Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-06-2017  

Almelo claimt tonnen van Saphir Zorg

 

ALMELO – De gemeente Almelo wil 375.000 euro terug van Saphir Zorg. Het betreft uitbetaalde PGB-gelden voor cliënten van Saphir Zorg die die zorg niet hebben gekregen. Het zorgkantoor uit Almelo wordt verdacht van fraude, zo blijkt uit onderzoek van de Sociale Recherche Twente (SRT),het samenwerkingsverband van een aantal gemeentelijke sociale diensten in Twente. Het betreft gelden die bestemd waren voor onder meer dagbesteding en ondersteuning van het dagelijks functioneren van mensen uit o.a. Almelo, Enschede en Rijssen/Holten. Beide bestuurders van Saphir Zorg hebben tijdens verhoren toegegeven dat niet altijd de juiste zorg verleend werd en dat het declareren niet altijd juist is verlopen.
In wettelijke zin zijn de cliënten aansprakelijk voor de terug te vorderen gelden. De gemeente Almelo probeert dat nu van het zorgbureau terug te vorderen wegens valsheid in geschrifte. De betrokken cliënten van Saphir Zorg kunnen geen zorg meer van dit kantoor verwachten omdat de gemeente Almelo de overeenkomst ontbindt. Wel worden cliënten zoveelmogelijk begeleid in een overstap naar een ander zorgkantoor.

Saphir Zorg BV lag vorig jaar al over hoop met de Stichting Uniek Begeleiding in Enschede wegens een vermeende vordering van Saphir op Uniek. Saphir liet beslag leggen op de bezittingen van Uniek maar de kantonrechter ontbond dat beslag onder voorwaarden.
Volgens OpenCompanies is Saphir Zorg BV actief sinds april 2015 onder KvK-nummer 63168243  en telt het 1 werknemer. Het bedrijf was in haar nog maar korte bestaan gevestigd aan de Deldensestraat 74 (nu de Kaashoek) en eerder aan de Plesmanweg 9 in Almelo. De facebookpagina van Saphir Zorg en de website is niet meer online.

Archief
Terug naar vorige pagina