Sportberichten


Plaatsing  
 
28-10-2015  

Excelsior '31 knikkert SBV Excelsior uit beker

 

RIJSSEN – Hoofdklasser Excelsior ’31 heeft de laatste zestien bereikt in de strijd om de KNVB Beker. De profs van de naamgenoot uit Rotterdam verloren op sportpark De Koerbelt in Rijssen met 4-3 door een treffer van Hakim Ezafzahi in de laatste minuut. Na het bekersucces in 2013 tegen Willem II dus opnieuw een bekerstunt van de Rijssenaren.

Daar leek het in de eerste minuten helemaal niet op. De Kralingers stonden na tien minuten speeltijd al op 0-2 door doelpunten van Patrick Gerritsen. Langzaam wist Excelsior ’31 zich aan de druk van de profs te onttrekken om ook aanvallende inspiraties te tonen. Cem Köse wist de aansluittreffer te bewerkstelligen door oog in oog met doelman Muyter geen fout te maken. Het voorbereidende werk was van Pot en Davina.
De Rijssenaren kropen meer en meer uit hun schulp door ook verdedigend fel op te treden om de omschakeling beter te verzorgen.  De beloning kwam door de in de hoek geplaatste gelijkmaker van Patrick Gerritsen.

Na de pauze wisten de Rijssenaren de aanvallende inspiraties door te zetten en zelfs op voorsprong te komen. Patrick Gerritsen schoot tegen de paal en Niek Davina gaf in de rebound het laatste zetje, daarmee een eind makend aan de twijfel of de bal van Gerritsen al dan niet de doellijn was gepasseerd.
De Kralingers beseften dat er een schepje bovenop moest om een afgang te voorkomen. Tom van Weert tekende daarvoor met zijn derde treffer van de avond.  Van Rijssense kant werden Gradus Hempenius en Hakim Ezafzafi in het veld gebracht en even later ook Mark Breukink. Aan Rotterdamse zijde kwam na het debuut van Stanley Elbers ook Luigi Bruins na zeven maanden blessureleed weer op het veld. Het bracht geen ommekeer en de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers leek op een verlenging af te stevenen. Totdat in de laatste minuut Hempenius het op zijn heupen kreeg en Hakim Ezafzafi op maat bediende om de winnende treffer achter doelman Muyter te schieten. De blessuretijd was te kort voor de Kralingers om nog langszij te komen.

“Voor mij is dit de grootste blamage die ik ooit heb meegemaakt als trainer en als speler’’, zei een zeer teleurgestelde trainer Fons Groenendijk na afloop. “Onbegrijpelijk en ongelooflijk. We moeten dit snel verwerken, want Vitesse wacht alweer over drie dagen. Ik zie dit als een grote schande voor alles en iedereen die Excelsior (Rotterdam) een warm hart toedraagt. Dit mag gewoon niet gebeuren.’’
In Rijssen was het feest en in de bus naar Rotterdam waren de 'ferme jongens, stoere knapen' heel stil!

Excelsior ’31 – SBV Excelsior 4-3
(2-2)
Van Weert: 0-1 (6), 0-2 (10), 3-3 (64), Köse 1-2 (24), Gerritsen 2-2 (30), Davina 3-2 (60), Azafzahi 4-3 (90)

Scheidsrechter: Björn Kuipers
geel/rood: geen

OPSTELLINGEN
Excelsior’31 Rijssen: Arjan Kok, Dylan Vosskühler, Patrick Jurgens, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Joran Pot, Amanuel Isa, Niek Davina (83. Mark Breukink), Michel Gerritsen Mulkes, Cem Köse (76. Hakim Ezafzafi), Patrick Gerritsen (76. Gradus Hempenius)
Excelsior Rotterdam: Tom Muyter, Daan Bovenberg, Sander Fischer, Jurgen Mattheij, Khalid Karami, Tom Overtoom (76. Luigi Bruins), Adil Auassar, Jeff Stans, Brandley Kuwas, Nigel Hasselbaink (64, Stanley Elbers), Tom van Weert

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina