Sportberichten


Plaatsing  
 
21-10-2014  

Autisme Team van start bij sportvereniging Sv DRC

 

ALMELO – Prosoc Voetbalschool, sportvereniging DRC 2012 en Sportbedrijf Almelo zijn gestart met voetbaltrainingen voor kinderen met met een vorm van autisme. Voetbaltrainer Peter van Meerten is met zijn Prosoc Voetbalschool de drijvende kracht achter de start voor dit voetbalteam dat open staat voor deelnemers uit de regio Almelo.
Van Meerten: “Bij de trainingen staat het individu centraal in een groep van 8 deelnemers binnen een veilige omgeving. Zo worden ‘prikkels’ uit de omgeving van de trainingslocatie zoveel mogelijk weggenomen om de kinderen in alle rust te laten voetballen. De trainingen zijn altijd hetzelfde qua opzet. Tijdens de training van 60-70 minuten, krijgen de deelnemers een warming-up met bal, enkele technische vormen met duidelijke uitleg en gestructureerde opbouw, afwerkoefeningen en uiteindelijk een partijvorm. Individueel kunnen de deelnemers tijdens de training, indien dat even nodig is, zelf kleine oefeningen doen. Niets moet ! En even geen zin hebben mag !
Ouders en/of begeleiders die bij de trainingen aanwezig zijn ondersteunen de trainer bij het opvangen van de kinderen als dat even nodig is. In het begin zal er regelmatig onderling worden afgesloten met een wedstrijd. Denk hier bij aan 2v2, 3v3 of 4v4. De bedoeling is dat we in de toekomst ook wedstrijden gaan spelen tegen andere teams. En wat zou er uiteindelijk mooier zijn om volgend jaar mee te doen aan het autisten voetbaltoernooi dat door diverse buitenlandse teams wordt bezocht.”

Sv DRC 2012 kreeg voor het project een Sport- en Stimuleringsimpuls via het Sportbedrijf Almelo, dat op meerdere fronten sportactiviteiten voor specifieke doelgroepen ondersteunt. Sv DRC 2012 heeft in Prosoc de partner gevonden voor de uitvoering van dit project.
DRC-voorzitter Henriëtte van Limbeek is verguld met de start van het project. “We willen meer zijn dan een gewone voetbalclub. Voetballen moet voor iedereen mogelijk zijn, ook voor kinderen die meer individuele aandacht nodig hebben zoals bij autisme.
Maar we willen meer. Het complex van Sv DRC op De Riet staat midden in de samenleving met al zijn kenmerken. Wij willen er zijn voor iedereen. Dat vergt aandacht van meer dan alleen de club. Zo werken wij al samen met het Jeugdsportfonds en Almelo Doet Mee om sporten voor minima betaalbaar te houden. Zo willen wij bijvoorbeeld ook het vrij sporten stimuleren. Gedacht wordt aan het realiseren van een trimbaan en willen wij het kleine trainingsveld meer ten dienste van de jeugd in de wijk laten functioneren. Hoe we dat kunnen uitbouwen is ook een kwestie van overleg met de gemeente. Onlangs hebben wij in ons clubhuis ook onderdak kunnen bieden aan de Ouderen Vereniging Almelo voor haar wekelijkse activiteiten. De accommodatie staat er en moet breder worden benut. Het maatschappelijk belang is daarbij de leidraad.
Door de samenwerking met Prosoc kan nu een impuls worden gegeven aan het Autisme Team. Een doelgroep die de speciale aandacht verdient en nodig heeft. Ik verheug me op de officiële start op maandag 3 november om 15.15 uur, aldus Van Limbeek.”
 

Archief
Terug naar vorige pagina