Sportberichten


Plaatsing  
 
16-10-2015  

Domper op Olympische hoop voor Van Baaren

 

MANCHESTER – De Almelose Taekwondoka Joyce van Baaren heeft vandaag haar eerste partij in de klasse tot 67 kg tijdens de WTF GP 2015 in Manchester niet in winst weten om te zetten. Tegen de als zesde geplaatste Chinese Hua Zhang verloor ze uiteindelijk door een Golden Point.

In de reguliere wedstrijd lag Van Baaren voortdurend voor in punten. In de derde werd begonnen met een 5-2 voorsprong maar de Chinese kwam fel terug zodat Van Baaren een paar keer van de mat werd gedrongen, hetgeen de Chinese twee punten opleverde zonder te scoren. Maar Zangh pakte ook een regulier punt net zoals Van Baaren waardoor de stand in de slotfase nog 6-5 in het voordeel van de Almelose stond. In de laatste seconden echter werd de Almelose opnieuw van de mat geduwd en dat kostte wederom een strafpunt.

De gelijke stand 6-6 betekende een verlenging met een Golden Point. Zangh, de winnares van de GP in het Turkse Samsun, scoorde het eerst zodat Van Baaren een bittere pil te slikken kreeg en werd uitgeschakeld voor de rest van het toernooi. Voor de Taekwondoka van sportschool Oude Luttikhuis betekent het waarschijnlijk ook dat ze in december niet in aanmerking komt voor de GP-finale in Mexico. Dan komen alleen de beste acht van de wereldranglijst in actie.

Archief
Terug naar vorige pagina