14-11-2010

Knap Heracles zet Groningen opzij

ALMELO – De schande van de bekernederlaag tegen Achilles ’29 in Groesbeek zat diep bij de spelers van Heracles Almelo. Getergd begonnen de Heraclieden dan ook tegen Groningen om de spectaculaire zege van het vorig seizoen te herhalen. Trainer Bosz had Rendla op links geposteerd als vervanger van Everton, die op de bank begon. Het eerste halfuur golfde op en en neer met de beste kansen voor Fledderus, Rendla en Quansah. Vlak voor rust wist Fledderus een mooie actie van Overtoom wel af te ronden zodat met een goed gevoel de aan de rust kon worden begonnen.
Na de pauze kwam Groningen er eigenlijk niet meer aan te pas en was het geen schim meer van de laatste succesvolle weken. Meerdere kansen werden door de Heraclieden gemist ondanks het goede combinatiespel maar twintig minuten voor tijd wist Everton een rebound op het schot van Douglas achter doelman Luciano te plaatsen. Linksback Looms zette vlak daarna de 3-0 eindstand op het scorebord door attent na een corner in een mêlee van spelers raak te schieten.
Het leverde Heracles een 12e plek in de ranglijst op.

< Fotoreportage: Nick Zweers