Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-02-2010  

Politiek zaait onrust over reorganisatie ZGT

 

HENGELO/ALMELO – Ruim 15.000 handtekeningen kreeg bestuursvoorzitter Schmidt van de ziekenhuisgroep ZGT overhandigd in de hal van het Hengelose stadhuis. Met de overhandiging werd stelling genomen tegen de voorgenomen herstructurering van de beide ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. De Hengelose PvdA, SP en CDA hadden de onrust flink aangewakkerd en haalden ruim 10.000 handtekeningen op. De rest volgde door individuele acties.
Feitelijk is er niet zoveel aan de hand. In beide ziekenhuizen wordt de poliklinische geneeskunde van alle specialismen volledig gehandhaafd. Alleen zal langdurige zorg onder de loep worden genomen en zullen daardoor enige afdelingen geconcentreerd worden in één der beide ziekenhuizen. Daarbij zal het ene specialisme naar Hengelo kunnen verhuizen en het andere specialisme naar Almelo. Bestuursvoorzitter Schmidt verwacht daardoor niet allen efficiënter te kunnen zijn, maar de kwaliteit van de zorg zelfs te kunnen verbeteren. Bovendien wordt het leeuwendeel van de zorg poliklinisch verricht.
Ach ja, een individuele patiënt zal om het even altijd het beste ziekenhuis willen kiezen als het om zijn eigen gezondheid gaat, of dat nu in ergens in Twente is of elders in het land. 

< Bestuursvoorzitter ZGT, Drs. M.J.P. Schmidt

Archief
Terug naar vorige pagina