Sportberichten


Plaatsing  
 
24-10-2014  

Oogink pakt zilver in WTF Taekwondo Manchester

 

MANCHESTER/ALMELO – Taekwondoka Reshmie Oogink heeft tijdens de WTF World Taekwondo Grand-Prix in het Central Convention Complex te Manchester een zilveren medaille gewonnen. De Almelose begon haar toernooi tegen de Chinese Shuyin Zheng, nummer 13 op de wereldranglijst. Oogink nam de gehele wedstrijd het initiatief tegen de veel grotere Chinese en won uiteindelijk met 7-2.
Ook de tweede partij tegen de Franse tegenstandster Maeve Mellier werd een overwinning via een Golden Point. In de reguliere sets ging de strijd gelijk op met 3-3.
In de halve finale won Ooging van de Turkse Asena Aydin, die eerder de Russische favoriete Olga Ivanova versloeg. Aydin bleek in de gelijk opgande strijd verrassend sterk en kwam in de slotronde zelfs op voorsprong maar Ooging wist de partij toch nog naar har hand te zetten door het nemen van veel risico waardoor met 10-8 alsnog werd gewonnen.
In de finale wachtte vervolgens nummer 1 van de wereld Milica Mandic. Oogink was bijzonder fel om de wedstrijd in haar voordell te zetten, maar Mandic was zuiverder in het scoren van punten waardoor de als nummer één geplaatste favoriete in het toernooi toch met 7-4 won en oogink het zilver restte. Al met al toch een goed resultaat op weg naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 met een aardige cheque van 3.000 US-dollar op zak en dat is ook welkom bij de Almelose topsporter.

Clubgenote Joyce van Baaren verging het minder. Coach Oude Luttikhuis zag zijn pupil en nummer 37 op de wereldranglijst in de Olympische klasse tot 67 kg al in de eerste partij uitgeschakeld door een nederlaag tegen de Chinese nummer 5 van de wereld Hua Zhang. Van Baaren bood nog wel flink tegenstand, maar verloor uiteindelijk met 4-2.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina