Sportberichten


Plaatsing  
 
06-10-2015  

Negende lustrum Military Boekelo

 

BOEKELO – Groot qua deelname is een hippische evenement als de Military Boekelo niet, maar het is wel een van de meest aansprekende Eventing-wedstrijden in Europa, dat goed is voor ruim 50.000 bezoekers. Zo staat Olympisch Parcoursbouwer Sue Benson garant voor de spectaculaire cross-country op zaterdag en zoals altijd wordt door haar ook in de 45e editie veilig bouwen voorop gesteld.
Voor de Japanners, de Nieuw Zeelanders en de ‘Aussies’ is deze editie bijzonder omdat wordt bepaald wie van de deelnemers volgend jaar wordt afgevaardigd naar de Olympische spelen in Rio de Janeiro.
Voor de al geplaatste Nederlandse selectie is de deelname een testcase hoe de vlag er voor staat op weg naar Rio. Wereldwijd neemt het aantal samengestelde wedstrijden toe en dat is ook te zien aan het groeiende aantal landen dat deelnemers heeft afgevaardigd naar de Military Boekelo. De officiële startlijst telt 95 combinaties uit 18 landen. Zij moeten woensdag hun paarden laten onderwerpen aan een medische keuring en niet fit betekent niet starten.
Alice Naber-Lozeman, vijfvoudig Nederlands kampioene, verdedigt in Boekelo haar nationale titel. Tim Lips, die twee paarden aan de start brengt, mag gezien worden als een der concurrenten.
Tot en met zondag staat Boekelo dus in het teken van de samengestelde wedstrijdsport op internationaal 3-sterren niveau met dressuur (donderdag/vrijdag), de cross country (zaterdag) en het afsluitende springen op zondag. Kortom ‘A Three Day Event’ op 55 ha Twents coulissenlandschap waar voor het publiek weer van alles te beleven valt.

Klik voor meer info hier.

Archief
Terug naar vorige pagina