Sportberichten


Plaatsing  
 
01-08-2013  

"Ajax kampioen, SC Cambuur degradeert"

  's-Hertogenbosch - Ajax is de topfavoriet om komend voetbalseizoen, dat morgen begint, kampioen te worden. SC Cambuur gaat een zwaar seizoen tegemoet en degradeert uiteindelijk. Dat is de voorspelling van 1.000 panelleden van onderzoeksbureau Multiscope, dat onderzoek deed naar de verwachtingen voor het Eredivisieseizoen 2013/2014.
Lees verder...

 
04-08-2013  

Heracles onderuit bij Vitesse met 3-1

 

ARNHEM – Heracles Almelo heeft in het Gelredome niet voor een verrassing kunnen zorgen bij de competitiestart. Vitesse won onder het trainersduo Peter Bosz / Hendrie Krüzen met 3-1 van hun oude club Heracles Almelo. Matthew Amoah kwam bij de Almeloërs in de tweede helft in actie en scoorde vlak voor tijd de tegentreffer tegen zijn oude club Vitesse waar hij van ’98 t/m ‘06 maar liefst 72 doelpunten scoorde.

Met Linssen op links, Rosheuvel op rechts en Kangaskolkka als spits, stond bij Heracles een volledig nieuwe voorhoede op het veld. Vitesse miste de geschorste de geschorste oud-Heraclied Vejinovic en de geblesseerde Reis maar bleek desondanks in de eerste helft een maatje te groot hoewel de eerste kans voor de Almeloërs door Linssen werd gemist na door Bruns fraai te zijn gelanceerd. Diezelfde Bruns kreeg even later de beste kans maar Veldhuizen hield het doel schoon en Van Aanholt bracht op de doellijn redding na de rebound van opnieuw Linssen met het hoofd te keren.
Vitesse combineerde er echter lustig op los en heerste feitelijk de eerste vijfentwintig minuten zonder tot grote kansen te komen. Pas na een half uur pakten de Arnhemmers de verdiende voorsprong toen ex- Feijenoorder Leerdam de rebound van Janssen achter doelman Pasveer in het doel tikte. De Heraclieden waren vervolgens even van slag en binnen vijf minuten kon Pedersen simpel de 2-0 laten aantekenen op aangeven van Qazaishvili. Toen kort daarop Dorda in de fout ging met een klungelige balaanname, stond Ibarra op de goede plek maar hij mistte op een haar het doel van de uitkomende Pasveer.
Heracles wist daar aanvallend weinig tegenover te stellen, zij het dat Bruns met afstandsschoten nog enigszins gevaarlijk werd en doelman Veldhuizen nog net een schot over de lat wist te tikken waarmee hij de aansluittreffer voorkwam.

Na rust werden Duarte en Amoah ingebracht aan Almelose zijde en werd achterin meer risico genomen. Het leidde tot kansen over en weer waarbij doelman Veldhuizen de Almeloërs herhaaldelijk dwars zat en Pasveer een paar keer geluk had dat het vizier van de Arnhemmers niet scherp stond. Tien minuten voor tijd vonniste Ibarra de Heraclieden definitief door de derde Arnhemse treffer achter Pasveer te deponeren. Ibarra en Havenaar lieten vervolgens opgelegde kansen liggen en Amoah scoorde in blessuretijd de eretreffer.

Vitesse - Heracles Almelo 3-1

1-0 Kelvin Leerdam (27), 2-0 Marcus Pedersen (31), 3-0 Renato Ibarra (82), 3-1 Matthew Amoah (90+1)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
Heracles-trainer Jan de Jonge 'Het had 7-5 kunnen worden'
Vitesse-trainer Peter Bosz: ‘Niet breed, wel kwaliteit

Arbiter: Vink
Geel: Vujicevic, Kashia, Duarte, Pedersen, Ibarra, Koenders, Tannane
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen, Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Leerdam, Qazaishvili (Havenaar/78), Janssen, Ibarra, Pedersen, Kakuta.
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Rienstra, Koenders, Dorda, Quansah, Vujicevic (Duarte/46), Bruns, Rosheuvel (Tannane/67), Kangaskolkka (Amoah/46), Linssen.

 
07-08-2013  

Edwin Gyasi naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zich, onder voorbehoud van de medische keuring, versterkt met Edwin Gyasi. De 22-jarige aanvaller komt over van FC Twente en tekent in Almelo voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.
Gyasi werd op 1 juli 1991 geboren in Amsterdam. Hij speelde in zijn jeugd voor CTO ’70 en AFC voordat hij in de jeugdopleiding van AZ kwam. Hij werd voor een jaar verhuurd aan Telstar waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Na zijn terugkomst bij AZ volgde ontslag omdat trainer Verbeek geen plannen met hem had. Gyasi ging daarop naar De Graafschap en werd vorige zomer door FC Twente aangetrokken. Daar speelde Gyasi 12 keer in het eerste elftal waarin hij één keer doel trof, toevalligerwijs tegen Heracles Almelo. Ook kreeg hij bij FC Twente een boete van trainer McClaren omdat hij wegbleef van een wedstrijdbespreking en werd toen bovendien uit de eerste selectie gezet. Gyasi geldt dus als een 'lastige' jongen met veel talent die waarschijnlijk bij Heracles Almelo zijn laatste kans krijgt op een voetbalcarrière.
“Edwin is een snelle buitenspeler en een jong talent waar wij veel toekomst in zien. We gaan er vanuit dat hij zich bij ons doorontwikkelt en dat Heracles Almelo nog veel plezier aan hem kan beleven”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

 
08-08-2013  

ASV´57 lokt clubs met voetbalkampen


Een foto uit de oude doos toen in 1970 het nu te vervangen clubhuis werd gebouwd.
 

ALMELO – Zaterdag vierdeklasser ASV’57 uit Aadorp heeft de handschoen opgepakt om nieuwe geldbronnen aan te boren. De aanleiding is de forse bezuiniging die de gemeente in petto heeft voor de sportverenigingen in Almelo.
Om extra inkomsten te generen heeft ASV ’57 i.s.m. Landhotel ‘t Elshuys in Albergen het initiatief genomen om voetbalkampen te gaan organiseren voor de betaalde voetbal organisaties, topklassers of andere voetbalverenigingen die plannen hebben voor een trainingskamp of oefenstage voor hun vereniging.
Volgens de initiatiefnemers is er waarschijnlijk geen mooiere omgeving te vinden dan Twente voor deze voorbereiding. Het hotel ligt op een fantastische plek in het buitengebied van Almelo. Een prachtig startpunt dus voor wandelingen, duurlopen en tal van andere sportieve activiteiten. De velden en kleedkamers van ASV 57 behoren tot de modernste van Almelo en als volgend jaar het nieuwe clubhuis gereed is hebben de voetbalverenigingen de beschikking over een toplocatie en dit alles voor buitengewoon aantrekkelijke prijzen.

 
10-08-2013  

Sv DRC oefende tegen de reserves van Deto

 

ALMELO - Trainer Ronald Dams zag zijn mannen in de eerste oefenwedstrijd met 1-1 gelijk spelen tegen de reserves van hoofdklasser Deto uit Vriezenveen dat de sterkste selectie had afgevaardigd naar het Derby Days Toernooi in Rijssen en daar tweede werd achter winnaar HSC’21 uit Haaksbergen.
Trainer Dams zag dat zijn team nog wat onwennig aan de wedstrijd begon en zag ook een zuiver doelpunt afgekeurd. De reserves van Deto namen daarom de leiding maar lieten DRC toch nog langszij komen. Dams wil met zijn selectie hogerop maar zal dan ongetwijfeld nog keuzes moeten maken uit de brede groep. De eerstvolgende oefenmatch is zaterdag 17 augustus tegen de hoofdmacht van Sv Almelo wederom op De Riet om 14.30 uur.

SELECTIESPELERS seizoen 2013 – 2014 Sv DRC 2012 (zaterdag 4e klasse KNVB):
Eneb Akpinar, Lydio Antonio, Eljas Azhimi, Yasim Donmez, Claudio Fransisco, Antonio Futa, Ergin Gokluk, Paul Hadarian, Mathijs Hondebrink, Dennis Hospers, Danny Klomp, Johan Lusink, Bart Markerink, Hernane Machielsen, William Machielsen, Pedro Muanza, Maikel Proslvszny, Roberto Sanches, Didinhe Sebastiao, Hoje Sebastiao, Haçi Sen, Tyfun Sen, Handi Tokmak,

Nieuw: Pascal Berkum (NEO), Kelly Carvalho (La Prémière), Remon Kroshuizen (lager elftal), Johan Kuipers (hervat voetballen), Rene Sola Moes (hervat voetballen), Jimmy Stavinga (lager elftal), Jeffrey Teunissen (lager elftal), Sidi Vieira (Luctor et Emergo), Sander van de Veen (PH), Maick Wilke (lager elftal).
Gestopt: Stefano Bruggink, Franklin Bruggink, Pedro Simao, Chelsea Oost.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
10-08-2013  

PEC scoort 4x en wint met 1-3 van Heracles


Matthew Amoah treft met zijn omhaal het zijnet - Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – De Overijsselse derby Heracles Almelo – PEC Zwolle bood zaterdagavond strijd, sensatie en klungelige arbitrage. Om met dat laatste te beginnen; grensrechter Edwin de Vree schijnt met een afscheidstoernee bezig te zijn want hij vlagt zelfs voor buitenspel bij een ingooi en scheidsrechter Ed Janssen zag herhaaldelijk hands over het hoofd en gaf tot verbazing van vriend en vijand ook nog een penalty tegen doelman Pasveer nadat de Zwolse aanvaller al languit op het kunstgras lag voordat beiden elkaar beroerden. De penalty belandde in deze terecht tegen de paal.  Janssen stuurde ook nog clubarts Jan Rauws naar de tribune toen deze demonstratief een tuinstoel langs de lijn zette omdat Janssen in zijn ogen niet optrad tegen de vertragingstactiek van PEC Zwolle. Het ‘goedmakertje’ kwam in de vorm van zes minuten extra speeltijd.

Heracles Almelo had zich voorgenomen om vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Ed Janssen, het bezoekende PEC Zwolle onder druk te zetten maar binnen 11 seconden overliep Zwollenaar Jesper Drost Heracles-verdediger Bart Schenkeveld en deponeerde hij de bal achter doelman Pasveer in het net (0-1) waardoor de strategie van trainer Jan de Jonge volkomen op tilt stond. Heracles Almelo probeerde zich te hervatten met gecontroleerde opbouw maar moest na 12 minuten een tweede tegenslag incasseren toen Mokotja de centrale verdedigers voor aap zette en de 0-2 liet aantekenen.
“Het eerste doelpunt was een mokerslag”, zei trainer jan de Jonge na afloop. “Dan train je de hele week, maak je afspraken en gebeurt er na 13 seconden dit. Dit was wel een heel slecht begin, die zijn invloed op de wedstrijd heeft gehad. Als je zo de wedstrijd begint wordt het een lastig verhaal. We wilden juist agressief beginnen, meteen knallen. En dan sta je direct na de aftrap al achter. Heel pijnlijk”, aldus De Jong.

Heracles Almelo kreeg wel een veldoverwicht en Linssen maakte zelfs terecht aanspraak op een penalty toen hij met handen en voeten werd tegengehouden op de rand van het strafschopgebied maar arbiter Janssen zag in de overtreding die vrije baan voorkwam, niet meer dan een vrije trap. Het regende corners waar PEC Zwolle veel problemen mee had. Het was dan ook PEC-verdediger  Maikel van der Werff die de aansluittreffer achter zijn eigen doelman Kevin Begois deponeerde. Even daarvoor had Fred Benson de Zwollenaren al in veiliger vaarwater kunnen brengen, maar zijn schot ging voorlangs het doel van Remko Pasveer. Ook Matthew Amoah kon het verschil niet maken en zag zijn omhaal in het zijnet belanden.
Trainer De Jonge greep in en liet na rust Milano Koenders in de kleedkamer voor Dario Vulicevic die voor meer aanvallende impulsen moest zorgen. Ook PEC-trainer Jans had echter zijn maatregelen genomen en liet zijn spelers korter dekken waardoor Heracles genoodzaakt werd meer opportunisme in het spel te brengen via lange ballen voor de pot van de Zwollenaren. De spanning nam evenredig toe maar ook een tweede omhaal van Amoah ging langs het doel. De Zwollenaren vertraagden waar mogelijk maar ‘scheids’ Janssen trad er niet echt tegen op zodat ook de onrust op de bank van de Almeloërs toenam. Pas in de blessuretijd kwam de ‘nekslag’ voor de Heraclieden toen invaller Guyon Fernandez Christian Dorda aftroefde en vervolgens Remko Pasveer wist uit te spelen waarna de weg vrij was voor de 1-3 overwinning van de debutant in de eredivisie.

Een glunderende Ron Jans na afloop: “Een rare wedstrijd met de complimenten voor beide teams zeker ook voor Heracles dat beter voetbalde maar wij maakten in de beginfase twee mooie doelpunten. Daarna liepen wij terug en gingen wij de strijd niet aan. In de tweede helft ging dat beter al bleven wij problemen houden met de lange bal. Al met al een boeiende wedstrijd.”

Heracles Almelo zal de slechte competitiestart recht moeten zetten in de uitwedstrijd tegen Heerenveen dat inmiddels twee keer won en dat wordt geen eenvoudige opgave!
 
Heracles Almelo - PEC Zwolle 1-3 (1-2)
0-1 Drost (1), 0-2 Mokotjo (13), 1-2 Van der Werff (44/ed), 1-3 Fernandez (90+1)

Foto: Harry Broeze

(Klik hier voor de fotoreportage)

Commentaren:
Jan de Jonge: 'Er moet flink wat gebeuren'
Ron Jans: 'Blij na achtbaan in Almelo'
Jesper Drost: 'over zijn snelle treffer'

Arbiter: Janssen
Geel: Duarte, Pasveer (Heracles Almelo), Lachman (PEC Zwolle)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Koenders (Vujicevic/46), Rienstra, Schenkeveld, Dorda, Quansah, Bruns (Tannane/73), Duarte, Rosheuvel (Kangaskolkka/79), Amoah, Linssen.
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Van der Werff, Lachman, Achenteh, Klich, Mokotjo, Drost, Saymak (Fernandez/62), Benson (Hiwat/76), Mokhtar (Nijland/86).
 

 
11-08-2013  

SVZW wint Twente Tournement UD Weerselo

 

WEERSELO – Het Wierdense SVZW won zaterdag het derde Twente Tournament op het terrein van UD Weerselo. De hoofdklasser was in de finale duidelijk de meerdere van eersteklasser DOS’37 uit Vriezenveen en won met 0-5 na in de rust al een voorsprong te hebben genomen van 0-2. Aan het toernooi namen acht clubs mee en SDC’12 legde beslag op de derde plek door de 4-1 zege op het Geesterense STEVO.

 
14-08-2013  

Voetbalincidenten in Oosten omhoog…

 

ZEIST – Het aantal voetbalincidenten is landelijk gedaald, meldt de KNVB trots. Toch is de daling nog niet genoeg vindt ook de KNVB die constateerde dat er ook regionale verschillen zijn. Zo steeg bijvoorbeeld het aantal incidenten in Oost-Nederland van 62 naar 79, een stijging van ruim 27 procent.
Landelijk is de daling 15 procent, 412 gevallen in het seizoen 2012-2013, vergeleken met en seizoen eerder 485. Ook wordt meer gefocust op de dader en ook verenigingen spelen daar op in door eerder daders zwaarder te straffen. Bij collectief wangedrag en handgemeen worden bovendien sneller elftallen uit de competitie genomen. Ook is er een noodlijn ingesteld (0800-2299555) door het ministerie van Veiligheide & Justitie en de KNVB om melding te maken van zeer ernstige feiten van mishandeling. De KNVB verwacht bovendien van de clubbesturen een actiever beleid om spelers die zich misdragen en niet aan de regels houden, aan te pakken. De KNVB zelf geeft onder de noemer ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ nieuwe impulsen om het voetbal veiliger en sportiever te maken.

Controle spelerspassen
Zo wordt de controle op spelerspassen aangescherpt. De scheidsrechter en beide aanvoerders (bij jeugd de leiders) controleren vooraf visueel de passen en spelers en zij tekenen gezamenlijk daarvoor het wedstrijdformulier. Naast scheidsrechters kunnen dus ook aanvoerders en/of jeugdleiders aansprakelijk gesteld worden voor het laten meespelen van niet- gerechtigde spelers terwijl het elftal dan punten in mindering krijgt.

Invoeren tijdstraf
In de categorie B wordt bovendien de tijdstraf ingevoerd bij de eerste gele kaart. De duur van de tijdstraf is 10 minuten zodat het team van de overtreder de straf direct als collectief ondergaat door de tegenstander direct te bevoordelen bij geelwaardige overtredingen. Uiteraard wordt bij twee keer geel voor dezelfde speler dit omgezet in en rode kaart waardoor de desbetreffende speler niet meer aan de wedstrijd kan deelnemen en een schorsing tegemoet kan zien voor volgende wedstrijden.

Contributie-inning
Ook de contributie-inning wordt door de KNVB strakker gehanteerd. De clubs worden via rekening courant direct belast voor de maandelijkse bondsafdracht. Het actueel houden van het ledenbestand en intrekken van spelerspas en lidmaatschap wordt voor verenigingen een ‘must’ vanwege de directe financiële gevolgen, omdat de KNVB blijft innen indien verenigingen dit op zijn beloop laat.

Zie brochure 'Tijdstraf en Spelerspassen'
 

 
14-08-2013  

Eerste PH Golf Open Almelo een feit!


De toernooi commissieleden Bert Trienen en Hans Slot met de kampioensbokaal op de perfecte green van hole 9.
  ALMELO - PH Golf Almelo doet het goed. De baan heeft de C-status toegewezen gekregen door de NGF, een mooie reden voor het Almelo Open Golfkampioenschap.
Op 18 juni jl. ging de vlag uit bij Golfvereniging Prins Hendrik in Almelo. De vereniging heeft onlangs een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. De felbegeerde C-status is behaald, een officiële erkenning door de Nederlandse Golf Federatie. Het certificaat wordt na een gedegen beoordeling van de baan uitgereikt door dit landelijk orgaan en de vereniging neemt dit op 29 augustus in ontvangst. PH Golf, zoals de club in de volksmond heet, viert dat met de organisatie van het Almelo Open Golfkampioenschap op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-08-2013  

Profronde Almelo ondervindt concurrentie

 

ALMELO – De Profronde van Almelo ondervindt qua deelnemersveld normaliter altijd al de de concurrentie van de Vuelta maar krijgt dit jaar ook te maken met de concurrentie van de nieuwe koers Rotterdam – Antwerpen en de dagkoers Veenendaal – Veenendaal. Die laatste koers stond op omvallen maar gaat te elfder ure alsnog door en is evenals de Profronde van Almelo op vrijdag 23 augustus.

Veenendaal – Veenendaal leek het financiële plaatje niet rond te krijgen door o.a. het afhaken van de Rabobank als hoofdsponsor maar de nieuwe koersdirecteur Thijs Zonneveld wist het tij te keren door nieuwe sponsors aan te trekken en het koersplan enigszins aan te passen. Ook gaat de koers later op de dag van start en dat betekent dat renners moesten afhaken voor het rondje rond de kerk in Almelo omdat hun teams prioriteit aan de koers in Veenendaal gaven.

Wie wel naar Almelo komen en het 30 koppen tellende rennersveld vullen zijn o.a. meervoudig NK Lars Boom van de Belkin formatie, NK tijdrijden ‘Ut Beest’ Lieuwe Westra van Vacansoleil Cycling Team dat eveneens in problemen is door het afhaken van de hoofdsponsor en wellicht ook nog Pieter Weening van Orica-Green Edge, de laatste Nederlander die etappes won in de Tour de France en de Giro d’Italia. En zij krijgen – zeer waarschijnlijk – nog meer concurrentie. Verheugt in Almelo is men bovendien op de komst van Leon van Bon, die op z’n 41e in Almelo afscheid neemt als profrenner. ‘De man is een groot wielrenner en hij heeft de Profronde Almelo heel erg vaak gereden. In die zin hoort Van Bon echt bij de Profronde Almelo’, aldus bestuurslid Guido Eggermont.

De Profronde wil verder ook Nicky Terpstra en Maarten Tjallingii naar Almelo halen. Ze krijgt daarover in de dagen voor de ronde, uitsluitsel. Er is bovendien nog kans dat publiekslieveling Bram Tankink in Almelo meefietst. Dat laatste hangt af van een gebeurtenis die niets met wielrennen te maken heeft. Tankink’s vrouw verwacht rond de 23e een baby. Alleen als de geboorte van zijn kind zich aandient op de dag van de Profronde, is de gewezen Haaksbergernaar er niet bij. Anders verschijnt ook hij aan de start. Verder heeft de Profronde de beste jeugdrijders van dit moment uitgenodigd voor het evenement, zodat de aanstormende talenten hun krachten eens kunnen meten met de toppers van nu.
Zeker lijkt, dat men Almelo in de komende dagen nog wel een aantal bekende namen zal lanceren want de gewoonte in Almelo is om reeds gecontracteerde renners gefaseerd te publiceren!

 
15-08-2013  

DRC´12 verslaat Sportclub Neede in oefenpotje

 

ALMELO – De hoofdmacht van Sv DRC 2012 won donderdagavond op De Riet van zondagclub Sportclub Neede met 3-1. In de eerste helft liepen de mannen van trainer Ronald Dams nog tegen een achterstand aan door een keepersfout, maar in de tweede helft zette DRC het overwicht voort en wist drie keer het net te treffen met o.a. twee doelpunten van de nieuwe spits Pascal Berkum (v/h NEO).
Trainer Dams zag met genoegen dat zijn team vorderingen maakt en conditioneel al aardig op niveau is. “Ik ben niet ontevreden en heb ook een paar goede combinaties gezien. Qua voetbal kunnen we mee als we ook nog de kleine foutjes kunnen voorkomen, dan zie ik de competitie met vertrouwen tegemoet”, zei Dams na afloop.
Voor zaterdagmiddag a.s. staat een oefenpotje op de rol tegen de hoofdmacht van Sv Almelo wederom op De Riet om 14.30 uur.

 
16-08-2013  

Almelose Voetbalfederatie valt uit elkaar

 

ALMELO – De twee grootste voetbalclubs in Almelo, zondagclub PH en zaterdagclub Oranje Nassau (ON) stappen volgende week uit de Federatie van Almelose Voetbalverenigingen, meldt het Twentse opinieweekblad De Roskam.
Volgens het bericht zien beide clubs de meerwaarde van de federatie niet meer en is men (PH en ON) mans genoeg om hun eigen boontjes te doppen door onderling overleg of inkoop. Vooral richting gemeente wordt de onderlinge afstemming binnen de federatie met totaal negen clubs – waaronder veel kleinere - als belemmerend gezien zegt ON-voorzitter Koetsier (foto) in het artikel.

Of dat beide clubs in dank wordt afgenomen, valt overigens nog te bezien. Vooral ON is bijvoorbeeld aangewezen op overleg met de voetbalclubs Sv Almelo en La Prémière en de handbalclub CKV Achilles vanwege het plan voor een nieuw voetbalstadion voor de Bvo Heracles Almelo. ON moet daarvoor wijken en is aangewezen op het ‘inschikken’ van de drie clubs op het sportcomplex Ossenkoppelerhoek.

Frappant in deze is ook de grootse bezuiniging op sportgebied die de gemeente Almelo al heeft doorgevoerd en nog wil doorvoeren. Daarvan lijken vooral de kleinere clubs als eerste de dupe te worden. Er is dus wel een algemeen belang maar PH en ON denken er waarschijnlijk baat bij te hebben als kleinere clubs omvallen. Koetsier is sinds 2011 voorzitter van ON.

 
17-08-2013  

Sv Almelo fors onderuit tegen DRC'12

 

ALMELO – Voor trainer Jerry Arjaans, de nieuwe trainer van Sv Almelo, is er nog heel wat werk te verrichten om zijn manschappen klaar te stomen voor de competitiestart. De zondag-vierdeklasser ging in een oefenpotje zaterdagmiddag op De Riet met 7-1 genadeloos onderuit tegen stadgenoot Sv DRC 2012. De jeugdige ploeg heeft volgens de club best potentie alhoewel niet de druk van promoveren is opgelegd voor het jaar 2014, het jaar dat men 100 jaar bestaat. Arjaans moet volgens het bestuur bouwen aan de toekomst.
Gek genoeg was zijn collega Ronald Dams van Sv DRC 2012 helemaal niet tevreden over het vertoonde spel tijdens het oefenpotje. “Er ging veel te veel mis en het ging slechter dan twee dagen geleden tegen Sportclub Neede (3-1 overwinning). We hadden echter het geluk dat er makkelijk werd gescoord maar ik moet nog wel wat slijpen om de fouten uit het spel te halen want dat kan in de competitie wel eens anders uitpakken”, zei Dams na afloop.

Sv DRC 2012 ontvangt dinsdagavond a.s. op De Riet de Enschedese voetbalvereniging Phenix voor de eerste bekerwedstrijd om de KNVB districtsbeker. Arjaans moet met zijn mannen voor de beker naar Holten.

 
18-08-2013  

Heracles Almelo wint in Abe Lenstra Stadion

 

ALMELO – Na een false start in de competitie pakte Heracles Almelo de eerste winstpunten door een dik verdiende 2-4 overwinning in en tegen Heerenveen. De Friezen namen nog wel na 3 minuten speeltijd een snelle voorsprong uit een corner toen topscorer Finnbogason van dichtbij doelman Pasveer verschalkte. Heracles kreeg het even moeilijk maar Heerenveen verzuimde via De Roon en Wildschut verder afstand te nemen terwijl Heracles via goed spel kansen kreeg voor Duarte en Amoah die zich daarbij blesseerde door een botsing met de paal en moest uitvallen. Tannane werd zijn vervanger. Heracles bleef goed voetballen en wist op slag van rust de gelijkmaker aan te tekenen toen Duarte de voorzet van Rosheuvel achter de Friese doelman Nordfelt kopte.
Het was na rust doelman Pasveer die Heracles opnieuw voor achterstand behoede door de inzet van de doorgebroken en bijna naamgenoot Slagveer onschadelijk te maken. Heracles werd gevaarlijker en voetbalde beter dan de mannen van trainer Marco van Basten waardoor de druk op het Friese doel steeds groter werd. Het was gelegenheidsmiddenvelder Rienstra die de Heraclieden op voorsprong zette, vlak nadat Duarte net naast had geschoten (1-2). Het was rechtsachter Mike te Wierik die een afgeslagen bal van grote afstand als een kanonskogel achter de Friese doelman deponeerde en de voorsprong vergrootte (1-3). Toch kwamen de Friezen weer dichterbij door een intikkertje van invaller Van den Berg en Finnbogason had zelfs de gelijkmaker op de schoen maar zijn inzet ging voorlangs (2-3). Het was Linssen die de fraaie wedstrijd op slot zette door de lange crosspass over zijn tegenstander te wippen om vervolgens snoeihard de mooiste treffer van de wedstrijd op het scorebord te laten aantekenen (2-4).

Sc Heerenveen - Heracles Almelo 2-4
(1-1)
1-0 Alfred Finnbogason (3), 1-1 Lerin Duarte (45), 1-2 Ben Rienstra (62), 1-3 Mike te Wierik (69), 2-3 Joey van den Berg (73), 2-4 Bryan Linssen (88)

Foto: Harry Broeze

(Fotoreportage klik hier)


Commentaren:
Jan de Jonge: 'Ons spel doet mij deugd'
Marco van Basten: 'Na 1-0 werd het slappig'
Linssen: 'Voetbalgein tijdens interview'


Arbiter: Sanders
Geel: Davidson, Kruiswijk, Tannane

Opstellingen:
Sc Heerenveen: Nordfeldt, Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Kum, De Roon, Eikrem (Fazli/71), Ziyech (Van La Parra/65), Slagveer, Finnbogason, Wildschut (Van den Berg/35).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik (Dorda/82), Koenders, Schenkeveld, Davidson, Quansah, Rienstra, Duarte, Rosheuvel (Gyasi/71), Amoah (Tannane/37), Linssen.

 
19-08-2013  

Paralympische Talentdag

 

ALMELO - Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen in Rio in 2016 of later? Heb je sportervaring? Heb je een lichamelijke, visuele of licht verstandelijke handicap? Ben je tussen de 10 en 35 jaar? Wil je je grenzen verleggen en de strijd aangaan met andere sporters op het hoogste niveau? Dan is de Paralympische Talentdag iets voor jou!

Op zaterdag 5 oktober 2013 wordt op Papendal voor de vijfde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. Tijdens de dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden echte toppers de kans om meteen in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je handicap aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware handicap denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw handicap kunt doen via de sportwijzer.

Wil jij deelnemen aan de Paralympische Talentdag? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en houdt de website in de gaten voor meer details. Kom je uit Twente en heb je je aangemeld? Laat het dan ook even weten aan Sportbedrijf Almelo via e.perik@sportbedrijfalmelo.nl of 06 – 12960389.

De Paralympische Talentdag is een initiatief van sportbonden en NOC*NSF.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-08-2013  

Klumpers VVA ontvangt topper Eurosped TVT

 

ALBERGEN - Op vrijdag 6 september a.s. organiseert volleybalvereniging Klumpers VVA in sporthal de Danne een bijzondere volleybalavond met als thema “Top Volleybal in Albergen”. Het eredivisie dames team Eurosped TVT komt deze avond in Albergen spelen.  

Het seizoen 2012/2013 werd door Eurosped TVT afgesloten met een mooie derde plaats in de eredivisie. Deze zomer werden vier nieuwe spelers aangetrokken en ter voorbereiding van het nieuwe seizoen wordt er op 6 september gespeeld tegen Klumpers VVA Dames 1 (komend seizoen volleybalt Klumpers VVA Dames 1 in de promotieklasse A).

Voorzitter Rick Schlepers van Klumpers VVA is zeer tevreden met het programma. “We maken er een mooie volleybalavond van voor jong en oud. Eerst wordt door de trainer van Eurosped een clinic gegeven voor de jeugdspelers en daarna wordt de wedstrijd tegen dames 1 gespeeld. We nodigen iedereen uit om de clinic en wedstrijd te komen bekijken. De entree is uiteraard gratis!”
 
Vanaf 18.00 is er een clinic voor de jeugd met m.m.v. Eurosped trainer Jan Berendsen. Aansluitend is er om 20.30 de spectaculaire volleybal wedstrijd Klumpers VVA Dames 1 tegen Eurosped TVT. Om de avond goed af te sluiten is er na afloop een gezellige feestavond mét DJ in de sportkantine. Kijk voor meer informatie over het programma op www.klumpersvva.nl. U bent van harte welkom ! 

 
22-08-2013  

Twee Amerikanen naar Argos Shimano

 

WIELRENNEN - Markeloër Iwan Spekenbrink heeft voor zijn wielerploeg Argos-Shimano twee Amerikaanse talenten aangetrokken. Lawson Craddock (21) en Chad Haga (24) tekenden een contract voor twee seizoen en komen vanaf 1 januari uit voor de Nederlandse wielerformatie.

< Foto: Lawson Craddock tijdens de Ronde van Californië.

 

 
22-08-2013  

Heracles heeft nog paar seizoenkaarten over

 

ALMELO – De Almelose eredivisionist heeft nog enkele eerder gereserveerde en achteraf niet gecontinueerde seizoenkaarten beschikbaar.
Hoewel de club een wachtlijst heeft, is men er niet in geslaagd om deze kaarten aan de man te brengen. Mede ook omdat niet alle wachtenden door vakantie konden worden bereikt. Wees er dus snel bij indien u alsnog wilt genieten van de sfeervolle wedstrijden in het Polmanstadion en klik hier voor meer informatie.

 
23-08-2013  

Danny van Poppel wint Profronde van Almelo

 

ALMELO – Danny van Poppel was de snelste in de eindsprint van de Profronde van Almelo. Enkele ronden voor het einde nam een kopgroep van 13 man een voorsprong op het peleton en twee ronden voor het einde gingen Tom Dumoulin en Danny van Poppel er tussenuit. Het was Tom-Jelte Slagter die in de laatste ronde nog aansloot maar de talentvolle Danny van Poppel bleek het sprinttalent niet van een vreemde te hebben en liet zijn eerste overwinning bij de profs aantekenen door Tom Dumoulin nipt voor te blijven. Tom-Jelte Slagter werd derde terwijl Pieter Weening nog dichtbij kwam en als vierde eindigde. Léon van Bon - die in Almelo stijlvol werd gehuldigd - nam met een eervolle vijfde plek afscheid van zijn profcarrière. De 41-jarige meervoudig nationaal kampioen en zilverwinnaar tijdens de Olympische Spelen in Barcelona gaat zich vanuit zijn woonplaats Raalte richten op de sportfotografie.

Fotoreportage: Roel Immink en Coen Mulder
(klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (63 foto's)...

 
24-08-2013  

PSV morst punten bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Met agressief voorwaarts voetbal legde Heracles Almelo in de eerste helft de basis voor een goed resultaat tegen PSV dat de gehele wedstrijd niet in haar normale doen kwam. Trainer Jan de Jonge trad met dezelfde opstelling aan als tegen PSV en zag dat de Eindhovenaren veel moeite hadden met de voorwaartse druk die zijn team op de mat legde. PSV kwam niet aan opbouwen toe en toen Depay in de zesde minuut in de fout ging waardoor Quansah de bal kon veroveren, was Duarte er als de kippen bij om Heracles van afstand op voorsprong te zetten (1-0).
Heracles bleef kort dekken en schuwde de duels niet waardoor PSV niet aan de opbouw toekwam en slechts lange ballen naar voren produceerde, daarmee de macht op het middenveld aan de Heraclieden latend.
Pas na een half uur kwam PSV wat meer uit haar schulp zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidde. Doelman Pasveer toonde zijn goede vorm en maakte een verrassend schot van Josefzoon bij de eerste paal onschadelijk en stompte voordien al een zwabber uit een vrije trap van Depay het doelgebied uit. Aan de andere kant bood Rienstra de opgekomen Davidson een goede kans maar die zag zijn inzet gekeerd door doelman Zoet die daarmee een grotere achterstand voor de Eindhovenaren voorkwam.

In de tweede helft werd ook PSV agressiever waardoor Heracles teveel terugliep. Toch bleef het verdedigend koel en zocht met regelmaat via de combinatie de weg naar voren. Linssen en Rosheuvel hielden hun rechtstreekse tegenstanders goed bezig waardoor de beide backs niet echt voorwaarts konden voetballen en spits Tannane hield het centrale duo Bruma/Rekik goed bezig. Linssen was zelfs dichtbij de 2-0 maar zag zijn schot buiten bereik van Zoet op de kruising landen.
Het noopte trainer Cocu om alles uit de kast te trekken door de routiniers Toivonen, Park en Matavz in te zetten. Collega Jan de Jonge bracht aan Almelose zijde Bruns voor Rosheuvel en Navratil voor Tannane om ook voorwaarts te blijven voetballen waardoor het leek dat PSV tegen de eerste nederlaag zou oplopen. Het was routinier Park die daar anders overdacht en in de slotminuten feitelijk kansloos liggend op de grond nog net in een uiterste poging zijn grote teen tegen de bal kreeg waardoor de bal huppelend achter de kansloze Pasveer in het net belandde (1-1). Heracles raakte niet in paniek en schuwde ook niet om stevig te blijven duelleren, om de gelijke stand vast te houden.

Heracles Almelo-PSV 1-1
(1-0)
6. Duarte 1-0 (6e min.), 87. Park 1-1(86e min.)

Foto: Harry Broeze
(Klik hier voor de fotoreportage)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Een Gerd Müller goal tegen
Philip Cocu: ‘Ik vreesde al voor dit scenario
Lerin Duarte: ‘Prima gespeeld maar zegt niets over Ajax
Rekik: ‘Dit komt niet door Milan

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaart: Schenkeveld, Koenders, Rienstra, Bruns (Heracles), Willems (PSV)

Opstellingen:
Heracles: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Schenkeveld, Davidson, Rienstra, Quansah, Duarte, Rosheuvel (61. Bruns), Tannane (82. Navratil), Linssen.
PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems, Wijnaldum (66. Park), Schaars, Maher, Depay (59. Toivonen), Locadia (79. Matavz), Jozefzoon.

 
27-08-2013  

Zilveren EK ruiter Frank Hosmar start in Almelo


Frank Hosmar met Alphaville tijdens het EK in Herning (DK)
 

ALMELO - Tijdens het Dressuurfestival op het Twents Hippisch Centrum te Almelo dat zaterdag a.s. wordt georganiseerd, staat ook de Zilveren EK ruiter Frank Hosmar aan de start. Dressuurruiter Hosmar behaalde het zilver vorige week in het Deense Herning en was eerder al succesvol tijdens de Paralympics in Londen met individueel brons en teamzilver. De Para-dressuur is een toevoeging aan het sterke programma waar het Almelose Dressuurfestival in ruitersportkringen om bekend staat. Met Hosmar zal ook de Australische amazone Nicole Blanks haar opwachting maken in dit onderdeel.

Verder wordt er gereden in de klassen Z1, Z2, ZZ-Z, Prix St. George, Intermediaire II en Grand Prix, kortom dressuur op zeer hoog niveau. Zo is onder andere Annemieke Vincourt van de partij met haar paarden Kansas C en Wondrous Star. Vincourt gaf onlangs nog masterclasses in Australië en is tevens bondscoach van het Taiwanese dressuurteam. Ook aan de start Annemieke Harmsen met haar paarden Uptown en Ustardo Diar. Ook van de partij zijn de amazones Karin Petterson en Ingeborg Klooster, en uit de regio Veronique Roerink met Rapiti, Vai Brunink met VDL L Akteur, Janneke Punte met Feinsliebchen en de oud- Almelose Linda Verwaal met Schatzmann. Verder zijn bekende namen Marcella Hesselink, Carolien Reverdink, Samantha van der Lof, Inge Meijer, Angela Snippe, Sanne de Jong, Bart Bax, Mariska Meenhuis, Linda Mars, allrounder Rom Vermunt en Jarmilla Petterson die de finale won tijdens de Almelose Ruiterdagen in juni jl. De entree is gratis en de aanvang van de dressuurdag is om 09.00 uur.

Programma-indeling:
Zaterdag 31 augustus - Twents Hippisch Centrum Almelo.
- 09.00 uur ZZ Zwaar
- 11.00 uur Z1
- 12.00 uur Prix St. George
- 12.30 uur Intermediaire
- 13.00 uur Z2
- 15.00 uur Grand Prix
- 16.30 uur Aangepast sport Dressuur – Team Test
(De meeste deelnemers rijden een tweede proef die ongeveer 30 minuten later begint)

 
27-08-2013  

Uitslagen bekerwedstrijden Almelose clubs

 

Glanerbrug - Luctor et Emergo 4-2
PH - De Tubanters 4-2
Hulzense Boys - ON Almelo 6-1
Reutum-ASV’57 6-0
Saasveldia-Bornerbroek 4-0
La Première-Enschedese Boys 2-2
Sv Almelo-Excelsior’31 2 1-7
Berghuizen-DRC 5-0
Hector-AVC Heracles 1-2

 
29-08-2013  

Amerikaanse dames Eurosped op Hollandse toer

 

ALMELO - Kate Morrell, Katie Post en Kyndra Abron, de drie Amerikaanse speelsters van volleybal eredivisionist Eurosped TVT, zijn sinds half augustus in Almelo. De eerste trainingen in de IISPA zitten er inmiddels op en in september begint Eurosped TVT aan de eerste oefenwedstrijden. Naast het trainen in een andere hal en land ontdekken de Amerikaande dames Almelo en de Hollandse gewoontes. Op een fiets van Profile Smit kunt u ze in Almelo aantreffen, want het oer- Hollandse vervoersmiddel wordt door de dames gebruikt van en naar de IISPA en om de stad te verkennen. Even wennen was de reactie, maar wel net zo gezond.

Eurosped TVT heeft met de komst van de Amerikaanse speelsters de selectie rond zodat trainer Jan Berendsen volop aan de voorbereiding van de competitie kan beginnen.
Tot verrassing van Eurosped TVT meldde zich vorige week ook de naar Weert vertrokken Jeanine Stoeten weer bij de Almelose club. In Weert bleek het uiteindelijke contract sterk minder te zijn dan was voorgeschoteld, zodat zij alsnog afzag van de overgang. Eurosped TVT zit nu feitelijk met een overschot aan speelsters maar dat neemt de club en de selectie voor lief omdat Stoeten toch een der dragende speelsters was van het succesvolle vorige seizoen.
De eerste wedstrijd in de voorbereiding speelt Eurosped TVT in Oostende tegen Hermes Volley Oostende op 31 augustus a.s.

Klik
hier voor de selectie.

 
29-08-2013  

KNVB zet Heracles financieel in categorie 2

 

ZEIST – De Twentse Bvo’s FC Twente en Heracles Almelo zijn door de KNVB net als voorgaande jaar ingedeeld in de categorie 2 qua financiële huishouding. Voor heracles Almelo is dat geen verrassing omdat de club al jaren bewust kiest voor een andere verdeling in de begroting dan de KNVB hanteert in haar beoordeling. De Almeloërs steken in verhouding meer geld in de selectie en minder in de kosten van ‘overhead’ omdat veel meer dan bij andere clubs gewerkt wordt met vrijwilligers.
Ajax, Almere City FC, Go Ahead Eagles, Sc Heerenveen, Fc Oss, PSV en Fc Volendam zijn de clubs die zijn ingedeeld in de veilige categorie 3.
Fc Emmen en Fortuna Sittard zijn de twee enige clubs die in de gevarenzone zitten als categorie 1 aanduiding.

 
29-08-2013  

Komt spelerscarrousel op gang met Eriksen?*

 

AMSTERDAM – Christian Eriksen mag van Ajax onderhandelen met Tottenham Hotspur over een verbintenis met de Londense club. Het ophanden zijnde vertrek bij de landskampioen betekent dat Ajax mogelijk toch nog voor 2 september a.s. de spelersmarkt induikt om vervanging te vinden.
Lerin Duarte van Heracles Almelo is daarbij volop in beeld. Een eerder bod van de Amsterdamse club op Duarte werd afgeslagen door Heracles-voorzitter Jan Smit die de hoofdprijs wil ontvangen. Hij weet zich hierbij gesteund door een selecte groep van sponsoren en heeft ook nog een optie voor een jaar verlenging van het lopende contract met Duarte achter de hand. Naar verluidt werd 2,8 miljoen euro gevraagd voor de talentvolle middenvelder en geen cent minder. In tegendeel naar het schijnt heeft men bij Heracles Almelo de vraagprijs voor Duarte tot ruim boven de 3 miljoen euro getild nadat Ajax bekend maakte dat Erksen met Tottenham Hotspurs  mocht praten.
In de wandelgangen wordt echter ook over concurrentie voor Ajax gesproken omdat ook Vitesse Arnhem belangstelling zou hebben in Duarte en ook in keeper Remko Pasveer. Ja, er wordt wat afgepraat in de wandelgangen maar voorzitter Jan Smit zal vast en zeker Duarte ook een carriërestap gunnen.
Mocht in de laatste dagen van de aflopende transferperiode de spelerscarrousel op gang komen en Duarte naar Ajax of Vitesse vertrekken, zal ook Heracles Almelo nog op zoek moeten naar vervanging.

 
29-08-2013  

Dressuurfestival Almelo op TV

Fotoreportage Jan Bril
 

ALMELO- Dressuurfestival Almelo is uitgekozen door RTL 7 voor opnamen van tv programma “in het zadel” dat elke zaterdagmorgen om 07.30 uur op RTL7 te zien is. Een gevarieerd lifestyleprogramma voor paard & ruiter. De TV crew zal vanaf 14.00 uur aanwezig zijn om verschillende onderdelen van dichtbij op te nemen en vervolgens interviews zal houden met ruiters en publiek. Voor ruiters of paardensportbedrijven bestaat de mogelijkheid om een professioneel bedrijfsreportage te laten maken dat uitgezonden wordt in het programma, een enorme kans voor promotie of het bereiken van nieuwe sponsors. Wil je meer weten kom kijken a.s. zaterdag, de toegang is gratis en wie weet kom je samen met een van je favoriete deelnemers op TV.
Meer info over Dressuurfestival Almelo op: www.almelose-ruiterdagen.nl en www.inhetzadel.tv
 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
31-08-2013  

Heracles wint van ADO en verliest Duarte aan Ajax


Duarte in zijn laatste duel voor Heracles tegen ADO Den Haag
 

ALMELO – Bijna de volle 90 minuten heeft de supportersschare vanavond nog kunnen genieten van de ‘man of the match’ Lerin Duarte. Vlak voor tijd kreeg hij zijn publiekswissel en wist het publiek dat het dan toch gaat gebeuren, Duarte naar Ajax en met een klaterend applaus verliet hij de grasmat.
De hele dag heeft het bestuur van Heracles Almelo bij elkaar gezeten, want men hoefde Duarte niet te laten gaan. Een groep sponsoren had eerder al aangegeven dat Duarte wat hen betreft kon blijven en dat betekende dat Heracles ook nog zijn lopende contract kon lichten om dat met een jaar te verlengen. Voorzitter Jan Smit maakte het na afloop van de wedstrijd officieel bekend. “Sportief gezien is het teleurstellend voor Heracles Almelo maar wij kunnen met het huidige stadion onze begroting niet zover omhoog krijgen zodat we dit soort talenten voor de club kunnen behouden. Het waren zware onderhandelingen en pas na de wedstrijd heb ik tegen Marc Overmars gezegd dat er wat ons betreft een akkoord is. Het is nu aan Lerin om er verder met Ajax uit te komen. Ik gun het hem want het is een fijne jongen ook in de groep en in de kleedkamer”, aldus Smit die niet wilde vertellen wat Ajax neertelt voor Duarte. Gelet op alle voorbrichten mag echter verwacht worden dat het transferbedrag boven dat van de overgang van Bas Dost naar Heerenveen ligt. Voor Duarte wachten nu mogelijk wedstrijden tegen Barcelona, AC Milan en Celtic.

Over een opvolger is nog niets bekend. De technische staf en de scouts hebben echter wel hun huiswerk gedaan, want Smit en trainer Jan de Jonge gaven beide aan dat er een reservelijstje is met kandidaten maar dat men het met Thomas Bruns ook wel aandurft. “Hij zit niet voor niets bij Jong Oranje zei Smit er over.
Maar het kan ook zo maar zijn dat binnen 24 uur het bericht komt dat Heracles een opvolger heeft weten te strikken hoeweldat volgens trainer De Jonge er ook wel drie mogen zijn.

Over de wedstrijd tegen ADO Den Haag is het nieuws gauw gemeld. Zelden werd er zo slecht gevoetbald op het kunstgras in het Polman Stadion. Het is dat de Heraclieden in de persoonlijke duels beter waren en daardoor ook de overhand kreeg en gevaarlijker was dan de Hagenaars. Rosheuvel schoot in het zijnet en linksback Davidson zette de Almeloërs op voorsprong door een rebound in te schieten nadat doelman Coutinho tot twee keer toe het doel schoon wist te houden.
Na rust zakte het niveau bedenkelijk en toen ADO in de slotfase met Kramer en Beugelsdijk wat langere spelers inbracht en meer de lange bal benutte, kroop Heracles naar achteren en vergat het te voetballen zelfs toen het met een man meer de laatste 20 minuten kon uitspelen omdat Malone dom tegen zijn twee de gele kaart aanliep en naar de kant kon.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-0
(1-0)
1-0 Jason Davidson (31)

< Foto: Harry Broeze
(Fotoreportage klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: 'Over zege op ADO en vertrek Duarte'
Voorzitter Jan Smit: 'Geeft uitleg over vertrek Duarte'
Lerin Duarte: 'Bevestigd akkord met Ajax'

Arbiter: Kamphuis
Geel: Zuiverloon
Rood: Malone (71/2x geel)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Schenkeveld, Davidson, Quansah, Rienstra, Duarte (Gyasi/90+3), Rosheuvel (Bruns/82), Tannane (Kangaskolkka/70), Linssen.
ADO Den Haag: Coutinho, Zuiverloon, Malone, Wormgoor, Meijers, Van Haaren, Holla, Gehrt (Beugelsdijk/84), Cabral (Kramer/61), Van Duinen, Gouriye (Esajas/61).

 

Archief
Terug naar vorige pagina