Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-03-2012  

Oorlog tussen Reggefiber en Cogas Kabel

 

ALMELO – De concurrentieslag tussen Cogas en Reggefiber om de hegemonie in Twente in kabelaansluitingen is compleet nu Reggefiber besloten heeft in Hof van Twente de glasvezelkabel gratis in huis te leggen.
Reggefiber (Wessels Rijssen/KPN) reageert daarmee op de aankondiging dat Cogas in zee wil met Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) dat aandeelhouder wordt bij Cogas Kabel.
CIF wil 60 miljoen euro stoppen in Cogas om 88.000 aansluitingen in het van ouds her Cogasgebied te kunnen voorzien van gratis aangelegde kabel. Pas later hoeft men dan te besluiten of men een abonnement neemt of niet.
Reggefiber ging pas aansluiten als 30 procent van de bewoners en bedrijven had ingetekend maar laat die eis nu waarschijnlijk varen gelet op de plannen in Hof van Twente. Ook in Wierden is die strijdt al ontbrand.
Cogas moet nu nog sneller gaan aanleggen om de concurrentie te vlug af te zijn en heeft daarvoor een kapitaalinjectie van CIF dringend nodig.
De aandeelhouders van Cogas, de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Twenterand, Wierden, Oldenzaal, Tubbergen, Hof van Twente en Hardenberg hebben daarom besloten raadsvergaderingen gehouden. Cogas is zelfs bereid om interim-dividend te betalen om de aandeelhouders over de streep te halen. Grootste aandeelhouder Almelo, wil wel alles verkopen, zo werd in kringen van raadsleden vernomen, maar Wierden wil dat de gemeenten 51 procent van de aandelen behouden om invloed op Cogas te kunnen blijven uitoefenen.

Lees ook: ‘Cogas versneld aanleg glasvezelnetwerk

 

Archief
Terug naar vorige pagina