijk heet, liepen de 560 km met een gemiddelde snelheid van 10,82 km nipt voor het Rotterdamse politieteam 2.
De Almeloopers liepen tijdens het Pinksterweekend voor de negende keer op rij mee aan de jaarlijkse Roparun, waarvan drie keer de route Parijs-Rotterdam en zes keer Hamburg-Rotterdam. Zij kregen het ook voor elkaar dat Almelo doorkomstplaats werd en dat is al jaren een feestje dat de regio geen windeieren legt. De mooiste drie doorkomsten op elke route levert namelijk een bedrag op dat in de regio mag worden besteed aan palliatieve zorg. Het hele deelnemersveld kiest die mooiste doorkomsten en Almelo werd al drie keer eerste, een keer tweede en een keer derde. Bij elkaar enkele eurotonnen voor de regio Almelo.
Landelijk staat de sponsorteller van Roparun 2017 op 2 miljoen euro.

< Foto: Jan Bril

 
15-06-2017  

Almelose Haringparty levert 15.400 op

 

ALMELO – De Almelose Haringparty leverde dit jaar 15.400 euro op voor twee goede doelen.
Het bedrag werd verdeeld tussen de stichting Almelo Parkstad en en de stichting Leendert Vriel vrijwilligers palliatieve terminale thuiszorg.
Online was door de partygangers al een bedrag van 10.000 euro gedoneerd en veilingmeester Jan Smit hamerde het vaatje Hollandse Nieuwe af voor een bedrag van 5.400 euro. Daniel Nijdam van Nijwie Furniture en Dennis Visscher van Le  Chair waren de gezamenlijke hoogste bieders.

< Jan Smit, de scheidend voorzitter van Heracles Almelo had het er maar druk mee. Veilde hij in Almelo het vaatje Hollandse Nieuwe, een dag eerder tijdens de Haringprimeur Twente bij landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte overhandigde hij het vaatje Hollandse Nieuwe aan commissaris der Koning Ank Bijleveld.
Rijssenaar Dik Wessels werd de Zilveren Haring 2017 toegekend. Het kleinood gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio. Vorig jaar werd de Zilveren Haring toegekend aan de Twentse Ambassade Amsterdam/Rotterdam.

Op vrijdag is het ‘Haringhappen’ bij Bolk Transport. Dan zijn tal van zakenrelaties te gast maar ook tal van politici uit het Haagse, de provincie en regio om Twente voort te stuwen in de vaart der volkeren. Voor de medewerkers van Bolk is het zaterdag familiefeest met uiteraard haring maar ook vertier voor de kinderen.

 
16-06-2017  

Almelo claimt tonnen van Saphir Zorg

 

ALMELO – De gemeente Almelo wil 375.000 euro terug van Saphir Zorg. Het betreft uitbetaalde PGB-gelden voor cliënten van Saphir Zorg die die zorg niet hebben gekregen. Het zorgkantoor uit Almelo wordt verdacht van fraude, zo blijkt uit onderzoek van de Sociale Recherche Twente (SRT),het samenwerkingsverband van een aantal gemeentelijke sociale diensten in Twente. Het betreft gelden die bestemd waren voor onder meer dagbesteding en ondersteuning van het dagelijks functioneren van mensen uit o.a. Almelo, Enschede en Rijssen/Holten. Beide bestuurders van Saphir Zorg hebben tijdens verhoren toegegeven dat niet altijd de juiste zorg verleend werd en dat het declareren niet altijd juist is verlopen.
In wettelijke zin zijn de cliënten aansprakelijk voor de terug te vorderen gelden. De gemeente Almelo probeert dat nu van het zorgbureau terug te vorderen wegens valsheid in geschrifte. De betrokken cliënten van Saphir Zorg kunnen geen zorg meer van dit kantoor verwachten omdat de gemeente Almelo de overeenkomst ontbindt. Wel worden cliënten zoveelmogelijk begeleid in een overstap naar een ander zorgkantoor.

Saphir Zorg BV lag vorig jaar al over hoop met de Stichting Uniek Begeleiding in Enschede wegens een vermeende vordering van Saphir op Uniek. Saphir liet beslag leggen op de bezittingen van Uniek maar de kantonrechter ontbond dat beslag onder voorwaarden.
Volgens OpenCompanies is Saphir Zorg BV actief sinds april 2015 onder KvK-nummer 63168243  en telt het 1 werknemer. Het bedrijf was in haar nog maar korte bestaan gevestigd aan de Deldensestraat 74 (nu de Kaashoek) en eerder aan de Plesmanweg 9 in Almelo. De facebookpagina van Saphir Zorg en de website is niet meer online.

 
17-06-2017  

Haringhappen bij Bolk, daar wil men bijzijn

 

ALMELO – Het jaarlijkse ‘haringhappen’ van Bolk Transport en CTT is een van die haringparty’s waar ondernemers en bestuurlijk Nederland de agenda voor vrijmaakt. Met enige regelmaat verschijnt minister-president Mark Rutte maar deze moest Europese en Groningse perikelen voorrang verlenen. Minister Henk Kamp (VVD) was de waarnemer en in zijn kielzog o.a. de Tweede Kamerleden Kees van de Staaij (SGP) en Pieter Omtzigt (CDA) maar ook de Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD) en Annie Schreijer-Pierik (CDA), de senatoren van de VVD  Frank de Grave en Menno Knip, regionale burgemeesters, oud- burgemeesters en wethouders en de ‘nieuwbakken’ burgemeester van Almelo Arjen Gerritsen die voor het eerst ging ‘haringhappen’ bij Bolk.
Uit het zakenleven o.a. Dik Wessels (VolkerWessels), Freddy Nijhof (Nijhof & Wassink), oud- Royal TenCate topman Loek de Vries, Wim Samsen (investeerder in vele bedrijven en bestuurder bij Heracles Almelo), Hans Evers (Marquette) en vele anderen uit kringen van opdrachtgevers en vooral de transportwereld die al die opdrachten moeten uitvoeren. Uit het voetbalwereldje o.a. Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles Almelo die trainer Fred Rutte ‘bijpraatte’ en vele vele anderen uit het vriendenboekje van ‘retired’ (nog 40 uur arbeid in plaats van 80 per week) grondlegger Henk Bolk.

Bolk-directeur André Pluimers heette alle genodigden welkom mede namens zijn vennoten Joop Savenije en Eric Linthorst die samen 10 jaar geleden instapten als groot-aandeelhouders van Bolk Tranport en CTT.
Pluimers sprak zijn dank uit richting Henk Bolk voor het in hen gestelde vertrouwen en de mogelijkheid om beide bedrijven met zijn steun uit te kunnen bouwen tot wat het nu is.
Een speciaal dankwoord was er voor Mark van Onna die toch met enige strijd in het ‘stroperig’ bestuurlijke project XL Businesspark Twente, nog net voor zijn vrijwillige en vroegtijdige vertrek de weg heeft geplaveid voor de Vlaamse investeerder Wim Heylen om op het XL Park bij Bornerbroek een logistieke campus van maar liefst 180.000 m2 te gaan realiseren. In deze sprak Heylen dat hij op een beurs in Amerika de eerste contacten kreeg betreffende de logistieke ‘hotspot’ en gezien zijn wereldwijde contacten het vertrouwen heeft, dat het gaat lukkenmede ook omdat hij in Twente een aantal uitstekende ondernemers aantrof en er ook werknemers beschikbaar zijn. 
CTT is in ieder geval klaar met de terminal en gaat over enkele weken daadwerkelijk van start.

Aan Henk Bolk de eer om zijn ‘haringhappen’ samen met een select aantal genodigden te openen. ‘We gaan het hier vandaag niet over bonnetjes hebben’, nodigde hij Annie Schreijer uit om samen met hem, minister Henk Kamp, burgemeester Arjen Gerritsen en Wim Heylen de ‘Hollandse Nieuwe’ naar binnen te laten glijden voordat alle 600 genodigden konden 'aanvallen'.

De muzikale omlijsting van het 'haringhappen' was in handen van het trio Henk Bernhardt met Wolter Kroes als gast-entertainer. 

Kijk voor foto’s hier en hier.
Ook de medewerkers worden bij Bolk en CTT niet vergeten. De dag na het 'haringhappen' is het grote 'familiefeest'. Deze keer met Ronnie Ruysdael als entertainer.

 
17-06-2017  

Scania R490 Topline 8X2*6 afgeleverd bij Rensink

 

ALMELO – Rensink, specialist in bijzondere transporten uit Almelo, heeft afgelopen week de de multi functionele Scania R490 Topline 8X2*6 met 100t Hiab kraan afgeleverd gekregen. De uitvoering is geschikt voor bijzonder tilwerk op moeilijke plekken en kan als bakwagen en trekker worden ingezet.

Foto’s: Rensink Transport

Fotoreportage (4 foto's)...

 
18-06-2017  

De kop is er af bij de Almelose Ruiterdagen


'Hallo, de pony's zijn op weg naar huis en wij komen er aan!'

archieffoto: Pim Mulder won in 2013 met Amigo de zware springderby.
 

ALMELO – De Almelose Ruiterdagen is een fenomeen in hippisch Nederland. Tien dagen ruitersport in dressuur en springen met een record aantal deelnemers vanuit alle uithoeken van het land. De eerste drie dagen is het de beurt aan de berijders van de pony’s in alle maten en klassen. Dit jaar meer dan 800 pony’s in getal en goed voor elk minimaal twee starts per dag en voor de allerbesten nog een extra finale. Met 350 stallen is er onvoldoende plek voor alle pony’s maar velen uit de regio trekken elke dag heen en weer en velen van verder weg hebben in de loop der jaren elders in de buurt kennis op gedaan om de pony’s te stallen in het gastvrije Twente.
In de 51 jaar van het bestaan van de Almelose Ruiterdagen heeft de organiserende stichting met hulp van de leden van rijvereniging De Looleeruiters volkomen grip op de starttijden en het komt alleen bij bijzonder extreme weersomstandigheden wel eens voor dat het programma moet worden bijgesteld. ‘Hoe doen jullie dat toch? Bij ons in Den Haag loopt het programma met zo’n 100 deelnemers altijd wel een uur uit’, zei jaren geleden eens de toenmalige adjudant van toen nog Koningin Beatrix toen hij in Almelo kwam rijden. 

Het werd al gezegd van, ’vanuit  alle uithoeken van het land’, individueel of in clubverband, de Almelose Ruiterdagen van volgend jaar staan al weer in de agenda, want dat willen ze niet missen. De vrijwilligers waarop de organisatie een beroep kan doen, komen allang niet meer alleen uit Almelo of directe omgeving maar ook over ver omdat paardensport ‘minded’ Nederland de Almelose Ruiterdagen niet wil missen. Dat geldt zelfs ook voor ex- deelnemers die al jaren niet meer in Nederland wonen maar vanuit huis uitkijken op de Kilimanjaro. Met de Almelose Ruiterdagen in zicht wordt het vliegtuig en een hotel geboekt, alleen om er maar bij te kunnen zijn. Voor de pony’s en hun berijders zit het al al weer op en zijn de meesten op weg naar huis. In omgekeerde richting volgen maandag de paarden, meer dan 1300 in getal en dat dan tot en met zondag 25 juni als de zware derby, in Almelo Kylix/Bolk Transport Trial Jumping Almelo geheten, de 51e editie afsluiten.
Tussendoor gaan prominenten woensdagavond ‘ringsteken’, is er vrijdagavond het ruiterbal, wordt zaterdagavond de Grote Prijs van Almelo verreden en is het dagelijks vanaf 09.00 uur tot 22.30 uur een en al dressuur en springen in een tak van sport waarin de amateur tot wereldkampioen het tegen elkaar kunnen opnemen, omdat ook de ‘toppers’ paarden moeten opleiden voor het hele grote werk!

Ja, Almelose Ruiterdagen is een fenomeen in hippisch Nederland maar ook als evenement voor Almelo en omstreken economisch belangrijk. De afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente becijferde het economisch voordeel voor stad en omgeving al eens op ruim 350.000 euro. Dat kan geen elk ander evenement in de stad zeggen. Jammer is dat juist de grote bedrijven in de stad het een beetje laten afweten in de sponsoring. Desondanks zijn de Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum gratis toegankelijk en alle 10 dagen genieten daar duizenden mensen van.

Vanwege de omvang en de vele rubrieken geen uitslagen, maar van de ponydagen kunt u die 
hier vinden.

Fotoreportage (56 foto's)...

 
19-06-2017  

Politie treft dode en gewonde in woning

 

ALMELO – De politie heeft vanmiddag na een melding een dode en een gewonde aangetroffen in een woning op de hoek van het Waagplein en de Marktstraat. Er is nog niet duidelijk hoe dat is gebeurd. Er wordt uitgebreid sporenonderzoek gedaan.
De gewonde, een 24-jarige Almeloër, is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en later gearesteerd als verdachte. Oplettende bouwvakkers zagen de man het pand net verlaten voordat de politie arriveerde.
De dode is een 26-jarige vrouw uit Almelo.
De woning is een voormalige dienstwoning van het vroegere Huis van Bewaring aan de Marktstraat dat nu in gebruik is als hotel.

Foto's: Alwin Winkel Fotografie

Fotoreportage (5 foto's)...

 
22-06-2017  

Ringsteken geeft lol op de Ruiterdagen

Fotoreportage Jan Bril

Burgemeester Arjen Gerritsen concentreert zich op de ring.
 

ALMELO – De traditie van het ringsteken is al oud. Meest als een oud volksvermaak maar ook als sport. In Zeeland is het een levende traditie  dat gezeten wordt op een Zeeuws trekpaard. In de Westfriese traditie zit de ringsteker op de bok van de Sjees naast de koetsier. Men kent het ringsteken in delen van Nederland, Duitsland en Denemarken, al dan niet met een lange lans of de kortere puntstok.
Nieuwe varianten zijn er inmiddels ook zoals ringsteken vanuit oude auto’s of het tonnetjesteken met grote kans op een nat pak.
De organisatie van de 51e Almelose Ruiterdagen hield het tijdens de eerste ringsteekwedstrijden bij de korte stok die de deelnemers, achterop de koets gezeten,  door de ringen moesten proberen te steken. De hoogste score werd bepaald door het oplopende aantal punten per gestoken ring. Woensdagavond dus de primeur op de Almelose Ruiterdagen. In de prominentenwedstrijd kwamen o.a. uit burgemeester Arjen Gerritsen, Vicaris Alphons Woolderink, raadsnestor Gijs Stork, vertegenwoordigers van sponsoren en de voorzitters van de stichting Almelose Ruiterdagen en rijvereniging De Looleeruiters tegen elkaar uit.
De tweede ringsteekwedstrijd betrof vertegenwoordigende teams van Almelose verenigingen en groeperingen. In beide wedstrijden was de eer en de bekerde drijfveer en dat was aan de soms overgeconcentreerde gezichten te zien.

Fotoreportage (105 foto's)...

 
22-06-2017  

Haringparty ‘t Hookhoes, 51 mille goed doel

 

ALMELO – De haringparty  van de Vrienden van het Hookhoes heeft donderdag 51.000 euro opgebracht. Uitbater Gabriël Urucoglu trad met de klauwhamer in de hand op als veilingmeester en kreeg flink respons op de geveilde artikelen zoals een bootcamp bij Obifit, een VP-bezoek aan de nieuwe galerie van kunstenaar Ruurd Hallema maar ook het gebruikte trainingspak van Heracles-trainer John Stegeman.

De Vrienden van het Hookhoes organiseren vaker activiteiten voor goede doelen en kunnen daarvoor weer een flink bedrag bijschrijven. Een van de goede doelenacties is de jaarlijkse ‘Wensboom’ waar bijzondere wensen van bijvoorbeeld ernstig zieken kunnen worden opgehangen. Met de ingezamelde gelden kunnen die wensen dan worden beloond.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-06-2017  

Stroomstoring treft 11.000 aansluitingen

 

ALMELO – Voor de tweede keer in korte tijd werd een deel van Almelo getroffen door een stroomstoring. Opnieuw lag de oorzaak bij het verdeelstation aan de Wierdensestraat in Almelo.
Netwerkbeheerder Cogas kon vanmorgen snel omschakelen waardoor 11.000 aansluitingen al binnen redelijke termijn opnieuw van elektriciteit werden voorzien.
De vorige stroomstoring in februari zorgde langer voor overlast. Toen moesten veel winkels sluiten. Voor die storing werden vorige week de eerste schadeloosstellingen aangekondigd.

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

Fotoreportage (6 foto's)...

 
23-06-2017  

Ontruiming bij brand Preston Palace

 

ALMELO – Donderdagavond rond 22.00 uur werd brandalarm gegeven bij Preston Palace. Het hotel en uitgaanscentrum werd geheel ontruimd waarbij ruim 400 gasten buiten, voorzien van drinkwater en dekens, moesten toekijken hoe de brandweerkorpsen van Almelo en Borne de brand in een hotelkamer op de eerste verdieping snel onder controle kregen.
Bij de brand was een stevige rookontwikkeling ontstaan waardoor 2 mensen naar het ziekenhuis moesten en 3 anderen ter plekke konden worden behandeld voor ademhalingsproblemen. De brandweer heeft het hotelgedeelte geventileerd en metingen op koolmonoxide verricht. Daarna werden de gasten van de desbetreffende etage waar de brand tot de hotelkamer beperkt bleef, na middernacht elders in het hotel ondergebracht.  

 
23-06-2017  

Rodeospringen op Almelose Ruiterdagen


Ook vanuit de feesttent volop zicht op het helverlichte springterrein
 

ALMELO – Het springen tijdens de Almelose Ruiterdagen heeft vanavond een bijzonder aspect. Doel is combinaties van ruiters te vormen waarvan een ruiter te paard hindernissen foutloos springt die voorzien zijn van diverse te behalen punten. Niet de klok bepaald het einde van de rit, maar de teamgenoot die de Rodeo-stier berijdt. Als deze er af valt, klinkt gelijk de finishbel voor de ruiter te paard. Het team met de hoogste puntenscore legt beslag op de eerste prijs. Kortom een bijzondere wedstrijd met extra spektakel. Aansluitend is het grote Ruiterbal.

Vooraf aan het Rodeo Teamspringen worden de springrubrieken M, Z, ZZ en het zware 1.40 m. verreden. Het zijn tevens selectiewedstrijden voor de Grote Prijs op zaterdagavond dat eindigt bij kunstlicht en het zware finalenummer, de derby op zondag.  Op het dressuurterrein volop dressuur in alle klassen van 09.00 tot 22.30 uur.
Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

 
24-06-2017  

De Blauwe Engel komt naar Almelo

 

ALMELO – De historische Blauwe Engel komt naar Almelo. De vroegere dieseltrein van NS komt op eigen kracht vanuit het spoorwegmuseum , niet om de problematiek van de huidige dieseltrein op de baan Almelo-Mariënberg op te lossen, maar als decorstuk voor de musical ‘Het Verzet Kraakt’.
Daarmee wordt de historie enigszins geweld aan gedaan, want de dieseltrein kwam in 1954 voor het eerst bij de Rotterdamse fabrikant Allan (Smit/Heemaf) de fabriekshal uitrollen. Toch past het beeld van de Blauwe Engel wel bij de musical over de grootste bankroof aller tijden bij het filiaal van de Nederlandsche Bank in 1944 in Almelo. De Blauwe Engel reed namelijk tientallenjaren op de lijnen van Almelo naar Mariënberg en van Almelo naar Zwolle. De laatste verdween van het vaderlandse spoor in 1985.

Op dinsdag 22 augustus rijdt de Blauwe Engel vanuit het spoorwegmuseum naar Almelo. Onderweg worden diverse stations aangedaan waar prominenten zullen instappen. Na de reeks voorstellingen van de musical 'Het Verzet Kraakt' gaat op maandag 25 september dit laatste exemplaar via het spoor weer terug naar het spoorwegmuseum in Utrecht.

 
24-06-2017  

Aanhoudingen na zware val van balkon

Pool zwaar gewond naar ziekenhuis
 

ALMELO – De politie heeft zaterdagavond zes personen aangehouden nadat een Poolse man rond 20.30 uur zwaar gewond was geraakt bij een val van het balkon aan de Gerard Doustraat. De man viel van vierhoog op het belendende grasveld. Na het verlenen van eerste hulp door ambulance-medewerkers kon de man worden vervoerd naar het ziekenhuis.
De politie neemt de zaak hoog op omdat er mogelijk sprake is van opzet. Er is een verklaring dat de Poolse man van het balkon zou zijn geduwd omdat er een conflict in de woning was. Derhalve de aanhouding van de in de woning aanwezigen voor nader verhoor en onderzoek. Het betreft twee vrouwen van 50 en 42 jaar en vier mannen in de leeftijd van 24, 27, 39 en 42 jaar. Allen met de Poolse nationaliteit. Voor het onderzoek is een tolk ingeschakeld.

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

< De val vond plaats aan de achterzijde van de flats in de Gerard Doustraat.

UPDATE 25-6-2017
Het Poolse slachtoffer wordt in het ziekenhuis kunstmatig in coma gehouden. Zijn toestand is zeer ernstig. Vandaag worden alle aangehouden personen door de recherche ondervraagd met behulp van een tolk.

UPDATE 2
De zes aangehouden verdachten zijn op vrije voeten gesteld. Uit het verhoor is gebleken dat er geen poging tot doodslag aan de orde is. Hoe de man wel is gevallen is daarom niet duidelijk. Het slachtoffer is inmiddels stabielmaar kan nog nietworden gehoord.

 
25-06-2017  

Emotionele 'Stille Tocht' voor Talitha

 

ALMELO – Zo’n 400 mensen hebben zondagmiddag in een ‘Stille Tocht’ afscheid genomen van de maandag jl. door haar vriend vermoorde 26-jarige Talitha van Limbeek. De tocht begon aan de Sluiskade ZZ om via de Celebesstraat langs het huis van haar ouders te gaan waareen klein monumentje met foto stond en een zee aan bloemen werd neergelegd terwijl de familie binnen emotioneel toekeek.
Van daaruit ging de ‘Stille Tocht’ verder naar de plek des onheils aan het Waagplein waar Talitha woonde met aan de gevel een grote foto met de tekst ; “Where to miss? To the stars” Na een emotioneel “Dit heb jij toch niet verdiend meisje. Oma mist je zo”, als dankwoord van de oma van Talitha, werd daar de tocht, na het oplaten van honderden witte ballonnen, ontbonden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (50 foto's)...

 
28-06-2017  

Chauffeur gewond bij botsende vrachtwagens

 

ALMELO – Op de Bedrijvenparksingel van het Bedrijvenpark Noord Twente bij Almelo is vanmiddag een vrachtwagenchauffeur gewond geraakt. Bij de kop-staartbotsing geraakte de achterste vrachtwagen uit koers en kwam tegen een boom tot stilstand. De chauffeur werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het verkeer moest tijdelijk worden omgeleid via de parallelweg van de singel.

Fotoreportage zie: Alwin Winkel Fotografie

 
29-06-2017  

Oud-wethouder Cor de Vogel (89) overleden

 

ALMELO – Hij was wethouder voor de PvdA van 1974 tot 1990, een bevlogen man, welbespraakt en daadkrachtig. In zijn portefeuille woningbouw en stadsvernieuwing, maar ook een fervent tegenstander van recreatieontwikkeling rond de Leemslagenplas.
In zijn bestuursperiode ontwikkelde hij de Windmolenbroek als grootste woonwijk van Almelo. In de jaren ’80 van de vorige eeuw zette hij de basis voor een eerste stadsvernieuwing van het stadshart. Zo werd de Grotestraat Zuid deels autovrij, werd de Wierdensestraat tussen Hema en V&D overkapt tot winkelpassage, kreeg het Marktplein haar nieuwe aanzien met de vestiging van Versland, McDonalds, de Havenpassage en de woningbouw rond de vijver bij Kreta. Pas na zijn plotselinge opstappen als wethouder kreeg hij voor dat laatste erkenning met de toegekende Bronzen Bever, de Rijksprijs voor bouwen en wonen.  De gemeente eerde hem met de Gouden Erepenning van de stad Almelo en hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Cor de Vogel was een man met  macht die het niet pikte dat zijn partij de PvdA hem op een vierde plek zette bij de gemeenteraadsverkiezing. Hij verliet de politiek, werd enige jaren directeur/hotelier in het buitenland. Ging later in Amerika wonen en bracht de laatste jaren van zijn leven door in een woonzorgcentrum in Delden. Daar overleed hij zaterdag jl. op 89-jarige leeftijd en kreeg hij nog mee dat de stadshartvernieuwing uit de jaren'80/'90 inmiddels grotendeels is gevallen onder de slopershamer.
De stadsvernieuwing van toen liftte grotendeels mee op de privatisering van Schouwburg De Hagen tot Theaterhotel en de ontwikkeling van de naastgelegen Hagenborgh. Investeerders 'doken' op Almelo, bang om de boot te missen en de stad stapelde rond de markt stenen die weer aan vervanging toe zijn omdat er geen hart en bezieling in die ontwikkeling zat.

Lees ook Han Pape in De Roskam:
Bij het overlijden van het beste van Schaefer en Wibaut in Almelo
 

 
29-06-2017  

Raad zet wijzigingen in perspectiefnota door


Bert Hümmels (Leefbaar Almelo) stemde als enige tegen. Lieneke Bolhuis (Minima Partij) liet verstek gaan.
 

ALMELO – Met vele tientallen amendementen en moties schoten de raadsfracties op de door het college van B&W gepresenteerde Perspectiefnota 2018. Zo was de Minima Partij vooraf uiterst kritisch maar liet deze wel verstek gaan tijdens de behandeling die de koers moet zetten naar de gemeentelijke begroting over 2018
Het minderheidscollege wist vooraf dat de gemeenteraad op onderdelen haar strepen zou trekken zoals de Kleinsma-gelden voor kinderen die in armoede opgroeien, geld dat dreigde te verdwijnen in de algemene middelen. De raad wil dat die 5 euroton wel aan het doel besteed wordt en laat in deze haar oren niet hangen naar de provincie als financieel toezichthouder. Wethouder Langius moet alsnog een eerdere opdracht uitvoeren om een euroton vrij te maken voor de ontwikkeling van het buitengebied en ook moet volgens de raad de voorrijkosten van het ophalen van grof vuil in overeenstemming worden gebracht (omlaag) met andere Twentse gemeenten. Honk- en softbalclub De Uitsmijters krijgt niet haar gewenste extra investering van 275.000 euro naast de 250.000 euro die al gepland stond voor een nieuw complex bij la Prémière. Als het aan B&W ligt, wordt dat laatste bedrag geïnvesteerd in het opknappen van ’t Maatveld. Met die ontwikkeling is na jaren van ‘sukkelen’ de eerder afgedwongen fusie tussen DVO’71 en Sv Rietvogels voor een relatief kleine bezuiniging, feitelijk een overbodige geweest die de fusieclub geen goed heeft gedaan.
Om de nieuwe tekorten van 7 miljoen euro in het sociale domein weg te werken, lijkt het zeker dat de stad haar aandelen in Enexis, Vitens en Twence gaat verkopen.  De wijzigingsvoorstellen moeten in de begrotingsbehandeling over 2018 tot uiting komen. De raad beslist daarover in november.
Alleen het raadslid Bert Hümmels (Leefbaar Almelo) stemde tegen de geamendeerde perspectiefnota.

 
30-06-2017  

Wel of geen pakketje aannemen? Hoedt u!

 

ALMELO – Het overkwam de Almelose Irma Grobben gisteren. Een pakketbezorger aan de deur  met een pakketje voor haar zoon. Zij wist niets van een bestelling maar wilde het pakketje toch aannemen. Dat kon niet, eerst moest er worden betaald. Toen ze daarop een appje wilde sturen naar haar zoon, was de onverwachte mededeling van de pakketbezorger; ‘Nee, dat is niet nodig als u toch niet wilt betalen.’ Daarop maakte hij rechtsomkeert naar zijn bestelbus en ging hij er tussenuit.
Irma Grobben was dus niet voor niets oplettend. Haar zoon wist namelijk ook niets van een bestelling. Het ging de ‘valse bezorger’ dus om de pecunia middels een pakketje met een baksteen of zoiets.

< U bent gewaarschuwd, het was deze bestelbus waarin de 'bezorger' reed en die Irma op de foto zette en publiceerde op facebook.

Knuffeldievegge
Bovenstaand verhaal is één voorbeeld van oplichting. Het is een toenemende trent, zoals ook blijkt uit het RTV Oost programma ‘Onder de Loep’. Donderdag werd aandacht besteed aan een knuffeldievegge. De vrouw omhelst ‘spontaan’ vooral ouderen met woorden als ‘Ikke baby, mijn man geen werk ik geen geld’. Het is de knuffeldievegge echter niet om geld te doen maar om sieraden en horloges die haar slachtoffers dragen. In een mum van tijd weet zij zich namelijk meester te maken van de sieraden zonder dat de slachtoffers dat direct doorhebben.  Tot nu was zij achtereenvolgens actief in Enschede, Hengelo, Almelo en Lochem waar overal slachtoffers vielen.
‘Deze knuffeldief is zo gehaaid, dat er bijna niets tegen te beginnen is’, zei politiewoordvoerster Chantal Westerhoff die verder de tip gaf deze knuffeldievegge onmiddellijk van je af te duwen.
Vermoedelijk komt de knuffelvrouw uit Roemenië. Zij is volgens de politie vrij klein, ongeveer 1.65 m, tussen de 25 en 30 jaar oud, zichtbaar zwanger en heeft zwart krullend haar.
Wie tips heeft of zelf ook het slachtoffer is geworden: laat het de politie weten via het gratis nummer van de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem blijven? Reageer dan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina