Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-04-2012  

Wat heeft Bolk met bierbrouwerij Alfa ?

 

SCHINNEN – Wat heeft het Almelose transportbedrijf Bolk met bierbrouwerij Alfa? Bolk dat met regelmaat voor o.a. Grolsch en Heineken transporten over Neerlands wegen verzorgt, werd deze keer ingeschakeld om bij de Alfa bierbrouwerij twee gigantische biertanks af te leveren. Het transport ging vanuit de haven van Stein over de weg gedurende twee opeenvolgende nachten. Dit omdat onderweg de nodige verkeersobstakels en de bedrading van de spoorlijn tijdelijk moesten wijken.
Een hele uitdaging dus, maar bij Bolk houdt men wel van een uitdaging!
Het laatste obstakel vormde het smalle weggetje naar de buurtschap Thull waar de Alfa brouwerij staat. Berekend was al, dat een klein huisje pal aan de rand van het weggetje en de tegenover het huisje staande boom een niet te nemen hindernis ging vormen. Eigenaar-directeur van het familiebedrijf Alfa dat in 1870 werd gesticht, is Harry Meens en deze had in de afgelopen weken al gezien dat het huisje met bijbehorende grond te koop stond en kocht daarom snel voor twee euroton het huisje. (Het huisje wordt verhuurd aan een medewerker.)

Toch probeerden de mannen van Bolk er nog tussendoor te laveren en daarbij werd het transport zelfs licht gekanteld, maar het mocht niet baten. Slechts enkele millimeters maakten het noodzakelijk om de plaatselijke houthakker te hulp te roepen om de dikke eik het loodje te laten leggen.
Het staat buiten kijf, dat voor een transport van 28 meter lang en 5,70 meter breed, de nodige stuurmanskunst vereist is, maar het is gelukt.
Alfa kan haar productie van natuurzuiver bier uit Limburgse bron gebrouwen bier binnenkort opschroeven van 1,7 naar 2,2 miljoen liter bier per jaar. Alfa-directeur Harry Meens weet nu dat Bolk dat bier ook goed in Twente weet te krijgen.

Reportage: Wakker Nederland – (Nederland 1 reportage in delen door de uitzending)
Klik hier voor het interview met directeur Harrie Meens.
En hier een filmpje met het nachtelijk Bolk-transport van Stein naar Thull
(Schinnen)


<< De eerste tank staat op het brouwerijterrein om in het Lagerhuis te worden getakeld, de tweede tank zal ieder moment in beweging gezet worden, om de laatste 800 meter naar de brouwerij af te leggen. De 1e tank heeft hier zo’n 5 uur over gedaan, zo wordt vanuit Limburg bericht.
(Met dank aan Alfa Brouwerij voor het aanleveren van de foto's)

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina