Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-04-2012  

Kringloopwinkels in Almelo is booming

 

ALMELO – Bij C&A in Almelo verkoopt men al de ‘ramsj’ aan overblijfselen uit andere filialen naast het geijkte assortiment en ook winkels als Zeeman en Action gedijen goed in de stad waar het gemiddelde inkomen ver onder het landelijke gemiddelde ligt.
De stad kent ook al meerdere kringloopwinkels en daar komt zoals bekend ‘Wawollie’ uit Goor/Haaksberrgen bij in het pand van voorheen Baan Mercedes aan de Plesmanweg.
Ook in de al jaren leegstaande ‘super’ aan de Hagenborgh komt een kringloopwinkel, maakte wethouder van Woudenbergh vorige week bekend en hij juichte dat alleen maar toe ook vanwege de werkgelegenheid.
Daarmee is het echter nog niet gedaan, want ook aan de Frederik van Edenstraat komt opnieuw een kringloopwinkel waar er al eerder een gevestigd was. Het pand benodigd wel een opknapbeurt na het brandje dat er is geweest. Hier komt kringloopwinkel De Beurs dat al soortgelijke vestigingen kent in Oldenzaal, Losser, Denekamp en Tubbergen.
Het gemeentelijke re-integratiebedrijf Fusion heeft er straks weer een aantal potentiële werkgevers bij voor mensen uit de kaartenbak.

Archief
Terug naar vorige pagina