Sportberichten


Plaatsing  
 
30-10-2014  

Jowat Lijmen hoofdsponsor Twente Cup paarden


Tubbergenaar Henk Luijerink neemt na 10 jaar met weemoed afscheid als bestuurslid van de hippische stichting Twente Cup.
Foto: HippischTwente.nl
 

FLERINGEN/WIERDEN – Jowat Lijmen is dit jaar de hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen voor paarden. Het bedrijf uit Fleringen wordt geleid door Henk Luijerink, voorman van de organisatie van de traditierijke competitie, die dit jaar al de 32ste jaargang beleeft. In manege De Vossenbos in Wierden wordt donderdag (vandaag) de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale gehouden. De finale is op 16 november in de Ankerhal te Saasveld.

Jowat, in 1919 als handelsfirma opgericht en sinds 2003 een AG, behoort wereldwijd tot de vooraanstaande producenten van industriële lijmen. Meer dan 400 verschillende Jowat-lijmen worden momenteel toegepast in onder andere de houtverwerkende industrie, papier – en verpakkingsindustrie, bouwindustrie, textielindustrie, automobielindustrie en door de toeleveranciers daarvan.
Jowat Nederland BV, met Henk Luijerink als directeur, is de verkooporganisatie voor de Nederlandse en Belgische markt. Behalve de lijmen van eigen makelij vertegenwoordigt Jowat Nederland Türmerleim GmbH, specialist in etiketteerlijmen.

Jowat treedt ook als sponsor op voor de eindstrijd van de klassen L en M, die eveneens op 16 augustus worden afgewerkt. Met het eenmalige hoofdsponsorschap kondigt Tubbergenaar Henk Luijerink meteen zijn afscheid aan als aanjager van de organisatie. Hij is al ruim tien jaar bestuurslid van de stichting en vindt het na dit seizoen welletjes. Dan heeft hij er vier jaar als kartrekker van de Twente Cup op zitten.

“Het wordt tijd dat jongeren het vaandel overnemen”, vindt Luijerink. “Vooral op de finales in Hengelo kijk ik met enorm veel genoegen terug. De Twente Cup is een prachtige competitie waaraan ik al die jaren met erg veel plezier mijn bijdrage heb geleverd. Maar helaas kan ik dat niet meer combineren met mijn werkzaamheden.”

Eerder dit jaar besloot Marinus Vos het na vele jaren als bestuurslid voor gezien te houden. Van alle drie organisaties die tijdens de kwalificatiereeks als thuisvereniging optreden, hebben twee vertegenwoordigers zitting in het bestuur. Dat zijn momenteel behalve Henk Luijerink secretaresse Charlotte Steenbeeke voor De Bögelscamp (Saasveld), Herman Oude Hendriksman en penningmeester Carla Euverman voor De Twentse Marke (Lonneker) en Frits Noltes en Monique van Haarst voor De Eschruiters (Wierden).

In Wierden wordt donderdag 30 oktober eerst vanaf 16.00 uur een klassieke rubriek op tijd verreden voor achtereenvolgens de klassen Z en ZZ (in handicap). Daarna volgt nog een zelfde wedstrijd, maar dan met barrage.

Archief
Terug naar vorige pagina