Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-04-2012  

Voor de 80-ste keer een palmpaasoptocht


Jarno Harms werd winnaar in de categorie: Vrije impressie
(Foto: Jan Bril)
 

ALMELO – Jarno Harms werd in deze door de stichting Stad & Ambt Almelo georganiseerde traditionele palmpaasoptocht de grote winnaar in de categorie ‘Vrije impressie’. Een vleugje Heracles in zijn creatie zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.
Vele honderden toeschouwers genoten zondagmiddag van de palmpaasoptocht door het centrum en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld deelde de door de jury toegekende prijzen uit in de categorie Vrije impressie en de meer traditionele categorieën buxus en hagel.

De prijswinnaars zijn:

Vrije impressie:
1. Jarno Harms
2. Darryl Reynsdorff
3. Shavonda Berenschot

Buxus:
1. Sanne Löhr
2. Zoë Löhr
3. Boo Schotterd

Gagel:
1. Demon Kamphuis
2. Milan Oude Wesselink
3. Justen Sonnenberg


Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder.
(Klik hier voor alle foto's van Coen en hier voor alle foto's van Jan)

Fotoreportage (49 foto's)...

 
02-04-2012  

Wat heeft Bolk met bierbrouwerij Alfa ?

 

SCHINNEN – Wat heeft het Almelose transportbedrijf Bolk met bierbrouwerij Alfa? Bolk dat met regelmaat voor o.a. Grolsch en Heineken transporten over Neerlands wegen verzorgt, werd deze keer ingeschakeld om bij de Alfa bierbrouwerij twee gigantische biertanks af te leveren. Het transport ging vanuit de haven van Stein over de weg gedurende twee opeenvolgende nachten. Dit omdat onderweg de nodige verkeersobstakels en de bedrading van de spoorlijn tijdelijk moesten wijken.
Een hele uitdaging dus, maar bij Bolk houdt men wel van een uitdaging!
Het laatste obstakel vormde het smalle weggetje naar de buurtschap Thull waar de Alfa brouwerij staat. Berekend was al, dat een klein huisje pal aan de rand van het weggetje en de tegenover het huisje staande boom een niet te nemen hindernis ging vormen. Eigenaar-directeur van het familiebedrijf Alfa dat in 1870 werd gesticht, is Harry Meens en deze had in de afgelopen weken al gezien dat het huisje met bijbehorende grond te koop stond en kocht daarom snel voor twee euroton het huisje. (Het huisje wordt verhuurd aan een medewerker.)

Toch probeerden de mannen van Bolk er nog tussendoor te laveren en daarbij werd het transport zelfs licht gekanteld, maar het mocht niet baten. Slechts enkele millimeters maakten het noodzakelijk om de plaatselijke houthakker te hulp te roepen om de dikke eik het loodje te laten leggen.
Het staat buiten kijf, dat voor een transport van 28 meter lang en 5,70 meter breed, de nodige stuurmanskunst vereist is, maar het is gelukt.
Alfa kan haar productie van natuurzuiver bier uit Limburgse bron gebrouwen bier binnenkort opschroeven van 1,7 naar 2,2 miljoen liter bier per jaar. Alfa-directeur Harry Meens weet nu dat Bolk dat bier ook goed in Twente weet te krijgen.

Reportage: Wakker Nederland – (Nederland 1 reportage in delen door de uitzending)
Klik hier voor het interview met directeur Harrie Meens.
En hier een filmpje met het nachtelijk Bolk-transport van Stein naar Thull
(Schinnen)


<< De eerste tank staat op het brouwerijterrein om in het Lagerhuis te worden getakeld, de tweede tank zal ieder moment in beweging gezet worden, om de laatste 800 meter naar de brouwerij af te leggen. De 1e tank heeft hier zo’n 5 uur over gedaan, zo wordt vanuit Limburg bericht.
(Met dank aan Alfa Brouwerij voor het aanleveren van de foto's)

Fotoreportage (10 foto's)...

 
02-04-2012  

Medewerkers Soweco lopen protestmars


Uit protest zijn ook de panden al te huur aangeboden!
 

ALMELO – De medewerkers van Soweco lopen op woensdag 4 april een protestmars vanaf het bedrijf aan de Plesmanweg naar het stadhuis om wethouder Mieke Kuik-Verweg een petitie aan te bieden uit protest tegen de voorgenomen ‘koude sanering’ door het dagelijks bestuur van de sociale werkvoorziening Soweco, dit tegen het advies van de Raad van Commissarissen, de directie en de ondernemingsraad in!
De protestmars is tevens bedoeld als signaal richting het kabinet Rutte, dat ng verder wil bezuinigen op de sociale werkvoorziening. Mochten de plannen doorgaan, kan dat voor 1200 mensen bij Soweco ontslag betekenen.
Burgers van de gemeenten Almelo, Twenterand, Tubbergen, Wierden, Hellendoorn en Rijssen/Holten mogen aansluiten op de stoet ter morele ondersteuning.

De protestmars begint om 17.30 uur en eindigt op het Stadhuisplein waar wethouder Mieke Kuik-Verweg, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van SOWECO, een petitie in ontvangst neemt van Anneke Scheurink, voorzitter van de OR SOWECO. ’s Avonds is er in het stadhuis van Almelo een informatieve raadsvergadering over de toekomstplannen van SOWECO.

Veel onduidelijkheid
De OR van SOWECO is het niet eens met de plannen van het DB zoals die nu voorliggen. SOWECO zal in de toekomst dan alleen voor vier gemeenten het zogeheten beschut werken gaan uitvoeren. Twee gemeenten hebben aangegeven uit de Gemeenschappelijke Regeling te willen stappen. Deze voorstellen geven grote onrust binnen ons bedrijf. Er is op dit moment bijvoorbeeld totaal geen duidelijkheid hoe de gemeenten denken om te gaan met de groep ‘niet beschut’.

Naast de ca. 1800 werknemers biedt SOWECO aan meer dan 400 personen een plek in het kader van Arbeidsactivering. Ook bieden we plek aan taakgestraften, wajongers en andere doelgroepen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. In plaats van dat de infrastructuur ter beschikking wordt gesteld voor de verschillende doelgroepen ligt er thans een DB-besluit om het bedrijf af te bouwen. Hiermee zal alle opgedane kennis/ervaring en deskundigheid compleet verdwijnen.

Businessplan
Medio december hebben directie en Raad van Commissarissen van het DB de opdracht gekregen om binnen bepaalde kaders een businessplan te maken. Dit plan is conform opgeleverd en voldeed aan alle eisen. Dit plan is door het DB ongemotiveerd en zonder enige pgaaf van reden afgewezen. In dit plan is er ook plek voor andere personen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij SOWECO. De OR vindt het niet acceptabel dat dit plan zo van tafel is geschoven.

SOWECO is een mensontwikkelbedrijf in het oosten van het land dat voor zes gemeenten (Almelo, Wierden, Twenterand, Tubbergen, Rijssen-Holten en Hellendoorn) de Wet Sociale Werkvoorziening uitvoert. Doel van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk.

 
02-04-2012  

Nieuw voetbalstadion wordt Ten Cate …


CEO Royal ten Cate - Loek de Vries en interviewer Martin Steenbeeke (r)
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – Het nieuw te bouwen stadion voor Heracles Almelo krijgt in ieder geval de naam Ten Cate in haar naam. Dat bevestigde CEO Loek de Vries van Royal ten Cate in een bijeenkomst van Zakelijk Almelo in het Theaterhotel.
Voor Pim Polman, de huidige Enschedese naamgever en fanatieke zwart-witte supporter, betekent het kennelijk een juridische strijd, want de Vries vertelde dat voorzitter Jan Smit van Heracles wel mogelijkheden zag om die naam in het ‘oude’ stadion achter te laten en hij dit al lang geleden met Smit had afgesproken.
De Vries ziet veel in Heracles Almelo, dat het boegbeeld is voor het kunstgras voor sportvelden van Royal ten Cate. De producent van kunstgras is wereldleider in de toepassing voor sportvelden.

Als het de club sportief gezien goed gaat, straalt dat ook af op Royal ten Cate. Niet voor niets gaf de Vries aan dat de spelers een bonus krijgen indien zij de bekerfinale tegen PSV weten te winnen. Zelfs een vijfvoudige bonus van die Royal ten Cate al beschikbaar stelde voor de winst op AZ.
Of Heracles een kans maakt? De Vries haalde de woorden aan van Antoine van der Linden die in Alkmaar bij het verlaten van het veld tegen trainer Peter Bosz opmerkte. "Zo, dat geld van De Vries is binnen. Bel hem maar en zeg dat we de rest van het geld ook komen halen." Hoe groot de bonus is die zondag te verdienen valt, wilde de Vries niet kwijt. 'Maar een paginagrote advertentie in De Telegraaf kost 100.000 euro.'
De Vries vindt ook dat Almelo niet meer om nieuwbouw heen kan als Heracles de beker wint. Is dat het geval, dan doneert Royal ten Cate ook twee euroton in de ontwikkeling van een Sportboulevard.

 
03-04-2012  

Nog paarhonderd bekerfinalekaarten te koop

 

Nog enkele honderden kaarten beschikbaar voor KNVB bekerfinale!
Heracles Almelo heeft nog enkele honderden kaarten beschikbaar voor de KNVB bekerfinale, komende zondag 8 april in De Kuip. Wil je tussen de fanatieke aanhang van Heracles Almelo staan, dan kun je iedere dag vanaf 13.30 uur terecht bij het Polman Stadion.

Voor de overige kaarten geldt: deze zijn vanaf afgelopen maandag online te koop. Ook via de vestigingen van Ticketbox (dan komt er een fee van € 3,40 bij) en bij het Polman Stadion zijn de kaarten te koop.

Het gaat in beide gevallen om busarrangementen. Prijs per kaart is: € 45,- De prijs per kaart is als volgt opgebouwd; € 45,- (€ 18,- kaartprijs, € 7,- handling en € 20,- busprijs).

Wees er snel bij, want op is op!
 

 
03-04-2012  

Ridderspektakel in Beeklustpark

  ALMELO – In het Beeklustpark werd vanmiddag een heus Middeleeuws ‘Ridderspektakel´ opgevoerd. Gekleed in harnas gingen de ridders elkaar ‘te lijf´ met zwaarden, werd te paard met speren geworpen en werd een ‘fotoraaf´ aan de schandpaal gezet.
De middag maakt onderdeel uit van een maand lang het thema ‘Ridders en kastelen dat in de Ossenkoppelerhoek en Beeklust wordt georganiseerd voor alle kinderen van de basisscholen in de wijk.
Naast het ‘Ridderspektakel´ kon er worden gespeeld met een twintigtal Middeleeuwse spellen en zorgde de Kinderboerderij voor de aankleding.
Lees verder...

Fotoreportage (16 foto's)...

 
04-04-2012  

Paasmarkt Stadsboerderij Beeklust.

Foto reportage Jan Bril
 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
04-04-2012  

Paaskermis Rembrandtlaan

 

ALMELO - Fotograaf Jan Bril nam een kijkje bij de paaskermis aan de Rembrandtlaan.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
04-04-2012  

Medewerkers Soweco in protest naar stadhuis


Foto Coen Mulder
  ALMELO – Woensdagavond trokken ruim 700 medewerkers van Soweco in optocht naar het stadhuis van Almelo om te protesteren tegen de saneringsplannen van het dagelijks bestuur. Men verwijt het dagelijks bestuur een politieke keuze te hebben gemaakt, dat vierkant indruist tegen het alternatieve plan van directie, ondernemingsraad en Raad van Commissarissen.
Aan wethouder Mieke Kuik-Verweg, die tevens voorzitter is van het dagelijks bestuur van Soweco, werd een petitie aangeboden waarin personeel, directie, ondernemingsraad en raad van Commissarissen nog eens uiteenzetten waarom het doorgerekende plan van Soweco beter is voor de sociale werkvoorziening dan de ‘kille´ sanering waarbij 1200 banen op de tocht komen te staan.

Saillant is dat de gemeenteraad later op de avond zeer kritisch was ten aanzien van het plan van het dagelijks bestuur. Raadslid Veenstra (CU) drong aan op onderbouwing van het DB-standpunt omdat hij daar nog niets van gezien had. Hij sprak nog net niet uit dat hij twijfelde aan het bestaan er van. Veenstra kreeg de steun van de raad en wethouder Kuik zegde toe volgende week met nadere informatie te komen inzake Soweco.
De raad was tevens zeer kritisch op de presentatie hoe het DB denkt de huidige werkzoekenden uit de kaartenbak van de sociale dienst aan het werk te krijgen. Geschermd werd met een test waarin 60 procent werd gescoord. Nadere vragen destilleerden echter een succesje van 12 personen met een jaarcontract onder 26 proefpersonen die via KeyTech in de markt werden gezet. Ook het beëindigen van twee uitkeringen van onbemiddelbare personen werd door KeyTech als een succes gezien.
Lees verder...

Fotoreportage (47 foto's)...

 
04-04-2012  

AMK huldigt jubilarissen


Herman Berg krijgt het zilveren AMK-ereteken opgespeld door voorzitter Bert Sies
  ALMELO - Tijdens een goed bezochte Algemene Ledenvergadering dinsdag jl. in het clubgebouw van het Almelo's Mannenkoor aan de Hoornbladstraat werden twee jubilarissen door voorzitter Sies gehuldigd. In bijzijn van hun familie werden de baritons Sjef Borgers gehuldigd voor 12 1/2 jaar trouw lidmaatschap en Herman Berg onderscheiden met het AMK ereteken in zilver voor 25 jaar lidmaatschap. Berg vervulde tevens 23 jaar lang een bestuursfunctie.
Het voltallige bestuur van het AMK heeft unaniem aangegeven voor een nieuwe bestuursperiode beschikbaar te zijn vanwege het 95 jarige bestaan van het koor in 2013. De leden stemden daar van harte mee in zodat het bestuur onder voorzitterschap van Bert Sies zich kan inzetten om het vijfennegentigste jaar van het bestaan tot een feestelijk succes te maken. Hoogtepunten in 2013 moeten worden een jubileumconcert op 16 november 2013, de meerdaags concertreis (onder voorbehoud) van het koor en een feestelijke avond voor leden en partners.
Lees verder...

 
04-04-2012  

De KNVB-beker komt vrijdag al in Almelo (upd)


Ongekende Heracles-mania
ALMELO – Tv-ploegen bevolken de stad, RTV Oost filmt in de binnenstad, SBS6 zet vanavond om 19.00 uur een paar fanatieke supporters te kijk, spandoeken, etalages, auto´s alles wordt zwart-wit. Zelfs het viaduct bij Vriezenveen is al van frisse kleuren voorzien en dat bij Holten aan de A1 zal nog wel volgen om er wat rode vlekjes weg te werken. De OAD laat 1e Paasdag 500 bussen rijden maar in totaal zijn het er veel meer om vanuit Almelo en Eindhoven de Rotterdamse Kuip te vullen.
Kortom Heracles-mania tot vreugde van deurwaarder, kunsthandelaar, golfbaaneigenaar, vastgoedbelegger, Quote 500 geregistreerde en Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit. Heel voetballend Nederland schijnt tijdens de KNVB-bekerfinale voor de ‘Griekse goden uit Almelo´ te zijn. Almelo is nationaal in de picture. Gelukkig deze keer niet vanuit het stadhuis! Kijk naar de foto´s en stuur die van u ook op naar: redactie@almelonieuws.nl

Mochten de Heraclieden de bekerfinale winnen, wordt de huldiging op Tweede Paasdag georganiseerd. Voor de festiviteiten rond de live-uitzending gelden strikte regels. Er word handhavend opgetreden. Lees het persbericht van de gemeente. >>>

Supportersvereniging Hart voor Heracles heeft nog enkele buscombi-kaarten voor de bekerfinale beschikbaar. (zie vakkenindeling >>)
Het gaat om de volgende kaarten:
* Bus 31 vak S: 7 kaarten
* Bus 38 vak R: 4 kaarten
* Bus 34 vak X: 19 kaarten
Als je geïnteresseerd bent in, bel dan: 06 424 15 394.
Prijs voor leden HvH 42,50 euro, voor niet-leden 45 euro.
 

ALMELO – De strijdt om de KNVB-beker, eigenlijk de Amstel Cup, komt vrijdag al naar Almelo. Sponsor Amstel heeft t/m zaterdag het beheer over de cup en trekt er mee door de stad om de cup aan de Almelose aanhang van Heracles Almelo te tonen.
Doel van het rondreizende circus is om de beleving in de strijd om de Amstel Cup nog wat te vergroten en natuurlijk ook de promotie van het 'heldere' biermerk.
Tijdens de rondgang langs diverse supermarkten en een tweetal horecaetablissementen zijn er bovendien nog 150 kaartjes voor de bekerfinale van Heracles Almelo tegen PSV op 1e Paasdag in de Rotterdamse Kuip te verdienen.
Dat gebeurt bij ‘de hoeskamer van Almelo’ proeflokaal ’t Hookhoes op het Amaliaplein. Tussen 19.00 uur en 23.00 uur kunt u zich vrijdagavond met de Amstel Cup laten fotograferen en voor de eerste 150 gelukkigen zijn er evenzoveel toegangskaarten voor de finale beschikbaar. En op is op!

Tijdschema:
Vrijdag 15.00 – 17.30 uur, C1000 Binnenhof 33
Vrijdag 19.00 – 23.00 uur, ’t Hookhoes Amaliaplein (fotoshoot)
Zaterdag 11.30 – 13.30 uur, Plus Cornelis Stadionlaan
Zaterdag 14.30 – 16.30 uur, Plus Sturing Vriezenveenseweg 84
Zaterdag 17.00 – 18.30 uur, Plus van Limbeek Eskerplein 11
Zaterdag 20.00 – 23.00 uur. Café ’t Brandpunt Kerkstraat 8

Overigens hebben de horecabedrijven aan het Amaliaplein zondag tijdens de finale de nodige festiviteiten en een groot beeldscherm om de wedstrijd in De Kuip te volgen!

PS
Tc Tubantia komt zaterdag met een extra Heracles-bijlage. Wanneer de KNVB-beker wordt gewonnen, volgt op 2e Paasdag een speciale krant die via tankstations in Almelo wordt verspreid.


Officieel persbericht gemeente inzake huldiging etc.
Vakkenindeling van de Kuip

Fotoreportage (37 foto's)...

 
05-04-2012  

Rumoer over concept voor Kunsthal


Ex- voorzitter Hans Hammink heeft absoluut geen tijd meer!
 

ALMELO – Het discussieprogramma ‘Rumoer’ in Leescafé De Meridiaan ging vanavond over de expositie van Kunsthandel Alberts met werken die het gedurende vele jaren zelf als familie in de derde generatie heeft verzameld.
Verder ging het vooral over ‘plannen’ die bestaan voor het ontwikkelen van een Kunsthal op het Indiëcomplex. Voorzitter Hans Hammink stapte vorige week op als voorzitter van de stichting, na twee jaar als voorzitter gefungeerd te hebben. Tijdgebrek gaf hij als belangrijkste reden aan i.v.m. zijn drukke baan bij Asito. Ook meldde hij toen dat gezien de huidige tijd de fondsvorming te wensen over liet.
Naar nu bleek, is de stichting geen stap verder gekomen in de ontwikkeling van de Kunsthal. Zelfs een goed concept is in twee jaar nog niet ontwikkeld. ‘Wat dient te gebeuren is het ontwikkelen van een goed concept. De gedachten daarbij steunen op drie peilers: cultuur, innovatie en duurzaamheid’’, meldde secretaris Henk Zielhuis. Volgens de Almelose kunstenares Marja van Elsberg zitten de kunstenaars uit Almelo juist te wachten op zo'n mooie grote ruimte. Zielhuis vond dat bij het maken van een goed concept de hulp van een curator nodig is. ‘Een curator gaat over de echte invulling en die is er op dit moment nog niet’, aldus Zielhuis.
Wel is een architect bezig om een nader bouwkundig concept te ontwikkelen voor zowel kunst als andere activiteiten als bijvoorbeeld een beurs. Dat moet leiden tot een ‘bidbook’ in deze zomer om vervolgens de boer op te kunnen gaan voor het vinden van financiers.
Jan Krol zette de boel op scherp; ‘Vertel ons nou eens wat wij daar kunnen zien?’ De antwoorden waren divers en abstract en daar zit volgens Almeloër Albert Vondeling de makke, een duidelijk concept is nog lang niet klaar en men huppelt maar wat achter Enschede aan!
(Luister hier naar de uitzending van Radio Almelo.)

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (13 foto's)...

 
06-04-2012  

Zitplaats voor huldiging Heracles verzekerd!

 

ALMELO – De Almeloër Patrick Pol, ‘de Poalerd’zoals hij genoemd wordt door zijn ‘vrinden’, heeft goede herinneringen aan het kampioensfeest van Heracles Almelo in 2005. Hij beleefde de promotiehuldiging op het marktplein vanuit een lichtmast van de gemeente. Zeven jaar na dato wilde hij zich eveneens verzekeren van een goed plekje indien Heracles Almelo in de KNVB-bekerfinale weet te winnen van PSV. Vorige week klom hij dus opnieuw in de lichtmast daartoe aangespoord door zijn ‘vrinden’ om zijn historische plekje te reserveren met wat aanplakbiljetten.
Daar had de gemeente geen boodschap aan want die liet maandag de lichtmasten uit voorzorg al weghalen tot grote schrik van ‘De Poalerd’. Alras hadden zijn ‘vrinden’ er iets op gevonden. In Hengelo werd een mast versierd , er werd een zitje opgelast en vanmiddag werd de paal op het marktplein geplaatst onder het toeziend oog van Heracles Almelo voorzitter Jan Smit en de staf van de club.
Gisteren al deed Hart van Nederland kond van deze supportersactie en sindsdien weet heet Nederland wie ‘de poalerd ‘ is en wie dat toevallig niet gezien heeft, kan hem tijdens de finale in De Kuip al gauw traceren, want ‘de vrinden’ gaan samen met ‘Poalerd’ Patrick Pol kijken hoe PSV wordt opgerold !

Fotoreportage: Coen Mulder


Klik hier voor andere foto's van supportersacties en hier naar RTV Oost.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
06-04-2012  

Ook op de foto met de KNVB-beker? (upd)

 

ALMELO – Sponsor Amstel Bier had van de KNVB toestemming om met de KNVB-beker op reis te gaan en ging er vandaag mee naar de C1000 in de Schelfhorts en proeflokaal ’t Hookhoes aan het Amaliaplein, waar 1e paasdag de finale ook op een groot scherm te volgen is.
Zwaar bewaakt werd bij ’t Hookhoes de KNVB-beker afgeleverd en konden de fans op de foto met de ‘dennenappel’ waar Heracles Almelo en PSV zondag in De Kuip om strijden.
Een verrassing was er ook, want Amstel gaf 150 kaarten weg voor de finale aan fans boven de 18 jaar.
Dat is zaterdag niet meer het geval, maar u kunt nog wel op de foto met de zilveren bokaal in de Plusmarkten (na elkaar) en ’s avonds in café Brandpunt aan de Kerkstraat.

Fotograaf Coen Mulder ging kijken in ’t Hookhoes.
(Klik hier voor alle 137 foto's)

Fotograaf Coen Mulder toog zaterdag nog naar de Plusmarkt en café Brandpunt voor de bijgevoegde foto's

Fotoreportage (45 foto's)...

 
07-04-2012  

Politie waarschuwt voor vertrek Heracles


Het speciale finaleshirt.
De mouwen hoeven niet meer te worden opgestroopt!
 

ALMELO – Zowaar een heus bericht van Politie (FC) Twente dat supporters van Heracles Almelo hun favorieten niet mogen uitzwaaien langs de snelweg. Ook mogen zij niet massaal op viaducten gaan staan. Als reden wordt de veiligheid genoemd en doen de supporters het toch, dan neemt volgens Politie (FC) Twente de bus een andere route.
Er zijn echter niet zoveel wegen vanuit Almelo naar De Kuip is de constatering van de redactie en dat de grote massa zich weinig aantrekt van dit soort berichten heeft het verleden al laten zien. Toch ook langs deze weg: ‘Doe voorzichtig want vreugde kan van korte duur zijn en spijt en pijn kan lang duren.’

De spelers vertrekken zaterdag om 13.30 uur bij het Polmanstadion. De bus reist via de Weezebeeksingel en de Wierdensebrug richting Wierden, zo meldt Politie (FC) Twente. Voor supporters is er een uitzwaaimoment gecreëerd bij het Polmanstadion en langs de Weezebeeksingel.
Maar ja, dat kan gezien de cryptische omschrijving van Politie (FC) Twente dus ook zomaar de andere kant op zijn. In ieder geval hangen alle spandoeken met aanmoedigingen van bedrijven wel langs de H.R. Holstlaan. Gaat men toch via Wierden/Rijssen richting A1 is het viaduct bij Holten een nieuw verzamelpunt.

Klik hier voor foto's van supportersacties

Relschoppers 'Out of Bounds'
Veertien relschoppers die zich op weg naar de Arena misdroegen in Amersfoort mogen niet naar De Kuip en ook niet naar een eventuele huldiging. Tijdens die gebeurtenissen moeten zij zich melden op het politiebureau. Het zit er dik in dat zij een langdurig stadionverbod in Nederland krijgen opgelegd.

 
07-04-2012  

Spelers Heracles zijn op weg naar De Kuip

 

ALMELO – Het vertrek van de spelers van Heracles naar de Rotterdamse Kuip voor de KNVB-bekerfinale morgenavond tegen PSV is goed verlopen. Honderden supporters deden de spelers uitgeleide bij het Polmanstadion en suppoosten liepen naast de bus over de Weezebeeksingel richting Wierden voorafgegaan door de auto’s van het Korps landelijke Politiediensten.
De voetgangersbrug bij de Woonboulevard deed goede diensten en stond vol met supporters die de spelers eveneens uitzwaaiden en succes toe riepen.
Bij Wierden nam de bus de richting Rijssen om vervolgens via de A1 hun weg te vervolgen. Heracles-voorzitter Jan Smit vond het prachtig, maar noemde in Tc Tubantia de maatregel enigszins overdreven. ‘Iets meer ontspanning had in dit geval wel gemogen’, zei Smit.
Zonder blessures en met een voltallige selectie kwam men later op de dag aan in Rotterdam waar nog een lichte training volgde op het trainingscentrum ‘Varkenoord’ bij De Kuip.

Peter Bosz: Dit is indrukwekkend!
Heracles Almelo trainer Peter Bosz heeft het vertrek van de spelers richting De Kuip als indrukwekkend ervaren. ‘Het is een geweldige stimulans voor de ploeg. Dit geeft wederom aan hoe dit leeft in Almelo. Zo veel publiek had ik niet verwacht. Er stonden zelfs nog supporters op de kruisingen bij Wierden en Rijssen en ook nog op het viaduct bij Holten. Echt gewoon geweldig.’

Fotoreportage: Jan Bril, Coen Mulder en Roel Immink

(Klik hier voor 147 foto's van Coen)

Luister
hier naar het Heracles-moment van Tom Egbers en hier naar trainer Ron Dellow en doelman Arend Steunenberg over de legendarische overwinning van Heracles op wereldkampioen Ajax in 1974. De Engelsman Dellow is 97 jaar en woont nog steeds in Almelo.

Fotoreportage (61 foto's)...

 
08-04-2012  

Almelo reist naar De Kuip, wijken leeg en stil


Hier een foto van het opstappunt op de markt en het grote TV-scherm.
Verdeeld over de stad zijn meerdere opstaplocaties.
Alleen OAD heeft al 500 bussen ingezet richting de Kuip. Let wel vanuit Almelo en Eindhoven. Uit Almelo vertrekken ruim 325 bussen en 500 auto's.
 

ALMELO – Het is te merken in de Almelose woonwijken, het is er stil, je hoort louter vogeltjes fluiten en vele parkeerplekken zijn leeg.
Anders is het bij de opstaplocaties voor de supportersbussen naar De Kuip in Rotterdam. De eerste bussen vertrokken tegen het eind van de ochtend van diverse opstaplocaties in de stad. Een ware volksverhuizing van zo’n 18.500 fans van plaatselijke trots Heracles Almelo is als het ware als een armada op weg naar de Rotterdamse Kuip om hun favorieten in de bekerfinale tegen PSV naar een overwinning te schreeuwen.
De ‘underdog’ heeft de sympathie van 80 procent van de Nederlandse voetballiefhebber is inmiddels gebleken via de diverse voetbalmedia.
Rond de vertrekpunten niet alleen media maar ook duizenden ‘thuisblijvers’ die familie en kennissen uitzwaaien. Ook op meerdere viaducten hebben zich toeschouwers verzameld om een karavaan die uit ruim 300 bussen bestaat langs te zien trekken. Vooral boven de A1 is dat het geval.
Vanavond om 18.00 uur begint de wedstrijd van de eeuw voor de zwart-witten en als dan het gebrul in de Kuip losbreekt, is dat voor 2/3 deel Heracles gezind.

Een reactie van een inzender op RTV Oost:
herman mast
zondag 8 april 2012 12:53
zo hoort het ook het is toch een club uit het oosten dus ik vind al ben je ook voor Twente op zo,n dag hoort het hele oosten voor Heracles te zijn ik hoop dan ook dat ze met de beker terugkomen

Daar sluit de redactie zich bij aan!

Filmpje NOS klik hier

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-04-2012  

Vier bussen Heracles retour, blijkt onzin (upd)

 

ALMELO - Volgens eerste berichten zijn vier bussen met 'supporters' onder politie-escorte op de terugweg naar Almelo i.v.m. ongeregeldheden onderweg. Een vijfde bus schijnt te zijn uitgebrand door het ontsteken van fakkels. Nadere omschrijvingen zijn nog onbevestigd.

Mocht het waar zijn, het arrestantencomplex zit in Borne!

Zo'n 150 supporters leken geen vervoer meer te hebben naar De Kuip vanwege een tekort aan bussen. Dubbeldekkers vertrokken op het juiste tijdstip ondanks dat nog niet alle gereserveerde plekken bezet waren. Twee stadsbussen werden alsnog ingezet, maar voor 150 supporters was er geen plek, zij moesten in Almelo achter blijven.

UPDATE:
Het bericht over de uitgebrande bus en vier bussen retour bleek een misplaatste grap te zijn van een der supporters opweg naar Rotterdam. Toch is er wel een hardnekkig bericht dat een bus met supporters is teruggekeerd wegens baldadigheden in de bus. Van officiële zijde echter geen enkel nieuws.
 

UPDATE 2
Van Heracles-zijde is gemeld dat het gerucht over terug gestuurde bussen circuleerde toen de karavaan op weg was naar De Kuip, maar dat het bericht volledige onzin is. Volgens Heracles heeft zich geen enkel incident voorgedaan en kan men wat dat betreft terug kijken op een perfecte dag.
De club deelde tevens mede dat een onderzoek wordt ingesteld naar het gebrek aan bussen.
Vooralsnog wil de club niet met een beschuldigende vinger wijzen en eerst het onderzoek afwachten. Ook had de club nog kunnen regelen dat de achterblijvers alsnog met eigen auto konden afreizen maar daar werd mondjesmaat gebruik van gemaakt. Dinsdag a.s. kunnen de achterblijvers hun biljetten omwisselen tegen geld en in een later stadium wil men nog een alternatief voor de achterblijvers organiseren.


Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink
(Bekijk hier ruim 300 foto's)

Fotoreportage (43 foto's)...

 
08-04-2012  

Bekerfinale geen groots spektakel in de stad

 

ALMELO – ‘Als er ruim 18.000 fans afreizen naar De Kuip om de bekerfinale tussen Heracles Almelo en PSV bij te wonen, zijn de thuisblijvers geen feestbeesten’, dat is de les van de KNVB-bekerfinale. Onder leiding van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld werden ruimschoots veiligheidsmaatregelen genomen. Ze maande zelfs de leiding van Heracles om het vervoer naar huis vanuit Rotterdam beter te regelen dan het vertrek. Zo'n 150 kaartbezitters voor De Kuip konden niet mee wegens een gebrek aan busvervoer.

In de stad wemelde het van dranghekken, de ME en bereden politie stonden achter de hand evenals de videobus van 'Herman(s)dad' en het aantal lieden met veiligheidshesjes benaderden zelfs het aantal toeschouwers die de wedstrijd op grote beeldschermen konden volgen op het Amaliaplein, Waagplein en Marktplein.
In de Kerkstraat waren de kroegen zelfs dicht, op de markt stonden enkele honderden toeschouwers, op het Waagplein hadden de beveiligers het grote scherm voor zich, op de Koonmarkt was geen hond te bekennen en slechts op het Amaliaplein heerste met 1500 bezoekers enige sfeer.
Kroegen als België, de Stam, the Shamrock en ’t Hookhoes hadden echter over belangstelling niet te klagen. Nee, thuisblijvend Almelo bleef grotendeels echt thuis achter de buis al waren er ook hier en daar privékroegen goed gevuld. Voor de horeca op het Waagplein en de markt was het een financieel debacle gelet op de hoge beveiligingskosten.
De winst van het bekerspektakel beperkte zich in de stijgende 'goodwill' voor Heracles Almelo en de voortreffelijke 'merchandise' in supportersartikelen. De TV-uitzending op Veronica trok meer dan twee miljoen kijkers. Na de rust bleven er nog 800.000 over.
De beveiligingskosten voor de gemeente hoort u later!

Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink

(Klik hier voor alle 135 foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
09-04-2012  

Big Band Almelo wint BB Festival Goor

 

GOOR - De Big Band Almelo was de beste tijdens de vierde editie van het Big Band Festival Goor. Het keurkorps van dirigent Frank van Nus won, een dag nadat de voetballers van Heracles net naast de beker grepen, wel de volle winst in Goor. De achttien muzikanten volgen The Sonic Blast Big Band op die vorig jaar zegevierden en dit jaar het festival afsloten. De weergoden waren Goor niet goed gezind maar toch kwamen er naar schatting zo’n 10.000 muziekliefhebbers en dagjestoeristen naar het Twentse Haagje. Big Time uit Ter Apel pakte voor de tweede keer in successie de aanmoedigingsprijs. Volgend jaar is het Big Band Festival Goor op 1 april als het eerste lustrum gevierd wordt.

 
10-04-2012  

Vastenloop Noorderborch voor basisschool Nepal

 

ALMELO - De kinderen van de Noorderborch (Schelfhorst) hebben voor Pasen hun vastenactie afgesloten met een sponsorloop voor een basisschool in Baratpokhari in Nepal.
Annette Blokvoord, contactpersoon van de Foundation Care For All in Nepal, bezocht De Noorderborch en heeft de kinderen verteld over de grote verschillen tussen de scholen hier en in Nepal. De kinderen hebben daarna thuis allerlei karweitjes verricht en een sponsorloop bij school gehad. Het bedrag zal Annette Blokvoort binnenkort officieel in ontvangst nemen en zij zorgt er persoonlijk voor dat het geld goed besteed wordt. Over enige tijd kunnen de kinderen zien wat ermee gedaan is.
De vastenactie is prima geslaagd en alle kinderen waren erg enthousiast.
 

 
10-04-2012  

Jeugd T.V. Luctor et Emergo schenkt 200 euro


Joke Wanschers neemt een cheque van 200 euro in ontvangst
 

ALMELO – De jeugdafdeling van Tennisvereniging Luctor et Emorgo heeft sinds enige tijd een jeugdteam onder de campagnenaam WhoZlucky.
WhoZlucky is een campagne voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die ondersteund wordt door de KNLTB. De campagne richt zich op jongeren die zowel op de tennisbaan actief willen zijn, maar ook naast de tennisbaan. De jongeren organiseren evenementen voor de jeugd van hun eigen club. In het WhoZlucky team zitten 8 jongeren van Luctor et Emergo.
Net als bij een gewoon sportteam heeft een WhoZlucky team ook een coach. Vanuit de KNLTB krijgt het team een eenmalige subsidie van € 100,- -.
Het WhoZlucky team van TV Luctor et Emergo is vrijdagavond 6 april gestart met een spectaculair openingstoernooi. Er waren 60 middelbare scholieren, waaronder bijna de helft niet-leden, actief op een dubbeltoernooi. De jeugdleden hadden zelf bedacht dat de helft van het inschrijfgeld ten goede moest komen aan de stichting ‘Kans voor een Kind’. Aan Joke Wanschers van ‘Kans voor een Kind’ werd een cheque van € 200,00 uitgereikt.
Tennisvereniging Luctor et Emergo hoopt dat het WhoZlucky-team voor nieuwe impulsen zorgt en nog meer jongeren naar de tennisbaan trekt.

 
12-04-2012  

Gemeente heeft geen vestigingsregie!

 

ALMELO – Volgens de ondernemers Resink, Finkers, van Limbeek en makelaar Wouter Vermeulen van DTZ Zadelhoff heeft de gemeente Almelo geen goede vestigingsregie die is gesneden op de huidige tijd en toekomst. Dat was de grote kritiek donderdagavond in het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek.
Henk Jan Resink fungeerde als duvelstoejager en zette het onderwerp op scherp. Gewezen werd op de toenemende detailhandel op industrieterreinen terwijl de binnenstad en Woonboulevard met steeds meer leegstand te maken krijgen. ‘Als je als ondernemer iets wilt, heb je met minimaal 3 wethouders te maken. Die laten zich door ambtenaren van alles influisteren maar er zit geen lijn in. Wat mij betreft mogen dan alle regels overboord', zei Resink.
‘Resink schermde er ook mee dat hij uit betrouwbare bron had vernomen dat grote ketens als Saturn, Toy Champ en Telstar (sportartikelen) al vergaande afspraken hadden met Heracles Almelo voor vestiging in het nieuwe stadion. Er zou beloofd zijn dat dit allemaal goed zou komen. Volgens Resink heeft de heer Reinalda van Saturn (zusteronderneming van Mediamarkt) dat zelfs op papier.
‘Kijk naar Wawollie in het pand van Mercedes Baan, dat had ook op de Woonboulevard gekund. Baan is blij dat hij het pand voor 20 euro de meter kan verhuren. Als het zo moet, schaf de regels dan maar af, dan weet ik ook wel wat ik wil’, aldus Resink.
Wethouder van Woudenbergh vond de komst van Wawollie op de Plesmanweg juist een goede insteek vanwege de sociale invulling qua personeel. ‘We hebben er genoeg in de kaartenbak. Bovendien is er ook een aanvraag voor een kringloop in de Hagenborgh en ook dat is een goede zaak’, laat maar komen’, zei van Woudenbergh er over.
De discussie ging tevens over de wirwar van plannen voor het vestigen van supermarkten. Volgens van Limbeek (Plusmarkt) moet je die juist groeperen.
In ieder geval werd duidelijk dat ondernemers geheel anders tegen het vestigingsbeleid aankijken dan de detailhandelsvisie 2008-2015 voorschrijft. De gemeente wil die actualiseren, maar dat kan volgens de ondernemers niet zonder ook een slag te maken in de verouderde bestemmingsplannen die soms zelfs nog dateren uit 1943.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
13-04-2012  

Dimence presenteert nieuwbouwplan

 

ALMELO – Het moet de meest gastvrije, klantvriendelijke en moderne GGZ instelling van Nederland worden, de nieuwbouw van Dimence in het Westerdok. Omgrenst door de Haven NZ, De Grenzen en de Henri Dunantstraat en niet zoals eerder werd voorzien op de plek van Het Scheepvaarthuis dat destijds door de gemeente voor dat doel werd aangekocht en waarvoor tussen Dimence en voormalig wethouder Anthon Sjoers een intentieovereenkomst werd getekend.
De nieuwbouw moet alle Almelose vestigingen van Dimence onder één dak brengen waar dagelijks dan 250 mensen hun werkplek vinden. Ook komen er naast de patiënten voor de dagbehandeling ook zestig bedden voor de klinische behandeling van patiënten in het achterste deel van het gebouw.
De publieksruimte en hoofdingang komt aan de zijde van de Haven NZ met uitzicht naar buiten via serres en een restaurantgedeelte. Daar omheen de kantoren en de spreekkamers.
Het moet volgens Dimence-regiodirecteur Peter Bournas een warm en licht gebouw worden waar mensen zich thuis voelen.
Het ontwerp is van Architecten en Ingenieursbureau Kristinsson uit Deventer.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-04-2012  

'Krantenman' Roel Immink ziet Abraham

 

ALMELO - Al ruim 30 jaar is Roel Immink werkzaam bij Wegener Drukkerijen in Enschede. De laatste jaren is de 'krantenman' plaatsvervangend teamleider achter de drukpersen waar dagelijks de Twentsche Courant TUBANTIA van de persen rolt. Het is zijn ziel en zaligheid. Roel Immink die gisteren Abraham zag, heeft ook de nodige hobby's. Immink gaat bijna naar alle concerten van Frans Bauer om lekker mee te 'brullen' en hij heeft ook aardigheid in fotograferen. Zo gaat hij regelmatig met schoonpa Coen Mulder op pad voor AlmeloNieuws.nl en TubbigNieuws.nl en dan gaan de 'pesterijtjes' over en weer. 'Oale gek', zegt Immink vaak tegen zijn schoonvader, maar dat is nu wederzijds nu ook Roel Immink verrast werd met een heuse Abraham voor de deur aan de Beo 9

Foto: Coen Mulder

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-04-2012  

Feestelijke opening Dorpspark Bornerbroek

 

BORNERBROEK – In 2006 werd door de bewoners van Bornerbroek een dorpsvisie opgesteld die na overleg met de gemeente Almelo leidde tot een officiële dorpsvisie en werd opgenomen in het Leaderproject Zuid Twente van de provincie Overijssel.
Belangrijkste onderdeel van de Dorpsvisie Bornerbroek was de aanleg van een dorpspark in het hartje van Bornerbroek met grasvelden, speciale bomen, bloemperken en paden een muziekpodium (met demontabele overkapping), een kruidentuin, een vlindertuin, kunstsokkels, een speelveld, speeltoestellen, een informatiebord en parkmeubilair. Ook het oorlogsmonument en de historische dikke kei hebben er een prominente plaats gekregen en het park is aangesloten op het wandelpadennetwerk in en rond Bornerbroek.
Als voorziening zijn er elektra aansluitingen en een waterbron aangebracht. Verder zijn de toegangswegen, parkeerplekken en afscheidingen verbeterd, en is er een verbinding gemaakt met het (toekomstige) Dorpsplein.
Vandaag dan de officiële opening door gedeputeerde Hester Maij en wethouder Gerrit van Woudenbergh. De openingsfestiviteiten bestonden uit o.a. een ballonnenwedstrijd voor kinderen, het optreden van diverse muziek, zang en dansgroepen, een tentoonstelling van beeldende kunst en schilderwerken, diverse informatiekramen en activiteiten voor kinderen met hapjes en drankjes.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (50 foto's)...

 
16-04-2012  

Statig wonen aan het kanaal Almelo-Nordhorn

 

ALMELO – In het centrum van de stad heeft aannemerscombinatie Nijhuis Bouw uit Rijssen en Hegeman Bouwontwikkeling BV Almelo acht statige herenhuizen gebouwd, die bovendien gunstig geprijsd zijn. Bij het ontwerp heeft architect George Popinceanu - INBO Architecten Woudenberg - nadrukkelijk rekening gehouden met de nabijheid van de welhaast monumentale jaren ’30-woningen aan de overzijde van het kanaal Almelo-Nordhorn. Toch heeft elke woning zichtbaar een eigen identiteit. Dat is onder meer te danken aan een heel specifieke geveldetaillering. Verder wordt het ontwerp gekenmerkt door een verticale benadering met verfijning in horizontale richting en volop afwisseling in de raampartijen. Ook in het materiaalgebruik is variatie het sleutelwoord; zo is er op een speelse manier gewerkt met betonelementen en verschillende kleuren metselwerk om het individuele te bevorderen.
De locatie kan eveneens bijzonder genoemd worden; liggend in het centrum en zwembad, sporthal en de ijsbaan in de winter op steenworp afstand. Bovendien gelegen grenzend aan het grafelijke gebied van Huize Almelo, zodat u binnen vijf minuten wandelen midden in de natuur zit.
Via de Link naar de speciale website in de Random is meer informatie beschikbaar en u kunt ook contact opnemen met Kamphuis Makelaars en PostJrSanders Makelaars in Almelo.

< Frontaanzicht en doorsnede

 
17-04-2012  

Wordt XL Businesspark een Solarpark?


Één windmolen levert veel meer energie op dan een solarpark van 1,5 ha.

Het XL Businesspark levert de partners jaarlijks een flink exploitatieverlies op. Reden kennelijk om naar alternatieven te kijken zonder de vestigingseisen op termijn geweld aan te doen.
De vraag is of dit een oplossing is, of dat beter het subsidiëren van solarpanelen op bedrijfsdaken een rol kunnen spelen bij vestiging van bedrijven op het XL Businesspark. Bij de onlangs gereed gekomen nieuwe vestiging van 40.000 m2 van Timberland is dat in ieder geval nagelaten.
 

ALMELO – De partners in het XL Businesspark, de Netwerksteden Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en de provincie Overijssel, hebben het advies- en ingenieursbureau Arcadis opdracht gegeven een aanbestedingsprocedure te starten voor de aanleg van het grootste solarpark in Nederland. Daarvoor is maximaal 23 ha beschikbaar voor de duur van 20 jaar. De maximale opbrengst is 14.620 mega watt uur per jaar op met een reductie van 6360 ton CO2 per jaar. De exploitant huurt de benodigde grond. De aanbestedingstermijn loopt vanaf heden tot 12 december 2012. Mocht een contractant gevonden worden, moet volgens plan de aanleg in de tweede helft van 2013 beginnen.

Het grootste grondgebonden solarpark van Nederland tot nu toe is in aanbouw bij Ouddorp op Goeree Overflakkee. Dat park wordt 1,3 ha groot en levert op jaarbasis 787.000 kWh elektriciteit. Ter vergelijk, één windturbine op Goeree Overflakkee levert meer energie op!

In België is het grootste grondgebonden solarpark 6 ha groot. Het park bij Middelkerke omvat 7695 zonnepanelen met fotovoltaïsche zonnecellen voor het opvangen van zon en licht, goed voor een energieproductie voor het jaarverbruik van circa 400 gezinnen.

 
17-04-2012  

Eis 10 maand na nepbom bij Moskee


archieffoto: Jan Bril
 

ALMELO – Tegen de 31-jarige Roy K. uit Almelo heeft de officier van justitie voor de Rechtbank in Almelo een eis gesteld van 10 maanden voor het leggen van een nepbom in een koffertje op 3 november 2010 voor de achterdeur aan de zijde van De Kreek van de Moskee aan de Bellavistastraat.
Het plaatsen van de nepbom leidde to grote consternatie bij de bestuursleden van de Moskee, de Islamitische gemeenschap en de buurt. Pas na inschakelen van de EOD is gebleken dat het om een nepbom ging en moest de buurt worden afgezet.
Verdachte K. (die op 11 november 2011 werd opgepakt samen met een andere man) kon ter zitting niet verklaren waarom hij de koffer met nachtlichtje en batterij juist op die plek had neergezet. Wel betuigde hij zijn spijt.
‘Een Moskee heeft een grote symbolische waarde. Dat geldt extra, omdat over moslims ook negatief wordt bericht. Dit werkt polariserend en drijft een wig tussen bevolkingsgroepen in de samenleving', zei officier van justitie Grooters. Advocate N. Schraa vond dat de 101 dagen die K. in voorarrest zat, als feitelijke straf lang genoeg. De uitspraak van de Rechtbank volgt over 14 dagen.

Lees ook:
Serieus bomalarm moskee toch loos alarm

 
17-04-2012  

Twijfel over DB-plan Soweco groeit


Foto: Coen Mulder
  ALMELO – Wethouder Mieke Kuik-Verweg kwam dinsdagavond zwaar onder vuur te liggen inzake het plan van het dagelijks bestuur van Soweco, het werkvoorzieningsschap alleen nog in het leven te houden voor de categorie beschut werken. Kuik-Verweg is ook voorzitter van het dagelijks bestuur en ligt met haar politieke medebestuurders uit Tubbergen, Twenterand en Wierden feitelijk op ‘ramkoers´ met de directie, ondernemingsraad en Raad van Commissarissen van Soweco, die een volledig doorgerekend alternatief hebben ontwikkeld. Een vijftigtal medewerkers van Soweco zette de raad vooraf letterlijk achter de geraniums om hun toekomst visueel te maken.

Het politiek bestuurlijke plan van sanering gaat alleen uit van de beschikbare rijksgelden in de toekomst en is niet doorgerekend op de risico´s die dat plan in zich heeft als de beoogde uitzet van personeel bij het bedrijfsleven niet gehaald wordt. Het kwam haar op stevige kritiek te staan van o.a. fractieleider Jan Veenstra (ChristenUnie) die geen appels en peren kon vergelijken en van Kuik een doorberekening van de risico´s van haar plan wil.
Lees verder...

 
17-04-2012  

Bestuursrechter tikt burgemeester op de vingers


Mr. J.H.L.C.M. Kuijpers
Kuijpers en van der Biezen Advocaten - 's-Hertogenbosch, Amsterdam
 

ALMELO – Met veel bombarie werd in Tc Tubantia van 9 februari jl. verslag gedaan van een politie-inval in het eethuisje Akdeniz aan de Nieuwstraat. Reden het ernstige vermoeden van handel in drugs en het bedreigen van omwonenden. Dat laatste werd door betrokken buurtbewoners na publicatie overigens ontkent en ook gepubliceerd.

De exploitant echter zat en bleef in voorarrest sinds de inval op 31 januari ondanks dat geen drugs werden aangetroffen in het pand dat bij de zoektocht flink op zijn kop werd gezet. De meervoudige strafkamer heeft inmiddels al bevolen dat de exploitant op vrije voeten moest worden gesteld vanwege het ontbreken van enig bewijs. De advocaat van verdachte Mr. J.H. Kuijpers zwaaide tijdens de zitting met het ernstig bezwarende artikel van Tc Tubantia waarin de krant uit eigen ‘onderzoek’ de de beschuldigingen omschreef. Ter zitting meldde de officier van justitie daarop dat dit de verantwoordelijkheid van de krant zelf was.

De op vrije voeten gestelde exploitant heropende daarop zijn eethuisje Akdeniz, maar had buiten de ‘waard’ burgemeester Jon Hermans –Vloedbeld gerekend. Deze liet per brief weten het pand alsnog te willen verzegelen op ‘vermoedens van’, daarmee aantonend dat de bestuurscultuur in het stadhuis nog ongewijzigd is.
Het noopte de exploitant een voorlopige voorziening aan te vragen bij de bestuursrechter waar de gemeentelijke vertegenwoordiger schermde met twee processen-verbaal van de politie die door de meervoudige strafkamer al naar het rijk der fabelen was verwezen. Die verbalen konden ook de bestuursrechter niet overtuigen, vooral omdat het proces-verbaal over de zogenoemde waarneming ter plekke dermate suggestief is opgesteld dat de raadsman van de exploitant zich afvraagt of daarvoor de rijksrecherche niet moet worden ingeschakeld.
In ieder geval mag de burgemeester niet tot sluiting overgaan tot zes weken na behandeling van het bezwaarschrift.

Het kan haast niet anders, dat ook daar de gemeente een negatief oordeel wacht. Ook het Europese Hof heeft een uitspraak gedaan dat alleen een vermoeden geen reden mag zijn een ondernemer het ondernemen onmogelijk te maken. Via de wet Bibob gebeurt dat in Nederland maar al te vaak.

 
18-04-2012  

Kringloopwinkels in Almelo is booming

 

ALMELO – Bij C&A in Almelo verkoopt men al de ‘ramsj’ aan overblijfselen uit andere filialen naast het geijkte assortiment en ook winkels als Zeeman en Action gedijen goed in de stad waar het gemiddelde inkomen ver onder het landelijke gemiddelde ligt.
De stad kent ook al meerdere kringloopwinkels en daar komt zoals bekend ‘Wawollie’ uit Goor/Haaksberrgen bij in het pand van voorheen Baan Mercedes aan de Plesmanweg.
Ook in de al jaren leegstaande ‘super’ aan de Hagenborgh komt een kringloopwinkel, maakte wethouder van Woudenbergh vorige week bekend en hij juichte dat alleen maar toe ook vanwege de werkgelegenheid.
Daarmee is het echter nog niet gedaan, want ook aan de Frederik van Edenstraat komt opnieuw een kringloopwinkel waar er al eerder een gevestigd was. Het pand benodigd wel een opknapbeurt na het brandje dat er is geweest. Hier komt kringloopwinkel De Beurs dat al soortgelijke vestigingen kent in Oldenzaal, Losser, Denekamp en Tubbergen.
Het gemeentelijke re-integratiebedrijf Fusion heeft er straks weer een aantal potentiële werkgevers bij voor mensen uit de kaartenbak.

 
19-04-2012  

Maandag start verkeersproef voor scholieren


Archieffoto: Coen Mulder
 

ALMELO – Maandag 23 april a.s. start om 09.00 uur de praktische verkeersproef voor het basisonderwijs. Liefst 747 leerlingen van 26 basisscholen nemen deel aan deze 21ste proef waarbij per fiets een tocht van 6 km moet worden afgelegd door de bebouwde kom van Almelo.
Vooraf worden van alle deelnemers de fietsen gecontroleerd op veiligheid zoals remmen en verlichting, fietsbel en banden en de technische hoedanigheid. Onderweg worden de fietsende leerlingen in het geniep gecontroleerd op hun verkeersgedrag zoals het stoppen voor rode verkeerslichten, het richting aangeven en voorsorteren.
De winnaar van de praktische verkeersproef van vorig jaar, RK basisschool De Triangel, gaat op maandagochtend om 9.00 uur als eerste van start. De praktische verkeersproef duurt tot donderdagmiddag 26 april rond 15.00 uur.
Dus houdt rekening met extra fietsverkeer!

 
19-04-2012  

Rumoer over Solarpark van 23 hectare

Fotoreportage: Jan Bril
 

Tekstverslag volgt...

Fotoreportage (11 foto's)...

 
19-04-2012  

Zorgondernemer Smellink krijgt Stadsherstelprijs

 

ALMELO – Zorgondernemer John Smellink heeft de Stadsherstelprijs 2010 en 2011 toegekend gekregen door de stichting Stadsherstel voor het waardevol restaureren van twee panden aan de Ootmarsumsestraat 76 en 78. De wisselprijs 2010 was voor het opknappen van het oude stadhuis van het voormalige Ambt Almelo, bij velen bekend als de oude Muziekschool en het Vrouwenhuis, en de wisselprijs 2011 werd toegekend voor het recent opgeknapte woonhuis op de hoek van de Ootmarsumsestraat/Sluiskade NZ van wijlen oogarts Vierhout. Zorgondernemer Smellink heeft in beide panden woonzorg gerealiseerd voor bewoners met een psychische beperking.
Stadsherstel-voorzitter Miel Westenberg prees Smellink tijdens de overhandiging van de wisselprijs en de oorkondes voor zijn zorgvuldige restauratie t.a.v. het behoudt van originele details zoals o.a. de Bentheimer raamdorpels. Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh kwam er tijdens de officiële bijeenkomst aan te pas om de herinneringsschildjes van Stadsherstel op de muur te schroeven.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
20-04-2012  

Omtzigt opent expositie Armeense genocide

 

ALMELO - CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt opende vrijdagavond een expositie over de Armeense genocide in het gebouw van de Armeense Sociaal Culturele Stichting Yerevan aan de Wierdensestraat 127 in Almelo. Op de expositie worden Nederlandse krantenartikelen van begin vorige eeuw, brieven, foto’s over massamoorden en deportaties van Armeniërs in het Ottomaanse Rijk tentoongesteld.
De expositie maakt onderdeel uit van meerdere landelijke activiteiten ter herdeking van de volkerenmoord die in Nederland worden georganiseerd.

Ook werd de moord herdacht op de Armeense journalist Hrant Dink die op 19 januari 2007 voor de deur van zijn krant werd doodgeschoten omdat hij regelmatig publiceerde over de volkerenmoord ten tijde van het Ottomaanse Rijk. De dader werd veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf. De volkerenmoord wordt tot op heden door de Turkse regering ontkent. Men spreekt er liever over een volksoorlog die aan beide zijden slachtoffers telde.

De herdenking van 97 jaar Armeense genocide wordt afgesloten op woensdag 25 april in Eindhoven met de vertoning van de film “Ongestrafte misdaad” van Tigran Khzmalyan in de aanwezigheid van de filmregisseur. De film laat beelden zien van de foto’s demaakt door Armin Wegner tijdens de deportaties en afslachtingen van Armeniërs. De filmvertoning wordt gevolgd met klassieke muziek gespeeld door Tigran Maytesyan (viool), Maxim Bandurin (piano) en Rustam Hakobdjanian (duduk). Deze herdenkingsavond vindt plaats om 20.00 uur in Pathé bioscoop Eindhoven aan de Dommelstraat 27. Dit evenement is georganiseerd door de Stichting Alfa-Eriwan in Eindhoven in samenwerking met het 24 april comité van de FAON.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

 
21-04-2012  

B2B beurs op Bedrijvenpark Twente


Burgemeester Jon Hermans-Vloedbelt van Almelo opent de beurs en spreekt de genodigden toe.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Elkaar leren kennen, uw eigen onderneming presenteren , onderlinge samenwerking bevorderen op het Bedrijvenpark Twente en in de regio, dat was het uitgangspunt van de Business to Business Beurs op vrijdag en zaterdag jl. op het voormalige NAVO-terrein op Bedrijvenpark Twente. Het bundelen van krachten en gebruik maken van elkaars aanvullende kennis om concurrerend in de markt te staan in de huidige economische en financiële crisis wordt door de ondernemers op het Bedrijvenpark Twente gezien als noodzaak om vooruitgang te boeken.
De laatste cijfers laten zien dat Almelo er in Twente aardig in slaagt om dat doel te verwezenlijken. De stad kent in totaal 42.000 banen en dat is procentueel stukken beter dan de andere steden in Twente. Het betekent tevens dat Almelo een stad is die vele werknemers uit de regio dagelijks haar brood in Almelo ziet verdienen.
Vrijdag was de beurs nog een zakelijk onderonsje, maar zaterdag was de beurs tevens geopend voor het grote publiek.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie en Coen Mulder

Fotoreportage (34 foto's)...

 
21-04-2012  

Demonstratie ambachtelijk webbing vlechten

 

ALMELO - Kees Kamps liet vandaag de bezoekers van het Wevershuisje zien hoe het vlechten van stoelen met een webbing-zitting precies gaat. Vooral in vroegere tijden werd webbing toegepast om het zitcomfort te verbeteren. Webbing wordt gemaakt van geschild rotan maar in moderne stoelen is het meestal kunststof.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (5 foto's)...

 
21-04-2012  

Maxima Muziek Project in Burgerzaal

 

ALMELO – Het Maxima Muziek Project is bedacht om het musiceren onder kinderen te bevorderen. Landelijk zijn 184 projecten ingediend waarvan 31 projecten een bijdrage ontvangen uit het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Het Almelose project ‘Spelen in de wijk’ van de Muziekschool behoort daar ook toe. Samen met de muziekverenigingen De Eendracht en Koninklijke Almelose Harmonie is er gestart met 4 blokfluitgroepen en 8 blazers- slagwerkgroepen. In totaal kent het project zo’n 120 kinderen die sinds vorig jaar elke week met elkaar een jaar lang les hebben.
Zaterdag was er een eerste uitvoering in de Burgerzaal van het stadhuis, waar ouders en genodigden samen met burgemeester Jon Hermans-Vloedbelt de muzikale bijdrage van de verschillende groepen bijwoonden.
Op woensdag 6 juni 2012 wacht de Slotmanifestatie met alle 3000 kinderen van alle projecten in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (32 foto's)...

 
22-04-2012  

Rietvogels en DVO op vooravond fusie


Dit wordt in grote lijnen het nieuwe shirt van sv DRC 2012.
De diagonale strepen op het shirt worden verticaal i.v.m. shirtreclame.
Er gloort weer toekomst voor het voetbal op De Riet.
De letters sv aan de naam sv DRC 2012 zijn bewust toegevoegd om ook andere takken van sport onder te kunnen brengen bij het nieuwe De Riet Combinatie.
 

ALMELO – Donderdag a.s. is de dag dat de leden van sv Rietvogels en DVO’71 hun instemming moeten betuigen met de fusie tot één nieuwe club op sportcomplex De Riet. De besturen van beide verenigingen hebben de afgelopen maanden eendrachtig samengewerkt onder leiding van Paul Smudde, de ex- preses van PH Almelo. Daarbij was tevens een belangrijke rol weggelegd voor notaris Dinand ter Braak van notariskantoor Hölscher, Ter Braak, Willems om de juridische samensmelting goed te regelen. Sportief gezien werken beide clubs al samen middels het derde team op de zaterdag dat met compensatie van de KNVB is samengesteld met spelers van beide clubs.
Meerdere commissies hebben plannen uitgewerkt op sportief gebied t.a.v. zowel het zaterdag- als zondagvoetbal en de opleiding van de jeugd. Ook heeft de bouwcommissie plannen klaar voor renovatie van kleedkamers en clubgebouw. Het wachten is op groen licht uit het gemeentehuis om daarmee te kunnen starten.
Twee-derde van de leden moeten instemmen met de juridische fusie om het voetbal op De Riet toekomst te bieden onder de nieuwe clubnaam sv DRC 2012. Mochten er onverhoopt statutair te weinig leden aanwezig zijn, volgt op 10 mei a.s. nog een ledenvergadering waarbij het aantal aanwezige leden niet meer van belang is.
Donderdag begint DVO’71 met haar bijzondere algemene ledenvergadering om 19.30 uur, gevolgd door die van sv Rietvogels om 20.30 uur, beide in clubgebouw De Kauwe aan de Rietstraat. De nieuwe club is nog wel naarstig op zoek naar kaderleden voor bestuurlijke en begeleidende taken. Nieuwe clubtrainer wordt Ronald Dams, in vroegere jaren ex- profvoetballer van Heracles Almelo.

 
23-04-2012  

Wethouder Schouten start verkeerstest

 

ALMELO – Wethouder Theo Schouten heeft vanmorgen om 09.00 uur het startsein gegeven voor de jaarlijkse verkeerstesten voor deze keer 747 leerlingen van 26 basisscholen die t/m donderdag door de bebouwde kom van Almelo fietsen.
Vooraf worden van alle deelnemers de fietsen gecontroleerd op veiligheid zoals remmen en verlichting, fietsbel en banden en de technische hoedanigheid. Onderweg worden de fietsende leerlingen in het geniep gecontroleerd op hun verkeersgedrag zoals het stoppen voor rode verkeerslichten, het richting aangeven en voorsorteren.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (14 foto's)...

 
23-04-2012  

Tips Canisius-leerlingen over milieuaanpak

 

ALMELO – Leerlingen van de scholengemeenschap Sint Canisius tipten vrijdagmiddag bestuurders van gemeente en waterschap hoe de bewustwording t.a.v. het milieu te bevorderen. Zo werd getoond wat er allemaal in het riool verdwijnt en werden tips bedacht hoe dat te voorkomen. Via twitter of flyeren zou dat onder de aandacht van de burgers gebracht kunnen worden om de bewustwording en verantwoording inzake milieu te verspreiden. Ook werd de suggestie gedaan om frituurvet in te zamelen.
Scholieren missen over het algemeen waarschuwingssymbolen om geen schadelijke stoffen via het riool te lozen. Zo verdwijnen er maar al te vaak verfresten, terpentine, frituurvet maar ook medicijnen in het riool.

Wethouder Johan Andela en Dinkel & Regge bestuurslid Jaap Hos woonden de middag bij en namen de suggesties maar al te graag tot zich. De wethouder en de waterschapbestuurder waren content met de adviezen van de leerlingen: ‘We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor het rioolgebruik in de stad Almelo. Daarom hebben wij jongeren om advies gevraagd. Het is goed om te zien hoe de leerlingen bewust zijn geworden van het rioolwaterzuiveringsproces en het leuke is dat ze, zoals ze zelf zeggen, ook hun ouders betrekken. Dat zijn twee vliegen in één klap!’

 
23-04-2012  

Sportpark Almelo helpt Deldense zwemmers

 

ALMELO – De voorverkoop van zwemabonnementen voor het buitenseizoen van ’t Sportpark Almelo is inmiddels volop gestart. De voordeeltarieven gelden nog een week, haast is dus geboden!

Ellendiger zijn de zwemmers in Delden er aan toe. Wegens uitlopende renovatieproblemen kan daar het buitenbad nog niet op 1 mei worden geopend. Tijdelijk schieten daarom de openluchtbaden in Almelo, Hellendoorn en Markelo te hulp en mogen zwemmers met hun Deldense abonnement ook in voornoemde gemeentelijke zwembaden zwemmen.

In Ootmarsum kent men eenzelfde probleem, alleen daar kan men uitwijken naar Denekamp.

< Renovatie Openluchtbad Delden

 
24-04-2012  

Glasvezelnetwerk binnen 3 jaar klaar, zegt Cogas


Ook in Tubbergen is de aanleg begonnen
 

ALMELO – Netwerkbedrijf Cogas wil binnen 3 jaar in heel Almelo de aanleg van haar glasvezelnetwerk hebben afgerond. In het Kollenveld en Almelo Noordoost ligt het al en verder wordt vooral aangesloten bij werkzaamheden die de gemeente uitvoert zoals nu met de riolering aan de Violierstraat. Ook legt men al glasvezel aan in de Kerkelanden.
Uiteindelijk moeten alle Cogas-gemeenten zijnde Almelo, Borne, Dinkelland, Hardenberg, Hof van Twente, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden van een glasvezelnetwerk worden voorzien. In verschillende gemeenten is Cogas al druk doende dat te realiseren.
Cogas legt de aansluitingen kosteloos tot in huis, zodat men in een later stadium nog kan beslissen of men een abonnement neemt. Wel is Cogas in een verwoede concurrentiestrijd verwikkeld met Reggefiber dat ook voet aan de grond wil krijgen in vooral stedelijk Twente.

Meer weten over het Cogas glasvezelnetwerk? Klik
hier…

Lees ook:

Oorlog tussen Reggefiber en Cogas Kabel

 
24-04-2012  

Cadeau voor lotenkopers Almeloopers

 

ALMELO - Almeloopers’ teamcaptain Hans Staal overhandigde vorige week een Intratuin-verrassingspakketten aan de families Steffens en Bruntink in Almelo en de familie Bos in Wierden (foto). De families hebben onlangs bij de Intratuin in Almelo een Roparun-lot gekocht van de Almeloopers.

Intratuinbedrijfsleider Jack van der Helm vond, net als vorig jaar, de actie van de Almeloopers zo sympathiek dat hij drie pakketten beschikbaar stelde voor de lotenkopers.
De Almeloopers haalden met de lotenverkoop en spontane giften van de bezoekers aan Intratuin zo’n 2.500 euro binnen voor het goede doel van Roparun: de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.
Inmiddels hebben de Almeloopers bijna 20.000 euro binnengehaald.
Zie voor meer informatie: www.almeloopers.nl

 
24-04-2012  

Herdenkingsdienst Armeense Genocide 1915

 

ALMELO - Ter nagedachtenis van de ruim 1,5 miljoen Armeense slachtoffers van de Genocide van 1915, gepleegd ten tijde van het Ottomaanse regime, vond er op dinsdag 24 april om 18.30 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Armeense Kerk aan de Vriezenveenseweg.
De herdenkingsbijeenkomst begon met een herdenkingsdienst in de kerk, waarna de aanwezigen zich verzamelden in de grote zaal van de Armeense Kerk waar nader werd stilgestaan bij deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Naast de leden van de Armeense gemeenschap waren ook personen uit de politiek, onderzoekers over de historie van de genocide en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties aanwezig.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
25-04-2012  

Netwerkers DNA planten fruitbomen

 

ALMELO – Voor de ‘netwerkers’ van het Duurzaam Netwerk Almelo (DNA) was het vanmorgen vroeg ‘aanpoten’. De leden van DNA werden namelijk al om 08.30 uur verwacht bij Zwierink Standbouw op het Bedrijvenpark Twentepoort West om de schop ter hand te nemen voor het planten van een aantal appelbomen die in oktober 2011 werden aangeboden aan de gemeente Almelo bij de oprichting van DNA.
Bedrijven als URENCO, Asito, PANalytical, Rabobank Noord Twente, Zwierink Standbouw en de Gemeente Almelo zijn betrokken bij DNA om gezamenlijk te staan voor een duurzamere productie en samenleving. Het appeltje werd toen als symbool uitgedeeld, maar nu volgde dan het planten van de appelbomen zodat de appelpluk ter hoogte van de Huttenweg in de toekomst verzekerd blijft.
Geïnteresseerde ondernemers in DNA kunnen zich via
email melden.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (16 foto's)...

 
26-04-2012  

Rumoer over parkeerboetes en vrij parkeren

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer ging donderdagavond over het stringente uitdelen van parkeerboetes en de wens van vele ondernemers het parkeren in de binnenstad kosteloos te maken. Raadslid Vos (CDA) had bij het college van B&W al schriftelijke vragen gesteld inzake het bekeuren van parkerende automobilisten op momenten dat zij lopende vanaf de parkeerautomaat met hun bonnetje op weg waren naar de auto. Overenthousiaste parkeerwachters trokken zich niet van het verweer aan en schreven toch een bon uit.
Parkeerbeheer-woordvoerder Jan ten Voorde herkende zich niet in die voorvallen maar schetste wel dat de pakkans veel hoger is omdat het aantal controleurs (Boa’s) meer dan verviervoudigd is naar 17. Weliswaar in de gehele stad inzetbaar maar toch. Laat nu in Almelo de regel opgeld doen dat elke dienst zijn eigen broek moet ophouden en tarieven kostendekkend moeten zijn. Naast hogere tarieven, van 1,30 naar 1,50 euro per uur in 2012 dus ook een stevige aanpak tot in het Windmolenbroek toe om maar eens een wijk te noemen.
Daar komt staat voor klagende ondernemers in de binnenstad ook nog eens bij dat bij wijkwinkelcentra het parkeren gratis is en ook de Blokker en de Hema de wijken intrekken. Verder zien zij steeds meer Almeloërs hun shopgedrag richting buurgemeenten ontwikkelen. De ondernemers Kamp en Makkinga spraken een pleidooi uit om ook het kort parkeren in de binnenstad gratis te maken om verdere leegloop te voorkomen. IJsmeester ‘Piet’ Talamini verweet het gemeentebestuur al eens eerder de stad vermoordt te hebben.
Parkeerbeheer gaat het financieel echter voor de wind en keerde de afgelopen jaren dividend uit aan de gemeente als enige aandeelhouder. Of een gemeente in financiële nood bereidt is de tarieven omlaag bij te stellen of zelfs gratis te maken voor kort parkeren, is ook na deze avond Rumoer uiterst twijfelachtig!

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
26-04-2012  

Uitreiking prijzen van Het Grote Boekenfeest!

  ALMELO – Woensdagmiddag werden in de Bibliotheek in het centrum de hoofdprijzen uitgereikt aan de winnaars van de slagzinwedstrijd die tijdens Het Grote Boekenfeest op 31 maart jl. werd gehouden op initiatief van de Almelose kinderboekenschrijfsters Simone Foekens, Hedwig Boersma en Kirstin Rozema.

< Voor, v.l.n.r.: Joël Wilbrink, Elisa Wilbrink en Floor Pezie.
Achter, v.l.n.r.: Simone Foekens, Hedwig Boersma, Kirstin Rozema en John Bouma.
De prijzen werden beschikbaar gesteld door: Preston Palace en John Bouma Fotografie.
Lees verder...

 
26-04-2012  

Urban Culture op het ROC van Twente

 

ALMELO – Tijdens de Nationale Sportweek maakten de leerlingen van het ROC van Twente in Almelo kennis met de diverse onderdelen van de Urban Culture zoals streetball, streetdance, streetsoccer en freerunning.
Expressief, spectaculair en ‘fast’ kun je de takken van sport benoemen die vooral op straat worden uitgevoerd.
Na afloop werden gratis smoothies uitgedeeld en werd het publiek uitgedaagd mee te doen aan één van de vier Urbanworkshops.
Het Urban Event werd georganiseerd door het ROC-Sportbureau met behulp van studenten van de opleiding Sport en bewegen. De demonstraties werden verzorgd in samenwerking met SEE Marketing.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-04-2012  

Bescheiden lintjesregen in Almelo

 

ALMELO – Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft negen Almeloërs onderscheiden met een benoeming in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld sprak alle gedecoreerden toe tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal en spelde hen de bijbehorende versierselen op.

Officier in de Orde van Oranje Nassau - De heer H.J. Hazewinkel RA
Ridder in de Orde van Oranje Nassau - A. van der Lof – De Groen,
mevrouw M.H.S. Engbers,
Leden in de Orde van Oranje Nassau - De heer I. Aykaz, mevrouw R.J. Broeksma – van Raam, de heer R. Elbrink, de heer F.H.G.J. Kieft, de heer J.B. Wassink, mevrouw P.J.A.M. Weggeman – Wonink.

Fotoreportage: Coen Mulder
(klik hier voor nog meer foto's)


Toespraken door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld

Fotoreportage (14 foto's)...

 
27-04-2012  

Geen daders gevonden wietkwekerij


Toegang tot het omheinde uit het zicht liggende terreindeel werd verkregen door een gat in de omheining te knippen, de schuurdeur te forceren en het slot uit te wisselen. Binnen in de schuur werd stroom afgetapt van een kabel in de grond. Er was geen officiële aansluiting meer. Deze was vier maanden eerder opgezegd en de meter werd toen verwijderd.
 

ALMELO – Politie Twente heeft geen daders kunnen achterhalen van de in augustus vorig jaar opgerolde wietkwekerij in de voormalige loods van de gemeentelijke GroenDienst op sportcomplex De Riet. De loods werd door de gemeente ter beschikking gesteld van Rietvogels die er oude sportmaterialen in opsloeg. In de vakantieperiode was de loods illegaal in gebruik genomen door eerst een gat in de omheinig te knippen en werd illegaal stroop afgetapt uit een grondkabel en zelfs het slot in de toegangsdeur werd uitgewisseld, zodat Rietvogels er zelf niet in kon, zo bleek tijdens de ontruiming na klachten over stank.

Lees ook:

Hennepplantage ontmanteld op sportcomplex

 

 

 

 

 

 
27-04-2012  

Gestolen truck brandt uit in Bartokstraat (Upd)

 

ALMELO – Vrijdagavond brandde aan de Bartokstraat een gestolen containertruck van TwenteMilieu uit. De Scania werd gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Plesmanweg. De brandweer rukte met twee voertuigen uit, maar kon niet voorkomen dat de cabine van de truck uitbrandde.

Update:
Een 35-jarige Almeloër is inmiddels zaterdagmorgren door de politie opgepakt als verdachte van diefstal en brandstichting.

Kijk hier naar de foto’s van Patrick Weegink.

 

 
28-04-2012  

Straatexpositie Twents Palet voor Theaterhotel

 

ALMELO – Voor de derde opeenvolgende keer hield de schildersgroep Twents Palet een straatexpositie op het plein voor het Theaterhotel. Dat is men gewend, want de schilders zijn allen buitenschilders van landschappen, stillevens en mooie gebouwen.

Fotograaf Coen Mulder nam een kijkje.

 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
28-04-2012  

Flashmob Love2Move voor Dance4Life

 

ALMELO – Op de Koornmarkt in de binnenstad van Almelo was zaterdag een heuse flashmob die werd georganiseerd door Evelien de Visscher van zumba en fittnes-dance Love2Move aan de Plesmanweg 9
Een honderdtal deelnemers telde de flashmob die tot doel had de activiteiten van Dance4Life onder de aandacht te brengen. Dance4Life brengt vooral de risico’s voor Hiv onder de aandacht bij jongeren. Middels de flashmob kon 600 euro gedoneerd worden aan Dance4Life.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor meer foto's)

 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
29-04-2012  

Maarten van Rossem te gast in Literaire Salon

 

ALMELO - Interviewer John Heijmans ging deze zondagmiddag tijdens de literaire salon in gesprek met auteur Maarten van Rossem (Wageningen, 1943). De komst van Maarten van Rossem was een wens van oud-bibliotheekdirecteur Jan Krol die zijn favoriete auteur voor deze literaire salon mocht uitnodigen. Jan Krol fungeerde deze middag dan ook als tafelheer.

Van Rossem is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen zoals bij De Wereld Draait Door en Pauw en Witteman. Hij houdt regelmatig lezingen voor een algemeen publiek. Vanaf 1997 is hij op de Universiteit Utrecht bijzonder hoogleraar amerikanistiek. In 2008 werkte hij als gast-hoofdredacteur mee aan een uitgave van het Historisch Nieuwsblad: Maarten! (glossy), als parodie op de trend van glossy's van bekende Nederlanders, maar met een serieuze inhoud. De uitgave was eenmalig, maar bleek dermate populair dat er nu elke twee maanden een Maarten verschijnt.

Na afloop werd gretig gebruikt gemaakt om boeken door Maarten van Rossem te laten signeren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (13 foto's)...

 
29-04-2012  

Dansroute op internationale Dag van de Dans

 

ALMELO – Organisator Roelie van Lingen kan terug kijken op een prima eerste dansroute in Almelo tijdens de internationale Dag van de Dans 2012. Van tango tot streetdance en van ballroom tot jazz ballet en zumba alles werd zondagmiddag gepresenteerd op diverse locaties in de binnenstad.

Deelnemers waren o.a. de muziekschool Twente, Luv2Move, Tango con Mimi, Inneral, El centro de la Salsa en Dancemasters centrum Veenstra.

De route werd afgesloten met een gezamenlijke presentatie van de deelnemende groepen in het Theaterhotel.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 98 foto’s)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
30-04-2012  

Binnenstad bomvol op Koninginnedag

 

ALMELO – Niet alleen het mooie weer, maar ook de uitbreiding van de Vrijmarkt zorgde voor extra veel bezoek aan de binnenstad tijdens de viering van Koninginnedag. Op diverse pleinen waren demonstraties en muziek maar het meest werd toch wel gesnuffeld of er nog iets voor een zacht prijsje op de kop getikt kon worden.
De terrassen werden eveneens druk bevolkt en de winkels die open waren deden goede zaken. Bij de Hema vlogen de oranje tompoezen over de toonbank, alleen brood was er niet te koop. Een of andere onverlaat had ’s morgens in het ochtendgloren al de hele rolcontainer voor zichzelf opgeëist.

Fotoreportage: Nick Zweers, Jan Bril en Coen Mulder

(Klik hier voor alle 80 foto's van Coen)

Fotoreportage (75 foto's)...

 
30-04-2012  

Uitmarkt bij De Colckhof Schelfhorst

 

ALMELO - Niet alleen in de binnenstad maar ook bij De Colckhof op de Schelfhorst werd Koninginnedag gevierd met het houden van een Vrijmarkt.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
30-04-2012  

Gewapende overval op Wok-restaurant

 

ALMELO – Een overvaller op een Wok-restaurant aan de Hagenborgh is er maandagavond rond 22.30 uur met een onbekend geldbedrag tussenuit geknepen. De man kwam met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp het restaurant binnen en eiste geld. De man die een bivakmuts droeg, ging er te voet tussenuit richting het Hagenborghpark. De gealarmeerde politie zocht tot op dit moment vergeefs naar de overvaller.

Van de dader is het voorlopige signalement:
• Man;
• Zwarte kleding;
• Gezet postuur;
• Droeg tijdens de overval een bivakmuts of masker.
De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de overval, of die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam in Almelo van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. 

 
30-04-2012  

Geen C1000 of Jumbo maar COOP en AH

 

ALMELO – De drie C1000 supermarkten in Almelo worden niet omgebouwd tot Jumbo, meldt TC Tubantia in de krant van dinsdag. Volgens het artikel worden de winkellocaties in de Aalderinkshoek, Schelfhorst en het Windmolenbroek verkocht aan COOP en Albert Heijn, de duurdere supers voor de consument.
De C1000 in de Aalderinkshoek wordt een COOP supermarkt en de beide vestigingen van Klaas Sanders in de Schelfhorst en Windmolenbroek worden AH-locaties. Of dat ook mogelijk gevolgen heeft voor de voorziene verhuizing van AH aan de Nieuwstraat, vermeldt het artikel niet.
Jumbo-fans moeten de stad uit naar Wierden aan de Dikkensweg of straks naar Tubbergen, Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Enter (2x). In Enter komt ook een AH.

Archief
Terug naar vorige pagina