07-11-2010

Overijsselse zwemsuccessen voor De Veene

HENGELO - Zwemmend Overijssel kwam elkaar afgelopen zaterdag tegen tijdens de Overijsselse Sprint Kampioenschappen die in Hengelo gezwommen werden. Van Z&PV de Veene hadden 30 zwemmers limieten gezwommen om aan deze wedstrijd deel te nemen. Paula en Sabine van den Hoeven behaalden ieder 3 x goud, 1 x zilver en 1 x brons.
Elise Horst, Jelmer en Otmar Lesscher en Mayke Smit waren de jongste zwemmers van de Veene. Jelmer was met een 6e plek op de 50 rug de snelste van deze groep uit 2001. Bij de minioren 5, kwam Rico Rüdiger dicht bij een podiumplaats op de 50 rug en verbeterde zijn tijd met 3 seconden, hij werd 4e.
Bij de jongste junioren was Daphne Jurriëns op dreef met 2 zilveren medailles op de 50 rug en 50 school. Danique Smit verbeterde 3 x haar persoonlijke record. Mathieu Boers zwom, nog herstellende van een lichte hersenschudding, toch nog 2 x naar een 6e plaats op de 50 rug en de 50 vlinder. Gideon Teeuw zwom 3 keer en verbeterde ook 3 keer zijn eigen persoonlijke record.
Bij de oudere junioren pakte Babette Aubri op de 50 rug een zilveren medaille en Danaé Kreuwel behaalde net een 4e plaats op de 50 vlinder.
Sabine v.d. Hoeven en Hannah Teeuw waren de dames bij de Jeugd te snel af. Sabine behaalde op de 50 rug de 1ste plaats en bij de 50 vrij de 3e plaats. Op de 50 school werd Sabine 1ste en Hannah 3e. Dit deden de dames nog eens over op de 50 vlinder, waar Sabine nu 2e werd en Hannah 3e.
Bij de Dames bleek zus Paula v.d. Hoeven ook aardig in de prijzen te vallen. Bij de 50 vrij en de 50 rug tikte ze als eerste aan. Bij de 50 school werd ze 2e en bij de 50 vlinder 3e. Nynke de Pijper greep net naast de medailles op de 50 vlinder en werd 4e.
Bij de heren was de Veene vertegenwoordigd met 4 zwemmers, waarbij Bart Arendshorst een nieuw clubrecord zwom op de 50 rug in 28.56 en er tevens met de gouden medaille vandoor ging. Op de 50 vrij werd hij 2e en op de 50 school en de 50 vlinder 3e.
Bij de oudere Dames bleek Yvon Versteeg aardig op dreef. Met een 1ste plaats op de 50 school en een nieuw clubrecord in 35.21 was ze een geduchte concurrente voor de andere verenigingen. Tevens behaalde ze op de 50 vlinder een 2e plek en op de 50 vrij een 3e plek. Op de 50 rug greep ze net naast het eremetaal.