30-10-2015

Heracles 'bevecht' ook de punten tegen Willem II

ALMELO – Nog nimmer behaalde Heracles Almelo in het betaalde voetbal 24 punten in de eerste tien wedstrijden. Tegen Willem II werd het een vooral in de tweede helft bevochten zege met als eindresultaat 2-1 door doelpunten in de eerste helft van Navratil en Zomer. Aan Tilburgse zijde scoorde in de tweede helft Falkenburg.

Heracles kende een bliksemstart door een in de tweede minuut formidabel snel genomen vrije trap van Thomas Bruns die Navratil richting doelman Lamprou stuurde. De snelle Tsjech gaf Lamprou met een schuiver echter geen schijn van kans (1-0). “Daar moeten we beter op verdedigen maar daar valt bijna niet tegen te verdedigen”, zei Willem II trainer Jürgen Streppel na afloop van de wedstrijd.  Heracles overdonderde Willem II en de Tilburgers wisten daar voetballend niet goed raad mee, hoewel Ojo doelman Castro nog wel testte van afstand en Falkenburg niet ver naast het Almelose doel kopte. Na dik 25 minuten spelen kreeg Heracles een corner toen Navratil nog maar ternauwernood kon worden afgestopt. Centrale verdediger Ramon Zomer toonde zich opnieuw een ‘sluipmoordenaar’ en kopte zoals vaker onberispelijk de deze keer door Bruns gegeven corner binnen (2-0). Willem II was even geheel van slag maar was na een half uurtje toch dicht bij de aansluitingstreffer toen spits Nemec inkopte . De bal leek via de grond het Almelose doel in te gaan maar Castro had een fameuze redding in huis. Het bleef tot de rust 2-0 omdat Heracles verzuimde in de rebound de 3-0 te laten aantekenen en ook Bel Hassani met een fraaie curve in blessuretijd maar nipt het Tilburgse doel mistte.

In de tweede helft gooide Willem II meer fysiek in de strijd waardoor niet meer de meeste ‘tweede ballen’ een prooi werden voor een Heraclied. Het was de inleiding naar de aansluitingstreffer van Falkenburg die onberispelijk inkopte buiten bereik van doelman Castro (2-1).
Streppel bracht vervolgens De Sa en Robert Braber in, om nog meer ‘oorlog’ te ontwikkelen in de laatste linie van de Heraclieden. Deze bleef echter onverzettelijk en vast besloten om de voorsprong over de streep te trekken. Het voetbal werd er niet mooier op maar er werd wel strijd geleverd waardoor ook het publiek achter de Heraclieden ging staan.
In blessuretijd kon Bruns 3-1 laten aantekenen toen hij en Bel Hassani door de Tilburgse defensie braken. Bruns gunde echter zijn teamgenoot het doelpunt maar zag niet dat deze nipt buitenspel stond en Scheidsrechter Janssen terecht het doelpunt afkeurde.

Willem II trainer Jürgen Streppel was na afloop mild maar ook kritisch over zijn team dat tegen Heracles de derde wedstrijd binnen zeven dagen voetbalde.  ‘Ik was benieuwd naar hun fysiek maar toen Bruns die vrije trap zo fantastisch snel nam, liepen we direct achter de feiten aan. Toch zijn we blijven voetballen en kregen ook kansjes. Maar toen Zomer bij een vrije trap helemaal vrij mocht staan en toen mistte, dachten mijn jongens schijnbaar laten we hem bij de corner nog meer vrijheid gunnen. Toch moet ik een compliment geven aan Heracles. In de tweede helft toonden ze de wil om te winnen en trokken ze ten koste van alles de punten over de streep’, aldus Streppel.

Heracles trainer John Stegeman was over zijn spelers veel tevredener dan een dag eerder. “Gisteren was het bij de training ‘slappe hap', maar vandaag hebben ze zich van hun goede kant laten zien. Nadat Nemec die kans mistte hadden wij de 3-0 moeten maken. Toen het dan toch 2-1 werd, weet je dat het moeilijk gaat worden. Verdedigend hebben ze het echter prima gedaan en dat is een groot compliment waard”, zei Stegeman die zijn collega nog een hart onder de riem stak met de woorden; ‘Willem II is een mooi kluppie en zal zeker uit het dal klimmen omdat het voldoende kwaliteit in huis heeft.’

Heracles Almelo – Willem II 2-1 (2-0)
1-0 Navratil (2), 2-0 Zomer (27), 2-1 Falkenburg (56)

Fotoreportage: Alexander Kamp