Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-06-2017  

Almelose Haringparty levert 15.400 op

 

ALMELO – De Almelose Haringparty leverde dit jaar 15.400 euro op voor twee goede doelen.
Het bedrag werd verdeeld tussen de stichting Almelo Parkstad en en de stichting Leendert Vriel vrijwilligers palliatieve terminale thuiszorg.
Online was door de partygangers al een bedrag van 10.000 euro gedoneerd en veilingmeester Jan Smit hamerde het vaatje Hollandse Nieuwe af voor een bedrag van 5.400 euro. Daniel Nijdam van Nijwie Furniture en Dennis Visscher van Le  Chair waren de gezamenlijke hoogste bieders.

< Jan Smit, de scheidend voorzitter van Heracles Almelo had het er maar druk mee. Veilde hij in Almelo het vaatje Hollandse Nieuwe, een dag eerder tijdens de Haringprimeur Twente bij landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte overhandigde hij het vaatje Hollandse Nieuwe aan commissaris der Koning Ank Bijleveld.
Rijssenaar Dik Wessels werd de Zilveren Haring 2017 toegekend. Het kleinood gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio. Vorig jaar werd de Zilveren Haring toegekend aan de Twentse Ambassade Amsterdam/Rotterdam.

Op vrijdag is het ‘Haringhappen’ bij Bolk Transport. Dan zijn tal van zakenrelaties te gast maar ook tal van politici uit het Haagse, de provincie en regio om Twente voort te stuwen in de vaart der volkeren. Voor de medewerkers van Bolk is het zaterdag familiefeest met uiteraard haring maar ook vertier voor de kinderen.

Archief
Terug naar vorige pagina