Sportberichten


Plaatsing  
 
17-10-2015  

Ajax troeft Heracles af op middenveld

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft niet weten te stunten tegen koploper Ajax. De nummer drie van de ranglijst verloor de slag op het middenveld waardoor het niet in haar eigen spel kwam en Ajax de winnende treffers scoorde met voor doelman Castro onhoudbare afstandsschoten van El Gazhi en Gudelj.

Anders dan PSV en Fc Twente zette Ajax onmiddellijk druk op de Almeloërs waardoor de Amsterdammers niet alleen meer balbezit kregen maar ook de tweede bal het meest veroverden. Vooral de zwervende Bazoer en aanvoerder Klaassen eisten daarin een hoofdrol op.
De doorgebroken Fischer kon na tien minuten de Ajaxieden al op voorsprong zetten toen scheidsrechter Blom de slaande beweging van Bazoer in het gezicht van Bel Hassani niet zag en Bazoer Fischer op pad stuurde maar deze stuitte op de alert keepende Castro. Na een kwartiertje kwam dan toch de 0-1 op het scorebord toen Al Gazhi zijn tegenstander van zich afschudde en van afstand onhoudbaar in de rechter bovenhoek knalde.
Nog geen vijf minuten later leek Heracles gelijk te komen toen Bruns van grote afstand een vrije trap bij de tweede paal in het doel van Boer krulde maar scheidsrechter Blom kende geen genade doordat laatste man Zomer opzichtig vanuit buitenspelpositie probeerde de bal te beroeren.  
Vanaf dat moment kon Blom weinig meer goed doen voor de Heracles-aanhang en werd het soms prikkelend tussen Ajaxieden en Heraclieden waarbij het acteertalent van de Amsterdammers beter was.
Toen  na dik 22 minuten Gudelj met een knal van 25 meter afstand de bal onhoudbaar links in de kruising joeg, was de strijd in feite al gestreden. Bruns testte van afstand de irritant keepende Boer die de nodige moeite had met de bal. Navratil had voor rust nog de aansluittreffer kunnen maken maar prikte de fraaie voorzet van Gosens naast het doel van Boer.  Gudelj mikte even later net voorlangs het doel van Castro. Zodat het 0-2 bleef tot de rust.

Na de pauze was Ajax de heersende ploeg zonder tot grootse daden te komen. Castro pareerde een schot van Al Gazhi, Bel Hassani schoot van afstand op het dak van doelman Boer en schoot even later naast en daarmee waren de wapenfeiten van Heracles wel gezegd. Het waren de Ajaxieden die vanuit dode spelsituaties nog voor spanning zorgden maar zowel Gudelj als Schöne mikten op de lat boven doelman Castro.
Het slotoffensief van de Heraclieden leverde niet meer op dan een scrimmage waarin de mee opgekomen Te Wierik naast het Amsterdamse doel prikte. Laatste man Zomer bleef voorin hangen als dubbele spits maar ook hij kon de aansluittreffer niet forceren en ook Fischer liet nog een kans liggen om de voorsprong te vergroten.

De koploper blijft dus Ajax dat kampioenconcurrent PSV thuis twee punten zag inleveren tegen het bezoekende Excelsior. De Eindhovenaren staan nu met 18 punten naast Heracles op respectievelijk drie en vier in de ranglijst. PEC Zwolle kan daar zondag nog aan voorbij maar mag dan niet verliezen van het bezoekend Vitesse.

Heraclestrainer Stegeman kon leven met de nederlaag. ‘We hebben vandaag verloren van een betere tegenstander die elke tweede bal op het middenveld pakte. Ze dwongen ons tot foutjes en dan moet het maar net goed vallen bij de kansjes die we kregen. Toch zijn we blijven voetballen en hebben het niet weggegeven’, aldus Stegeman.
Ajaxtrainer De Boer zag dat zijn team de opdracht goed uitvoerde. ‘We wisten de angel er uit te halen door geconcentreerd te spelen. Dat moest wel want Heracles zit in een flow en met Bruns en Bel Hassani heeft Heracles twee spelers die verassende dingen kunnen doen en ook een steekpasje kunnen geven. We maakten verder twee fantastische goals dus ik ben dik tevreden’, aldus De Boer.

Heracles Almelo – Ajax 0-2
(0-2)
0-1 El Ghazi (14), 0-2 Gudelj (22)

Fotoreportage: Alexander Kamp


Commentaren: klik hier

Scheidsrechter Blom
Geel: Pelupessy, Te Wierik, Bruns (Heracles), Gudelj, Dijks (Ajax)

Toeschouwers:
12.080 (uitverkocht)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns (Gladon/76), Pelupessy, Bel Hassani (Darri/65); Navratil, Weghorst, Gosens
Ajax: Boer; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi, Fischer (Younes/81)

Fotoreportage (49 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina