24-10-2015

Heracles wint ook op de Vijverberg

DOETINCHEM – Heracles Almelo heeft het na het verlies tegen Ajax weer goed opgepakt. Op de Vijverberg in Doetinchem stelden de Heraclieden de vierde plaats op de ranglijst veilig door De Graafschap met 0-1 te verslaan.
De Almeloërs waren in de eerste helft de betere maar wisten het doel van doelman Justus niet te vinden. Navratil mistte in de openingsfase al door hard over het doel te schieten. Ook Pelupessy en nogmaals Navratil schoten daarna nog eens over. Bruns was het dichtste bij een treffer maar de vingertoppen van Justus reikten nog net om de bal op de paal te doen belanden. De ‘Superboeren’ ontworstelden zich langzaam aan de druk en kregen zelfs een kans via Peters. Doelman Castro stond echter op zijn plek om het Almelose doel schoon te houden.

Na de pauze was het weer Heracles dat de eerste kans kreeg. Een vrije trap van Fledderus stichtte gevaar en Bruns schoot uit een vrije trap net over het doel van Justus. De Graafschap bleef hard werken en kreeg zelfs kansen via Will en Pröpper maar doelman Castro was in goeden doen. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Heracles wat het verdiende. Navratil bediende Bel Hassani en op diens ‘intikker’ had doelman Justus geen verweer (0-1). Daarna mistte Weghorst nog de kans op 0-2 en al in blessuretijd had Bel Hassani dat ook kunnen doen. Zijn schot belandde echter op de paal.

Trainer John Stegeman was al met al tevreden; “Wij namen het heft in handen en kregen kansen. Vlak voor de rust raakten wij echter de grip op de wedstrijd kwijt. Ik heb in de rust aangegeven dat wij moesten blijven voetballen. De Graafschap kreeg eerst kansen en daarna zijn wij weer gaan voetballen. Uiteindelijk hebben wij een prima doelpunt gemaakt en hadden wij ook de 0-2 moeten maken. Al met al een zakelijke en volwassen overwinning.”

De Graafschap - Heracles Almelo 0-1 (0-0)
0-1 Bel Hassani (83)

Fotoreportage: Harry Broeze