28-10-2014

Heracles bekert verder maar overtuigt niet

ALMELO - In de derde ronde van de KNVB Beker heeft Heracles Almelo een op het oog ruime zege geboekt op het in de Jupiler League uitkomende FC Emmen. In het eigen Polman Stadion werd het 6-2. Uitblinker aan Almelose kant was Oussama Tannane; hij nam 5 treffers voor zijn rekening.

Het verschil tussen de teams uitgedrukt in de eindstand leek groot, maar dat was tot aan de 60ste minuut niet te merken. Ondanks de 2 vroege doelpunten van Tannane (18e en 27e) wist FC Emmen het de Heraclieden moeilijk te maken. De Emmenaren waren scherper of net eerder bij de bal. In twee gevallen leidde dat tot een doelpunt: een kopbal van Tim Siekman in de verre hoek en een schuiver van Alexander Bannink. Tussen de Emmense doelpunten door wist Tannane zijn 3de doelpunt van de avond te maken. De rust (3-2) werd ingeleid met een fluitconcert van het publiek.

In de fase na rust was FC Emmen zelfs een paar keer dichtbij de 3-3 maar pogingen gingen verloren. Het kantelpunt leek de invalbeurt van Bryan Linssen - in het veld gekomen voor Thomas Bruns. Vlak na zijn entree tikte hij de 4-2 binnen. FC Emmen kwam hierna nog dichtbij de 4-3, maar het was Tannane (met zijn 4de van de avond, op aangeven van Linssen) die er 5-2 van maakte. Jeroen Veldmate mistte nog een strafschop gegeven na een domme overtreding op Tannane binnen de '16'. Nadat Emmen nogmaals een grote kans om zeep had geholpen (bal op de lat) besliste Tannane de wedstrijd definitief door zijn 5de van de avond in te schuiven: 6-2.

Door de overwinning zal Heracles Almelo aan de loting van de achtste finales deelnemen, komende donderdagavond na afloop van de wedstrijd Roda JC - Sparta Rotterdam.

Komende zondagmiddag speelt Heracles Almelo in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Mocht het de punten naar Almelo willen halen, dan zullen de Heraclieden beter voor de dag moeten komen om niet weggespeeld te worden.