Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-06-2017  

Aanhoudingen na zware val van balkon

Pool zwaar gewond naar ziekenhuis
 

ALMELO – De politie heeft zaterdagavond zes personen aangehouden nadat een Poolse man rond 20.30 uur zwaar gewond was geraakt bij een val van het balkon aan de Gerard Doustraat. De man viel van vierhoog op het belendende grasveld. Na het verlenen van eerste hulp door ambulance-medewerkers kon de man worden vervoerd naar het ziekenhuis.
De politie neemt de zaak hoog op omdat er mogelijk sprake is van opzet. Er is een verklaring dat de Poolse man van het balkon zou zijn geduwd omdat er een conflict in de woning was. Derhalve de aanhouding van de in de woning aanwezigen voor nader verhoor en onderzoek. Het betreft twee vrouwen van 50 en 42 jaar en vier mannen in de leeftijd van 24, 27, 39 en 42 jaar. Allen met de Poolse nationaliteit. Voor het onderzoek is een tolk ingeschakeld.

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

< De val vond plaats aan de achterzijde van de flats in de Gerard Doustraat.

UPDATE 25-6-2017
Het Poolse slachtoffer wordt in het ziekenhuis kunstmatig in coma gehouden. Zijn toestand is zeer ernstig. Vandaag worden alle aangehouden personen door de recherche ondervraagd met behulp van een tolk.

UPDATE 2
De zes aangehouden verdachten zijn op vrije voeten gesteld. Uit het verhoor is gebleken dat er geen poging tot doodslag aan de orde is. Hoe de man wel is gevallen is daarom niet duidelijk. Het slachtoffer is inmiddels stabielmaar kan nog nietworden gehoord.

Archief
Terug naar vorige pagina