Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-02-2010  

Verdachte schietpartij Hengelo blijft voorlopig vast

 

ALMELO/HENGELO - Levent O., de negentienjarige zoon van horeca-ondernemer O. die in 2008 een wethouder en vier ambtenaren op het gemeentehuis van Almelo gijzelde, moet voorlopig in de cel blijven. De rechtbank in Almelo heeft dit dinsdagmiddag besloten. O. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op 20 maart vorig jaar in de binnenstad van Hengelo. Levent O. zit al sinds de schietpartij vast, evenals een andere verdachte. De verdediging had om voorlopige vrijstelling gevraagd omdat de inhoudelijke behandeling van de zaak wederom is uitgesteld. Vermoedelijk zal de zaak nu in april of mei worden behandeld.

Aanleiding tot het uitstel was de niet malse kritiek die onder meer advocaat Maaike Goris had op het onderzoek door justitie. ‘De honden lusten er geen brood van’, aldus Goris over de verhoren door de politie van de verdachten. Volgens Goris had de politie er van meet af aan op aangestuurd om Levent O. als hoofdverdachte te brandmerken en andere verdachten onder druk gezet om Levent als schutter aan te wijzen.
Ook nam ze het justitie kwalijk dat een auto, waarin kogelgaten zouden zitten, niet nader had onderzocht. Dit zou er namelijk op kunnen wijzen dat er destijds niet met één – zoals justitie aanneemt – maar met twee wapens is geschoten.

De schietpartij deed zich voor bij een ruzie tussen twee groepen jongeren in het centrum van Hengelo. Gewonden zijn er niet gevallen.

De rechtbank vond nader onderzoek op zijn plaats maar wees de verzoeken om O. en een mede-verdachte voorlopig in vrijheid te stellen af. Eerder werd Levent O. er ook van verdacht dat hij de wapens had geleverd waarmee zijn vader de gijzeling pleegde. Daarvan werd hij in oktober vorig jaar vrijgesproken.

Archief
Terug naar vorige pagina