Sportberichten


Plaatsing  
 
29-10-2014  

Masterclass bondscoaches bij Indoor Wierden


Bondscoach Rob Ehrens vierde al heel wat successen met de nationale equipe van de springruiters. Onlangs nog goud tijdens het WK in Normandië. In die equipe o.a. de Tukkers Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam die ook individueel de wereldtitel pakte.
Foto: HippischTwente.nl
 

WIERDEN - Wat komt er allemaal bij kijken om een topruiter te kunnen worden? De drie bondscoaches springen Rob Ehrens (foto, senioren), Roelof Bril (junioren en young riders) en Luc Steeghs (pony’s) lichten tijdens Indoor Wierden op donderdag 6 november vanaf 18.45 uur over dat onderwerp meer dan een tipje van de sluier op tijdens een speciale ‘Masterclass’.
Ze worden daarbij vergezeld door respectievelijk hun pupillen Gerco Schröder, Jesper Romp en Amke Bekhuis. De interactieve bijeenkomst wordt geleid door Willem Pfeiffer, oprichter en hoofdredacteur van de website Hippisch Twente.

Tijdens de gratis toegankelijke ‘Masterclass’ komen thema’s voorbij als opleiding, begeleiding, teamwork, selectiecriteria, stalmanagement en de rol van sponsors en ouders. Na de Masterclass in de grote tent verzorgen de bondscoaches en de ruiters een demonstratie in de springpiste van manege De Vossenbos.

Initiatief Stichting HION
De bijeenkomst is een initiatief van de Stichting HION (Hippische Initiatieven Oost-Nederland). HION (Hippische Initiatieven Oost-Nederland) is een door Regio Twente geïnstalleerde stichting gericht op een sterkere profilering van de Twentse hippische branche door het verstevigen van de verbindingen tussen topsport, breedtesport, talentontwikkeling, hippische industrie en de daaruit voortvloeiende maatschappelijke impact. De Stichting HION bevordert het thema paard als motor voor sport, economie, onderwijs, wetenschap, recreatie en toerisme.

Twentse Hippische Waarderingsprijs
Tijdens de forumavond op 6 november reikt de Stichting HION voor het eerst een Twentse Hippische Waarderingsprijs uit aan een individu, vereniging of evenement voor een in het afgelopen jaar geleverde positieve bijdrage aan de profilering van Twente als hippische regio bij uitstek.

Archief
Terug naar vorige pagina