Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-06-2017  

Wel of geen pakketje aannemen? Hoedt u!

 

ALMELO – Het overkwam de Almelose Irma Grobben gisteren. Een pakketbezorger aan de deur  met een pakketje voor haar zoon. Zij wist niets van een bestelling maar wilde het pakketje toch aannemen. Dat kon niet, eerst moest er worden betaald. Toen ze daarop een appje wilde sturen naar haar zoon, was de onverwachte mededeling van de pakketbezorger; ‘Nee, dat is niet nodig als u toch niet wilt betalen.’ Daarop maakte hij rechtsomkeert naar zijn bestelbus en ging hij er tussenuit.
Irma Grobben was dus niet voor niets oplettend. Haar zoon wist namelijk ook niets van een bestelling. Het ging de ‘valse bezorger’ dus om de pecunia middels een pakketje met een baksteen of zoiets.

< U bent gewaarschuwd, het was deze bestelbus waarin de 'bezorger' reed en die Irma op de foto zette en publiceerde op facebook.

Knuffeldievegge
Bovenstaand verhaal is één voorbeeld van oplichting. Het is een toenemende trent, zoals ook blijkt uit het RTV Oost programma ‘Onder de Loep’. Donderdag werd aandacht besteed aan een knuffeldievegge. De vrouw omhelst ‘spontaan’ vooral ouderen met woorden als ‘Ikke baby, mijn man geen werk ik geen geld’. Het is de knuffeldievegge echter niet om geld te doen maar om sieraden en horloges die haar slachtoffers dragen. In een mum van tijd weet zij zich namelijk meester te maken van de sieraden zonder dat de slachtoffers dat direct doorhebben.  Tot nu was zij achtereenvolgens actief in Enschede, Hengelo, Almelo en Lochem waar overal slachtoffers vielen.
‘Deze knuffeldief is zo gehaaid, dat er bijna niets tegen te beginnen is’, zei politiewoordvoerster Chantal Westerhoff die verder de tip gaf deze knuffeldievegge onmiddellijk van je af te duwen.
Vermoedelijk komt de knuffelvrouw uit Roemenië. Zij is volgens de politie vrij klein, ongeveer 1.65 m, tussen de 25 en 30 jaar oud, zichtbaar zwanger en heeft zwart krullend haar.
Wie tips heeft of zelf ook het slachtoffer is geworden: laat het de politie weten via het gratis nummer van de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem blijven? Reageer dan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina