Sportberichten


Plaatsing  
 
01-10-2015  

Heracles Almelo bibbert niet tegen Heerenveen

 

ALMELO – NOS Sport gebruikt de aanwezigheid van voormalig topscorer Alves in Heerenveen als aanleiding dat Heracles Almelo nog altijd bibbert van de zeven jaar geleden nederlaag waarin Alves 7 maal scoorde.  De 34-jarige Braziliaan voetbalde de laatste jaren niet meer en poogt ondanks wat extra kilo’s opnieuw in Europa aan de bak te komen. Bij Heerenveen was hij natuurlijk welkom om wat te trainen maar een contract zit er bij lange na nog niet in.
En ondanks de forse nederlaag van toen hoeft Heracles Almelo ook geen bijzondere angst te hebben om vrijdagavond tegen de Friezen te voetballen. De onderlinge 20 wedstrijdresultaten wegen aardig tegen elkaar op. Heracles heeft thuis bovendien een voorsprong in doelpunten van 22 tegen 20 en dat zou zonder die smadelijke nederlaag van 9-0 destijds ook in de uitwedstrijden zelfs positief geweest zijn.
Trainer John Stegeman kan geen beroep doen op de geschorste en geblesseerde Tannane en voor aanvoerder Fledderus (hamstring) komt de wedstrijd waarschijnlijk ook te vroeg. Kortom we gaan vrijdagavond om 20.00 uur voor een spannende match in een vol nieuw stadion tussen de nummer 3 en nummer 12 in de eredivisie.

 
02-10-2015  

Heracles stuurt Heerenveen zonder punt naar huis


Bel Hassani was niet allen 'the Man of the Match' maar ook de schrik voor Heerenveen.
 

ALMELO – Het kan momenteel niet stuk bij Heracles Almelo, zes overwinningen op rij in deze competitie tot AZ dat vorige week in Alkmaar doorbrak, maar ook zes thuisoverwinningen op rij als het laatste deel van de vorige competitie wordt meegerekend inclusief de overwinning van 2-0 van vanavond op Heerenveen. Feitelijk vanaf het moment dat doelman Castro het sluitstuk van de verdediging werd, straalt de laatste linie rust uit en daar komt bij dat nieuweling Wout Droste zich geweldig heeft gepositioneerd als rechterverdediger. Routenier Fledderus ontbrak op linksachter wegens een hamstringblessure maar nieuweling Gosens vulde dat smetteloos in.
Te Wierik was als centrale verdediger weer even scherp als altijd en routenier Zomer liet de Friezen zien dat hij het spelletje achterin nog altijd beheerst en ook nog aanvallende impulsen kan geven uit dode spelmomenten.

Toch was het Heerenveen dat vanaf de aftrap gevaarlijker was. Spits Veerman was met regelmaat aanspeelbaar maar doelman Castro zag het gevaar en gooide zijn lichaam in de strijd om dat nog eens te doen in de rebound van Thern. Even later was Castro attent op een afstandsschot van Veerman en tikte deze tot corner. Kortom Heerenveen voetbalde voor de winst zonder tot hoogstandjes te komen. Heracles kwam langzaam beter in haar spel en toen tien minuten voor de rust Bell Hassani een feitelijk mislukte voorzet van spits Weghorst alsnog fraai onder controle kreeg met zijn linker been, haalde hij in de draai met zijn rechter ongenadig hard uit om de bal achter doelman Mulder in het net te jagen en dat was tevens de stand bij rust.

Trainer Lodeweges moet in de rust gedacht hebben dat het vertoonde spel in het eerste half uurtje voor de Friezen voldoende aanleiding zou zijn om meer aanvallende impulsen te brengen. Thern en St. Juste bleven in de kleedkamer achter ten faveure van Cavlan en Zahovic. Even bleek Heerenveen daarmee wat meer verrassende acties op het kunstgras te laten zien maar al snel kreeg de Almeloërs de grip op de Friezen weer terug met goed combinatievoetbal. Navratil, gestart in plaats van Darri, profiteerde bijna maar verdediger Otigba kon er nog net een voet tussen krijgen. Even later werd Bruns binnen de zestien tegen de grond ‘gesmeten’ maar scheidsrechter Van den Kerkhof wilde niets zien. Nog geen minuut later schoot de door Bel Hassani op pad gestuurde Navratil op de lat boven de kansloze Mulder die wel attent bleef op de rebound van Weghorst. Heerenveen ontsnapte dus drie keer binnen twee minuten en zakte steeds verder weg. Tot frustratie van de door trainer Lodeweges ingebrachte spits Te Vrede die zich meer richtte op de man (Zomer en Te Wierik) en uiteindelijk geel oogstte. Ook verdediger Otigba oogde gefrusteerd toen hij onbesuisd Bruns tackelde. Het werd geen rood maar geel. Navratil was met nog een kwartier op de klok nogmaals dichtbij de 2-0 maar schoot vlak voorlangs na aangeven van Bel Hassani. Centrale verdediger Zomer toonde zich steeds meer voorin kopsterk als hij is en kreeg daarmee succes toen hij een bal doorkopte op Weghorst die eveneens koppend doelman Mulder kansloos liet, 2-0.
De gepasseerde Darri  werd daarna de vervanger van Navratil en schoot even later te zacht in de handen van de Friese doelman. Even later werd hij opnieuw bediend richting het doel van Mulder met drie vrije teamgenoten naast zich. Zijn inzet was naast zelfzuchtig ook te zacht om de Friese doelman te verontrusten waardoor uiteindelijk de 2-0 op het scorebord bleef staan.
Trainer Lodeweges vond dat zijn team goed aan de wedstrijd was begonnen maar na een half uurtje wegzakte. Na de rust toonde volgens hem zijn team weer spirit maar liet het al snel weer lopen. Kortom de Friezen zitten niet alleen met een bestuurscrisis maar hebben ook op het veld de goede modus nog niet gevonden.
Trainer Stegeman was trots op zijn mannen die het na de nederlaag tegen AZ toch maar mooi weer oppakten. Het begin was volgens hem moeilijk omdat de Friezen geheel anders speelden dan vooraf was gedacht. Volgens Stegeman moesten  zijn jongens ook na de pauze even zoeken naar het juiste ritme maar daarna werd er volgens hem goed gevoetbald en heeft men laten zien als een team te willen acteren. Trots was hij ook op Van Ooijen, Gosens en Navratil die volgens Stegeman naadloos werde ingepast in het team nu hij geen beroep kon doen op Tannane en Fledderus en verkoos om Darri op de bank te laten beginnen.

Heracles steeg opnieuw naar de tweede plek op de ranglijst met de wetenschap dat Feijenoord die weer over kan nemen als hekkensluiter De Graafschap wordt verslagen. Op zaterdag 17 oktober ontvangt Heracles Almelo koploper Ajax.

Heracles Almelo – Heerenveen 2-0
(1-0)
36. Bel Hassani 1-0, 80. Weghorst 2-0

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren
: klik hier

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Geel: v.d. Berg, v. Anholt, Otigba, Te Vrede (allen Heerenveen), Zomer, Bruns, Droste (allen Heracles)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Gosens, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (89. Bosz), v. Ooijen (72. Darri), Weghorst, Navratil (82. Breukers).
SC Heerenveen: Mulder, Marzo, St. Juste (46. Zahovic), Otigba, Bijker, v. Anholt, Larsson, v.d. Berg, Slagveer, Veerman (61. Te Vrede), Thern (46. Cavlan)

Fotoreportage (15 foto's)...

 
06-10-2015  

Negende lustrum Military Boekelo

 

BOEKELO – Groot qua deelname is een hippische evenement als de Military Boekelo niet, maar het is wel een van de meest aansprekende Eventing-wedstrijden in Europa, dat goed is voor ruim 50.000 bezoekers. Zo staat Olympisch Parcoursbouwer Sue Benson garant voor de spectaculaire cross-country op zaterdag en zoals altijd wordt door haar ook in de 45e editie veilig bouwen voorop gesteld.
Voor de Japanners, de Nieuw Zeelanders en de ‘Aussies’ is deze editie bijzonder omdat wordt bepaald wie van de deelnemers volgend jaar wordt afgevaardigd naar de Olympische spelen in Rio de Janeiro.
Voor de al geplaatste Nederlandse selectie is de deelname een testcase hoe de vlag er voor staat op weg naar Rio. Wereldwijd neemt het aantal samengestelde wedstrijden toe en dat is ook te zien aan het groeiende aantal landen dat deelnemers heeft afgevaardigd naar de Military Boekelo. De officiële startlijst telt 95 combinaties uit 18 landen. Zij moeten woensdag hun paarden laten onderwerpen aan een medische keuring en niet fit betekent niet starten.
Alice Naber-Lozeman, vijfvoudig Nederlands kampioene, verdedigt in Boekelo haar nationale titel. Tim Lips, die twee paarden aan de start brengt, mag gezien worden als een der concurrenten.
Tot en met zondag staat Boekelo dus in het teken van de samengestelde wedstrijdsport op internationaal 3-sterren niveau met dressuur (donderdag/vrijdag), de cross country (zaterdag) en het afsluitende springen op zondag. Kortom ‘A Three Day Event’ op 55 ha Twents coulissenlandschap waar voor het publiek weer van alles te beleven valt.

Klik voor meer info hier.

 
11-10-2015  

Wilson wint Military Boekelo, Naber het NK


Alice Naber-Lozeman prolongeerde haar nationale titel in Boekelo
Foto: Naber-Lozeman
 

BOEKELO - De zege in het individuele klassement van de military van de Miltary Boekelo-Enschede ging naar de Britse Nicola Wilson met de in Nederland gefokte Bulana. Dankzij een foutloos springparcours klom zij op naar de eerste plek.
Bulana (Tygo x Furore) is gefokt door Sietse van Dellen uit Opende en werd als veulen op de Start Sale in Drachten geveild. Het paard werd daar aangekocht door stal Schuttert uit Ommen, die de merrie als vijfjarige verkocht aan dierenarts Jan Greve, die haar op zijn beurt doorverkocht aan de Britse talent scout Judy Bradwell. Zij zorgde er voor dat Bulana uiteindelijk bij Nicola terecht kwam en zo heeft deze Britse zege toch een Nederlands randje.
De Australiër Christopher Burtun, die aan de cross aan de leiding ging, merkte dat zijn paard Monarchs Excvlusive vier palen uit de lepels wierp tijdens de afsluitende springproef en hij zakte naar de 14e plek in de eindstand. De Nieuw Zeelander Jesse Campbell, die tweede stond in het klassement, duikelde op de met zon overgoten springpiste die werd omzoomd door zeker 6.000 mensen nog verder in het klassement en vond zich zelf terug met Kaapachino op de 26e plaats, terwijl de Fransman Astier Nicolas met Spes Addit'Or met twee springfouten terugviel van het brons naar de negende plek. De Nieuw Zeelander Blyth Tait rukte met de fantastisch springende Xantus op naar de tweede plaats en de Britse Christina Cook eindigde als derde met Billy the Red. Daarmee werd weer een duidelijk onderstreept dat in een eventingwedstrijd de balans pas kan worden opgemaakt als de laatste ruiter over de eindstreep is gereden.

NK Eventing
Alice Naber-Lozeman is er vanmiddag in geslaagd haar Nederlandse eventing titel te prolongeren. In Boekelo eindigde de amazone als beste Nederlander in de internationale driesterren wedstrijd en mag zich voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen noemen.

Na dressuur en cross stond Andrew Heffernan (Cheshire Gbr) nog op minimale voorsprong voor Naber in de ranglijst van het NK. Millthyme Corolla, het paard van Heffernan, staat echter niet bekend als een heel voorzichtige springpaard en kreeg ook nu in Boekelo teveel fouten. Ook Alice Naber (Biddinghuizen) bleef niet foutloos in het afsluitende springen, maar deed het wel beter en won haar derde titel op rij met ACSI Peter Parker. In de internationale wedstrijd eindigde de combinatie op plaats 19.
Naber is uiteraard blij met haar trouwe partner ACSI Peter Parker die ook nog eens voor de vierde jaar foutloos bleef in de cross van Boekelo. “Hij doet altijd zo enorm zijn best, hij wil gewoon altijd voor je werken, dat is ook zijn grootste kwaliteit”, roemt Naber haar 13-jarige paard. “Ik ben echt trots op hem, hij deed het toch maar weer. Dit is het vierde jaar op rij dat hij foutloos de cross van Boekelo aflegt en hij gaat weer fit en gezond mee naar huis. Jammer dat we niet foutloos bleven in het springen, maar verder ben ik super tevreden.”

Achter Naber eindigde Andrew Heffernan met zijn Olympische troef van Londen Millthyme Corolla als tweede in het kampioenschap en op plaats 32 in de wedstrijd. Heffernan was blij dat zijn merrie weer terug was op dit niveau. “Het afgelopen seizoen had ze de nodige blessures en tegenslag, ik ben blij dat ze nu weer zo presteert”, vertelt de in Engeland wonende steunpilaar van het Nederlandse team.
Naber en Heffernan waren de enige Nederlanders die de wedstrijd uitreden en het brons op het NK kon dus niet worden uitgereikt.

De landenwedstrijd die onderdeel uitmaakt van de serie FEI Nations Cup wedstrijden werd in Boekelo gewonnen door Ierland. Nederland kreeg, net als veel andere landen, geen compleet team aan de finish in Boekelo, maar wist in de serie toch als vijfde te eindigen.

Directeur topsport van de KNHS Maarten van der Heijden is tevreden met de prestaties van de ruiters van bondscoach Martin Lips. Van der Heijden: “Voor dit seizoen hadden we samen met sportkoepel NOC*NSF verschillende doelen gesteld. In de eerste plaats goed presteren op vier sterren wedstrijden en daarna om met het team top zes te rijden op het EK en bij de beste vijf te eindigen in de Nations Cup serie 2015. Verschillende Nederlandse combinaties hebben goed gepresteerd op de viersterren wedstrijden van Badminton en Luhmühlen, op het EK werden we vierde en nu vijfde. De doelen zijn dus gehaald. Het was jammer dat we in Boekelo te maken kregen met de nodige pech waardoor er maar weinig Nederlandse combinaties de wedstrijd uitreden. In het voortraject vielen er in de laatste dagen  een paar combinaties af en hier in Boekelo konden Tim Lips wegens ziekte en Merel Blom wegens een niet helemaal fit paard niet van start in de cross. Door het hele jaar heen hebben we ons echter stabiel getoond en daardoor die vijfde plaats in de Nations Cup veiliggesteld. Uiteraard werken we er ook hard aan om de groep ruiters en paarden op dit niveau te verbreden.”

UITSLAGEN
Individuele klassement
1. Nicola WILSON (GBR) - Bulana - 47,10
2. Blyth TAIT (NZL) - Xanthus III - 49,20
3. Kristina COOK (GBR) - Billy the Red - 50,50

19. Alice NABER-LOZEMAN (* NED) - ACSI Peter Parker - 61,80
32. Andrew HEFFERNAN (* NED) - Millthyme Corolla - 69,80

Landenwedstrijd
1. Ierland - 174,90
2. Verenigde Staten van Amerika - 197,00
3. Nieuw Zeeland - 198,90

Nederlands kampioenschap
1. Alice NABER-LOZEMAN (* NED) - ACSI Peter Parker - 61,80
2. Andrew HEFFERNAN (* NED) - Millthyme Corolla - 69,80

Bron: KNHS/Military Boekelo

 

 
12-10-2015  

Heracles Almelo – Ajax bijna uitverkocht

 

ALMELO - De BusinessClubtribune en de lange tribune aan de overzijde is bij de wedstrijd Heracles Almelo –Ajax volledig uitverkocht! Er is alleen nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar achter de doelen aan de korte zijdes. Haast is dus geboden, want het stadion stroomt vol in de wedstrijd tussen de nummer één en nummer drie van de eredivisie op zaterdag 17 oktober om 19.45 uur.


Seizoenkaarten goedkoper
Heracles Almelo heeft de prijs voor jaarkaarten voor de resterende 13 wedstrijden in de competitie omlaag bijgesteld. Er zijn al seizoenkaarten te koop vanaf een bedrag van 100 euro.


KNVB Beker

Het duel op dinsdag 27 oktober om 20.00 uur tussen Heracles Almelo en de Koninklijke HFC uit Haarlem is gratis toegankelijk voor jaarkaarthouders. De club doet dit om trouwe fans te belonen. Voor oud- Heraclied Tamerus dus een weerzien in Almelo maar nu in het shirt van de Koninklijke HFC.

 
13-10-2015  

Britse financiers helpen Fc Twente

 

ENSCHEDE – Dankzij Britse financiers  heeft Fc Twente een nijpend liquiditeitsprobleem opgelost. De Britten pompten een lening van 8 miljoen euro in de club. Fc Twente komt in november met een nieuw plan van aanpak om in vijf jaar de tekorten weg te werken.
In het voorbije seizoen maakte de club een verlies van 3,5 miljoen euro, inbegrepen een geschil met de fiscus van 2 miljoen euro waardoor het feitelijke exploitatieverlies over het seizoen 204/2015 zo'n 1,5 miljoen euro bedroeg.

 
15-10-2015  

Volle bak tijdens Heracles Almelo tegen Ajax

 

ALMELO – Slechts een zeer beperkt aantal kaarten voor nieuwe jaarkaarthouders houdt Heracles Almelo achter de hand voor de topper zaterdag a.s. tegen koploper Ajax. De vrije verkoop van wedstrijdkaarten stokte woensdag waardoor er ruim 12.000 toeschouwers bij het duel aanwezig zullen zijn in het vernieuwde en vergrootte stadion aan de Weezebeeksingel.
Het team van trainer John Stegeman is er klaar voor om te trachten het puntje achterstand op de Amsterdammers mogelijk om te zetten in een voorsprong. Strijd en spanning dat is waar Heracles Almelo voor gaat als zaterdagavond om 19.45 uur wordt afgetrapt. Met een volle bak moet het dus een heksenketel worden!

Tactische avond
Vanavond om 19.30 uur organiseert supportersvereniging Hart voor Heracles in het supportershome in het stadion een tactische avond waarbij vragen gesteld kunnen worden aan de trainersstaf van Heracles Almelo. De trainers John Stegeman, Hendrie Krüzen, Rene Kolmschot, Peter Reekers en Brian van Loo zijn aanwezig.

 
16-10-2015  

Domper op Olympische hoop voor Van Baaren

 

MANCHESTER – De Almelose Taekwondoka Joyce van Baaren heeft vandaag haar eerste partij in de klasse tot 67 kg tijdens de WTF GP 2015 in Manchester niet in winst weten om te zetten. Tegen de als zesde geplaatste Chinese Hua Zhang verloor ze uiteindelijk door een Golden Point.

In de reguliere wedstrijd lag Van Baaren voortdurend voor in punten. In de derde werd begonnen met een 5-2 voorsprong maar de Chinese kwam fel terug zodat Van Baaren een paar keer van de mat werd gedrongen, hetgeen de Chinese twee punten opleverde zonder te scoren. Maar Zangh pakte ook een regulier punt net zoals Van Baaren waardoor de stand in de slotfase nog 6-5 in het voordeel van de Almelose stond. In de laatste seconden echter werd de Almelose opnieuw van de mat geduwd en dat kostte wederom een strafpunt.

De gelijke stand 6-6 betekende een verlenging met een Golden Point. Zangh, de winnares van de GP in het Turkse Samsun, scoorde het eerst zodat Van Baaren een bittere pil te slikken kreeg en werd uitgeschakeld voor de rest van het toernooi. Voor de Taekwondoka van sportschool Oude Luttikhuis betekent het waarschijnlijk ook dat ze in december niet in aanmerking komt voor de GP-finale in Mexico. Dan komen alleen de beste acht van de wereldranglijst in actie.

 
17-10-2015  

Ajax troeft Heracles af op middenveld

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft niet weten te stunten tegen koploper Ajax. De nummer drie van de ranglijst verloor de slag op het middenveld waardoor het niet in haar eigen spel kwam en Ajax de winnende treffers scoorde met voor doelman Castro onhoudbare afstandsschoten van El Gazhi en Gudelj.

Anders dan PSV en Fc Twente zette Ajax onmiddellijk druk op de Almeloërs waardoor de Amsterdammers niet alleen meer balbezit kregen maar ook de tweede bal het meest veroverden. Vooral de zwervende Bazoer en aanvoerder Klaassen eisten daarin een hoofdrol op.
De doorgebroken Fischer kon na tien minuten de Ajaxieden al op voorsprong zetten toen scheidsrechter Blom de slaande beweging van Bazoer in het gezicht van Bel Hassani niet zag en Bazoer Fischer op pad stuurde maar deze stuitte op de alert keepende Castro. Na een kwartiertje kwam dan toch de 0-1 op het scorebord toen Al Gazhi zijn tegenstander van zich afschudde en van afstand onhoudbaar in de rechter bovenhoek knalde.
Nog geen vijf minuten later leek Heracles gelijk te komen toen Bruns van grote afstand een vrije trap bij de tweede paal in het doel van Boer krulde maar scheidsrechter Blom kende geen genade doordat laatste man Zomer opzichtig vanuit buitenspelpositie probeerde de bal te beroeren.  
Vanaf dat moment kon Blom weinig meer goed doen voor de Heracles-aanhang en werd het soms prikkelend tussen Ajaxieden en Heraclieden waarbij het acteertalent van de Amsterdammers beter was.
Toen  na dik 22 minuten Gudelj met een knal van 25 meter afstand de bal onhoudbaar links in de kruising joeg, was de strijd in feite al gestreden. Bruns testte van afstand de irritant keepende Boer die de nodige moeite had met de bal. Navratil had voor rust nog de aansluittreffer kunnen maken maar prikte de fraaie voorzet van Gosens naast het doel van Boer.  Gudelj mikte even later net voorlangs het doel van Castro. Zodat het 0-2 bleef tot de rust.

Na de pauze was Ajax de heersende ploeg zonder tot grootse daden te komen. Castro pareerde een schot van Al Gazhi, Bel Hassani schoot van afstand op het dak van doelman Boer en schoot even later naast en daarmee waren de wapenfeiten van Heracles wel gezegd. Het waren de Ajaxieden die vanuit dode spelsituaties nog voor spanning zorgden maar zowel Gudelj als Schöne mikten op de lat boven doelman Castro.
Het slotoffensief van de Heraclieden leverde niet meer op dan een scrimmage waarin de mee opgekomen Te Wierik naast het Amsterdamse doel prikte. Laatste man Zomer bleef voorin hangen als dubbele spits maar ook hij kon de aansluittreffer niet forceren en ook Fischer liet nog een kans liggen om de voorsprong te vergroten.

De koploper blijft dus Ajax dat kampioenconcurrent PSV thuis twee punten zag inleveren tegen het bezoekende Excelsior. De Eindhovenaren staan nu met 18 punten naast Heracles op respectievelijk drie en vier in de ranglijst. PEC Zwolle kan daar zondag nog aan voorbij maar mag dan niet verliezen van het bezoekend Vitesse.

Heraclestrainer Stegeman kon leven met de nederlaag. ‘We hebben vandaag verloren van een betere tegenstander die elke tweede bal op het middenveld pakte. Ze dwongen ons tot foutjes en dan moet het maar net goed vallen bij de kansjes die we kregen. Toch zijn we blijven voetballen en hebben het niet weggegeven’, aldus Stegeman.
Ajaxtrainer De Boer zag dat zijn team de opdracht goed uitvoerde. ‘We wisten de angel er uit te halen door geconcentreerd te spelen. Dat moest wel want Heracles zit in een flow en met Bruns en Bel Hassani heeft Heracles twee spelers die verassende dingen kunnen doen en ook een steekpasje kunnen geven. We maakten verder twee fantastische goals dus ik ben dik tevreden’, aldus De Boer.

Heracles Almelo – Ajax 0-2
(0-2)
0-1 El Ghazi (14), 0-2 Gudelj (22)

Fotoreportage: Alexander Kamp


Commentaren: klik hier

Scheidsrechter Blom
Geel: Pelupessy, Te Wierik, Bruns (Heracles), Gudelj, Dijks (Ajax)

Toeschouwers:
12.080 (uitverkocht)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns (Gladon/76), Pelupessy, Bel Hassani (Darri/65); Navratil, Weghorst, Gosens
Ajax: Boer; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi, Fischer (Younes/81)

Fotoreportage (49 foto's)...

 
17-10-2015  

Nijverdaller Hoogland tripple gold EK Baan

 

GRENSCHEN – In het Zwitserse Grenchen toont Nijverdaller Jeffrey Hoogland zich een ware ‘golddigger’. Na teamgoud en goud individueel in de sprint in de afgelopen dagen, pakte Hoogland ook imponerend het goud over de 1.000 meter. De Nijverdaller startte fenomenaal om deze voorsprong tot aan het eind, vechtend tegen de verzuring, vast te houden ten opzichte van zijn concurrenten Joachim Eilers (zilver) en Robin Wagner (brons).

De Almelose Kirsten Wild pakte vrijdag zilver in de scratch. Ze moest alleen de Britse Laura Trott voorlaten. Het brons was voor Roxane Fournier. In de afvalrace ging het zaterdag helemaal mis voor Kirsten Wild die tegenwoordig in Zwolle woont. Al in het begin van de race werd ze ingesloten en kon ze geen gaatje vinden om meer naar voren te komen.

De totale medailleoogst tijdens het EK Baanwielrennen staat met nog een dag te gaan voor Nederland al op acht medailles.

 
17-10-2015  

ON en DRC winnen, ASV verliest opnieuw

 

ALMELO – ON Almelo wist zaterdagmiddag in de tweede klasse H een ruime 6-1 zege te behalen op het bezoekende Zwolse ZAC. ON maakte zich daarmee los van de onderste regionen. Het Doetinchemse DZC voert de ranglijst aan maar heeft Hulzense Boys hijgend in de nek.

In de vierde klasse D won DRC met 4-1 van Sc Daarle. Een zege waarnaar op De Riet,  na drie nederlagen op rij, werd uitgekeken. Voor het eerst toonden de mannen van trainer Peter van Meerten dat het ook als team wilde voetballen. Dat het dat kon, had men in de bekerwedstrijden  al laten zien.
Het Aadorpse ASV liep opnieuw tegen een nederlaag aan. Rijssen Vooruit won op sportpark ’t Heuveltje met 1-4. ASV en DRC staan op punten (7) gelijk in de ranglijst. Koplopers zijn SVVN en het dit seizoen verrassende Rijssen Vooruit met elk 18 punten. DKB uit het op de grens met Drenthe liggende De Krim volgt op 3 punten.

 
18-10-2015  

De Top50 van FC Twente


De Almeloër Manuel Sanchez Torres - foto: Remco Homan
 

Sinds een week is het overal in de boekwinkels te koop, het jubileumboek met de naam 'De Top50 van FC Twente' dat door de Hengelose journalist Gijs Eijsink geschreven is naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de voormalige landskampioen uit Enschede. Om precies te zijn, 368 spelers hebben het shirt van het gouden FC Twente gedragen. Maar wie van hen zijn de beste 50 in die 50 jaar? Welke spelers van de jubilaris zal men nooit vergeten, omdat ze zo goed waren, omdat ze altijd controle hadden over de bal, omdat ze doelpunten scoorden bij de vleet of juist anderen in staat stelden om te scoren. Welke spelers gaven de aanvallers van de tegenstander meestal geen schijn van kans?

Tien jaar geleden maakte journalist Gijs Eijsink een Top40 van de beste spelers in veertig jaar. FC Twente is thans 50 jaar oud en intussen veel successen rijker. Eijsink maakte nu een Top50 van alle voetballers die ooit in het eerste elftal van Twente gespeeld hebben. In het boek portretteerde hij die 50 toppers uitvoerig, van de nummer 1 tot de nummer 50, van Bryan Ruiz tot Quincy Promes. Almeloër Wout Brama posteerde hij op de zeventiende plaats, diens plaatsgenoot Manuel Sanchez Torres op de 28ste plaats. Nico-Jan Hoogma, de directeur van Heracles, kreeg de 45ste plaats toegewezen in de Top50 van Eijsink. Maar hij beschreef ook alle andere 318 spelers. Verder komen de speelsters van de club aan bod, net als de trainers en voorzitters.
Het tweede deel van het boek bestaat uit klassementen, cijfers en feiten uit de afgelopen 50 jaar. Het is een mini-encyclopedie geworden die iedere volger van de club in bezit wil hebben.

Expositie
De vijftig beste spelers van FC Twente zijn dit voorjaar aangeboden aan vijftig kunstenaars uit Oost-Nederland. Zij schilderden, tekenden, fotografeerden of verbeeldden anderszins elk een speler. De portretten van de balkunstenaars meten 1 bij 1 meter. Daarom heeft de tentoonstelling de treffende titel ‘FC Twente 50 jaar op de vierkante meter’ gekregen. De kunstwerken zijn tentoongesteld in de galerij van het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Supporters van FC Twente bekijken de tentoonstelling op vertoon van hun clubkaart gratis.
Wilt u informatie over boek of tentoonstelling? Stuur een mail naar info@jubileumboekfctwente.nl of bel 06 53401575

 
24-10-2015  

Heracles wint ook op de Vijverberg

 

DOETINCHEM – Heracles Almelo heeft het na het verlies tegen Ajax weer goed opgepakt. Op de Vijverberg in Doetinchem stelden de Heraclieden de vierde plaats op de ranglijst veilig door De Graafschap met 0-1 te verslaan.
De Almeloërs waren in de eerste helft de betere maar wisten het doel van doelman Justus niet te vinden. Navratil mistte in de openingsfase al door hard over het doel te schieten. Ook Pelupessy en nogmaals Navratil schoten daarna nog eens over. Bruns was het dichtste bij een treffer maar de vingertoppen van Justus reikten nog net om de bal op de paal te doen belanden. De ‘Superboeren’ ontworstelden zich langzaam aan de druk en kregen zelfs een kans via Peters. Doelman Castro stond echter op zijn plek om het Almelose doel schoon te houden.

Na de pauze was het weer Heracles dat de eerste kans kreeg. Een vrije trap van Fledderus stichtte gevaar en Bruns schoot uit een vrije trap net over het doel van Justus. De Graafschap bleef hard werken en kreeg zelfs kansen via Will en Pröpper maar doelman Castro was in goeden doen. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Heracles wat het verdiende. Navratil bediende Bel Hassani en op diens ‘intikker’ had doelman Justus geen verweer (0-1). Daarna mistte Weghorst nog de kans op 0-2 en al in blessuretijd had Bel Hassani dat ook kunnen doen. Zijn schot belandde echter op de paal.   

Trainer John Stegeman was al met al tevreden; “Wij namen het heft in handen en kregen kansen. Vlak voor de rust raakten wij echter de grip op de wedstrijd kwijt. Ik heb in de rust aangegeven dat wij moesten blijven voetballen. De Graafschap kreeg eerst kansen en daarna zijn wij weer gaan voetballen. Uiteindelijk hebben wij een prima doelpunt gemaakt en hadden wij ook de 0-2 moeten maken. Al met al een zakelijke en volwassen overwinning.”  

De Graafschap - Heracles Almelo 0-1 (0-0)
0-1 Bel Hassani (83)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Schiedsrechter: Kamphuis
Geel: Bel Hassani, Gosens (beiden Heracles) Quekel, Cicek, Straalman, Will (allen De Graafschap)

OPSTELLINGEN
De Graafschap: Jurjus; Will, Straalman, Van de Pavert, Cicek; Bannink, Smeets, Pröpper (El Jebli/61), Driver (Kabasele/65); Quekel (Vermeij/73), Peters.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns (Garcia/79), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Breukers/87), Weghorst, Gosens (Darri/75).

Fotoreportage (18 foto's)...

 
25-10-2015  

Motorcross Reutum om de Twente Cup.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (121 foto's)...

 
25-10-2015  

Eurosped TVT verslaat Peelpush in 4 sets

 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped-TVT kunnen met een goed gevoel Europa in. Na de thuiswinst op het bezoekende Peelpush in de top van het vrouwenvolleybal. Wacht woensdag in Servië de strijd in de CEV-Cup tegen het sterke NIS Spartak Subotica. Op woensdag 11 november wacht om 19.30 uur de terugwedstrijd in de IISPA te Almelo.

Eurosped TVT begon slecht tegen Peelpush, speelde slordig en zag de eerste set met verloren gaan met 25-20. In de tweede set waren de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen wel bij de les en pakte het met een goed blok en scherpe service een gedegen setwinst met 25-15. De slotfase van de derde set was doorslaggevend in het duel tegen de Noord Limburgse dames. Eurosped TVT overleefde een setpoint op 23-24 en greep meteen de kans bij 25-24 om alsnog de setwinst veilig te stellen met 26-24. Het knakte het moraal van de bezoeksters die in de vierde set met 25-15 royaal de wedstrijd uit handen gaven.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-10-2015  

Zusjes Wevers gaan naar de Olympische Spelen

 

GLASGOW - Weggejaagd bij turnvereniging TON in Almelo door een conflict tussen bestuur en vader en trainer Vincent Wevers, opgevangen in Heerenveen waar Vincent met dochters Lieke en Sanne Wevers in alle rust verder konden werken aan de Olympische droom.
In Glasgow viel afgelopen weekend alles op zijn plek. Het Nederlands damesteam behaalde een vooraf onvoorspelbare achtste plek en kwalificeerde zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.
De geboortige Oldenzaalse Lieke Wevers (24), die nog in Almelo woont, behaalde eerder dit jaar tijdens de Europese Spelen in Bakoe maar liefst vier medailles en bleek samen met tweelingzus Sanne de dragers van het nationale turnteam tijdens het World Championship in Glasgow. Dinsdag volgt de finale voor de teams en donderdag de individuele meerkampfinale voor Lieke.

Foto: Lieke, vader Vincent en tweelingzus Sanne Wevers gaan naar Rio.

 
27-10-2015  

Bekereinde voor HFC bij Heracles Almelo

 

ALMELO - De oudste voetbalclub van Nederland, Topklasser de Koninklijke HFC uit Haarlem heeft zich in Almelo niet weten te plaatsen voor de vierde ronde om de KNVB BeKer. Tegen de nummer vier van de eredivisie werd het een 3-1 nederlaag door doelpunten van Gladon, Breukers en Bel Hassani aan Almelose zijde. De eretreffer voor HFC viel al in de eerste helft door een kopbal van spits Pieter Bas Den Hartigh.

De overwinning van Heracles Almelo kwam moeizaam tot stand. De Koninklijke wilde zich niet laten slachtofferen en voetbalde vanuit een gesloten defensie vooral op eigen helft. Het ‘fantasieteam’ van trainer Stegeman miste de concentratie om de Haarlemmers op te rollen terwijl de ambience met ruim 8.000 toeschouwers in het Polman Stadion toch wel aardig was.
Het was spits Gladon die de Heraclieden op 1-0 zette na een steekballetje van Garcia. Tien minuten later stonden de Koninklijken echter weer langszij toen HFC-spits Den Hartigh een vrije trap van Verdam, vrij tussen vier verdedigers, kon inkoppen omdat doelman Fij ook nog eens op de lijn bleef staan (1-1). Een stand die tot de rust bleef gehandhaafd omdat Garcia zijn schot zag gepareerd door HFC-doelman Van Rossum, Gosens in het zijnet mikte en Te Wierik zijn kopbal ook door Van Rossum zag gepakt.

Na rust begon Heracles ook weer met een te laag tempo om de verdediging van HFC echt te verontrusten. Het was rechtsback Breukers die na een uur speeltijd de ban doorbrak door van zo’n 25 meter afstand knalhard raak te schieten (2-1).
HFC probeerde het nog wel maar had te weinig mensen voorin om de Heracles-defensie echt in problemen te brengen. Slechts Sam-Sin stelde doelman Fij nog met een afstandsschot op de proef. Een van richting veranderde vrije trap van Bel Hassani bepaalde de eindstand op 3-1, want de treffer van Te Wierik in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Heracles Almelo heeft zich dus geplaatst bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB Beker. De loting volgt donderdagavond, één dag voor de Heraclieden de borst nat kunnen maken in de reguliere competitie tegen het bezoekende Willem II dat langzaam op stoom komt!  

Heracles Almelo - Koninklijke HFC 3-1
(1-1).
17. Gladon 1-0, 26. Den Hartigh 1-1, 60. Breukers 2-1, 84. Bel Hassani 3-1.

Fotoreportage: Alexander Kamp


Scheidsrechter: van de Graaf

Geel: Hols

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Fij, Breukers, Te Wierik, Bosz, Gosens, Garcia, Pelupessy (85. Gortemaker), Bel Hassani (85. Heerkes), Navratil (85. De Kler), Gladon, Darri.
HFC: Van Rossum, Opoku, Volkert, Verdam, Sam-Sin, Den Hartigh (69. Tamerus), Van den Ban, Haarmans (69. Beeren), Castien (72. Van Soest), Hols, Prijs

Fotoreportage (33 foto's)...

 
28-10-2015  

Excelsior '31 knikkert SBV Excelsior uit beker

 

RIJSSEN – Hoofdklasser Excelsior ’31 heeft de laatste zestien bereikt in de strijd om de KNVB Beker. De profs van de naamgenoot uit Rotterdam verloren op sportpark De Koerbelt in Rijssen met 4-3 door een treffer van Hakim Ezafzahi in de laatste minuut. Na het bekersucces in 2013 tegen Willem II dus opnieuw een bekerstunt van de Rijssenaren.

Daar leek het in de eerste minuten helemaal niet op. De Kralingers stonden na tien minuten speeltijd al op 0-2 door doelpunten van Patrick Gerritsen. Langzaam wist Excelsior ’31 zich aan de druk van de profs te onttrekken om ook aanvallende inspiraties te tonen. Cem Köse wist de aansluittreffer te bewerkstelligen door oog in oog met doelman Muyter geen fout te maken. Het voorbereidende werk was van Pot en Davina.
De Rijssenaren kropen meer en meer uit hun schulp door ook verdedigend fel op te treden om de omschakeling beter te verzorgen.  De beloning kwam door de in de hoek geplaatste gelijkmaker van Patrick Gerritsen.

Na de pauze wisten de Rijssenaren de aanvallende inspiraties door te zetten en zelfs op voorsprong te komen. Patrick Gerritsen schoot tegen de paal en Niek Davina gaf in de rebound het laatste zetje, daarmee een eind makend aan de twijfel of de bal van Gerritsen al dan niet de doellijn was gepasseerd.
De Kralingers beseften dat er een schepje bovenop moest om een afgang te voorkomen. Tom van Weert tekende daarvoor met zijn derde treffer van de avond.  Van Rijssense kant werden Gradus Hempenius en Hakim Ezafzafi in het veld gebracht en even later ook Mark Breukink. Aan Rotterdamse zijde kwam na het debuut van Stanley Elbers ook Luigi Bruins na zeven maanden blessureleed weer op het veld. Het bracht geen ommekeer en de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers leek op een verlenging af te stevenen. Totdat in de laatste minuut Hempenius het op zijn heupen kreeg en Hakim Ezafzafi op maat bediende om de winnende treffer achter doelman Muyter te schieten. De blessuretijd was te kort voor de Kralingers om nog langszij te komen.

“Voor mij is dit de grootste blamage die ik ooit heb meegemaakt als trainer en als speler’’, zei een zeer teleurgestelde trainer Fons Groenendijk na afloop. “Onbegrijpelijk en ongelooflijk. We moeten dit snel verwerken, want Vitesse wacht alweer over drie dagen. Ik zie dit als een grote schande voor alles en iedereen die Excelsior (Rotterdam) een warm hart toedraagt. Dit mag gewoon niet gebeuren.’’
In Rijssen was het feest en in de bus naar Rotterdam waren de 'ferme jongens, stoere knapen' heel stil!

Excelsior ’31 – SBV Excelsior 4-3
(2-2)
Van Weert: 0-1 (6), 0-2 (10), 3-3 (64), Köse 1-2 (24), Gerritsen 2-2 (30), Davina 3-2 (60), Azafzahi 4-3 (90)

Scheidsrechter: Björn Kuipers
geel/rood: geen

OPSTELLINGEN
Excelsior’31 Rijssen: Arjan Kok, Dylan Vosskühler, Patrick Jurgens, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Joran Pot, Amanuel Isa, Niek Davina (83. Mark Breukink), Michel Gerritsen Mulkes, Cem Köse (76. Hakim Ezafzafi), Patrick Gerritsen (76. Gradus Hempenius)
Excelsior Rotterdam: Tom Muyter, Daan Bovenberg, Sander Fischer, Jurgen Mattheij, Khalid Karami, Tom Overtoom (76. Luigi Bruins), Adil Auassar, Jeff Stans, Brandley Kuwas, Nigel Hasselbaink (64, Stanley Elbers), Tom van Weert

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-10-2015  

Heracles Almelo loot PSV om KNVB Beker

 

VELSEN/ALMELO – Er zat geen verrassende streekderby met het Rijssense Excelsior ’31 of het Hardenbergse HHC in de lotingsbokaal voor de KNVB Beker voor Heracles Almelo. De Heraclieden kunnen de borst natmaken voor een thuiswedstrijd tegen PSV. Die wordt gespeeld op dinsdag 15, woensdag 16 of donderdag 17 december 2015. Meest logische datum voor de bekerstrijd lijkt daarbij woensdag 16 december. De KNVB bepaalt echter de exacte speeldag aan de hand van het programma van beide teams. Informatie over de kaartverkoop voor dit duel volgt binnenkort.
Het wordt wel een loodzwaar programma voor Heracles Almelo. Van 6 december tot 20 december wacht de Heraclieden binnen twee weken achtereenvolgens wedstrijden tegen Feijenoord (uit), Vitesse, PSV (beker) en Fc Groningen.
Voor PSV zijn dat wedstrijden tegen Vitesse (uit), Roda JC, Heracles (uit voor de beker) en PEC Zwolle.

Loting achtste finales KNVB Beker:
Heracles Almelo - PSV
Excelsior'31 - FC Den Bosch
HHC Hardenberg - NEC
Capelle - VVSB
Feyenoord - Willem II
Roda JC - Sc Heerenveen
Achilles'29 - FC Utrecht
Kozakken Boys - AZ

 
30-10-2015  

Twee voor twaalf voor Wyomi Masela

 

AMSTERDAM – Voor turnster Wyomi Masela is de weg terug naar de top een pijnlijke. Terwijl de turnvrouwen tijdens de WK in Glasgow successen behalen en zich als team hebben geplaats voor de Olympische Spelen in Rio, tikt voor haar de klok onverbiddelijk door en is plaatsing nog ver weg.
De geboortige Rijssense, die jaren turnde bij Bosan TON in Almelo, moet zeer hard werken na haar afgescheurde achillespees in 2013. Ze verloor door de blessure haar topsportstatus en harkte via crowdfunding wat geld bij elkaar bij o.a. Twentse bedrijven om studie, bijbaan en topsport te kunnen blijven doen in Amsterdam bij de vereniging Turnz. Het jaar 2014 moest het jaar van de comeback worden maar de harde training op de weg terug naar de top eiste zijn tol en Masela werd opnieuw geconfronteerd met blessures, waarvan een rugblessure wel de zwaarste was. Overtraind en ook de nog niet willige achillespees maakten dat de motivatie er eveneens onder leed. Rust, bezinning en vele gesprekken brachten Masela er toe om nog een laatste poging te ondernemen. Dat doet zij nu bij de turnvereniging PAX in Haarlemmermeer waar zij in alle stilte werkt om toch nog haar Olympische droom te verwezenlijken. Het is echter twee voor twaalf voor Masela die zich wel langzaam sterker gaat voelen maar nog niet op wedstrijdniveau zit. Met enige jalouzie zal ze ook gekeken hebben naar de successen van haar vroegere trainingsmaatjes Lieke en Sanne Wever maar Masela is wel de laatste die hen dat niet zou gunnen. De tijd dringt, maar Masela haalt nog één keer alles uit de kast, in stilte dat wel, maar ze wil alles gedaan hebben om Rio alsnog binnen handbereik te krijgen, of dat nu wel of niet lukt!

Bron: De Turnsupporter
en facebook Wyomi Masela

 
30-10-2015  

Heracles 'bevecht' ook de punten tegen Willem II

 

ALMELO – Nog nimmer behaalde Heracles Almelo in het betaalde voetbal 24 punten in de eerste tien wedstrijden. Tegen Willem II werd het een vooral in de tweede helft bevochten zege met als eindresultaat 2-1 door doelpunten in de eerste helft van Navratil en Zomer. Aan Tilburgse zijde scoorde in de tweede helft Falkenburg.

Heracles kende een bliksemstart door een in de tweede minuut formidabel snel genomen vrije trap van Thomas Bruns die Navratil richting doelman Lamprou stuurde. De snelle Tsjech gaf Lamprou met een schuiver echter geen schijn van kans (1-0). “Daar moeten we beter op verdedigen maar daar valt bijna niet tegen te verdedigen”, zei Willem II trainer Jürgen Streppel na afloop van de wedstrijd.  Heracles overdonderde Willem II en de Tilburgers wisten daar voetballend niet goed raad mee, hoewel Ojo doelman Castro nog wel testte van afstand en Falkenburg niet ver naast het Almelose doel kopte. Na dik 25 minuten spelen kreeg Heracles een corner toen Navratil nog maar ternauwernood kon worden afgestopt. Centrale verdediger Ramon Zomer toonde zich opnieuw een ‘sluipmoordenaar’ en kopte zoals vaker onberispelijk de deze keer door Bruns gegeven corner binnen (2-0). Willem II was even geheel van slag maar was na een half uurtje toch dicht bij de aansluitingstreffer toen spits Nemec inkopte . De bal leek via de grond het Almelose doel in te gaan maar Castro had een fameuze redding in huis. Het bleef tot de rust 2-0 omdat Heracles verzuimde in de rebound de 3-0 te laten aantekenen en ook Bel Hassani met een fraaie curve in blessuretijd maar nipt het Tilburgse doel mistte.

In de tweede helft gooide Willem II meer fysiek in de strijd waardoor niet meer de meeste ‘tweede ballen’ een prooi werden voor een Heraclied. Het was de inleiding naar de aansluitingstreffer van Falkenburg die onberispelijk inkopte buiten bereik van doelman Castro (2-1).
Streppel bracht vervolgens De Sa en Robert Braber in, om nog meer ‘oorlog’ te ontwikkelen in de laatste linie van de Heraclieden. Deze bleef echter onverzettelijk en vast besloten om de voorsprong over de streep te trekken. Het voetbal werd er niet mooier op maar er werd wel strijd geleverd waardoor ook het publiek achter de Heraclieden ging staan.
In blessuretijd kon Bruns 3-1 laten aantekenen toen hij en Bel Hassani door de Tilburgse defensie braken. Bruns gunde echter zijn teamgenoot het doelpunt maar zag niet dat deze nipt buitenspel stond en Scheidsrechter Janssen terecht het doelpunt afkeurde.

Willem II trainer Jürgen Streppel was na afloop mild maar ook kritisch over zijn team dat tegen Heracles de derde wedstrijd binnen zeven dagen voetbalde.  ‘Ik was benieuwd naar hun fysiek maar toen Bruns die vrije trap zo fantastisch snel nam, liepen we direct achter de feiten aan. Toch zijn we blijven voetballen en kregen ook kansjes. Maar toen Zomer bij een vrije trap helemaal vrij mocht staan en toen mistte, dachten mijn jongens schijnbaar laten we hem bij de corner nog meer vrijheid gunnen. Toch moet ik een compliment geven aan Heracles. In de tweede helft toonden ze de wil om te winnen en trokken ze ten koste van alles de punten over de streep’, aldus Streppel.

Heracles trainer John Stegeman was over zijn spelers veel tevredener dan een dag eerder. “Gisteren was het bij de training ‘slappe hap', maar vandaag hebben ze zich van hun goede kant laten zien. Nadat Nemec die kans mistte hadden wij de 3-0 moeten maken. Toen het dan toch 2-1 werd, weet je dat het moeilijk gaat worden. Verdedigend hebben ze het echter prima gedaan en dat is een groot compliment waard”, zei Stegeman die zijn collega nog een hart onder de riem stak met de woorden; ‘Willem II is een mooi kluppie en zal zeker uit het dal klimmen omdat het voldoende kwaliteit in huis heeft.’

Heracles Almelo – Willem II 2-1 (2-0)
1-0 Navratil (2), 2-0 Zomer (27), 2-1 Falkenburg (56)

Fotoreportage: Alexander Kamp


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Janssen

Geel – Heracles: Pelupessy, Bruns en Te Wierik, Willem II: Koppers en Braber.

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Weghorst (Gladon/71), Garcia (Darri/62).
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers (Joppen/77); Ojo, Falkenburg, S. Wuytens; Zivkovic (Braber/71), Nemec, Andersen (De Sa/58).

Fotoreportage (38 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina