Sportberichten


Plaatsing  
 
25-10-2014  

Onmachtig Heracles verliest van Willem II

 

ALMELO – Een falend Heracles Almelo ging met 1-3 roemloos ten onder tegen het Tilburgse Willem II dat in het Polman Stadion, na een uit de lucht vallende voorsprong, Heracles feitelijk geen kans gaf. De schade bleef voor de Almeloérs nog beperkt, omdat op andere velden in het land Vitesse tegen NAC en AZ tegen Groningen gelijk speelden en Go Ahead Eagles in de Amsterdam Arena van Ajax verloor terwijl naaste concurrent Dordrecht gisteren al van ADO verloor.

Het is ook het enige positieve in ddit speelweekend voor de Heraclieden, want zelfs de oud- profs konden met de beste wil van de wereld geen ‘man of the match’ uit het Almelose team aanwijzen.
Heracles begon wel positief aan de wedstrijd en zette de Tilburgers behoorlijk onder druk, maar het leidde niet tot grote kansen voor de Heraclieden. Ook de boomlange spits Wouter Weghorst had het moeilijk en kon de ‘pot’ niet losbreken.
Toen Willem II na dik 20 minuten speeltijd ook nog eens plotseling op voorsprong kwam toen Stijn Wuytens een diagonale voorzet achter doelman Telgenkamp kopte, zakte Heracles verder door het ijs. Geen enkele Almelose aanval kwam meer uit de verf omdat de debutanten in de eredivisie geconcentreerd bleven spelen en niets weggaven.

na rust probeerde Heracles het tij te keren, maar toen Samuel Armenteros in buitenspelpositie door mocht gaan, had doelman Telgenkamp het nakijken 0-2. Met spelerswissels probeerde trainer Stegeman het team weer nieuw leven in te blazen. Bel Hassani kwam voor Csiommer, Avdic voor Pelupessy en Paljic voor Bruns, maar ook dat gaf het team geen nieuwe impuls. Toen Armenteros ook nog eens zijn tweede treffer van de avond op het scorebord kon laten zetten, was de strijd gestreden, ondanks de eretreffer van Tannane maar toen waren al aardig wat toeschouwers op weg naar de uitgang.

Heracles Almelo - Willem II 1-3

0-1 S. Wuytens (21), 0-2 Armenteros (57), 0-3 Armenteros (74), 1-3 Tannane (77)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren:

Trainer Stegeman: ‘Wil niet sippen en zeuren
Trainer Streppel: ‘Dit was even genieten
Veldmate: ‘Schamen voor de vertoning
Armenteros: ‘Altijd nog meer willen

Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Bruns, Linssen

Opstellingen:

Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Koenders, Veldmate, Fledderus; Bruns (Paljic/80), Pelupessy (Avdic/69), Cziommer (Bel Hassani/63); Tannane, Weghorst, Linssen.
Willem II: Lamprou, Heerkens, D. Wuytens, Peters, Heymans; Haemhouts, S. Wuytens, Messaoud; Ondaan (Andrade/71), Armenteros (Braber/88), Sahar (Vicento/82).

Fotoreportage (27 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina