Sportberichten


Plaatsing  
 
30-11-2010  

Schaatskoorts is losgebroken


Bij de alternatieve Elfstedentocht FlevoOnIce kwam de Sint nog even een baantje trekken.
 

ALMELO - De vorst is ingevallen, de sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden én de eerste marathon op natuurijs is alweer verreden... Bob de Jong kon in Noordlaren geen potje breken en zag zijn concurrent van een dag eerder in Hamar Bob de Vries zegevierend over de finisch gaan. Bij de dames won Tamar van der Wal omdat Sandra ‘t Hart bij de finish haar schaats boven het ijs hield in plaats van er op.

Voor de oer-Hollandse schaatsenfabriek Raps in Almelo heeft de ingetreden schaatskoorts grote gevolgen. De telefoon rinkelt, de mailboxen lopen vol, extra hulptroepen worden opgetrommeld en de kerstverlichting in de werkplaats blijft tot laat in de avond branden.

Heel Nederland wil massaal weer op de schaats! In radioland doen ze onderzoek naar waar toch die schaatskoorts vandaan komt. Te laat want in Almelo is het gehele Rapsteam allang besmet. Maar tijd om zelf op het ijs te staan is er nu niet. In ruil daarvoor wordt er hard gewerkt onder de luide klanken van de eerste kerstmuziekjes, is er altijd wel wat lekkers bij de koffie en worden de resultaten van de wedstrijdschaatsers geëvalueerd.

De schaatsfabriek draait nu op volle toeren en er is nagenoeg niets wat dit ritme zal verstoren. Nágenoeg niets, wordt er met klemtoon gezegd. Want er is één ding waardoor de werkplaats massaal leeg zal lopen en het hele team voor een volle dag in retraite mag...

De tocht der tochten, de keizer der ijsstrijden; we hebben het natuurlijk over de enige echte Elfstedentocht. Enkele gelukkigen van het Raps team zijn ingeloot en mogen hem rijden, de rest staat waarschijnlijk langs de kant of op de brug.

U begrijpt dat het gehele Raps team hoopt op een tijdelijke fabrieks sluiting...

Archief
Terug naar vorige pagina