Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-04-2012  

Almelo reist naar De Kuip, wijken leeg en stil


Hier een foto van het opstappunt op de markt en het grote TV-scherm.
Verdeeld over de stad zijn meerdere opstaplocaties.
Alleen OAD heeft al 500 bussen ingezet richting de Kuip. Let wel vanuit Almelo en Eindhoven. Uit Almelo vertrekken ruim 325 bussen en 500 auto's.
 

ALMELO – Het is te merken in de Almelose woonwijken, het is er stil, je hoort louter vogeltjes fluiten en vele parkeerplekken zijn leeg.
Anders is het bij de opstaplocaties voor de supportersbussen naar De Kuip in Rotterdam. De eerste bussen vertrokken tegen het eind van de ochtend van diverse opstaplocaties in de stad. Een ware volksverhuizing van zo’n 18.500 fans van plaatselijke trots Heracles Almelo is als het ware als een armada op weg naar de Rotterdamse Kuip om hun favorieten in de bekerfinale tegen PSV naar een overwinning te schreeuwen.
De ‘underdog’ heeft de sympathie van 80 procent van de Nederlandse voetballiefhebber is inmiddels gebleken via de diverse voetbalmedia.
Rond de vertrekpunten niet alleen media maar ook duizenden ‘thuisblijvers’ die familie en kennissen uitzwaaien. Ook op meerdere viaducten hebben zich toeschouwers verzameld om een karavaan die uit ruim 300 bussen bestaat langs te zien trekken. Vooral boven de A1 is dat het geval.
Vanavond om 18.00 uur begint de wedstrijd van de eeuw voor de zwart-witten en als dan het gebrul in de Kuip losbreekt, is dat voor 2/3 deel Heracles gezind.

Een reactie van een inzender op RTV Oost:
herman mast
zondag 8 april 2012 12:53
zo hoort het ook het is toch een club uit het oosten dus ik vind al ben je ook voor Twente op zo,n dag hoort het hele oosten voor Heracles te zijn ik hoop dan ook dat ze met de beker terugkomen

Daar sluit de redactie zich bij aan!

Filmpje NOS klik hier

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina