Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-02-2010  

Personeel wil faillissement Mediateam Holland

 

ALMELO – Medewerkers van Mediateam Holland in Enter hebben het faillissement van hun werkgever aangevraagd omdat ze geen of te weinig salaris uitbetaald hebben gekregen, meldt RTV Oost. Mediateam Holland verzorgt o.a. de opnames en uitzendingen van FC Twente TV. Mediateam Holland is een dochtermaatschappij van JTE Holding van de Almeloër Jeroen Jaarsma en is eveneens in Enter gevestigd. JTE was korte tijd mede-eigenaar van Onze TV met Willie Oosterhuis als boegbeeld. Onze TV ging begin januari failliet met een schuld van 170.000 euro. Woensdag a.s. staat een zitting op de agenda bij de rechtbank in Almelo.

 
01-02-2010  

Met Kans voor een Kind naar Twentse derby

 

ALMELO - De stichting Kans voor een Kind zorgt er voor dat 25 kinderen woensdag de avond van hun leven hebben bij de Twentse derby FC Twente - Heracles Almelo. De kinderen mogen de spelers van beide teams en het arbitrale trio begeleiden tijdens de opkomst der matadoren op het speelveld. Daarna kunnen zij de wedstrijd volgen op speciale tribuneplaatsen en krijgen zij allerlei 'hebbedingetjes'van beide clubs als aandenken.

 
02-02-2010  

Ontslag burgemeester Willeme terecht

 

ALMELO – De vertrouwensbreuk in het college van B&W van Dinkelland in 2007 heeft terecht tot het ontslag geleid van burgemeester Willeme. Dat is de conclusie van de rechtbank in Almelo. Niet alleen de vertrouwensbreuk in het college, maar meer het standpunt van de gemeenteraad was daarbij van doorslaggevende aard, zo oordeelde de rechter.
Burgemeester Willeme werd als gevolg daarvan in 2008 bij Koninklijk Besluit eervol ontslagen. Het gedwongen ontslag leidde tot veel commotie onder de bevolking en duizenden gingen uit protest de straat op. Willeme is nu onbezoldigd voorzitter van de Euregioraad en komt vanuit die functie zijn ex- collega’s en wethouders in Twente nog regelmatig tegen.

< Ex- burgemeester Frans Willeme (r) met zijn voormalige collega burgemeester Westendorp (Losser) tijdens het Groot Dictee in december vorig jaar in Almelo. (archief AlmeloNieuws.nl)

 
02-02-2010  

Hardenberg wil station in Bergentheim

 

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg ziet kansen om in Bergentheim opnieuw een treinstation te ontwikkelen. Dat zegt wethouder Jansen van de gemeente Hardenberg op RTV Oost.
Als reden ziet Jansen de wens van Plaatselijk Belang Bergentheim en de lopende aanbesteding van de spoorlijnverbinding Almelo Mariënberg. Die aanbesteding loopt nog tot 15 april a.s. via de provincie Overijssel. Hardenberg en andere gemeenten willen in het programma van eisen ook de doortrekking van de lijn tot Hardenberg opnemen.

< Station Bergentheim in 1965 - inmiddels gesloopt.
Foto: Roef Ankersmit

 
02-02-2010  

Voor dorpen in Overijssel dreigt welstanddeling

 

ZWOLLE – De toekomst voor de dorpen in Overijssel is niet bijster goed te noemen, zo blijkt uit een onderzoek van Trendbureau Overijssel uit Zwolle. Trendbureau Overijssel verwacht een economische tweedeling zoals die ook vroeger bestond. Oorzaken zijn een verdere vergrijzing en krimp van de bevolking in relatie met goede verbindingen. De dorpen in Zuid-West Overijssel staan er relatief al beter voor en zullen dat blijven door betere aansluiting op bestaande snelwegen, terwijl de dorpen in de veengebieden in Noord Oost Overijssel verder op achterstand zullen komen.

Lees hier de nota trendverkenning. (pdf)

 
02-02-2010  

Afblazen stadskantoor Deventer kost 6 milj. euro

 

DEVENTER- Twee Colleges van B&W zijn gesneuveld op de bouw van een nieuw stadskantoor in Deventer. Tot twee keer toe werd ook de coalitie gelijmd in deze raadsperiode maar de bouw van het stadhuis annex bibliotheek was definitief van de baan.
Nu is ook de rekening opgemaakt van alle voorbereidingskosten door de accountant en die heeft becijferd dat de kosten in totaal 6 miljoen euro bedragen.
In Almelo woedt die discussie ook in aanloop naar de verkiezing van 3 maart a.s. en wethouder Anthon Sjoers beweerde al dat het niet doorgaan van de bouw van een nieuw stadhuis een extra verlies van 7 miljoen euro op zou leveren. Het zij dan, dat in Almelo op de voorziene locatie aan de markt ook een ander project ontwikkeld kan worden en dat is in Deventer een stuk lastiger.

 
03-02-2010  

Computerstoring politiekorpsen duurt voort

  De korpschefs van de Noord-Oostelijke korpsen zijn vanmiddag bij elkaar geweest om onder andere te praten over de ernstige computerproblemen waar hun korpsen sinds woensdag 20 januari mee kampen. In tegenstelling tot de positieve ontwikkeling van vorige week, zijn de problemen met het computernetwerk sinds afgelopen weekend gebleven.

Vorige week donderdag leek de oplossing voor de problemen nabij. De hoofdoorzaak was gevonden. Men zag een lichte verbetering van de systemen. Het doel was om vanaf afgelopen maandag te beginnen met het ophogen van het aantal gebruikers. Dat is niet gelukt, en sinds het weekend is het aantal storingsmeldingen van de gebruikers zeker niet afgenomen.

Lees verder...

 
04-02-2010  

Twee woonboten uitgebrand aan Almelose Pad

 

ZWOLLE - Aan het Almelose Pad in Zwolle zijn woensdagavond twee woonboten uitgebrand. De oorzaak lag bij een oververhitte houtkachel in een der twee woonboten. Twee personen aan boord van een der woonboten konden zich op tijd in veiligheid brengen. Wel zijn beide woonboten uitgebrand en is er één gezonken. Burgemeester Meijer nam hoogstpersoonlijk een kijkje aan het Almelose Pad om de bewoners bij te staan. De woonboten moeten als verloren worden beschouwd.

< Kijk naar de foto's op 112Kampen.nl

 
04-02-2010  

Vrachtwagenchauffeur dood achter het stuur

 

HARBRINKHOEK - Een 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Almelo is op woensdag  3 februari tijdens het besturen van een vrachtwagen onwel geworden en overleden.  Woensdagavond 3 februari omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Ootmarsumseweg in Harbrinkhoek. Daar bleek een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtauto in een tuin tot stilstand was gekomen. De bestuurder kwam uit de richting van Albergen en ging in de richting van Almelo. Vermoedelijk is de man, een 63-jarige Almeloër onwel geworden achter het stuur en overleden.

 
05-02-2010  

Politiek zaait onrust over reorganisatie ZGT

 

HENGELO/ALMELO – Ruim 15.000 handtekeningen kreeg bestuursvoorzitter Schmidt van de ziekenhuisgroep ZGT overhandigd in de hal van het Hengelose stadhuis. Met de overhandiging werd stelling genomen tegen de voorgenomen herstructurering van de beide ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. De Hengelose PvdA, SP en CDA hadden de onrust flink aangewakkerd en haalden ruim 10.000 handtekeningen op. De rest volgde door individuele acties.
Feitelijk is er niet zoveel aan de hand. In beide ziekenhuizen wordt de poliklinische geneeskunde van alle specialismen volledig gehandhaafd. Alleen zal langdurige zorg onder de loep worden genomen en zullen daardoor enige afdelingen geconcentreerd worden in één der beide ziekenhuizen. Daarbij zal het ene specialisme naar Hengelo kunnen verhuizen en het andere specialisme naar Almelo. Bestuursvoorzitter Schmidt verwacht daardoor niet allen efficiënter te kunnen zijn, maar de kwaliteit van de zorg zelfs te kunnen verbeteren. Bovendien wordt het leeuwendeel van de zorg poliklinisch verricht.
Ach ja, een individuele patiënt zal om het even altijd het beste ziekenhuis willen kiezen als het om zijn eigen gezondheid gaat, of dat nu in ergens in Twente is of elders in het land. 

< Bestuursvoorzitter ZGT, Drs. M.J.P. Schmidt

 
06-02-2010  

Bewoners Notter-Zuna maken eigen Dorpsplan

  WIERDEN - De bewoners van de Wierdense buurtschappen Notter en Zuna hebben hun eigen “Dorpsplan´ gemaakt. In dat plan is duidelijk welke wensen er onder de bewoners leven voor de toekomst van hun buurtschap. De afgelopen maanden zijn de buurtbewoners in gespreksgroepen bij elkaar gekomen om hun ideeën te bespreken. Niet alleen de uitkomst van alle gesprekken, maar ook de gesprekken zelf waren goed. Het resultaat wordt op maandag 15 februari gepresenteerd in Kulturhus Irene in Notter.
Lees verder...

 
06-02-2010  

CDA stunt in Enter met JP

 

ENTER - Heel het Vaderlandse 'journaille' had vandaag te maken met het meest beroemde woord ter wereld ENTER. Vooral de schrijvende pers gebruikt die toets dagelijks meerdere keren. Maar het dorp Enter is ook bekend om zijn klompen en hoort bij de gemeente Wierden. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing heeft de CDA-campagneleider zich dan ook en soort 1 aprilgrap veroorloofd om de Vaderlandse pers op de hoogte te stellen dat Jan Peter Balkenende hoogst persoonlijk de CDA-campagne in Enter kwam ondersteunen door met belangstellenden op de foto te gaan. Daar kwam de pers wel op af. RTV Oost, SBS6, TC Tubantia, Telegraaf, onze 'paparazo' Freek, ze waren er allemaal en Jan Peter? Die was er in de vorm van een fotobillboard! 

< Wethouder Dirk Velten poseerde gewillig met JP

 
06-02-2010  

Hengeloër veroorzaakt ravage in Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN - Een dronken automobilist uit Hengelo heeft vrijdagavond in Vriezenveen een ravage veroorzaakt. Op de kruising Westeinde-Koningsweg verloor de man de macht over het stuur, ramde een geparkeerde auto en sloeg over de kop waarna hij op zijn kop op de stoep belandde. Naast de veroorzaakte schade was zijn eigen auto Total loss en kreeg hij een prent voor het rijden onder invloed.

< Foto: Alwin Winkel (www.112twente.net )

 
07-02-2010  

Eerste carnavalsoptocht in Albergen(update)

 

ALBERGEN - Tienduizenden carnavalsliefhebbers zijn zondag naar Albergen gegaan voor de eerste grote carnavalsoptocht van Twente. Over een afstand van 2,5 kilometer liepen ongeveer drieduizend mensen mee met de optocht. De carnavalsoptocht in Albergen kon doorgaan omdat de 'Bökke' nog niet geruimd waren wegens de Q-koorts. De eerste grote optocht in Twente geldt als de  generale repetitie voor de komende andere optochten in de regio. Vrijdagavond 12 februari is bijvoorbeeld de verlichte optocht in Tubbergen. In Albergen deden een dertigtal showwagens en tien grote loopgroepen mee en het bleef nog lang onrustig rondom 'Paparazzo' Freek van AlmeloNieuws.nl Kijk dus naar zijn fotoreportage.
 

Fotoreportage (96 foto's)...

 
08-02-2010  

Enschede: Twitter geen stembustrekker

 

ENSCHEDE - De gemeente Enschede verwacht niet dat de inzet van zogenoemde sociale internetmedia als Twitter, Facebook en Hyves meer mensen naar de stembus zal trekken. Ook de gemeente Zwolle wil eerst een gedragscode opstellen voor het Twitter gaat gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek van persbureau ANP bij Nederlandse gemeenten. Twitter, Facebook en Hyves zijn populaire internetmedia onder jongeren maar over het algemeen zijn gemeenten terughoudend met het inzetten van sociale media om jongeren bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart te laten stemmen.

 
08-02-2010  

Gratis OV-kaart Connexxion Overijssel

  OVERIJSSEL - Connexxion biedt tijdelijk de OV-Jaarkaart gratis aan. Dat scheelt 7,50 euro als u er snel bij bent. Lees de aanbieding.
Lees verder...

 
08-02-2010  

Geen bioplasticfabriek in Hengelo

 

HENGELO – Het in 2006 gepresenteerde plan voor de bouw van een bioplasticfabriek in Hengelo gaat niet door. Initiatiefnemer W. Slettenhaar uit Delden heeft de gemeente Hengelo laten weten af te willen zien van zijn milieuvergunning voor de bouw van de fabriek die biologisch afbreekbaar plastic zou moeten gaan maken. Slettenhaar geeft in de brief geen verklaring waarom het plan wordt ingetrokken.


De intrekkingsbrief van STEPAh NV

 
09-02-2010  

Regio Twente: € 4,3 milj. voor verkeersveiligheid

  ENSCHEDE - Regio Twente geeft €4,3 miljoen aan de 14 Twentse gemeenten om de verkeersveiligheid te verbeteren en daarmee het aantal verkeersongevallen in de regio te verlagen. De subsidies zijn bedoeld voor de periode 2010-2011. €2,8 miljoen is bestemd voor aanpassingen in de infrastructuur binnen de bebouwde kom, een half miljoen gaat naar aanpassingen in het buitengebied. De investering in verkeerseducatieve maatregelen en voorlichting bedraagt €1 miljoen. Zodra de gemeenten voor 2011 plannen klaar hebben op het gebied van educatie en voorlichting, geeft Regio Twente nog eens €1 miljoen euro subsidie.
Lees verder...

 
10-02-2010  

Veel ongevallen door de gladheid

 

ALBERGEN/TUBBERGEN - De politie waarschuwt dat automobilisten die de weg op moeten rekening moeten houden met gladheid. Woensdagmorgen zijn er meerdere ongelukken gebeurd waarbij in Albergen - Zenderenseweg - en in Tubbergen - Kloosteresweg - drie automobilisten licht gewond raakten. Omdat het op meerdere plaatsen in Overijssel nog steeds sneeuwt, verwacht de politie ook in de loop van de dag nog problemen door gladheid.

< Kijk naar de foto's van Clemens Brughuis.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
11-02-2010  

Huis kopen in Almelo het voordeligst


Aanbieding in Almelo
 

ALMELO – De duurste en goedkoopste koopwoningen liggen in Overijssel vlak naast elkaar. Kost een woning in de gemeente Wierden gemiddeld 291.000 euro, in Almelo is dat 172.000 euro. Het aantal transacties in Overijssel is wel weer gestegen. Bedroeg het aantal verkochte woningen in januari 2009 amper 500 woningen in december 2009 is dat aantal opgelopen naar ruim 1000 verkochte woningen. Landelijk ligt het aantal transacties in 2009 30% lager dan in 2008 en de gemiddelde prijs per woning zakte 6,5%
In dat opzicht vormen Ommen en Wierden een uitzondering door stijging van de woningprijs. In Ommen maar liefst 12%. Dinkelland is de grootste daler in het Overijsselse woningland met een prijsdaling van 14%.
Voor starters op de woningmarkt lijkt Almelo het meest gunstig gelet op de gemiddelde woningprijs. Kamphuis Makelaars bleek in Almelo met 138 bemiddelde woningen in 2009 de makelaar te zijn met het meeste aantal transacties.

 
11-02-2010  

Koopsubsidie in Delden, Markelo en Diepenheim

 

HOF VAN TWENTE – Voor de bouwprojecten Braak-West in Delden, De Heriker Es in Markelo, en Looiersplantsoen Diepenheim komt een koopsubsidie beschikbaar van 7500 euro voor in totaal 31 woningen. De subsidie wordt gefinancierd uit rijksmiddelen om de stilgevallen woningbouw weer vlot te trekken.

 
13-02-2010  

Duizenden naar verlichte carnavalstocht Tubbergen

 

TUBBERGEN - De verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen trok vrijdagavond vele duizenden bezoekers uit de verre regio. Het centrum van Tubbergen stond dan ook bomvol koukleumende toeschouwers die apengapend de talrijke praalwagens bewonderden. Met de verlichte carnavalsoptocht heeft Tubbergen er weer een echte publiekstrekker bij. Verder was er veel vertier in de grote feesttent en werd het carnaval in de verscheidene residenties nog tot in de late uurtjes gevierd.

< De uitgebreide fotoreportage is van Clemens Brughuis

Fotoreportage (122 foto's)...

 
16-02-2010  

Burgemeestersvoordracht Wierden en Twenterand

 

WIERDEN/TWENTERAND - In de gemeente Wierden werd maandagavond Henk Robben voorgedragen als nieuwe burgemeester. Robben is van katholieke huize en fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Raalte. Hij staat nog wel op de kieslijst van de komende gemeenteraadverkiezing in Raalte maar zal die positie niet invullen. Na zijn benoeming volgt hij waarnemend burgemeester Jan Kristen op.
In Twenterand werd de voordracht bekend gemaakt van Cornelis Visser. Hij is mede-eigenaar van een akkerbouwbedrijf in Stellingdam en woont in Middelharnis. Van 2007 tot juli 2009 was hij Europarlementariër. Over de voordracht van Visser ontstond vorige week commotie omdat zijn naam was uitgelekt via het Twents Opinieweekblad De Roskam. De gemeente Twenterand maakte bekend dat er een onderzoek is gestart naar het 'lekken' uit de vertrouwenscommissie. Visser zal na zijn benoeming waarnemend burgemeester Bernard Kobes opvolgen.
Beide voordrachten moeten door het kabinet worden goedgekeurd.

 
16-02-2010  

Miljoenen subsidie voor woningbouw Enschede

 

ENSCHEDE – Minister van der Laan trekt 2,1 miljoen euro uit voor het realiseren van 306 woningen door woningbouwcorporatie De Woonplaats in de Enschedese wijk Lage Bothof. In de wijk komt ook een nieuwe huisvesting met klein theater voor de Nationale Reisopera. Vorige week maakte het ministerie bekend dat Enschede 15 miljoen euro krijgt voor renovatie van woningen, straten en pleinen. Het geld komt uit het potje voor stedelijke vernieuwing van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie en moet de bouwsector weer op gang helpen.

 
16-02-2010  

Principeakkoord lening Grolsch Veste

 

ENSCHEDE – De gemeenteraad van Enschede is in principe akkoord om 8 miljoen euro te lenen voor de uitbreiding van de Grolsch Veste, het thuishonk van FC Twente. De uitbreiding van de tweede ring is een wens van FC Twente om de bezoekerscapaciteit te verhogen naar 35.000 toeschouwers. De Grolsch Veste komt daardoor ook in beeld voor een mogelijk gezamenlijk met België te organiseren WK in 2018.

 
16-02-2010  

Verdachte schietpartij Hengelo blijft voorlopig vast

 

ALMELO/HENGELO - Levent O., de negentienjarige zoon van horeca-ondernemer O. die in 2008 een wethouder en vier ambtenaren op het gemeentehuis van Almelo gijzelde, moet voorlopig in de cel blijven. De rechtbank in Almelo heeft dit dinsdagmiddag besloten. O. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op 20 maart vorig jaar in de binnenstad van Hengelo. Levent O. zit al sinds de schietpartij vast, evenals een andere verdachte. De verdediging had om voorlopige vrijstelling gevraagd omdat de inhoudelijke behandeling van de zaak wederom is uitgesteld. Vermoedelijk zal de zaak nu in april of mei worden behandeld.

Aanleiding tot het uitstel was de niet malse kritiek die onder meer advocaat Maaike Goris had op het onderzoek door justitie. ‘De honden lusten er geen brood van’, aldus Goris over de verhoren door de politie van de verdachten. Volgens Goris had de politie er van meet af aan op aangestuurd om Levent O. als hoofdverdachte te brandmerken en andere verdachten onder druk gezet om Levent als schutter aan te wijzen.
Ook nam ze het justitie kwalijk dat een auto, waarin kogelgaten zouden zitten, niet nader had onderzocht. Dit zou er namelijk op kunnen wijzen dat er destijds niet met één – zoals justitie aanneemt – maar met twee wapens is geschoten.

De schietpartij deed zich voor bij een ruzie tussen twee groepen jongeren in het centrum van Hengelo. Gewonden zijn er niet gevallen.

De rechtbank vond nader onderzoek op zijn plaats maar wees de verzoeken om O. en een mede-verdachte voorlopig in vrijheid te stellen af. Eerder werd Levent O. er ook van verdacht dat hij de wapens had geleverd waarmee zijn vader de gijzeling pleegde. Daarvan werd hij in oktober vorig jaar vrijgesproken.

 
16-02-2010  

Vraagtekens onderzoek schietpartij Hengelo

 

ALMELO/ HENGELO - In het onderzoek naar een schietpartij maart vorig jaar in de binnenstad van Hengelo zijn volgens advocaat M. Goris keuzes gemaakt die niet door de beugel kunnen. Er is essentieel bewijsmateriaal buiten het dossier gehouden. Bovendien zijn verdachten door de politie zo gemanipuleerd dat zij haar client Levent O. (20) uit Almelo aanwezen als schutter. Lees verder in TC Tubantia en teletekst RTV )Oost.

 
17-02-2010  

Evenementenhal Hardenberg bouwt hotel

 

HARDENBERG – De gemeenteraad van Hardenberg heeft dinsdagavond ingestemd met een bestemmingsplanwijziging om de Evenementenhal met een extra hal uit te bereiden en ook toestemming verleend voor het bouwen van een hotel. De Evenementenhal Hardenberg ligt op een industriegebied. Daardoor is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk.
Reden voor instemming zijn ondermeer de extra werkgelegenheid, de bouw van een hotel waar Hardenberg om zit te springen en de gunstige buitenstedelijke verkeersafwikkeling van de bezoekers aan de Evenementenhal.

 
18-02-2010  

Kabinet voegt rechtbanken samen

 

DEN HAAG – De 2e Kamer heeft ingestemd met de bestuurlijke reorganisatie van de rechtbanken in Nederland. De rechtbanken in Overijssel en Gelderland komen daardoor onder één bestuursstructuur te staan. De rechtbankpresidenten van o.a. Almelo en Zwolle vinden dat de samenvoeging tot een geheel een veel te grote regio bestrijkt waardoor de kwaliteit en de agendavoering achteruit zal gaan en wachtlijsten zullen toenemen. De minister denkt op kosten te kunnen besparen. Het laatste woord is aan de 1e Kamer.

 
18-02-2010  

CdK Jansen doet aangifte van lekken

  WIERDEN/TWENTERAND - "Burgemeesterskandidaten moeten kunnen rekenen op bescherming van hun privacy" Commissaris van de Koningin in Overijssel Jansen heeft bij de politie aangifte gedaan van lekken van vertrouwelijke informatie in de benoemingsprocedures van de nieuwe burgemeesters van zowel Wierden als Twenterand. Dit naar aanleiding van publicaties het Twents Opinieweekblad De Roskam en in andere Overijsselse media, die voortijdig melding maakten van de beoogde kandidaten.
Geheimhouding: essentieel voor privacy
Commissaris Jansen is zeer teleurgesteld over het vroegtijdig bekend worden van de namen van de burgemeesterskandidaten. Jansen voelt zich hierdoor genoodzaakt om aangifte te doen om zo te benadrukken dat geheimhouding essentieel is. “De privacy staat centraal. Lekken is verboden. Het schrikt toekomstige sollicitanten af. Ik vind het heel belangrijk dat goede kandidaten zich vrij voelen om op een vacature voor burgemeester te kunnen blijven solliciteren, zonder dat hun naam vroegtijdig op straat komt te liggen. Want Nederland heeft goede burgemeesters nodig”, aldus CdK Jansen.
Lees verder...

 
20-02-2010  

Potgieter wil Go Planet nieuw leven inblazen

 

ENSCHEDE – De Hardenbergse horecaondernemer Herman Potgieter wil het Enschedese uitgaanscentrum Go Planet nieuw leven inblazen. Samen met DJ Jan Douwe Kroeske denkt Potgieter dat hun ideeën aansluiten bij het plan van FC Twente voorzitter Joop Munsterman om rond de Grolsch Veste een FC Twente Village te ontwikkelen.
Potgieter was enkele jaren geleden ook bij de ontwikkeling van een Poppodium in Almelo betrokken, maar daar trok de gemeenteraad uiteindelijk de stekker uit het ruim negen miljoen euro kostende project.

 
22-02-2010  

Tunnelproject Wierden gaat definitief door

  WIERDEN - De tunnel in het verlengde van de Dikkensweg – Hogeluchtsweg in Wierden is weer een stap dichterbij gekomen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft een definitieve beschikking van 13,4 miljoen euro voor het project afgegeven. Voor ProRail is de tunnel in Wierden hierdoor een ‘definitief project’ geworden. Dit heeft directeur De Vries van ProRail afgelopen vrijdag wethouder Broeze laten weten.De gemeenteraad van Wierden heeft in januari 2008 een besluit genomen over het Masterplan Stationsomgeving Wierden. Eén van de onderdelen van dit plan is een tunnel in het verlengde van de Dikkensweg – Hogeluchtsweg. De minister van Verkeer en Waterstaat had in 2004 al een bedrag van 13,4 miljoen voor een ongelijkvloerse kruising in Wierden gereserveerd (Nanov-gelden).
Lees verder...

 
22-02-2010  

Debatten en verkiezingsavond in Wierden

  WIERDEN - Op woensdag 3 maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van Wierden. In Wierden doen vijf partijen mee: CDA, PPW, VVD/Gemeentebelang, ChristenUnie en Nieuw Enter Wierden. Op dinsdag 23 februari, donderdag 25 februari en dinsdag 2 maart debatteren de partijen met elkaar. Op 3 maart is vanaf 21.00 uur een informele verkiezingsbijeenkomst in het gemeentehuis in Wierden.

In Wierden doen vijf partijen mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad:
• CDA: http://www.cdawierdenenter.nl
• Platform Progressief Wierden (PPW): http://www.ppw-wierden.nl
• VVD / Gemeentebelang (VVD/GB): http://www.vvd-gb.nl
• ChristenUnie: http://www.wierden-enter.christenunie.nl
• Nieuw Enter Wierden (NEW): http://www.nieuwenterwierden.nl
Lees verder...

 
23-02-2010  

Gratis theatervoorstelling over verslaving

  WIERDEN - De gemeente Wierden organiseert in samenwerking met Jeugdbureau Stap een theateravond over verslaving. Jongeren uit groep acht van de basisschool en de eerste twee leerjaren van het vervolgonderwijs worden, samen met hun ouders, uitgenodigd. Theatergroep Puur Sap speelt de voorstelling ‘Wij doen alleen spelletjes’. Op een aansprekende manier worden leerlingen geconfronteerd met gamen, alcohol, drugs, groepsdruk, geldproblemen en andere zaken die met verslaving samenhangen. Na de voorstelling gaan de bezoekers in groepen uiteen en volgen gesprekken met ex verslaafden en/of hun ouders. De avonden beginnen om 19.00 uur en zijn rond 20.45 uur afgelopen.
Lees verder...

 
23-02-2010  

Staat gedaagd voor oneerlijke verkiezingsfondsen

 

ENSCHEDE - Kandidaat raadslid Van Agteren van Burgerbelangen Enschede, daagt de Nederlandse Staat voor de rechter. Van Agteren  vindt het oneerlijk dat de verkiezingscampagnes van lokale partijen niet door het rijk gesubsidieerd worden. De lokale afdelingen van landelijke partijen krijgen voor de verkiezingscampagnes wel veel geld van het rijk. Lokale partijen financieren hun campagnes voornamelijk met privegeld van de kandidaten. 

Landelijk trekken lokale partijen gezamenlijk de meeste kiezers, in 2006 zelfs 25,3% en waren feitelijk groter dan het CDA en PvdA. Bent u het met van Agteren eens, dan weet u wat u kunt doen op 3 maart a.s. (bron: BBA - Almelo)

 
23-02-2010  

Rookverbod kleine cafés weer in werking

 

DEN HAAG: De Hoge Raad heeft beslist dat de rechtszaken in Leeuwarden en Den Bosch over de vrijstelling van het rookverbod in kleine cafés zonder personeel niet goed is gebeurd en de zaken over moeten worden gedaan.
Met de uitspraak van de Hoge Raad is het gedoogbeleid van minister Klink in afwachting van een uitspraak meteen voorbij en moeten de asbakken weer verplicht van tafel.

Tijdens een politiek debat in café ’t Hookhoes in Almelo werd twee weken geleden het rookverbod door de aanwezige lokale politici massaal genegeerd. Er werd nog net niet de ‘vrijstaat Almelo’ uitgeroepen maar de meeste politici vonden dat het landelijk verbod van tafel moet omdat de horeca en het publiek zelf wel kunnen uitmaken of ergens wel of niet gerookt mag worden. Christen Unie en GroenLinks vertegenwoordigers hadden echter geen goed woord over voor het negeren van het rookverbod.

 
25-02-2010  

Spermarietje als campagnemiddel in Twenterand

 

WESTERHAAR - Het CDA in de gemeente Twenterand voert de verkiezingscampagne op spermarietjes. CDA-raadslid Johannes Schipper uit Westerhaar, een dorp in Twenterand, is de initiatiefnemer.
‘Ik handel in stierensperma en het leek me een origineel idee om de groene rietjes te voorzien van mijn naam en het CDA-logo’, aldus het raadslid donderdag.

Stokje
Schipper deelt zijn ‘visitekaartjes’ met name uit onder collegaboeren. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan het CDA-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag, een plaatsgenoot van Schipper.
‘Zij heeft het ‘stokje’ meegenomen naar Den Haag en er al een aantal uitgedeeld, sms'te ze mij vandaag’, aldus Schipper.

 
26-02-2010  

Wavin heeft matig jaar 2009

 

ZWOLLE/HARDENBERG – Kunststofproducent Wavin heeft een moeilijk jaar achter de rug. Wavin zag de omzet dalen met 27% door de malaise in de Europese bouw. De winst daalde in 2009 van 32,1 miljoen naar 1,8 miljoen euro. Het bedrijf wist kosten te besparen en zich aan te passen aan de lagere vraag zo meldde bestuursvoorzitter Houben bij de presentatie van de jaarcijfers in Zwolle.

 
27-02-2010  

Oldenzaal werkt samen met de Voedselbank

 

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal en de Voedselbank hebben een intentieverklaring voor samenwerking getekend. Oldenzaal geeft jaarlijks 2000 euro voor huisvestingskosten en organisatie. De Voedselbank Oldenzaal is gevestigd in het voormalige pand van confectiebedrijf Oltri aan de Parallelstraat. De gemeente wil huishoudens in de problemen maximaal gebruik laten maken van de Voedselbank. Wel is de doelstelling dat dit zo kort mogelijk gebeurd en de problemen snel worden opgelost.
De gemeente Almelo weigert categorisch medewerking aan de Voedselbank in Almelo, ondanks dat vooral de oppositiepartijen dat wel willen. Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) vindt armoedebestrijding een nationale overheidstaak dat niet via een Voedselbank opgelost moet worden.

 
28-02-2010  

Kafka waarschuwt voor TON-kandidaat Twenterand


De lange man in het midden is Anton van Wijngaarden, tijdens een demonstratie in 2009 in Maastricht
 

TWENTERAND – De anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka waarschuwt de kiezers in Twenterand voor de extreemrechtse ideeën van Trots Op Nederland – Twenterand kandidaat Anton van Wijngaarden. Van Wijngaarden zou lid zijn van de extreemrechtse actiegroep Voorpost en deelgenomen hebben aan extreemrechtse demonstraties en bijeenkomsten. Van Wijngaarden staat derde op de kandidatenlijst van TON in de gemeente Twenterand.
De partij Trots Op Nederland Rita Verdonk zette in Almelo in de aanloop naar de verkiezingen de kandidaten Harry de Olde en Ronald Lubach uit de partij. De Olde kent eveneens een lang politiek verleden met rechtse sympathieën en beide nodigden in een gezamenlijk politiek verleden al eens de extreem rechtse Alfred Vierling uit als spreker. Harry de Olde begon nadat hij uit de partij van Verdonk werd gezet de lokale Partij Vrij Almelo met de sympathie van Lubach. Het logo van PVA vertoont grote overeenkomsten met de Partij Vrij Utrecht van de ex- CD-fanaat Wim Vreeswijk. 

Update: 1 maart
Inmiddels heeft TON laten weten Anton van Wijgaarden uit de partij te zetten. De kieswet voorkomt echter dat van Wijngaarden alsnog van de kieslijst wordt geschrapt. Lees TC Tubantia.

Archief
Terug naar vorige pagina