Sportberichten


Plaatsing  
 
30-11-2010  

Taekwondo Goud voor Joyce van Baaren in Parijs


Joyce van Baaren op het hoogste schavot tijdens de prijsuitreiking in Parijs.

Foto's: Taekwondo Oude Luttikhuis
 

PARIJS – Tijdens het ‘Taekwondo Tournoi International de Paris’ op 27/28 november jl. behaalde de Almelose Joyce van Baaren een gouden medaille in de Olympische gewichtsklasse senioren dames -67 kg. Joyce versloeg vijf kandidaten van formaat om zich te kunnen laten huldigen. Ze trof o.a. de Zwitserse Nina Klay (2e WK Studenten 2010) die met 3-1 opzij werd gezet in de voorronde, de Noorse Nikukina Kursar (3e WK 2009)(5-4) in de kwartfinale en won de halve finale van de regerend Europees kampioen Haby Niare uit Frankrijk met 3-1. In de finale maakte ze het karwei af door overtuigend met 5-1 te winnen van Petra Matijasevic uit Kroatië.
Verdienstelijke prestaties waren er ook voor Marjolijn Abbink (Hengelo), Reshmie Oogink (Almelo) en Michael Oogink (Almelo) voor wie het doek viel in de kwartfinales.
Bij de junioren wisten Marjolijn Abbink (Hengelo), Reshmie Oogink (Almelo) en Michael Oogink (Almelo) hun eerste partij te winnen.
In totaal namen 36 nationaliteiten deel aan het ‘Taekwondo Tournoi International de Paris’.
De selectie van Taekwondo Oude Luttikhuis – met scholen in Almelo, Hengelo, Vroomshoop, Deventer en Zwolle – richt zich nu op het NK dat op 15 januari 2011 wordt gehouden in Almere. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina