07-11-2010

Heracles verliest kostbaar punt in Heerenveen

HEERENVEEN – Birger Maertens was de schlemiel in de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen Heerenveen. Met al 94 speelminuten op de klok liep de Belg een voorzet in eigen doel en gaf daarmee een kostbaar punt weg. (3-2)
In de eerste speelhelft hadden de Friezen een veldoverwicht maar een dood spelmoment moest er voor zorgen dat het eerste doelpunt viel. Uit een vrije trap van Assaïdi kopte de mee opgekomen Breuer raak. Hoewel de Friezen het betere van het spel hadden, duurde het tot de 40e minuut voordat de voorsprong kon worden uitgebouwd via een penalty omdat keeper Pasveer Assaïdi vloerde en daarvoor geel kreeg. Beerens faalde niet vanaf de stip iets wat hij kort daarvoor wel deed toen hij het lege doel niet wist te vinden.
Na de rust kwamen de Heraclieden als herboren het veld in en wisten de Friezen terug te dringen op eigen helft. Fledderus liet via een schot op de lat zien dat het menens was en toen Jong a Pin Armenteros onreglementair opzij zette belandde de bal opnieuw op de stip. Overtoom faalde niet en tekende 2-1 aan. Zes minuten later kopte Everton fraai in uit een voorzet over links en zette daarmee de Almeloërs naast Heerenveen.
Het laatste kwartier bleef Heracles het beste van het spel houden totdat ver in de blessuretijd Maertens zijn ongelukkige actie beging en arbiter Wiedemeier onmiddellijk na de hervatting affloot.

Afbeelding en Commentaren - NOS - Kijk ook naar de fotoreportage van Harrie Broeze.
Peter Bosz: 'Dit is heel zuur'
Ron Jans:'We komen goed weg'
Bas Dost: De tweede helft was matig en spijtig voor mijn ex- teamgenoten

sc Heerenveen - Heracles Almelo 3-2
1-0 Breuer (25)
2-0 Beerens (40/pen)
2-1 Overtoom(70/pen)
2-2 Everton (76)