Sportberichten


Plaatsing  
 
29-08-2013  

Komt spelerscarrousel op gang met Eriksen?*

 

AMSTERDAM – Christian Eriksen mag van Ajax onderhandelen met Tottenham Hotspur over een verbintenis met de Londense club. Het ophanden zijnde vertrek bij de landskampioen betekent dat Ajax mogelijk toch nog voor 2 september a.s. de spelersmarkt induikt om vervanging te vinden.
Lerin Duarte van Heracles Almelo is daarbij volop in beeld. Een eerder bod van de Amsterdamse club op Duarte werd afgeslagen door Heracles-voorzitter Jan Smit die de hoofdprijs wil ontvangen. Hij weet zich hierbij gesteund door een selecte groep van sponsoren en heeft ook nog een optie voor een jaar verlenging van het lopende contract met Duarte achter de hand. Naar verluidt werd 2,8 miljoen euro gevraagd voor de talentvolle middenvelder en geen cent minder. In tegendeel naar het schijnt heeft men bij Heracles Almelo de vraagprijs voor Duarte tot ruim boven de 3 miljoen euro getild nadat Ajax bekend maakte dat Erksen met Tottenham Hotspurs  mocht praten.
In de wandelgangen wordt echter ook over concurrentie voor Ajax gesproken omdat ook Vitesse Arnhem belangstelling zou hebben in Duarte en ook in keeper Remko Pasveer. Ja, er wordt wat afgepraat in de wandelgangen maar voorzitter Jan Smit zal vast en zeker Duarte ook een carriërestap gunnen.
Mocht in de laatste dagen van de aflopende transferperiode de spelerscarrousel op gang komen en Duarte naar Ajax of Vitesse vertrekken, zal ook Heracles Almelo nog op zoek moeten naar vervanging.

Archief
Terug naar vorige pagina