Sportberichten


Plaatsing  
 
07-11-2010  

AKC/Ermasport wint eigen ROC B2B toernooi

 

ALMELO - AKC/Ermasport eindigt de voorbereidingen voor het nieuwe zaalseizoen goed. Nadat vorige week in Nijverdal de tweede plaats werd behaald wist AKC in haar eigen zaaltoernooi wel de eerste plaats te behalen.
Coach Hans Stokkentré verklaarde eerder al dat hij de ploeg inmiddels goed heeft staan. Vorig seizoen had AKC het nog wel eens moeilijk en werd in de zaal en op het veld pas op het laatste moment een plaats in de Hoofdklasse veilig gesteld, nu na het eerste deel op het veld moet de Almelose ploeg laten zien waar het echt staat. In de hoofdklasse zullen de Almeloërs met veel uitdagingen worden geconfronteerd maar de ploeg bezit inmiddels wel voldoende zelfvertrouwen dat deze uitdagingen met een goed gevoel aangegaan kunnen worden.
Zaterdag jl. was de sporthal aan de Sluiskade het decor voor het ROC B2B zaalkorfbaltoernooi. Gastheer AKC/Ermasport, Dos Kampen en Rheko uit Rheden waren de deelnemende clubs met zowel het eerste als het tweede team. De toeschouwers, die gratis toegang hadden, konden enkele leuke duels zien waarbij AKC 1 tegen Dos Kampen 1 wel de leukste wedstrijd was. Met een 28-27 einduitslag kon het publiek van een spannend slot genieten. AKC 1 begon deze wedstrijd sterk maar in de tweede helft kwamen de gasten uit Kampen sterk terug. De wedstrijd tegen Rheko wist AKC 1 overtuigender te winnen. Met 26-18 kon de ploeg uit Rheden nimmer aanspraak maken op de overwinning. Voor Nienke Frederinks had deze wedstrijd een bijzonder tintje. Vanwege een andere baan moest zij Rheko verlaten en kwam zij in Almelo bij AKC/Ermasport spelen. Inmiddels heeft zij bij deze vereniging een vaste plek in het eerste afgedwongen.

< Fotoreportage: Nick Zweers (meer foto's

Uitslagen:
AKC/Ermasport 1 – DOS Kampen 1 28-27
Rheko 1 – DOS Kampen 1 11-21
AKC/Ermasport 1 – Rheko 1 26-18

AKC/Ermasport 2 – DOS Kampen 2 22-13
DOS Kampen 2 – Rheko 2 20-11
AKC/Ermasport 2 – Rheko 2 18-13

Komende zondag start AKC/Ermasport het indoorseizoen thuis tegen Mid Fryslan in de sporthal aan de Sluiskade om 14.30 uur.

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina