Sportberichten


Plaatsing  
 
01-11-2010  

DVO´71 wint in Bornerbroek van Hellendoorn

 

ALMELO – Twee thuiswedstrijden speelde DVO’71 op sportcomplex De Riet, maar de kantineomzet kon node gemist worden en de cultuur van DVO’71 met Rietbewoner sv Rietvogels verschilde teveel zo liet het bestuur onlangs weten via TC Tubantia aan sportwethouder Jan van Marle.
Compensatie eiste men van de gemeente omdat die het speelveld op thuishonk Het Maatveld had laten verkommeren.
De gemeente gaf nog geen krimp en daardoor week DVO’71 nu uit naar Bornerbroek waar men al eens eerder te gast was.

Voetballend krijgt de promovendus het aardig op de rit na een aanvankelijk moeilijk begin. Met de zege op Hellendoorn van zaterdag jl. heeft DVO’71 nu drie wedstrijden op rij gewonnen en dat is vooral te danken aan het collectief dat trainer Manuel Sanches Torres in de jonge ploeg wist te stampen. Een grote hulp daarbij is ook de trefzekerheid van spits Mesut Hokleg die de teller al op tien heeft staan.
Voor rust zette Hellendoorn wel druk maar dat resulteerde niet in echt veel doelrijpe kansen van de fysiek sterkere Hellendoorners.
Na rust kwam het jeugdig elan van DVO’71 meer uit de verf. Het team creëerde kansen, schoot veel op doel maar wist dat niet te verzilveren totdat Mesut Hoklek een terugspeelbal van een treuzelende verdediger onderschepte en alleen op keeper Maikel de Mink afstevende en in de rebound geen problemen kende bij de afwerking. 

 
01-11-2010  

Heracles Almelo heeft doelen met zes camera´s


In elke paal twee camera's en eveneens twee in de lat.
Copyright foto's: Almelo's Weekblad
 

ALMELO – Het Almelo’s Weekblad had het afgelopen weekend de primeur van de doelen met camera’s bij Heracles Almelo. Zelfs Jack van Gelder toonde de foto’s van het AW zondagavond in het TV-programma Studio Voetbal.
Vrijdag voor de thuiswedstrijd tegen Ajax werden de doelen met camera’s geplaatst door de Almelose firma Ermasport. Het lag in de bedoeling van Eredivisie Live en producent Endemol de wedstrijd als test te gebruiken of men via de bijzondere cameraopstelling nog spectaculairder een voetbalwedstrijd in beeld kan brengen.
Helaas voor Heracles Almelo, Endemol en Eredivisie Live verbood de KNVB zaterdagmorgen nog het gebruik van de camera’s in opdracht van de FIFA/UEFA. Een oefenpotje tussen oud- profs met o.a. Paul Bosveld en Nico Jan Hoogma moest uitkomst bieden om alsnog een test uit te voeren. Nog voor de wedstrijd tegen Ajax werden de zes camera’s in elk doel afgeplakt.

AlmeloNieuws.nl heeft de beschikking over de foto's.
Copyright: Almelo's Weekblad
Voor het hele verhaal klik hier.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
04-11-2010  

Darius Dhlomo, voetballer met het zwart-witte hart

 

ALMELO - Donderdag 18 november om 19.30 uur presenteert de legendarische voetballer Darius Dhlomo zijn biografie bij boekhandel HilariusBroekhuis Almelo aan de Koornmarkt.
Dhlomo gaf zijn volledige medewerking aan de totstandkoming van de biografie, die werd geschreven door freelance journalist Ben Siemerink en publicist en historicus Wim Coster en wordt uitgegeven in samenwerking met uitgeverij de Arbeiderspers.

De biografie:

Darius Dhlomo
Voetballer, boxer, muzikant, activist

Darius Dhlomo is zowel Zuid-Afrikaan als Tukker, zowel bokser als muzikant en zowel voetballer als politiek activist. Als zwart jongetje in het Zuid-Afrika van de jaren ’30 maakt hij op harde wijze kennis met het Apartheidsregime. Als Darius eind jaren ’50 de kans krijgt om als profvoetballer in Nederland aan de slag te gaan, proberen de Zuid-Afrikaanse autoriteiten van alles om hem, als criticaster van het regime, tegen te werken.

Uiteindelijk belandt Darius eind 1958 toch in Nederland, bij Heracles in Almelo, waar zijn landgenoot Steve Mokone al speelt. In de vijftig jaar die hierop volgen zal hij Twente als zijn thuis gaan beschouwen. In Nederland maakt Darius niet alleen als voetballer furore, hij weet de mensen ook te vermaken met zijn talent voor boksen en muziek. Bovendien blijft hij zich vanuit Nederland uitspreken tegen het Apartheidsregime. Dat leidt er uiteindelijk toe dat Darius pas in 1992 weer voet op Zuid-Afrikaanse bodem zet.

Deze biografie, geschreven door Ben Siemerink en Wim Coster, biedt een kijk in het bewogen leven van een bijzondere man, die altijd – of het nu voetbal, boksen, muziek of politiek activisme betrof – voor ogen had om ‘de mensen blij te maken’.

Ben Siemerink is freelance journalist. Hij reisde in 1992 met Darius Dhlomo mee naar Zuid-Afrika om van diens terugkeer verslag te doen in de Twentsche Courant Tubantia.
Wim Coster is publicist en historicus. Hij is verbonden aan het Historisch Centrum Overijssel.


Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de feestelijke boekpresentatie van Darius Dhlomo, waarbij de hoofdpersoon zelf ook aanwezig zal zijn. De presentatie is op donderdag 18 november, aanvang 19.30 uur, bij boekhandel HilariusBroekhuis, Koornmarkt 24 in Almelo.
Graag aanmelden per email via: a.reymer@boekhandelbroekhuis.nl  

 
07-11-2010  

Heracles verliest kostbaar punt in Heerenveen

 

HEERENVEEN – Birger Maertens was de schlemiel in de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen Heerenveen. Met al 94 speelminuten op de klok liep de Belg een voorzet in eigen doel en gaf daarmee een kostbaar punt weg. (3-2)
In de eerste speelhelft hadden de Friezen een veldoverwicht maar een dood spelmoment moest er voor zorgen dat het eerste doelpunt viel. Uit een vrije trap van Assaïdi kopte de mee opgekomen Breuer raak. Hoewel de Friezen het betere van het spel hadden, duurde het tot de 40e minuut voordat de voorsprong kon worden uitgebouwd via een penalty omdat keeper Pasveer Assaïdi vloerde en daarvoor geel kreeg. Beerens faalde niet vanaf de stip iets wat hij kort daarvoor wel deed toen hij het lege doel niet wist te vinden.
Na de rust kwamen de Heraclieden als herboren het veld in en wisten de Friezen terug te dringen op eigen helft. Fledderus liet via een schot op de lat zien dat het menens was en toen Jong a Pin Armenteros onreglementair opzij zette belandde de bal opnieuw op de stip. Overtoom faalde niet en tekende 2-1 aan. Zes minuten later kopte Everton fraai in uit een voorzet over links en zette daarmee de Almeloërs naast Heerenveen.
Het laatste kwartier bleef Heracles het beste van het spel houden totdat ver in de blessuretijd Maertens zijn ongelukkige actie beging en arbiter Wiedemeier onmiddellijk na de hervatting affloot.

Afbeelding en Commentaren - NOS - Kijk ook naar de fotoreportage van Harrie Broeze.
Peter Bosz: 'Dit is heel zuur'
Ron Jans:'We komen goed weg'
Bas Dost: De tweede helft was matig en spijtig voor mijn ex- teamgenoten


sc Heerenveen - Heracles Almelo 3-2
1-0 Breuer (25)
2-0 Beerens (40/pen)
2-1 Overtoom(70/pen)
2-2 Everton (76)
3-2 Maertens (90+3/ed)


Arbiter: Wiedemeijder
Geel: Pasveer, Looms, Cairo (Heracles Almelo), Jong-a-Pin, (sc Heerenveen)
Opstellingen:
sc Heerenveen: Stuhr-Ellegaard, Koning (Janmaat/70), Breuer, Kruiswijk, Jong-a-Pin, Grindheim, Assaidi, Svec, Narsingh, Dost, Beerens (Elm/63).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas (Cairo/81), Armenteros (Plet/85), Rendla (Everton/65).

 
07-11-2010  

Bentelose Moniek kampioen op 5 km

 

HEERENVEEN - Moniek Kleinsman (foto) uit Bentelo is vandaag Nederlands kampioen geworden op de 5 kilometer tijdens de NK afstanden in Heerenveen. De jury hielp weliswaar een handje door de Hengelose Jorien Voorhuis te diskwalificeren omdat ze met een schaats de middenstreep overschreed. De nieuwe 'bibber' regel is fel omstreden omdat feitelijk geen voordeel wordt behaald. De KNSB is ook tegen en handhaaft wel de behaalde tijden die gewoon blijven meetellen voor kwalificaties maar niet voor de prijzen. Ook de Olympisch kampioen Mark Tuitert (Holten) overkwam hetzelfde door de middenstreep te overschrijden terwijl hij in de binnenbaan reed.
De 5 km bij de dames was feitelijk een geheel Overijsselse aangelegenheid, want Carlijn Achtereekte reed de 3e tijd en dat was in dit geval goed voor zilver.

Uitslag 5 km dames
0. Jorien Voorjuis (Hengelo) 7.15.09 (diskwalificatie)
1. Moniek Kleinsman (Bentelo) 7.15.61 (goud)
2. Carlijn Achtereekte (Lettele) 7.18.15 (zilver)
3. Marije Joling 7.19.49 (brons)
4. Annouk van der Weijden 7.22.51
Alle vijf geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden

 
07-11-2010  

Overijsselse zwemsuccessen voor De Veene

 

HENGELO - Zwemmend Overijssel kwam elkaar afgelopen zaterdag tegen tijdens de Overijsselse Sprint Kampioenschappen die in Hengelo gezwommen werden. Van Z&PV de Veene hadden 30 zwemmers limieten gezwommen om aan deze wedstrijd deel te nemen. Paula en Sabine van den Hoeven behaalden ieder 3 x goud, 1 x zilver en 1 x brons.
Elise Horst, Jelmer en Otmar Lesscher en Mayke Smit waren de jongste zwemmers van de Veene. Jelmer was met een 6e plek op de 50 rug de snelste van deze groep uit 2001. Bij de minioren 5, kwam Rico Rüdiger dicht bij een podiumplaats op de 50 rug en verbeterde zijn tijd met 3 seconden, hij werd 4e.
Bij de jongste junioren was Daphne Jurriëns op dreef met 2 zilveren medailles op de 50 rug en 50 school. Danique Smit verbeterde 3 x haar persoonlijke record. Mathieu Boers zwom, nog herstellende van een lichte hersenschudding, toch nog 2 x naar een 6e plaats op de 50 rug en de 50 vlinder. Gideon Teeuw zwom 3 keer en verbeterde ook 3 keer zijn eigen persoonlijke record.
Bij de oudere junioren pakte Babette Aubri op de 50 rug een zilveren medaille en Danaé Kreuwel behaalde net een 4e plaats op de 50 vlinder.
Sabine v.d. Hoeven en Hannah Teeuw waren de dames bij de Jeugd te snel af. Sabine behaalde op de 50 rug de 1ste plaats en bij de 50 vrij de 3e plaats. Op de 50 school werd Sabine 1ste en Hannah 3e. Dit deden de dames nog eens over op de 50 vlinder, waar Sabine nu 2e werd en Hannah 3e.
Bij de Dames bleek zus Paula v.d. Hoeven ook aardig in de prijzen te vallen. Bij de 50 vrij en de 50 rug tikte ze als eerste aan. Bij de 50 school werd ze 2e en bij de 50 vlinder 3e. Nynke de Pijper greep net naast de medailles op de 50 vlinder en werd 4e.
Bij de heren was de Veene vertegenwoordigd met 4 zwemmers, waarbij Bart Arendshorst een nieuw clubrecord zwom op de 50 rug in 28.56 en er tevens met de gouden medaille vandoor ging. Op de 50 vrij werd hij 2e en op de 50 school en de 50 vlinder 3e.
Bij de oudere Dames bleek Yvon Versteeg aardig op dreef. Met een 1ste plaats op de 50 school en een nieuw clubrecord in 35.21 was ze een geduchte concurrente voor de andere verenigingen. Tevens behaalde ze op de 50 vlinder een 2e plek en op de 50 vrij een 3e plek. Op de 50 rug greep ze net naast het eremetaal.

 
07-11-2010  

AKC/Ermasport wint eigen ROC B2B toernooi

 

ALMELO - AKC/Ermasport eindigt de voorbereidingen voor het nieuwe zaalseizoen goed. Nadat vorige week in Nijverdal de tweede plaats werd behaald wist AKC in haar eigen zaaltoernooi wel de eerste plaats te behalen.
Coach Hans Stokkentré verklaarde eerder al dat hij de ploeg inmiddels goed heeft staan. Vorig seizoen had AKC het nog wel eens moeilijk en werd in de zaal en op het veld pas op het laatste moment een plaats in de Hoofdklasse veilig gesteld, nu na het eerste deel op het veld moet de Almelose ploeg laten zien waar het echt staat. In de hoofdklasse zullen de Almeloërs met veel uitdagingen worden geconfronteerd maar de ploeg bezit inmiddels wel voldoende zelfvertrouwen dat deze uitdagingen met een goed gevoel aangegaan kunnen worden.
Zaterdag jl. was de sporthal aan de Sluiskade het decor voor het ROC B2B zaalkorfbaltoernooi. Gastheer AKC/Ermasport, Dos Kampen en Rheko uit Rheden waren de deelnemende clubs met zowel het eerste als het tweede team. De toeschouwers, die gratis toegang hadden, konden enkele leuke duels zien waarbij AKC 1 tegen Dos Kampen 1 wel de leukste wedstrijd was. Met een 28-27 einduitslag kon het publiek van een spannend slot genieten. AKC 1 begon deze wedstrijd sterk maar in de tweede helft kwamen de gasten uit Kampen sterk terug. De wedstrijd tegen Rheko wist AKC 1 overtuigender te winnen. Met 26-18 kon de ploeg uit Rheden nimmer aanspraak maken op de overwinning. Voor Nienke Frederinks had deze wedstrijd een bijzonder tintje. Vanwege een andere baan moest zij Rheko verlaten en kwam zij in Almelo bij AKC/Ermasport spelen. Inmiddels heeft zij bij deze vereniging een vaste plek in het eerste afgedwongen.

< Fotoreportage: Nick Zweers (meer foto's

Uitslagen:
AKC/Ermasport 1 – DOS Kampen 1 28-27
Rheko 1 – DOS Kampen 1 11-21
AKC/Ermasport 1 – Rheko 1 26-18

AKC/Ermasport 2 – DOS Kampen 2 22-13
DOS Kampen 2 – Rheko 2 20-11
AKC/Ermasport 2 – Rheko 2 18-13

Komende zondag start AKC/Ermasport het indoorseizoen thuis tegen Mid Fryslan in de sporthal aan de Sluiskade om 14.30 uur.

Fotoreportage (19 foto's)...

 
08-11-2010  

DVO´71 verliest uit tegen Enter Vooruit

 

ENTER – Promovendus DVO’71 leek het na drie overwinningen op rij aardig voor elkaar te hebben in de 2e klasse zaterdag maar tegen een matig spelend Enter Vooruit kon de ploeg van trainer Manuel Sanchez Torres geen vuist maken.
Ondanks dat Enter Vooruit de meeste kansen kreeg, werd het een matige overwinning mede omdat Knol vanaf de stip miste voor de Enternaren.

< Kijk naar de fotoreportage van Henk Pluimers


Doelpunten:
(0-0)(2-1)
Smit 1-0
Sanchez Torres jr. 1-1
Knol 2-1

 
14-11-2010  

Knap Heracles zet Groningen opzij

 

ALMELO – De schande van de bekernederlaag tegen Achilles ’29 in Groesbeek zat diep bij de spelers van Heracles Almelo. Getergd begonnen de Heraclieden dan ook tegen Groningen om de spectaculaire zege van het vorig seizoen te herhalen. Trainer Bosz had Rendla op links geposteerd als vervanger van Everton, die op de bank begon. Het eerste halfuur golfde op en en neer met de beste kansen voor Fledderus, Rendla en Quansah. Vlak voor rust wist Fledderus een mooie actie van Overtoom wel af te ronden zodat met een goed gevoel de aan de rust kon worden begonnen.
Na de pauze kwam Groningen er eigenlijk niet meer aan te pas en was het geen schim meer van de laatste succesvolle weken. Meerdere kansen werden door de Heraclieden gemist ondanks het goede combinatiespel maar twintig minuten voor tijd wist Everton een rebound op het schot van Douglas achter doelman Luciano te plaatsen. Linksback Looms zette vlak daarna de 3-0 eindstand op het scorebord door attent na een corner in een mêlee van spelers raak te schieten.
Het leverde Heracles een 12e plek in de ranglijst op.

< Fotoreportage: Nick Zweers
(meer foto's klik hier

Bosz:
'De jongens hebben iets rechtgezet'
Huistra: 'We waren niet scherp genoeg'
Looms: 'Ik ben blij met de sportieve wraak
'

Heracles Almelo - FC Groningen 3-0
1-0 Armenteros (41)
2-0 Everton (72)
3-0 Looms (84)
Arbiter: Wegereef
Geel: Fledderus (Heracles Almelo), Ivens, Granqvist (FC Groninngen)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros, Rendla (Everton/62).
FC Groningen: Luciano, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Enevoldsen (Van de Laak/58), Hiariej (Bacuna/71), Garcia, Sparv, Tadic (Andersson/66), Matavz.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
15-11-2010  

Foute start AKC/Ermasport tegen Mid Fryslan

 

ALMELO – Slap en zonder creativiteit begon AKC/Ermasport aan de indoorcompetitie tegen Mid Fryslan ondanks de goede voorbereiding voor de competitie o.l.v. coach Stokkentré.
De coach kon tegen favoriet Mid Fryslan geen beroep doen op Jordy Huizinga die teleurgesteld terugkeerde naar Rigtersbleek. Roman Seifert begon op de bank omdat deze een deel van de voorbereiding had gemist tijdens zijn interlandverplichtingen in het nationale team van Tsjechië.
Tot 2-2 ging het gelijk op door scores van Mark Landhuis maar daarna namen de Friezen snel afstand tot 3-8 zonder dat het groots speelde en met 6-10 de kleedkamers inging voor de thee.
Na rust mocht Seifert alsnog voor van den Barg aantreden en via Manon Kroeskop en Pauline Schorn liep AKC in naar 8-10. Tot 10-12 bleef AKC nog bij, maar daarna liep Mid Fryslan snel uit naar 11-16 om met 15-20 de eindstand op het scorebord te zetten. AKC zal volgende week in Den Haag tegen HKV Ons Eibernest/Vrolijk uit een heel ander vaatje moeten tappen.

< Foto: Nick Zweers (kijk hier voor meer foto's)

Doelpunten AKC/Ermasport: Mark Landhuis (4), Mirte Geerdink (3), Pauline Schorn (2), Nienke Frederiks (1), Manon Kroeskop (1), Roman Seifert (2), Ramon Post (2)
Doelpunten Mid Fryslan: Josë van der Werf (2), Janny Huitema (1), Paulina Kasteleijn (1), Margriet Jorna (2), Marvin Smorrenburg (4), Wiebe Huitema (4), Alco Smorrenburg (2), Tim Rouan-Sim (3), Lotte van der Bijl (1)

 
18-11-2010  

FC Twente wil topsporthal in Go Planet

 

ENSCHEDE – FC Twente voorzitter Joop Munsterman wil van zijn club een omniclub maken naar voorbeeld van bijvoorbeeld Fenerbahce en Barcelona met meerdere takken van topsport.
De Enschedese club is daarvoor in overleg getreden met het naastgelegen Go Planet voor mogelijk de huur van een hal van 10.000 m2 om daar topsport en events te organiseren.
Persvoorlichter van FC Twente, Richard Peters, liet aan RTV Oost weten dat het idee zich nog in een primair stadium bevindt.
Of de Enschedese ‘move’ een gezonde exploitatie van de ruim 16 miljoen euro kostende splinternieuwe Twentse topsporthal IISPA in Almelo in gevaar brengt is mogelijk een gevolg.. De IISPA werd mede bekostigd door de Twentse Netwerksteden Enschede, Borne, Hengelo en Oldenzaal i.s.m. Almelo. De IISPA wordt vandaag officieel geopend.

 
18-11-2010  

Topsporthal IISPA officeel geopend

 

ALMELO – Voor een slordige 16 miljoen euro is Twente’s Topsporthal IISPA officieel geopend na een jaar van vertraging door problemen met de dakconstructie en de wandbeplating maar het is een juweeltje geworden.
De provincie en de Netwerksteden Borne, Hengelo, Enschede en Oldenzaal droegen een steentje bij en vooral de turnsters van BosanTON hebben met hun accommodatie perfecte omstandigheden op weg naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen.
NOC/NSF voorzitter André Bolhuis prees per videoboodschap het Twentse resultaat evenals gedeputeerde Gert Ranter en judoka en Olympisch goudwinnaar Mark Huizinga.
Sportwethouder Jan van Marle overhandigde symbolisch de sleutel aan turnsters Sanne Wever en Yvette Moshage.
Studio Sport presentator Maarten Tip: ‘Wat vinden jullie er van? Gaaf!’ was de reactie die feitelijk alles zegt.

Videopresentatie
Fotoreportage: Jan Bril en Nick Zweers (klik op de naam voor meer foto’s)

Fotoreportage (58 foto's)...

 
18-11-2010  

Oud Heraclied Rudy Schepers overleden

 

ALMELO - Afgelopen week is oud- Heraclesspeler Rudy Schepers geheel onverwacht overleden op de leeftijd van slechts 51 jaar. Schepers speelde tussen 1983 en 1988 voor SC Heracles ‘74 en maakte deel uit van het team dat in 1985 kampioen werd van de Eerste Divisie. In het kampioensduel met RBC maakte hij de eerste treffer.
Heracles Almelo maakte dit droevige bericht pas donderdag na de crematie bekend op verzoek van de familie Schepers. Volgens de werkgever van Rudy Schepers droeg hij de club Heracles nog steeds een warm hart toe. 'Met trots kon Rudy urenlang vertellen over zijn professionele voetbalcarrière bij de club', aldus de woordvoerder.

< Foto: SC Heracles ’74 seizoen 1986-87: Rudy Schepers zit op de onderste rij, tweede van rechts, tussen doelman Johan Tukker en verdediger Rob Poell. Achter Rudy Schepers staat Gert-Jan Verbeek.
Trainer Gerard Somer (L) en verzorger Roel Schelhaas (R) hebben beide een Rietvogels-verleden.

 
20-11-2010  

Heracles trainer Peter Bosz: ‘We played like shit´

 

ARNHEM – Erg complimenteus was Heracles-trainer Peter Bosz niet na de verloren uitwedstrijd in het Arnhemse Gelredome tegen Vitesse. ‘We played like shit’ vatte hij het spel van zijn team samen tijdens de persconferentie na afloop zodat zijn debuterende collega Albert Ferrer het ook begreep.
De voormalige Barcelona-ster gaf aan dat hij in de voorbereiding eigenlijk niet meer had gedaan dan het kweken van zelfvertrouwen en dat bleek voldoende voor de Arnhemmers om Heracles met 2-0 te verslaan.
Al binnen vijf minuten zette Pröpper de Arnhemmers op voorsprong met een individuele actie op de rand van het strafschopgebied.
Vitesse had het betere van het spel en vooral Jenner zorgde voor gevaar met goede voorzetten en hij gaf ook de ‘assist’ aan Pröpper. Heracles zat totaal niet in de wedstrijd en vooral Rendla op links faalde volkomen en grossierde in balverlies.
Na rust stuurde trainer Bosz de Braziliaan Everton het veld in als vervanger van Rendla en even veerde de Almelose ploeg op. Douglas gaf een mooie voorzet maar Everton miste vrij voor het doel omdat hij de bal op het scheenbeen kreeg in plaats van op de 'slof'. Heracles kreeg verder nauwelijks kansen en miste eveneens de spirit om Vitesse haar wil op te leggen om de winst van vorig seizoen te herhalen. In de slotfase zorgde een counter van de Arnhemmers voor de eindstand toen Stevanovic de 2-0 kon laten aantekenen.

< Foto: Harrie Broeze
( meer foto's klik hier)

Commentaar:
Van der Linden: 'We waren te slordig en misten kracht'
Vitesse-trainer Ferrer: 'It was fantastic'

Vitesse - Heracles Almelo 2-0
1-0 Pröpper (5)
2-0 Stevanovic (86)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Quansah, Jallo
Vitesse: Room, Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Caldirola, Pröpper, Kingston (Matic/55), Aissati, Jenner (Stevanovic/70), Pedersen (Pluim/60), Snijders.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden (Plet/75), Ter Horst (Jallo/83), Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros, Rendla (Everton/46).

 
21-11-2010  

ASC '62 herpakt zich tegen DVO´71

 

DALFSEN - Het vlaggenschip van ASC ´62 heeft eindelijk een positieve draai aan de negatieve spiraal van de afgelopen weken weten te geven. Op sportpark Gerner werd middenmoter DVO´71 overtuigend met 3-0 verslagen. In de kantine na afloop steeg de vraag naar voetbalplaatjes van eerste elftal-spelers opvallend, vooral aan de damestafel.
Nooit eerder stonden deze ploegen tegen elkaar in de competitie. Dat weerhield ASC’62 er niet van om na de aftrap direct vol op de aanval te spelen. Al na vier minuten vuurde Chiel Pasman het eerste waarschuwingsschot gevaarlijk voorlangs. Zowel over rechts als links werden de volgende aanvallen opgezet kwam DVO’71 nauwelijks van de eigen helft.
Lees verder

< Overtredingen over en weer

 
22-11-2010  

Vegter en Schepers vooraan in dressuur Almelo

 

ALMELO - Joyce Vegter en Melanie Schepers lieten zich zondag beiden twee keer tot winnares kronen tijdens het dressuurconcours van De Looleeruiters in Almelo. Vegter won beide proeven in de klasse L2 met Brooklyn en werd daarvoor door de jury beloond met 207 en 199 punten. Schepers was tweemaal de sterkste in de klasse L met Thirzan en scoorde 198 en 189 punten.

Achter Joyce Vegter eindigde Frank Bolscher met Sunshine Ruben beide keren als tweede (196 en 197). In de eerste proef werd Karen Bokkinga derde met Dutch Briljant (195), in de tweede ronde viel die eer te beurt aan Martin ter Haar met Zazoe H (188).

Anouk ter Halle werd op Black Pearl tweede in de eerste reeks van de L1 met 196 punten en liet de derde plaats over aan Marlous Voskamp met Ziezo (190). Na de tweede omloop mochten Marieke Klok met Bowien Rhodima en Daisy Kuipers Lord Laurentio met ieder 187 punten als nummer twee laten noteren.
bron: HippischTwente.nl

 
25-11-2010  

ERMASport Volleyball Classic pakt groots uit

 

ALMELO - De organisatie van de ERMASport Volleyball Classic pakt stevig uit ter gelegenheid van haar twintigste editie, de eerste in de lang verwachte, splinternieuwe IISPA (Internationale Indoor Sport Accommodatie) in Almelo. Naast vijf voormalige toernooiwinnaars, komen tijdens het vierde lustrum ook vier vrouwenteams naar Almelo. Ook Oranje is op 28, 29 en 30 december van dit jaar vertegenwoordigd met Jeugd Jongens die zich voorbereiden op de EK-kwalificatie in januari.

< Fotoreportage: Nick Zweers

ERMAsport VOLLEYBALL CLASSIC Programma 
Poule A
SL Benfica, Draisma Dynamo,   Volley Amriswil 
Poule B
Rivium Rotterdam, Unicaja Almeria, Euphony Asse Lennik

28 december:
A 10.30 uur SL Benfica - Draisma Dynamo
B 12.00 uur Unicaja Almeria - Rivium Rotterdam
A 13.30 uur Draisma Dynamo - Volley Amriswil
B 15.00 uur Rivium Rotterdam - Euphony Asse-Lennik
A 16.30 uur SL Benfica - Volley Amriswil
B 18.00 uur Unicaja Almeria - Euphony Asse Lennik

29 december:
11.00 uur Nummer 3 poule A - Nummer 2 poule B
12.30 uur Nummer 2 poule A - Nummer 3 poule B
12.30 uur Nederland – Letland (zaal 2)
14.30 uur Heutink-Pollux – Asterix Kieldrecht
14.30 uur Sliedrecht Sport – Aurubis Hamburg (zaal 2)
16.30 uur Halve finale winnaar poule A – winnaar 11.00 uur
18.30 uur Halve finale winnaar poule B – winnaar 12.30 uur

30 december:
11.00 uur Plaats 5-6 Heren
13.00 uur Plaats 3-4 Heren

Plaats 3-4 Dames
15.00 uur Nederland – Letland

17.00 uur FINALE DAMES
19.00 uur FINALE HEREN


Persbericht Ermasport Volleyball Classic

Fotoreportage (4 foto's)...

 
28-11-2010  

AKC Ermasport verliest nu van OVVO De Kroon

 

ALMELO - AKC Ermasport heeft haar thuiswedstrijd tegen OVVO De Kroon niet winnend kunnen afsluiten. De Almeloërs verloren met 21-25. AKC begon de wedstrijd tegen OVVO goed en geïnspireerd. OVVO, dat vorig seizoen nog in de korfballeague speelde en, ondanks de 10 punten die het daar behaalde, toch degradeerde, is een van de kampioenskandidaten. Desondanks nam AKC de leiding en bleef het, voor een groot deel op gelijke voet met OVVO. Aan het einde van de eerste helft werd, onnodig, een voorsprong van 3 punten weggegeven en daardoor begon de rust met een 12-13 achterstand. Roman Seifert was deze helft, met 6 scores, de meest productieve AKC’er.
Ook de tweede helft begonnen de Almelose club weer goed en de achterstand werd omgezet in een kleine voorsprong. Het grootste deel van de tweede helft bleef het spannend en ging het gelijk op tot de stand 15-15. Toen nam OVVO het initiatief en werd er een gat geslagen van 3 punten. Deze slag kwamen de Almeloers niet meer te boven. Toen, vlak voor tijd, nog de 21-23 werd gehaald was er weer even een sprankje hoop maar OVVO scoorde al snel weer tegen en bepaalde de eindstand daarmee op 21-24.

Doelpuntenmakers AKC/Ermasport
Roman Seifert 10
Mark Landhuis 8
Manon Kroeskop 2
Rik Landhuis 1

< De coach kon praten als Brugman maar het hielp niet
Fotoreportage: Nick Zweers (meer foto's klik hier)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-11-2010  

Heracles overtroeft Utrecht in benutten kansen

 

ALMELO – Het verschil van een thuis- of uitwedstrijd bij Heracles Almelo is dit seizoen veel groter dan het vorige. Zo begonnen de Almeloërs overtuigend tegen een tegen zichzelf vechtend FC Utrecht dat onder zijn kunnen speelde en goede kansen niet wist te benutten. Vooral topscorer van Wolfswinkel had zijn dag niet met een maai over de bal voor een leeg doel en een hoog over het doel geschoten penalty nadat Quansah hands maakte. Arbiter Janssen bespaarde Quansah een tweede gele kaart.
Aan de andere kant kregen de Heraclieden al snel drie goede kansen die door Armeteros, Douglas en de voor Rendla gestartte Everton werden gemist.
Met hulp van Utrecht-verdediger Schut kwamen de Almeloërs in de tweede helft op voorsprong toen deze terugkopte op de al uitgelopen doelman Vorm en in het lege doel kopte (1-0). Het was het derde eigen doelpunt van Schut in dit seizoen. Twintig minuten voor tijd zette Cornelissen bij een niet te missen kans de Utrechters langszij (1-1). De wedstrijd leek in een ‘draw’ te eindigen, maar Cornelisse speelde eveneens de hoofdrol bij de winnende treffer van Heracles door even later binnen het eigen strafschopgebied een speler onderuit te trekken. Janssen wees gedecideerd naar de stip en de in vorm zijnde Overtoom liet dit buitenkansje niet onbenut (2-1). Het beter spelende Heracles passeerde door de verdiende overwinning Vitesse weer op de ranglijst omdat de Arnhemmers gelijk speelden in Doetinchem.

Fotoreportage: Nick Zweers (meer foto’s klik hier)
Commentaar:
Overtoom:
Nu een keer uit winnen.
Schut:Volgende keer wegkoppen.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-1
1-0 Schut (55/ed)
1-1 Cornelisse (73)
2-1 Overtoom (84/pen)
Arbiter: Janssen
Geel: Fledderus, Quansah, Van der Linden (Heracles Almelo)
Bijzonderheid: Van Wolfswinkel (FC Utrecht) mist penalty (53)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens (Reekers/24), Van der Linden, Looms, Quansah (Rienstra/67), Overtoom, Fledderus, Everton (Rendla/88), Armenteros, Douglas.
FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu, Silberbauer, Mertens, Lensky, Duplan (De Kogel/69), Van Wolfswinkel, Demouge.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-11-2010  

1e Marathon op natuurijs in Noordlaren

 

NOORDLAREN – Het Groningse Noordlaren onttroont na vier jaar de ijsclub in Haaksbergen met het houden van de eerste marathon op natuurijs. De start staat vanavond gepland voor 18.00 uur. De ijsclub in Haaksbergen vindt het jammer dat het geen lustrum kan vieren, maar het vriest in het noorden van het land nu eenmaal wat harder dan in Twente.

BORNERBROEK - In Bornerbroek is de ijsclub ook blij met de vorst want dat heeft de club deze maand al 121 nieuwe leden opgeleverd.

 
30-11-2010  

Schaatskoorts is losgebroken


Bij de alternatieve Elfstedentocht FlevoOnIce kwam de Sint nog even een baantje trekken.
 

ALMELO - De vorst is ingevallen, de sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden én de eerste marathon op natuurijs is alweer verreden... Bob de Jong kon in Noordlaren geen potje breken en zag zijn concurrent van een dag eerder in Hamar Bob de Vries zegevierend over de finisch gaan. Bij de dames won Tamar van der Wal omdat Sandra ‘t Hart bij de finish haar schaats boven het ijs hield in plaats van er op.

Voor de oer-Hollandse schaatsenfabriek Raps in Almelo heeft de ingetreden schaatskoorts grote gevolgen. De telefoon rinkelt, de mailboxen lopen vol, extra hulptroepen worden opgetrommeld en de kerstverlichting in de werkplaats blijft tot laat in de avond branden.

Heel Nederland wil massaal weer op de schaats! In radioland doen ze onderzoek naar waar toch die schaatskoorts vandaan komt. Te laat want in Almelo is het gehele Rapsteam allang besmet. Maar tijd om zelf op het ijs te staan is er nu niet. In ruil daarvoor wordt er hard gewerkt onder de luide klanken van de eerste kerstmuziekjes, is er altijd wel wat lekkers bij de koffie en worden de resultaten van de wedstrijdschaatsers geëvalueerd.

De schaatsfabriek draait nu op volle toeren en er is nagenoeg niets wat dit ritme zal verstoren. Nágenoeg niets, wordt er met klemtoon gezegd. Want er is één ding waardoor de werkplaats massaal leeg zal lopen en het hele team voor een volle dag in retraite mag...

De tocht der tochten, de keizer der ijsstrijden; we hebben het natuurlijk over de enige echte Elfstedentocht. Enkele gelukkigen van het Raps team zijn ingeloot en mogen hem rijden, de rest staat waarschijnlijk langs de kant of op de brug.

U begrijpt dat het gehele Raps team hoopt op een tijdelijke fabrieks sluiting...

 
30-11-2010  

Meniscusoperatie Brian Ruiz succesvol

 

ENSCHEDE – Het was schrikken tijdens de wedstrijd van FC Twente tegen NEC toen sterspeler Bryan Ruiz ter aarde stortte en per brancard werd afgevoerd. Het ergste werd gevreesd maar de operatie aan de linker knie door de Almelose orthopeed en gewrichtenspecialiste Geke Meins werd maandag goed afgerond zonder bijkomende complicaties. Dr. Meins is tevens clubarts bij FC Twente en heeft bij meer Nederlandse topsporters vervelende gewrichtsblessures verholpen.
Zonder tegenslag hoopt Ruiz op 23 januari a.s. tegen FC Groningen zijn rentree te kunnen maken.

Janko naar Lazio Roma?
FC Twente-spits Marc Janko staat in de belangstelling van Lazio Roma melden Italiaanse kranten. De Oostenrijkse spits die inmiddels 7 doelpunten in de lopende competitie op zijn naam heeft staan, kwam deze zomer voor dik 5 miljoen euro van Red Bull Salzburg naar Enschede.

Overtoom weg bij Heracles Almelo?
ALMELO – Volgens onbevestigde berichten staat middenvelder Willie Overtoom in de belangstelling bij PSV en AZ’67. Voorzitter Smit zegt ‘van niets te weten’, maar Overtoom zegt de geruchten vernomen te hebben: ‘Er is niets concreet. Maar als er een mooie club komt die een goede prijs wil betalen, worden we daar allemaal beter van’, reageerde hij in TC Tubantia. Overtoom ziet een hereniging met trainer Gertjan Verbeek wel zitten. Hij heeft in de huidige competitie al 7 keer gescoord.

 
30-11-2010  

Taekwondo Goud voor Joyce van Baaren in Parijs


Joyce van Baaren op het hoogste schavot tijdens de prijsuitreiking in Parijs.

Foto's: Taekwondo Oude Luttikhuis
 

PARIJS – Tijdens het ‘Taekwondo Tournoi International de Paris’ op 27/28 november jl. behaalde de Almelose Joyce van Baaren een gouden medaille in de Olympische gewichtsklasse senioren dames -67 kg. Joyce versloeg vijf kandidaten van formaat om zich te kunnen laten huldigen. Ze trof o.a. de Zwitserse Nina Klay (2e WK Studenten 2010) die met 3-1 opzij werd gezet in de voorronde, de Noorse Nikukina Kursar (3e WK 2009)(5-4) in de kwartfinale en won de halve finale van de regerend Europees kampioen Haby Niare uit Frankrijk met 3-1. In de finale maakte ze het karwei af door overtuigend met 5-1 te winnen van Petra Matijasevic uit Kroatië.
Verdienstelijke prestaties waren er ook voor Marjolijn Abbink (Hengelo), Reshmie Oogink (Almelo) en Michael Oogink (Almelo) voor wie het doek viel in de kwartfinales.
Bij de junioren wisten Marjolijn Abbink (Hengelo), Reshmie Oogink (Almelo) en Michael Oogink (Almelo) hun eerste partij te winnen.
In totaal namen 36 nationaliteiten deel aan het ‘Taekwondo Tournoi International de Paris’.
De selectie van Taekwondo Oude Luttikhuis – met scholen in Almelo, Hengelo, Vroomshoop, Deventer en Zwolle – richt zich nu op het NK dat op 15 januari 2011 wordt gehouden in Almere. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina