Sportberichten


Plaatsing  
 
24-08-2013  

PSV morst punten bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Met agressief voorwaarts voetbal legde Heracles Almelo in de eerste helft de basis voor een goed resultaat tegen PSV dat de gehele wedstrijd niet in haar normale doen kwam. Trainer Jan de Jonge trad met dezelfde opstelling aan als tegen PSV en zag dat de Eindhovenaren veel moeite hadden met de voorwaartse druk die zijn team op de mat legde. PSV kwam niet aan opbouwen toe en toen Depay in de zesde minuut in de fout ging waardoor Quansah de bal kon veroveren, was Duarte er als de kippen bij om Heracles van afstand op voorsprong te zetten (1-0).
Heracles bleef kort dekken en schuwde de duels niet waardoor PSV niet aan de opbouw toekwam en slechts lange ballen naar voren produceerde, daarmee de macht op het middenveld aan de Heraclieden latend.
Pas na een half uur kwam PSV wat meer uit haar schulp zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidde. Doelman Pasveer toonde zijn goede vorm en maakte een verrassend schot van Josefzoon bij de eerste paal onschadelijk en stompte voordien al een zwabber uit een vrije trap van Depay het doelgebied uit. Aan de andere kant bood Rienstra de opgekomen Davidson een goede kans maar die zag zijn inzet gekeerd door doelman Zoet die daarmee een grotere achterstand voor de Eindhovenaren voorkwam.

In de tweede helft werd ook PSV agressiever waardoor Heracles teveel terugliep. Toch bleef het verdedigend koel en zocht met regelmaat via de combinatie de weg naar voren. Linssen en Rosheuvel hielden hun rechtstreekse tegenstanders goed bezig waardoor de beide backs niet echt voorwaarts konden voetballen en spits Tannane hield het centrale duo Bruma/Rekik goed bezig. Linssen was zelfs dichtbij de 2-0 maar zag zijn schot buiten bereik van Zoet op de kruising landen.
Het noopte trainer Cocu om alles uit de kast te trekken door de routiniers Toivonen, Park en Matavz in te zetten. Collega Jan de Jonge bracht aan Almelose zijde Bruns voor Rosheuvel en Navratil voor Tannane om ook voorwaarts te blijven voetballen waardoor het leek dat PSV tegen de eerste nederlaag zou oplopen. Het was routinier Park die daar anders overdacht en in de slotminuten feitelijk kansloos liggend op de grond nog net in een uiterste poging zijn grote teen tegen de bal kreeg waardoor de bal huppelend achter de kansloze Pasveer in het net belandde (1-1). Heracles raakte niet in paniek en schuwde ook niet om stevig te blijven duelleren, om de gelijke stand vast te houden.

Heracles Almelo-PSV 1-1
(1-0)
6. Duarte 1-0 (6e min.), 87. Park 1-1(86e min.)

Foto: Harry Broeze
(Klik hier voor de fotoreportage)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Een Gerd Müller goal tegen
Philip Cocu: ‘Ik vreesde al voor dit scenario
Lerin Duarte: ‘Prima gespeeld maar zegt niets over Ajax
Rekik: ‘Dit komt niet door Milan

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaart: Schenkeveld, Koenders, Rienstra, Bruns (Heracles), Willems (PSV)

Opstellingen:
Heracles: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Schenkeveld, Davidson, Rienstra, Quansah, Duarte, Rosheuvel (61. Bruns), Tannane (82. Navratil), Linssen.
PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems, Wijnaldum (66. Park), Schaars, Maher, Depay (59. Toivonen), Locadia (79. Matavz), Jozefzoon.

Archief
Terug naar vorige pagina