Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-04-2012  

Feestelijke opening Dorpspark Bornerbroek

 

BORNERBROEK – In 2006 werd door de bewoners van Bornerbroek een dorpsvisie opgesteld die na overleg met de gemeente Almelo leidde tot een officiële dorpsvisie en werd opgenomen in het Leaderproject Zuid Twente van de provincie Overijssel.
Belangrijkste onderdeel van de Dorpsvisie Bornerbroek was de aanleg van een dorpspark in het hartje van Bornerbroek met grasvelden, speciale bomen, bloemperken en paden een muziekpodium (met demontabele overkapping), een kruidentuin, een vlindertuin, kunstsokkels, een speelveld, speeltoestellen, een informatiebord en parkmeubilair. Ook het oorlogsmonument en de historische dikke kei hebben er een prominente plaats gekregen en het park is aangesloten op het wandelpadennetwerk in en rond Bornerbroek.
Als voorziening zijn er elektra aansluitingen en een waterbron aangebracht. Verder zijn de toegangswegen, parkeerplekken en afscheidingen verbeterd, en is er een verbinding gemaakt met het (toekomstige) Dorpsplein.
Vandaag dan de officiële opening door gedeputeerde Hester Maij en wethouder Gerrit van Woudenbergh. De openingsfestiviteiten bestonden uit o.a. een ballonnenwedstrijd voor kinderen, het optreden van diverse muziek, zang en dansgroepen, een tentoonstelling van beeldende kunst en schilderwerken, diverse informatiekramen en activiteiten voor kinderen met hapjes en drankjes.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina