Sportberichten


Plaatsing  
 
13-10-2014  

Jeugd strijdt om titel Oost Nederlands Open Golf

  WIERDEN – Op zondag 19 oktober wordt op de 18 holes golfbaan van Golfclub De Koepel in Wierden gestreden om de titel Oost Nederlands Jeugd Open Golf 2014 (ONJO).
Er wordt gespeeld in 2 categorieën in de leeftijdsklasse van 8 tot 21 jaar. Bezoekers zijn meer dan welkom. Om 16 uur laat golfpro Mark Reynolds een aantal weergaloze golftricks zien. Maar liefst 93 spelers uit heel Nederland hebben zich ingeschreven voor het Oost Nederlands Jeugd Open, waaronder 12 spelers van de thuisclub. De wedstrijd start om 09.00 uur. Rond 17.00 uur is bekend welke twee deelnemers zich Oost Nederlands Jeugdkampioen 2014 mogen noemen in de eigen categorie.
Lees verder...

 
15-10-2014  

Eerste competitiezege Eurosped TVT tegen Irmato

 

ALMELO – Eurosped TVT bleek woensdagavond in de IISPA veel te sterk voor het bezoekende Irmato/Vc Weert en won in 3 sets. Het was de eerste overwinning voor het team van coach Jan Berendsen die langzamerhand zijn team aan het draaien krijgt. Toch was het niet allemaal top, want Eurosped TVT kon zich zelfs 14 foutservices permitteren tegen de hekkensluiter die nog puntloos onderaan staat in de eredivisie dames.
Voor Berendsen is er ondanks de overwinning dus nog werk aan de winkel om het vizier verder naar boven te kunnen richten.

Eurosped TVT - Irmato/VC Weert 3-0
(25-14, 25-17, 25-13)

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (49 foto's)...

 
21-10-2014  

Autisme Team van start bij sportvereniging Sv DRC

 

ALMELO – Prosoc Voetbalschool, sportvereniging DRC 2012 en Sportbedrijf Almelo zijn gestart met voetbaltrainingen voor kinderen met met een vorm van autisme. Voetbaltrainer Peter van Meerten is met zijn Prosoc Voetbalschool de drijvende kracht achter de start voor dit voetbalteam dat open staat voor deelnemers uit de regio Almelo.
Van Meerten: “Bij de trainingen staat het individu centraal in een groep van 8 deelnemers binnen een veilige omgeving. Zo worden ‘prikkels’ uit de omgeving van de trainingslocatie zoveel mogelijk weggenomen om de kinderen in alle rust te laten voetballen. De trainingen zijn altijd hetzelfde qua opzet. Tijdens de training van 60-70 minuten, krijgen de deelnemers een warming-up met bal, enkele technische vormen met duidelijke uitleg en gestructureerde opbouw, afwerkoefeningen en uiteindelijk een partijvorm. Individueel kunnen de deelnemers tijdens de training, indien dat even nodig is, zelf kleine oefeningen doen. Niets moet ! En even geen zin hebben mag !
Ouders en/of begeleiders die bij de trainingen aanwezig zijn ondersteunen de trainer bij het opvangen van de kinderen als dat even nodig is. In het begin zal er regelmatig onderling worden afgesloten met een wedstrijd. Denk hier bij aan 2v2, 3v3 of 4v4. De bedoeling is dat we in de toekomst ook wedstrijden gaan spelen tegen andere teams. En wat zou er uiteindelijk mooier zijn om volgend jaar mee te doen aan het autisten voetbaltoernooi dat door diverse buitenlandse teams wordt bezocht.”

Sv DRC 2012 kreeg voor het project een Sport- en Stimuleringsimpuls via het Sportbedrijf Almelo, dat op meerdere fronten sportactiviteiten voor specifieke doelgroepen ondersteunt. Sv DRC 2012 heeft in Prosoc de partner gevonden voor de uitvoering van dit project.
DRC-voorzitter Henriëtte van Limbeek is verguld met de start van het project. “We willen meer zijn dan een gewone voetbalclub. Voetballen moet voor iedereen mogelijk zijn, ook voor kinderen die meer individuele aandacht nodig hebben zoals bij autisme.
Maar we willen meer. Het complex van Sv DRC op De Riet staat midden in de samenleving met al zijn kenmerken. Wij willen er zijn voor iedereen. Dat vergt aandacht van meer dan alleen de club. Zo werken wij al samen met het Jeugdsportfonds en Almelo Doet Mee om sporten voor minima betaalbaar te houden. Zo willen wij bijvoorbeeld ook het vrij sporten stimuleren. Gedacht wordt aan het realiseren van een trimbaan en willen wij het kleine trainingsveld meer ten dienste van de jeugd in de wijk laten functioneren. Hoe we dat kunnen uitbouwen is ook een kwestie van overleg met de gemeente. Onlangs hebben wij in ons clubhuis ook onderdak kunnen bieden aan de Ouderen Vereniging Almelo voor haar wekelijkse activiteiten. De accommodatie staat er en moet breder worden benut. Het maatschappelijk belang is daarbij de leidraad.
Door de samenwerking met Prosoc kan nu een impuls worden gegeven aan het Autisme Team. Een doelgroep die de speciale aandacht verdient en nodig heeft. Ik verheug me op de officiële start op maandag 3 november om 15.15 uur, aldus Van Limbeek.”
 

 
24-10-2014  

Oogink pakt zilver in WTF Taekwondo Manchester

 

MANCHESTER/ALMELO – Taekwondoka Reshmie Oogink heeft tijdens de WTF World Taekwondo Grand-Prix in het Central Convention Complex te Manchester een zilveren medaille gewonnen. De Almelose begon haar toernooi tegen de Chinese Shuyin Zheng, nummer 13 op de wereldranglijst. Oogink nam de gehele wedstrijd het initiatief tegen de veel grotere Chinese en won uiteindelijk met 7-2.
Ook de tweede partij tegen de Franse tegenstandster Maeve Mellier werd een overwinning via een Golden Point. In de reguliere sets ging de strijd gelijk op met 3-3.
In de halve finale won Ooging van de Turkse Asena Aydin, die eerder de Russische favoriete Olga Ivanova versloeg. Aydin bleek in de gelijk opgande strijd verrassend sterk en kwam in de slotronde zelfs op voorsprong maar Ooging wist de partij toch nog naar har hand te zetten door het nemen van veel risico waardoor met 10-8 alsnog werd gewonnen.
In de finale wachtte vervolgens nummer 1 van de wereld Milica Mandic. Oogink was bijzonder fel om de wedstrijd in haar voordell te zetten, maar Mandic was zuiverder in het scoren van punten waardoor de als nummer één geplaatste favoriete in het toernooi toch met 7-4 won en oogink het zilver restte. Al met al toch een goed resultaat op weg naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 met een aardige cheque van 3.000 US-dollar op zak en dat is ook welkom bij de Almelose topsporter.

Clubgenote Joyce van Baaren verging het minder. Coach Oude Luttikhuis zag zijn pupil en nummer 37 op de wereldranglijst in de Olympische klasse tot 67 kg al in de eerste partij uitgeschakeld door een nederlaag tegen de Chinese nummer 5 van de wereld Hua Zhang. Van Baaren bood nog wel flink tegenstand, maar verloor uiteindelijk met 4-2.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-10-2014  

Heracles moet vol aan de bak tegen Willem II

 

ALMELO – Na de nederlaag in de Rotterdamse Kuip moet Heracles Almelo zaterdagavond vol aan de bak tegen het bezoekende Willem II om de winstpunten in huis te houden. De Tilburgers presteren boven verwachting en sprokkelden tot dusverre 12 punten bij elkaar. Het doelsaldo is nog wel negatief met 12 voor en 14 tegen, maar er één speler die dat tegen zijn oude club Heracles maar wat al te graag zou ombuigen. Samuel Armenteros is zijn naam, nog steeds eigendom van Anderlecht en bij Willem II weer op een vertrouwde spitspositie. De Zweed heeft goede herinneringen aan zijn Almelose periode en wil vlammen.
Dat wil collega-spits Wouter Weghorst natuurlijk ook. Weghorst begon zijn voetbalcarrière bij NEO, ging via DETO naar Willem II om via Fc Emmen bij Heracles Almelo te belanden. De Bornenaar is dit prille seizoen een openbaring op het niveau van de eredivisie en prikte de bal al 3 keer in het doel. Ook in Jong Oranje lijkt hij een vaste keuze te worden. Heracles hielp de vorm van Weghorst allemaal nog niet veel, want met 3 winstpunten en de laagste plek op de ranglijst is winst tegen Willem II nu wel noodzakelijk om de rode lantaarn aan Dordrecht over te doen. Het sfeertje van de wedstrijd tegen NAC moet zaterdagavond dus ontstaan in het Polmanstadion. Daar kan de zwart-witte supportersschare bij helpen!
De wedstrijd begint om 19.45 uur.

 

 
25-10-2014  

Onmachtig Heracles verliest van Willem II

 

ALMELO – Een falend Heracles Almelo ging met 1-3 roemloos ten onder tegen het Tilburgse Willem II dat in het Polman Stadion, na een uit de lucht vallende voorsprong, Heracles feitelijk geen kans gaf. De schade bleef voor de Almeloérs nog beperkt, omdat op andere velden in het land Vitesse tegen NAC en AZ tegen Groningen gelijk speelden en Go Ahead Eagles in de Amsterdam Arena van Ajax verloor terwijl naaste concurrent Dordrecht gisteren al van ADO verloor.

Het is ook het enige positieve in ddit speelweekend voor de Heraclieden, want zelfs de oud- profs konden met de beste wil van de wereld geen ‘man of the match’ uit het Almelose team aanwijzen.
Heracles begon wel positief aan de wedstrijd en zette de Tilburgers behoorlijk onder druk, maar het leidde niet tot grote kansen voor de Heraclieden. Ook de boomlange spits Wouter Weghorst had het moeilijk en kon de ‘pot’ niet losbreken.
Toen Willem II na dik 20 minuten speeltijd ook nog eens plotseling op voorsprong kwam toen Stijn Wuytens een diagonale voorzet achter doelman Telgenkamp kopte, zakte Heracles verder door het ijs. Geen enkele Almelose aanval kwam meer uit de verf omdat de debutanten in de eredivisie geconcentreerd bleven spelen en niets weggaven.

na rust probeerde Heracles het tij te keren, maar toen Samuel Armenteros in buitenspelpositie door mocht gaan, had doelman Telgenkamp het nakijken 0-2. Met spelerswissels probeerde trainer Stegeman het team weer nieuw leven in te blazen. Bel Hassani kwam voor Csiommer, Avdic voor Pelupessy en Paljic voor Bruns, maar ook dat gaf het team geen nieuwe impuls. Toen Armenteros ook nog eens zijn tweede treffer van de avond op het scorebord kon laten zetten, was de strijd gestreden, ondanks de eretreffer van Tannane maar toen waren al aardig wat toeschouwers op weg naar de uitgang.

Heracles Almelo - Willem II 1-3

0-1 S. Wuytens (21), 0-2 Armenteros (57), 0-3 Armenteros (74), 1-3 Tannane (77)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren:

Trainer Stegeman: ‘Wil niet sippen en zeuren
Trainer Streppel: ‘Dit was even genieten
Veldmate: ‘Schamen voor de vertoning
Armenteros: ‘Altijd nog meer willen

Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Bruns, Linssen

Opstellingen:

Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Koenders, Veldmate, Fledderus; Bruns (Paljic/80), Pelupessy (Avdic/69), Cziommer (Bel Hassani/63); Tannane, Weghorst, Linssen.
Willem II: Lamprou, Heerkens, D. Wuytens, Peters, Heymans; Haemhouts, S. Wuytens, Messaoud; Ondaan (Andrade/71), Armenteros (Braber/88), Sahar (Vicento/82).

Fotoreportage (27 foto's)...

 
28-10-2014  

Heracles bekert verder maar overtuigt niet

 

ALMELO - In de derde ronde van de KNVB Beker heeft Heracles Almelo een op het oog ruime zege geboekt op het in de Jupiler League uitkomende FC Emmen. In het eigen Polman Stadion werd het 6-2. Uitblinker aan Almelose kant was Oussama Tannane; hij nam 5 treffers voor zijn rekening.

Het verschil tussen de teams uitgedrukt in de eindstand leek groot, maar dat was tot aan de 60ste minuut niet te merken. Ondanks de 2 vroege doelpunten van Tannane (18e en 27e) wist FC Emmen het de Heraclieden moeilijk te maken. De Emmenaren waren scherper of net eerder bij de bal. In twee gevallen leidde dat tot een doelpunt: een kopbal van Tim Siekman in de verre hoek en een schuiver van Alexander Bannink. Tussen de Emmense doelpunten door wist Tannane zijn 3de doelpunt van de avond te maken. De rust (3-2) werd ingeleid met een fluitconcert van het publiek.

In de fase na rust was FC Emmen zelfs een paar keer dichtbij de 3-3 maar pogingen gingen verloren. Het kantelpunt leek de invalbeurt van Bryan Linssen - in het veld gekomen voor Thomas Bruns. Vlak na zijn entree tikte hij de 4-2 binnen. FC Emmen kwam hierna nog dichtbij de 4-3, maar het was Tannane (met zijn 4de van de avond, op aangeven van Linssen) die er 5-2 van maakte. Jeroen Veldmate mistte nog een strafschop gegeven na een domme overtreding op Tannane binnen de '16'. Nadat Emmen nogmaals een grote kans om zeep had geholpen (bal op de lat) besliste Tannane de wedstrijd definitief door zijn 5de van de avond in te schuiven: 6-2.

Door de overwinning zal Heracles Almelo aan de loting van de achtste finales deelnemen, komende donderdagavond na afloop van de wedstrijd Roda JC - Sparta Rotterdam.

Komende zondagmiddag speelt Heracles Almelo in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Mocht het de punten naar Almelo willen halen, dan zullen de Heraclieden beter voor de dag moeten komen om niet weggespeeld te worden.

<< Uitblinker aan Heracles' kant met 5 doelpunten: Oussama Tannane

Reportage: Alexander Kamp

Fotoreportage (32 foto's)...

 
29-10-2014  

Masterclass bondscoaches bij Indoor Wierden


Bondscoach Rob Ehrens vierde al heel wat successen met de nationale equipe van de springruiters. Onlangs nog goud tijdens het WK in Normandië. In die equipe o.a. de Tukkers Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam die ook individueel de wereldtitel pakte.
Foto: HippischTwente.nl
 

WIERDEN - Wat komt er allemaal bij kijken om een topruiter te kunnen worden? De drie bondscoaches springen Rob Ehrens (foto, senioren), Roelof Bril (junioren en young riders) en Luc Steeghs (pony’s) lichten tijdens Indoor Wierden op donderdag 6 november vanaf 18.45 uur over dat onderwerp meer dan een tipje van de sluier op tijdens een speciale ‘Masterclass’.
Ze worden daarbij vergezeld door respectievelijk hun pupillen Gerco Schröder, Jesper Romp en Amke Bekhuis. De interactieve bijeenkomst wordt geleid door Willem Pfeiffer, oprichter en hoofdredacteur van de website Hippisch Twente.

Tijdens de gratis toegankelijke ‘Masterclass’ komen thema’s voorbij als opleiding, begeleiding, teamwork, selectiecriteria, stalmanagement en de rol van sponsors en ouders. Na de Masterclass in de grote tent verzorgen de bondscoaches en de ruiters een demonstratie in de springpiste van manege De Vossenbos.

Initiatief Stichting HION
De bijeenkomst is een initiatief van de Stichting HION (Hippische Initiatieven Oost-Nederland). HION (Hippische Initiatieven Oost-Nederland) is een door Regio Twente geïnstalleerde stichting gericht op een sterkere profilering van de Twentse hippische branche door het verstevigen van de verbindingen tussen topsport, breedtesport, talentontwikkeling, hippische industrie en de daaruit voortvloeiende maatschappelijke impact. De Stichting HION bevordert het thema paard als motor voor sport, economie, onderwijs, wetenschap, recreatie en toerisme.

Twentse Hippische Waarderingsprijs
Tijdens de forumavond op 6 november reikt de Stichting HION voor het eerst een Twentse Hippische Waarderingsprijs uit aan een individu, vereniging of evenement voor een in het afgelopen jaar geleverde positieve bijdrage aan de profilering van Twente als hippische regio bij uitstek.

 
29-10-2014  

Ruitertalent Sleiderink op zoek naar nieuwe stal


Sjaak Sleiderink met BMC Angel Rose en leermeester Jeroen Dubbeldam tijdens een regionaal concours in 2010
 

WEERSELO/DENEKAMP – Hij is misschien wel het grootste ruitertalent onder de jonge springruiters in Nederland, maar Denekamper Sjaak Sleiderink moet op zoek naar een nieuwe stal om toppaarden te kunnen berijden.
Reden is dat werkgever en wereldkampioen bij de springruiters Jeroen Dubbeldam zijn stal De Sjiem in Weerselo wil inkrimpen. Voor Sjaak Sleiderink, behorende tot het KNHS Rabobank Talententeam, een bittere pil na 7 jaar bij stal De Sjiem te hebben gewerkt. Maar ook 7 jaar waar het jeugdige talent veel heeft geleerd en ook successen kon vieren.
Op 16-jarige leeftijd won hij al eens een auto waarin hij nog niet eens mocht rijden en nu als 22-jarige zal hij het vizier moeten verzetten om zijn carrière voort te kunnen zetten. Een eigen handelsstal ziet hij voorlopig nog niet zitten, want dat betekent paarden opleiden voor de handel en minder kans op deelname aan de grote hippische evenementen. Als ponyruiter vierde hij al Europese successen en ook bij de paarden houdt men al flink rekening met Sleiderink, die nu 22 jaar is. In 2013 werd hij eerste in de Grote Prijs van Humlikon (SUI) en werd hij Nederlands kampioen bij de Young Riders. Kortom talent zat, maar nu nog een topstal vinden met toppaarden!

 
30-10-2014  

Jowat Lijmen hoofdsponsor Twente Cup paarden


Tubbergenaar Henk Luijerink neemt na 10 jaar met weemoed afscheid als bestuurslid van de hippische stichting Twente Cup.
Foto: HippischTwente.nl
 

FLERINGEN/WIERDEN – Jowat Lijmen is dit jaar de hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen voor paarden. Het bedrijf uit Fleringen wordt geleid door Henk Luijerink, voorman van de organisatie van de traditierijke competitie, die dit jaar al de 32ste jaargang beleeft. In manege De Vossenbos in Wierden wordt donderdag (vandaag) de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale gehouden. De finale is op 16 november in de Ankerhal te Saasveld.

Jowat, in 1919 als handelsfirma opgericht en sinds 2003 een AG, behoort wereldwijd tot de vooraanstaande producenten van industriële lijmen. Meer dan 400 verschillende Jowat-lijmen worden momenteel toegepast in onder andere de houtverwerkende industrie, papier – en verpakkingsindustrie, bouwindustrie, textielindustrie, automobielindustrie en door de toeleveranciers daarvan.
Jowat Nederland BV, met Henk Luijerink als directeur, is de verkooporganisatie voor de Nederlandse en Belgische markt. Behalve de lijmen van eigen makelij vertegenwoordigt Jowat Nederland Türmerleim GmbH, specialist in etiketteerlijmen.

Jowat treedt ook als sponsor op voor de eindstrijd van de klassen L en M, die eveneens op 16 augustus worden afgewerkt. Met het eenmalige hoofdsponsorschap kondigt Tubbergenaar Henk Luijerink meteen zijn afscheid aan als aanjager van de organisatie. Hij is al ruim tien jaar bestuurslid van de stichting en vindt het na dit seizoen welletjes. Dan heeft hij er vier jaar als kartrekker van de Twente Cup op zitten.

“Het wordt tijd dat jongeren het vaandel overnemen”, vindt Luijerink. “Vooral op de finales in Hengelo kijk ik met enorm veel genoegen terug. De Twente Cup is een prachtige competitie waaraan ik al die jaren met erg veel plezier mijn bijdrage heb geleverd. Maar helaas kan ik dat niet meer combineren met mijn werkzaamheden.”

Eerder dit jaar besloot Marinus Vos het na vele jaren als bestuurslid voor gezien te houden. Van alle drie organisaties die tijdens de kwalificatiereeks als thuisvereniging optreden, hebben twee vertegenwoordigers zitting in het bestuur. Dat zijn momenteel behalve Henk Luijerink secretaresse Charlotte Steenbeeke voor De Bögelscamp (Saasveld), Herman Oude Hendriksman en penningmeester Carla Euverman voor De Twentse Marke (Lonneker) en Frits Noltes en Monique van Haarst voor De Eschruiters (Wierden).

In Wierden wordt donderdag 30 oktober eerst vanaf 16.00 uur een klassieke rubriek op tijd verreden voor achtereenvolgens de klassen Z en ZZ (in handicap). Daarna volgt nog een zelfde wedstrijd, maar dan met barrage.

Archief
Terug naar vorige pagina