Sportberichten


Plaatsing  
 
29-10-2014  

Ruitertalent Sleiderink op zoek naar nieuwe stal


Sjaak Sleiderink met BMC Angel Rose en leermeester Jeroen Dubbeldam tijdens een regionaal concours in 2010
 

WEERSELO/DENEKAMP – Hij is misschien wel het grootste ruitertalent onder de jonge springruiters in Nederland, maar Denekamper Sjaak Sleiderink moet op zoek naar een nieuwe stal om toppaarden te kunnen berijden.
Reden is dat werkgever en wereldkampioen bij de springruiters Jeroen Dubbeldam zijn stal De Sjiem in Weerselo wil inkrimpen. Voor Sjaak Sleiderink, behorende tot het KNHS Rabobank Talententeam, een bittere pil na 7 jaar bij stal De Sjiem te hebben gewerkt. Maar ook 7 jaar waar het jeugdige talent veel heeft geleerd en ook successen kon vieren.
Op 16-jarige leeftijd won hij al eens een auto waarin hij nog niet eens mocht rijden en nu als 22-jarige zal hij het vizier moeten verzetten om zijn carrière voort te kunnen zetten. Een eigen handelsstal ziet hij voorlopig nog niet zitten, want dat betekent paarden opleiden voor de handel en minder kans op deelname aan de grote hippische evenementen. Als ponyruiter vierde hij al Europese successen en ook bij de paarden houdt men al flink rekening met Sleiderink, die nu 22 jaar is. In 2013 werd hij eerste in de Grote Prijs van Humlikon (SUI) en werd hij Nederlands kampioen bij de Young Riders. Kortom talent zat, maar nu nog een topstal vinden met toppaarden!

Archief
Terug naar vorige pagina