Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-02-2010  

Kafka waarschuwt voor TON-kandidaat Twenterand


De lange man in het midden is Anton van Wijngaarden, tijdens een demonstratie in 2009 in Maastricht
 

TWENTERAND – De anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka waarschuwt de kiezers in Twenterand voor de extreemrechtse ideeën van Trots Op Nederland – Twenterand kandidaat Anton van Wijngaarden. Van Wijngaarden zou lid zijn van de extreemrechtse actiegroep Voorpost en deelgenomen hebben aan extreemrechtse demonstraties en bijeenkomsten. Van Wijngaarden staat derde op de kandidatenlijst van TON in de gemeente Twenterand.
De partij Trots Op Nederland Rita Verdonk zette in Almelo in de aanloop naar de verkiezingen de kandidaten Harry de Olde en Ronald Lubach uit de partij. De Olde kent eveneens een lang politiek verleden met rechtse sympathieën en beide nodigden in een gezamenlijk politiek verleden al eens de extreem rechtse Alfred Vierling uit als spreker. Harry de Olde begon nadat hij uit de partij van Verdonk werd gezet de lokale Partij Vrij Almelo met de sympathie van Lubach. Het logo van PVA vertoont grote overeenkomsten met de Partij Vrij Utrecht van de ex- CD-fanaat Wim Vreeswijk. 

Update: 1 maart
Inmiddels heeft TON laten weten Anton van Wijgaarden uit de partij te zetten. De kieswet voorkomt echter dat van Wijngaarden alsnog van de kieslijst wordt geschrapt. Lees TC Tubantia.

Archief
Terug naar vorige pagina